09

utorak

lipanj

2020

U srijedu: Demokracija i antifašizam ne mogu zajedno, izbacite zločincaHrvatska je okupirana, bočno.

Pobočnici u demokraciji ne mogu obnašati vlast. Jer niti njihovi nadređeni/podređeni ne mogu obnašati vlast. Vlast u demokraciji pripada narodu.Kako u Hrvatskoj ne postoje političari, osobe koje suvislo i sustavno grade i održavaju poziciju (političara) aktivnostima koje ukazuju na formirani politički profil, ali premda intelektualno potkapacitirani svejedno (precizno) bilježe anti narodnu, anti državnu i antidemokratsku politiku (za koju u nevjerici držimo da nije politika).
U kontekstu navedenog, uočavajući nepostojanje političkih stranaka i političara s građenim programima i ciljevima, i stranke i političari su pokriće pobočnicima koji nas okupiraju.
Službe su oruđe i nositelji vlasti. Izbori farsa. Demokracija nepostojeća. Hrvatska na umoru.
Očekuje se gore. Uvijek nakon takvih dođe gore.

Hdz-sdp idshnshsssdss treba izbrisati iz memorije krda i ugraditi divljaštvo-krvoločnost: praksu starog Dubrovnika, birati vlast/kneza na mjesec dana. Tako ćemo u tjedan dana svi biti na vlasti barem jednu minutu (dovoljno da promijenimo uobičajenu vladavinu idiota koji su zaštićeni (sami su se zaštitili) zakonom o državnim dužnosnicima).
Tko bi toliko naroda štitio?


Stari su zagorski kmeti umirali s usklikom: Živjela demokracija i aPavelić.


Oznake: bočna okupacija, Hrvatska, demokracija, vlast, vlast pripada narodu, političari, aktivnosti političara, političke stranke, izbori, memorija krda, Dubrovačka Republika, knez, mjesec dana, zagorski kmeti

24

ponedjeljak

listopad

2016

Što su novciNovac je roba kojom možemo kupiti sve ostale robe (ako robe podrazumijevaju i usluge).

Ako smo nezadovoljni političarima moramo se zapitati tko i koliko ih plaća.
(Političare plaćaju interesne skupine (donacije), članarine (političkih stranaka) i država (iz proračuna). Država je najbogatiji platiša (političara).
Proizlazi, nismo izišli iz države koja je sama sebi svrha. Nismo u demokratskoj državi, koju proglašavamo demokratskom jer je tako definirano u Ustavu.


Uz političare progone nas problemi u zdravstvu. Uplatite osiguranje (redovno, prije 10 godina), a kad dođete na liječenje upute vas na liste čekanja ...
Kad bi plaćali usluge po obavljanju bi li čekali 1 , 2 ili 6 mjeseci bilo koji medicinski zahvat?

Školstvo. Bi li pratili reformu školstva da plaćamo školovanje gotovim novcima, da ne izdvajamo porezna davanja iz kojih je osigurano "besplatno" školovanje?

Ponukalo me opetovano (priglupo) spominjanje obaveze saborskih zastupnika sudjelovati u radu Sabora. I pasivno sudjelovanje i nedolazak u Sabor su sudjelovanja u radu. Obaveza kvoruma (kvalificirane većine) je zakonita, a pravo zastupnika (koji se ne slaže s većinom) pokušati osporiti donošenje odluke pravnim instrumentom koji nazivamo kvalificirana većina.


Treba se zapitati, ako je pametnih malo, zašto većina sluša budale a ne pametne ...
Većina podržava budale, jer kad vide (budalu) plenkovića misle da i oni imaju šansu biti na dobro plaćenom položaju. Ta nada s pametnima isčezne (do prvog zareze).

Zaključak, plenković je budala, ali nije jedina.


Sve bi probleme riješili kad bi napustili model državnoga financiranja i uveli tržišne kriterije. Novac u ruci više vrijedi od cjelokupnog besplatnog školovanja, besplatnog zdravstva ili političara koji rade u ime naroda.

Novac je glas protiv svih.Oznake: novac, roba, političari, interesne grupe, donacije, političke stranke, članarina, državna davanja, zdravstvo, liste čekanja, šlolstvo, reforma, kvalificirana većina, sabor, ospofravanje legitimiteta političke borbe, pametni, budale, većina, model tržišnih odnosa

20

utorak

rujan

2011

Dnevno politički osvrt (o1)

Digredi d1

citiram (t-portal) "Iako sama predsjednica DC-a, ne želi još otkrivati oblike suradnje jer su pregovori u tijeku, izvor iz HDZ-a tvrdi kako će se DC raspustiti a članovi prijeći u HDZ. ' Meni se sviđa ovaj način čišćenja HDZ-a od svih afera i problema. Od 2000. godine, kada sam otišla iz stranke, nisu bile ovako snažno izražene reforme u stranci, a to, kao netko tko je najviše stradao od tih problematičnih osoba, s pravom mogu reći', istaknula je predsjednica DC-a."

HDZ se vraća kući.

Kroz HDZ je prošlo toliko političara i usputnih prolaznika da uistinu možemo reći da se radi o velikoj hrvatskoj političkoj stranci.
Teza o lopovskom HDZ-u nije vjerodostojna (jer mnogi odstupiše iz te stranke, normalno ne zbog poštenja već političke pragmatičnosti).
Kako to mislim? Najjednostavnije, nije pravednost i poštenje odstupiti već zastupati poštenje. Da je HDZ lopovska stranka, odavno bi oni propali ...

Radi se o snažnoj političkoj ideji koja je okupila svekoliku Hrvatsku. Okupila je sve koji dišu hrvatski. Okupila je Hrvate oko više stoljetne ideje hrvatske nacije i države. Nema tu lopovluka.
Snažno političko djelovanje Franje Tuđmana osovio je politički kostur nove Hrvatske.
Nitko nije i nema pravo na odstupanje. Oni koji su otišli, nisu otišli, već su dobrodošli. HDZ se vratio izvornim političkim načelima. HDZ se vratio kući.

Dok su potrebne reforme (tako bolne) za članstvo u EU bile prepreka posvećivanju više pažnje domaćim problemima (a oporba zbog zločinačkog srbo-jugo-komunističkog nasljeđa nije požurivala taj proces) HDZ je pokazao zašto u Hrvatskoj ne obnaša uvjerljiviju vlast.

Tvrdnja: HDZ je prepustio lokalnu upravu ( županije, gradove, naselja, ...) i dio državne vlasti oporbi jer nema dovoljno kadrova za istinsku hrvatsku politiku
Vidljivo je iz ponašanja oporbe da se oni nisu niti milimetra približili HDZ-ovoj izvornoj političkoj ideji (hrvatskog suvereniteta)

Zaključak: ako oporba ne podržava HDZ-ovu politiku izvornog hrvatskog suvereniteta, oni su izdajnici ..

(ili što povratak gđe. Škare-Ožbolt govori o politici u Hrvatskoj)Oznake: digredi, HDZ, političari, svekolika Hrvatska, izvorna politička ideja