07

ponedjeljak

kolovoz

2023

Znači li Za Dom spremni Spremni za Dom?




Smisao Za Dom spremni (netko za domovinu spreman) može dati samo onaj tko koristi tu jezičnu kombinacijju.
Svi bi pomislili da je netko za domovinu spreman poželjan u društvu / (da je smisao jednoznačan).

Onima kojima smeta/ju smisao/takve osobe imaju razloga (navodili ga oni ili ne).
Davanje posebnog smisla ZDS (čitaj: za dom spremni) izlazi iz jezičnih okvira i postaje instrument politike.
A politika nikad nije bila dobar jezični savjetnik.

Političari su ti koji su izostavili napominjati da je S. Radić koristio pravaški slogan (uporabio ga A. Starčević) Bog i Hrvati (popovi lopovi)(naročito su izostavili Radićev dodatak popovi lopovi) nadajući se da će S. Radić biti veći.
Izostavili su prigovore pravaša hss-ovcima i njihovom vođi (S. Radiću) korištenje pravaškog slogana (Bog i Hrvati), pa su izostavili i doprinos A. Radića (suosnivača HSS-a) koji je republikanski slogan (Pro patria paratus/parati) prevodeći na Hrvatsko(srpski) pretočio u već korišten i poznati Za Dom spremni (korišten i prije).
Izostavili su u usporedbi Za Dom spremni, Smrt fašizmu-sloboda narodu (kojem narodu, tko je fašist??) proglasiti zlokobno zločinačkim (s pravnog aspekta poziv rulje na linčovanje nepoželjnih bez obzira na nepripadanje nekom pokretu - jer tko se nije slagao s jugoslavenštinom i komunjarstvom bio je suradnik fašista.

Povijest koju pišu "pobjednici" od "pobjednika" čini poražene - a jugoslavenstvo i komunjarstvo su poraženi zbog svojih zločinačkih nakana i djelovanja a ne zbog riječi koje su prosipali.
Za Dom spremni nije i ne može biti predmet rasprave takvih (antirevizionista).

Onaj tko je Za Dom spreman Za Dom je spreman.

Koga briga kome smeta, taj je izričaj volja naroda koji ga rabi i ostaje trajno utkan u težnje tog naroda za napretkom i poboljšanjem života svih, pa i onih kojima to smeta.

Živjela N0Ba, živijo mrtvi Drug TiTo, živjeli mladenci i kraljica Elizabeta
Neka vas čuvaju Bog i Hrvati
(čitaj: ajte u * materinu, od onih koji su to spremni do onih koji s tim imaju problema)

Čuvajte se ljudoždera, oni ne govore što misle



Oznake: ZDS, Starčević, radič, Bog i Hrvati, političari, smrt fašizmu

29

ponedjeljak

ožujak

2021

Hrvatska nema ni katoličkih ni hrvatskih političara




pLenković i miLanović se svađaju, iako su isti okot


Hrvatska je pripadala zapadnom civilizacijskom krugu. Mala zemlja, mali ljudi.
Granica civilizacija koja je hrvatska stvarnost, izložena prodorima drugih civilizacija svrstala je Hrvatsku u slabije zemlje tog civilizacijskoga kruga.

Odabir (??, kakav odabir) hrvatskog lutanja po južnoslavenskom panslavizmu, monarhističko-komunističkoj nesvrstanosti je naivno i zlokobno osvećivanje zapadnoj civilizaciji (odbijanje pripadanja vlastitoj civilizaciji) kao da su ostali koji pripadaju toj civilizaciji krivi za više stoljetne ratove s turcima i našu zaostalost.

Koliko smo zaostali?
Urotnička manjina je odlučila povesti narod u avanturu negiranja pripadanja vlastitoj civilizaciji.
Negiranje religijskog karaktera (pola hrvatskih biskupa su rigidni komunisti), nacionalnog karaktera (iako su multi-kulti društva nastala na premisi podjele rada u kojoj slabije plaćena radna snaga dolazi iz drugih civilizacija ili kultura s ciljem apsorpcije posebno nadarenih (Tesla, Einstein, ... ) bez kojih industrijska društva ne bi u kontinuitetu rasla i jačala) dovela je do stanja u kojem se Hrvatska nalazi.
Nesrazmjerno (mnogo) troši na obrazovanje, s ciljem selekcioniranja kvalitetnih i nadarenih koji (za ta društva besplatno) završe u visoko (industrijski) razvijenim društvima, bez posebne koristi za Hrvatsku.

Takvo oružje je potpomoglo i/ili potpomognuto aspiracijama (poslije turaka) rusko-pravoslavne agresivno-osvajačke politike/strategije koja srpstvo-pravoslavlje koriste kao instrument te politike. Ne jedini.

