29

ponedjeljak

ožujak

2021

Hrvatska nema ni katoličkih ni hrvatskih političara




pLenković i miLanović se svađaju, iako su isti okot


Hrvatska je pripadala zapadnom civilizacijskom krugu. Mala zemlja, mali ljudi.
Granica civilizacija koja je hrvatska stvarnost, izložena prodorima drugih civilizacija svrstala je Hrvatsku u slabije zemlje tog civilizacijskoga kruga.

Odabir (??, kakav odabir) hrvatskog lutanja po južnoslavenskom panslavizmu, monarhističko-komunističkoj nesvrstanosti je naivno i zlokobno osvećivanje zapadnoj civilizaciji (odbijanje pripadanja vlastitoj civilizaciji) kao da su ostali koji pripadaju toj civilizaciji krivi za više stoljetne ratove s turcima i našu zaostalost.

Koliko smo zaostali?
Urotnička manjina je odlučila povesti narod u avanturu negiranja pripadanja vlastitoj civilizaciji.
Negiranje religijskog karaktera (pola hrvatskih biskupa su rigidni komunisti), nacionalnog karaktera (iako su multi-kulti društva nastala na premisi podjele rada u kojoj slabije plaćena radna snaga dolazi iz drugih civilizacija ili kultura s ciljem apsorpcije posebno nadarenih (Tesla, Einstein, ... ) bez kojih industrijska društva ne bi u kontinuitetu rasla i jačala) dovela je do stanja u kojem se Hrvatska nalazi.
Nesrazmjerno (mnogo) troši na obrazovanje, s ciljem selekcioniranja kvalitetnih i nadarenih koji (za ta društva besplatno) završe u visoko (industrijski) razvijenim društvima, bez posebne koristi za Hrvatsku.

Takvo oružje je potpomoglo i/ili potpomognuto aspiracijama (poslije turaka) rusko-pravoslavne agresivno-osvajačke politike/strategije koja srpstvo-pravoslavlje koriste kao instrument te politike. Ne jedini.

Bitan instrument takve strategije je potpuno ovladavanje političkim prostorom (bile diktature, autokracije ili kvazidemokracije). Proklamiranjem (ustavna kategorija) demokracije, ruska kamarila koristi kvazidemokraciju (koja s demokracijom nema dodirnih točaka) za porobljavanje i osvajanje Hrvatske.

U titovo doba, zadaća diktature (proletarijata) (titove despocije i autokracije) je bila ukinuti religijsku vezanost za zapadnu civilizaciju (stradanje Stepinca), gospodarsku vezanost za zapadna industrijska društva (zatvorene granice, visoke carine, gospodarska vezanost za nesvrstane vojne diktature (ilegalni izvoz oružja), zabrana političkih stranaka koje bi zagovarale demokršćanske ili prozapadne političke svjetonazore, ...

Postojanje političara (ili bolje rečeno imenovanje idiota političkim vođama) ruskih svjetonazora dovelo je do nemogućnosti uspostave demokratskoga društva.
Čvrsti zagrljaj idiota koji nas je obujmio ne dopušta povratak Hrvatske korijenima i vlastitoj civilizaciji.

Hrvatska ne izborima ne bira demokratski jer su kandidati (i vladajući i oporba) politički idioti koji s Hrvatskom nemaju blage veze. Nisu politički Hrvati, nisu katolici, nisu demokratični.

Hrvatsku nema tko braniti.

Hrvatskoj su velike ljude oteli, pobili ili izgurali na margine.

(pLenković i miLanović se svađaju, iako su isti okot, kako bi skrenuli pozornost s mamićevih prokazivanja, a koje on iznosi u vlastitu obranu.)(To je u Hrvatskoj moguće jer su Hrvati mediokriteti, pa medijski eksponirani (idioti) imaju veću važnost od stvarnih događaja.)




Oznake: pripadnost civilizaciji, ratovi, granica, rusko-pravoslavna strategija, idioti, diktature, demokracija, političari, imenovanje idiota, veliki ljudi

16

nedjelja

listopad

2016

Vlast (kojoj nisu dorasli)



Kad u fotelje zasjedu idioti, nastupi teror.


Ovaj saziv Sabora obiluje idiotima koji su zaposjeli fotelje.
Država nametnutih foteljaša nije država naroda. Netko je predsjedničin kum (pa su mu i saborska i ministarska fotelja osigurane, a čovjek glup ko Q). Netko je odradio službama, fotelje su mu osigurane. Netko nije odradio ništa, fotelje su mu osigurane jer ništa neće ni uraditi.
Država koju su okupirali pravnici i ekonomisti, vrvi obećanjima, reformama i s*anjem koje plaćaju smotani (pasivni, priglupi i laživi) narod.
Pojednostaviti priču kako državom upravljaju udbaši (mada propagandno poluefektno) nije uputno.
Udbaši upravljaju pomoću licemjernih, nesposobnih (ali vrlo ulizničkih) parazita koji su većinom pravnici i ekonomisti (socijalističke provenijencije). Socijalistički kadrovi (u jugoslaviji sluge srbima)(pobornici tita koji je širio međunarodni terorizam) pričama o proustaškim strujama ne ispuštaju vlast (kojoj kao paraziti i sluge nisu dorasli).
U sfrjotu su prva zanimanja koja su popunila sva radna mjesta i stvorila višak radne snage bili pravnici i ekonomisti.
Zar takvi mogu voditi državu ... (Šeks -pravnik, Mesić - pravnik, račan -goQ, Milanović - pravnik, Plenković - pravnik, ...)? (Nije li vrijeme primijetiti kako u tom modelu nešto nedostaje?)
Kako bi bilo za premijera odabrati nobelovca za mir - misionara iz Afrike ..? Idiota koji će razjuriti lažne pravnike i polusvršene ekonomiste (socijalističke indoktrinacije)! Pa neka vladaju idioti.
J*bem vam majku, četničku! Vama i onome tko vam dozvoljava okupirati i uništavati državu.

Vi jeste vlast (samo za svoj interes). Glupi ste i bezobzirni.
Narod (polukmnetski-poluseljački), uvjeren kako se nećete okoristiti njihovim radom (zaboravljajući kako vi državnim zaduživanjem taj narod dugoročno uništavate), pasivno čeka vaše odumiranje (od gladi). I griješi. Nakon vas, dođete vi (retuširani novim idiotlukom) i s većim državnim dugom.
Nepostojanjem razvijene privrede i podjele rada, hrvatsko društvo tavori na marginama laži i zaduživanja (koja će se pretvoriti u trajno odricanje od nekog suverenoga prava). Oblik ekonomije koji stvara trajni poremećaj svih oblika društvenog postojanja.
Četnici (niste sposobni niti krasti trajno, kradete tako da iza vas nastaje slom (gubitak stanovništva, teritorija i ljepote življenja)).

Ovu vlast ne smatram dobro došlom, smatram je neprijateljskom i koristim pravo povelje UN-a na neposluh i pravo na samo organiziranje.



Oznake: fotelje, idioti, teror, pravnici, ekonomisti, sinergija udbaša i mana, četnici, vlast, polukmetovi, poluseljaci, oblik ekonomije, trajni gubitak suverenih prava. pravo na neposluh

15

srijeda

lipanj

2016

Sukob interesa? U INA-i?


INA je mala (iako se na vlastitim web stranicama (http://www.ina.hr/default.aspx?id=8) reklamiraju kao srednje velika europska) naftna kompanija (poduzeće) (osnovana prije 52 godine). U vrijeme osnutka (1, siječnja 1964.g.) stvorena je spajanjem već postojećih rafinerija Rijeka i Sisak s Naftaplinom ...
Korištenje domaćih nalazišta (čija se povijest korištenja proteže u daleku povijest) stvorilo je uvijete za stvaranje domaće naftne kompanije ...