Bitan instrument takve strategije je potpuno ovladavanje političkim prostorom (bile diktature, autokracije ili kvazidemokracije). Proklamiranjem (ustavna kategorija) demokracije, ruska kamarila koristi kvazidemokraciju (koja s demokracijom nema dodirnih točaka) za porobljavanje i osvajanje Hrvatske.

U titovo doba, zadaća diktature (proletarijata) (titove despocije i autokracije) je bila ukinuti religijsku vezanost za zapadnu civilizaciju (stradanje Stepinca), gospodarsku vezanost za zapadna industrijska društva (zatvorene granice, visoke carine, gospodarska vezanost za nesvrstane vojne diktature (ilegalni izvoz oružja), zabrana političkih stranaka koje bi zagovarale demokršćanske ili prozapadne političke svjetonazore, ...

Postojanje političara (ili bolje rečeno imenovanje idiota političkim vođama) ruskih svjetonazora dovelo je do nemogućnosti uspostave demokratskoga društva.
Čvrsti zagrljaj idiota koji nas je obujmio ne dopušta povratak Hrvatske korijenima i vlastitoj civilizaciji.

Hrvatska ne izborima ne bira demokratski jer su kandidati (i vladajući i oporba) politički idioti koji s Hrvatskom nemaju blage veze. Nisu politički Hrvati, nisu katolici, nisu demokratični.

Hrvatsku nema tko braniti.

Hrvatskoj su velike ljude oteli, pobili ili izgurali na margine.

(pLenković i miLanović se svađaju, iako su isti okot, kako bi skrenuli pozornost s mamićevih prokazivanja, a koje on iznosi u vlastitu obranu.)(To je u Hrvatskoj moguće jer su Hrvati mediokriteti, pa medijski eksponirani (idioti) imaju veću važnost od stvarnih događaja.)




Oznake: pripadnost civilizaciji, ratovi, granica, rusko-pravoslavna strategija, idioti, diktature, demokracija, političari, imenovanje idiota, veliki ljudi

09

utorak

lipanj

2020

U srijedu: Demokracija i antifašizam ne mogu zajedno, izbacite zločinca



Hrvatska je okupirana, bočno.

Pobočnici u demokraciji ne mogu obnašati vlast. Jer niti njihovi nadređeni/podređeni ne mogu obnašati vlast. Vlast u demokraciji pripada narodu.



Kako u Hrvatskoj ne postoje političari, osobe koje suvislo i sustavno grade i održavaju poziciju (političara) aktivnostima koje ukazuju na formirani politički profil, ali premda intelektualno potkapacitirani svejedno (precizno) bilježe anti narodnu, anti državnu i antidemokratsku politiku (za koju u nevjerici držimo da nije politika).




U kontekstu navedenog, uočavajući nepostojanje političkih stranaka i političara s građenim programima i ciljevima, i stranke i političari su pokriće pobočnicima koji nas okupiraju.
Službe su oruđe i nositelji vlasti. Izbori farsa. Demokracija nepostojeća. Hrvatska na umoru.
Očekuje se gore. Uvijek nakon takvih dođe gore.

Hdz-sdp idshnshsssdss treba izbrisati iz memorije krda i ugraditi divljaštvo-krvoločnost: praksu starog Dubrovnika, birati vlast/kneza na mjesec dana. Tako ćemo u tjedan dana svi biti na vlasti barem jednu minutu (dovoljno da promijenimo uobičajenu vladavinu idiota koji su zaštićeni (sami su se zaštitili) zakonom o državnim dužnosnicima).
Tko bi toliko naroda štitio?


Stari su zagorski kmeti umirali s usklikom: Živjela demokracija i aPavelić.


Oznake: bočna okupacija, Hrvatska, demokracija, vlast, vlast pripada narodu, političari, aktivnosti političara, političke stranke, izbori, memorija krda, Dubrovačka Republika, knez, mjesec dana, zagorski kmeti

24

ponedjeljak

listopad

2016

Što su novci



Novac je roba kojom možemo kupiti sve ostale robe (ako robe podrazumijevaju i usluge).

Ako smo nezadovoljni političarima moramo se zapitati tko i koliko ih plaća.
(Političare plaćaju interesne skupine (donacije), članarine (političkih stranaka) i država (iz proračuna). Država je najbogatiji platiša (političara).
Proizlazi, nismo izišli iz države koja je sama sebi svrha. Nismo u demokratskoj državi, koju proglašavamo demokratskom jer je tako definirano u Ustavu.