Nafta u Hrvatskoj poznata je od davnine. U XII. st. spominje se katran koji se prodavao u Dubrovniku. Iz XIV. st. postoji zapis s preporukama za pripravu lijekova iz nafte. U XV. st. u dubrovačkoj se ljekarni, uz ostale lijekove, prodavao i olio petrolio. Poznato je da se nafta u XVI. st. »kopala blizu Hvara, nedaleko od Neretve … i u Panoniji.« Organizirano istraživanje i vađenje nafte započelo je u XIX. st., a bilo je regulirano Austrijskim općim rudarskim zakonom iz 1854. Otkrivena su ležišta u Selnici, Peklenici, Ribnjaku, Velikom Pogancu, Mikleuški, Baćin Dolu i Starom Petrovu Selu. Pisani trag o vađenju nafte u Peklenici u Međimurju iz bunara dubokoga nekoliko metara postoji iz 1836., a crpenje rudarskim načinom započelo je 1855. u Mikleuški.
Uz dobivanje nafte razvijala se i preradba, pa su u Baćin Dolu i Mikleuški izgrađeni pogoni za dobivanje kolomasti. Prva rafinerija nafte u Hrvatskoj, kao jedna od prvih u Europi, izgrađena je već 1883. u Rijeci, u blizini luke, što je bila pogodnost za prijevoz sirovine morem, a njezinih prerađevina morem i željeznicom. Rafinerija u Rijeci tada je podmirivala trećinu potreba Austro-Ugarske za naftnim proizvodima, u prvome redu za petrolejom, parafinom, org. otapalima i katranom. God. 1885. prerađeno je 30 000 t sirove nafte, pretežito u rafinirani petrolej, a već 1887. proradilo je i postrojenje za proizvodnju mazivih ulja. God. 1927. izgrađena je i rafinerija nafte u Sisku.

http://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?id=42761


Naftni posao u Hrvatskoj nije bez tradicije. Ali je tek komunističkom erom poprimio neku novu dimenziju ...

Tek osnutkom INA-e naftni posao postaje dio šireg posla. Trgovanja oružjem i vojnom potporom diktatorskim režimima. U tom (širem) kontekstu, INA ulaže u istraživanja (u Libiji, Iraqu, Siriji, SSSR-u, ...).
Naftni posao je postao paravan za trgovanje vojnom moći.
U INA-i (naftni posao) su se narojili agenti, specijalci, kreatori specijalnog rata. Po raspadu sfrjota, koncesije (isplate za trgovinu oružjem mimo UN-ovih konvencija o kontroli oružja) na naftna nalazišta bivaju (tkz. privatizacijom) vraćena (vlasnicima) zbog nemogućnosti isporuke oružja i potpore vojnim diktaturama ...

U leglu protuzakonitih radnji (koje su potkopavale temelje svjetskog mira i UN-a), u leglu strašnih i beskrupuloznih ljudi (agenata i sijača bijede), našla se "konzultantica" koja je sa svojim (beznačajnim) poslovnim ugovorom izazvala (agente) preispitivanje postojanja sukoba interesa. Smiješno.

Nastojanje stvaranja (lažne) zavjere u naftnoj kompaniji, nastoji se prikriti pravi karakter te kompanije (koju treba uništiti). INA-u treba ugasiti i koncesiju naftnog posla vratiti novoosnovanim hrvatskim kompanijama koje će eksploatirati domaću naftu, a ostatak uvoziti i baviti se profesionalno naftnim poslom (za razliku od INA-e koja producira političke afere).

Karamarko je na udaru idiota (kojima krv kapa zajedno sa svakom kapi nafte koju prerade).

(Što u toj konstelaciji snaga predstavlja MOST, zaključite sami ... Vrijeme je za razmontiranje udbaškog stroja koji je sudjelovao u širenju međunarodnog terorizma i servisiranju krvavih, zločinačkih, vojnih, proruskih diktatura.)