Uz političare progone nas problemi u zdravstvu. Uplatite osiguranje (redovno, prije 10 godina), a kad dođete na liječenje upute vas na liste čekanja ...
Kad bi plaćali usluge po obavljanju bi li čekali 1 , 2 ili 6 mjeseci bilo koji medicinski zahvat?

Školstvo. Bi li pratili reformu školstva da plaćamo školovanje gotovim novcima, da ne izdvajamo porezna davanja iz kojih je osigurano "besplatno" školovanje?

Ponukalo me opetovano (priglupo) spominjanje obaveze saborskih zastupnika sudjelovati u radu Sabora. I pasivno sudjelovanje i nedolazak u Sabor su sudjelovanja u radu. Obaveza kvoruma (kvalificirane većine) je zakonita, a pravo zastupnika (koji se ne slaže s većinom) pokušati osporiti donošenje odluke pravnim instrumentom koji nazivamo kvalificirana većina.


Treba se zapitati, ako je pametnih malo, zašto većina sluša budale a ne pametne ...
Većina podržava budale, jer kad vide (budalu) plenkovića misle da i oni imaju šansu biti na dobro plaćenom položaju. Ta nada s pametnima isčezne (do prvog zareze).

Zaključak, plenković je budala, ali nije jedina.


Sve bi probleme riješili kad bi napustili model državnoga financiranja i uveli tržišne kriterije. Novac u ruci više vrijedi od cjelokupnog besplatnog školovanja, besplatnog zdravstva ili političara koji rade u ime naroda.

Novac je glas protiv svih.



Oznake: novac, roba, političari, interesne grupe, donacije, političke stranke, članarina, državna davanja, zdravstvo, liste čekanja, šlolstvo, reforma, kvalificirana većina, sabor, ospofravanje legitimiteta političke borbe, pametni, budale, većina, model tržišnih odnosa

20

utorak

rujan

2011

Dnevno politički osvrt (o1)

Digredi d1

citiram (t-portal) "Iako sama predsjednica DC-a, ne želi još otkrivati oblike suradnje jer su pregovori u tijeku, izvor iz HDZ-a tvrdi kako će se DC raspustiti a članovi prijeći u HDZ. ' Meni se sviđa ovaj način čišćenja HDZ-a od svih afera i problema. Od 2000. godine, kada sam otišla iz stranke, nisu bile ovako snažno izražene reforme u stranci, a to, kao netko tko je najviše stradao od tih problematičnih osoba, s pravom mogu reći', istaknula je predsjednica DC-a."

HDZ se vraća kući.

Kroz HDZ je prošlo toliko političara i usputnih prolaznika da uistinu možemo reći da se radi o velikoj hrvatskoj političkoj stranci.
Teza o lopovskom HDZ-u nije vjerodostojna (jer mnogi odstupiše iz te stranke, normalno ne zbog poštenja već političke pragmatičnosti).
Kako to mislim? Najjednostavnije, nije pravednost i poštenje odstupiti već zastupati poštenje. Da je HDZ lopovska stranka, odavno bi oni propali ...

Radi se o snažnoj političkoj ideji koja je okupila svekoliku Hrvatsku. Okupila je sve koji dišu hrvatski. Okupila je Hrvate oko više stoljetne ideje hrvatske nacije i države. Nema tu lopovluka.
Snažno političko djelovanje Franje Tuđmana osovio je politički kostur nove Hrvatske.
Nitko nije i nema pravo na odstupanje. Oni koji su otišli, nisu otišli, već su dobrodošli. HDZ se vratio izvornim političkim načelima. HDZ se vratio kući.

Dok su potrebne reforme (tako bolne) za članstvo u EU bile prepreka posvećivanju više pažnje domaćim problemima (a oporba zbog zločinačkog srbo-jugo-komunističkog nasljeđa nije požurivala taj proces) HDZ je pokazao zašto u Hrvatskoj ne obnaša uvjerljiviju vlast.

Tvrdnja: HDZ je prepustio lokalnu upravu ( županije, gradove, naselja, ...) i dio državne vlasti oporbi jer nema dovoljno kadrova za istinsku hrvatsku politiku
Vidljivo je iz ponašanja oporbe da se oni nisu niti milimetra približili HDZ-ovoj izvornoj političkoj ideji (hrvatskog suvereniteta)

Zaključak: ako oporba ne podržava HDZ-ovu politiku izvornog hrvatskog suvereniteta, oni su izdajnici ..

(ili što povratak gđe. Škare-Ožbolt govori o politici u Hrvatskoj)



Oznake: digredi, HDZ, političari, svekolika Hrvatska, izvorna politička ideja