Oznake: INA, mala naftna kompanija, povijest, trgovina oružjem, širenje vojne moći. krvave diktature, vojne diktature, naftna nalazišta, UN konvencije, protuzakonite radnje, leglo agenata, beskrupuloznost, "konzultantica", profesionano bavljenje naftnim poslom, idioti, udbaški stroj, međunarodni terorizam

05

subota

prosinac

2015

Treba razvlastiti idiote ... (potaracati službe)

SDP (partiju) je na vlast dovela (tajna) služba.
Poslije Račanove smrti, SDP je preuzeo (kućni prijatelj Stipe Mesića, kojeg je služba dovela na vlast) Milanovićev (Stipin) sin Zoran.
Bez političkog programa i vizije. Besprizorni niskopartijski karijerist (probijanja na hijerarhijskoj ljestvici bez ikakvih zaluga). Idealan materijal za tajne službe (istovjetan nešto obrazovanijem Ivi Sanaderu). (Sanadera spominjem samo zbog sagledavanja širine utjecaja tajnih službi.)

Dakle, Račana, Mesiće, Josipovića, Milanovića su tajne službe (protivno njihovim stvarnim političkim utjecajima) ustoličili kao funkcijske političare. Kao produženu ruku svojih interesa.
Ionako je zadaća obavještajnih službi provjeriti podobnost (psiho-fizičku, političku) kandidata za visoke državne funkcije.

Milanović (narkoman) (Račan (srpski agent), Mesić (psihički bolesnik), Josipović (psihički bolesnik, srpski agent)), neradnik i bez osnovnih (upravljačkih) vještina teška je pogreška službi (koje su prekoračile svoje ovlasti, i umjesto službenog onemogućavanja stupanja na odgovornu dužnost takve osobe, koristeći ovlasti provjere kandidata organizirali su potpomaganje takvoj osobi zauzeti vlast).
Službe (primjetljivo) zloupotrebljavaju svoj (povlašteni) status ...


Nakon 15 godina pogrešaka na štetu hrvatskog naroda, države treba temeljito pročistiti sigurnosne službe (lustrirati sve koji su radili protiv demokracije).
A takvih je previše ...

Produžetak političke krize (MOST, ...) je politika obaviještajnih (para) službi koje se nastoje riješiti (narkomana) Milanovića (koji je besprizorna ništarija), ali bez povratka HDZ-a (koji bi rusku novopostavljenu garnituru u obavještajnim službama "pomela").
Jesu li parlamentarni izbori "namješteni"?

Ubrzano stvaranje trećeg puta (MOST, ŽZ, Orah, ...) samo je pokušaj riješavanja Zorana Milanovića i produžetka (straho)vlade proruskih agenata u tijelima obavještajnih službi i sudbene vlasti.
Osorni (što proističe iz njihovih, skoro neograničenih, ovlasti), bez dostatne finese (prikrivanja) (kvazi)demokracije.

MOST je pokušaj obavještajnih službi premostiti nesposobni/zločinački SDP i nastaviti s politikom rastakanja Hrvatske.


Treba poraziti obavještajne/paraobavještajne (rusko-srpske) agente.
Oni ionako ruše demokraciju, suprotno ustavnoj odredbi. Van zakona su!
Ostojića treba uhititi. (Unatoč svojoj smanjenoj intelektualnoj sposobnosti, glavni je operativac koji krši Ustav RH, pozitivne međunarodne propise i povelju UN-a.)

Korištenje apsolutističke vlasti Sabora (i njegove ovlasti mijenjati gospodarske odnose) inflacijom ili stalnim reformama povlaštena skupina se (ne odriče nepripadajuće povlastice) iskorištavati tu moć za vlastite (materijalne) probitke. Postali smo taoci totalitarizma/apsolutizma.
Bez obračuna sa tim nedemokratskim snagama, Hrvatska neće iskoračiti ka pravednijem i bogatijem društvu ...

Cijela garnitura (sitnih duša) koja je dovela Milanovića kako bi čudnim referendumom ugurala Republiku Hrvatsku u EU sada je na mukama ... sve se otelo kontroli (i moraju otići i Milanović i oni koji su ga postavili/podupirali/gurali). Bez MOSTA i bez trećeg puta.
Vrijeme je da idioti postanu idioti (i ništa utjecajnije od toga).



Oznake: zakonske obaveze i ovlasti obavještajnih službi, prekoračenje ovlasti, kvazidemokracija, djelovanje protiv demokracije, izbori i namještanje, rješavanje isluženih polupolitičara, Apsolutizam, idioti, lustracija tajnih službi