10

petak

travanj

2020

Clint E: Bosonogi



Svjedoci smo što jugoslavenskog, što udbo-hrvatskog jednoumlja.
Partijska država kao spas od kraljevine Srba, posrbica i srbofila.

Kako je iza te katastrofe (i kada) krenulo nizbrdo?
Prije nego su nastale jugoslavenske tvorevine (monarhistička i partijsko-udbaška).
Uvijek nam se povijest osvećuje.
Ono što niste uradili na vrijeme i ispravno osvećuje vam se odmah i poslije. Nama je poslije postala prošlost, a budućnost katastrofalno poslije.

Izlaz iz feudalnog doba (ban Jelačić formalno ukida kmetstvo 1848.g., iako to nije kraj feudalizma), u kojem se nasljeđivao društveni status (plemstvo)(koje je bilo vladajuće) pokušalo se s partijskom državom (u kojoj se vladajući položaj stiče).
Feudalizam nije zamijenio kapitalizam i građansko društvo s mehanizmima zaštite.




Unutarnja rušilačka snaga

Zamijenila ga je kvazidemokracija u kojoj je nejasan put do vlasti i benefita koji se otvaraju s nejasnom vlašću (znamo, kradu izbore i zastrašuju birače, ništa nije nejasno).

Problem nejasnog puta do vlasti i (zbog takva puta) vremena trajanja vlasti, vlastodršci su pohlepni (pljačkaši), razorni i bezobzirni.

Mislite li da su oni koji potkradaju zdravstveni sustav 20 godina, a pLenkovićeva svita zadnje dvije godine (nisu sanirali nego su dugove produbljavali i rušili sposobnost zdravstvenog sustava oduprijeti se pošasti epidemije) naši spasitelji?

Njihovo vrijeme ne postoji, zato je vrijeme koje oni provedu na vlasti izuzetno opasno.
Oni će to vrijeme iskoristiti maksimalno.
Oni su unutarnja rušilačka snaga, jer jedino razaranjem (nisu sposobni stvarati) mogu profitirati.


Oznake: jugoslavensko jednoumlje, udbo-hrvatsko jednoumlje, partijska država, kraljevine Srba, posrbica i srbofila, osvećivanje povijesti, feudalizam, kapitalizam, građansko društvo, nasljeđivanje društvenog statusa, kvazidemokracija, krađa izbora, zastrašivanje birača

16

ponedjeljak

ožujak

2020

Zašto hdz nije Hrvatska demokratska zajednica



Ili zašto u Hrvatskoj nema demokracije


Monolitnost partije je ono što smo htjeli ukinuti.



Demokracija (koja bi u Hrvatskoj osigurala pobjedu hrvatskog naroda) je zamjenjena monolitnom hdzsdpidshnssdss partijom koja je kao i "prehumana" kPjot-skYU-KpH-SKh (koja nije dovoljno pobila neistomišljenika ili nepopustljivih).
Ideje i postupci jugoslavenskog bezumlja se nastavljaju (isti kadrovi, ista politika-demagogija, isti gospodar).

Nismo htjeli kvazidemokraciju i politiku (takve treba likvidirati) u kojoj uvijek nalaze puta izigrati volju većine.
hdz u kojem instaliraju pLenkovića i svi ostali moraju svoje stavove i mišljenja usaglasiti s njegovim (ljudi, on je glup i nema mišljenja) je dno dna.
hdz je produženje skj u kadrovskom i političkom smislu. Ugasiti u ružnom scenariju.

J*bala vas partija, s vama se nećemo preglasavati.


Ili zašto hdz nije Hrvatska demokratska zajednica



Oznake: monolitnost, partija, demokracija, jugoslavensko bezumlje, kvazidemokracija

13

ponedjeljak

veljača

2017

Slučaj Saucha nije slučaj nego praksa



Teorija (nadnaravnog)(i praksa samouzajamnog obmanjivanja)


Gospodarska slika porobljenog društva ocrtava (samo) društvo.
Nakon zalaska feudalizma (koji je unatoč formalnom ukidanju - ban J, Jelačič 1848.g. - društveno jako prisutan) model ekonomske - političke - ekonomske ovisnosti (iako nakon ukidanja feudalizma koji je obznanio ban Jelačić demokracija nije nastupila niti nakon 150 godina) zadržao se kao model osporavanja prava naroda na demokratsku vlast. Proglašavanje demokracije tek 1990.g. još uvijek nije popratilo i ekonomsko oslobađanje koje je preduvjet demokracije (ili je demokracija preduvjet ekonomskog oslobađanja).

Slučaj Saucha (to nije slučaj nego praksa).
U porobljenom društvu (koje je porobljavanje izvršilo političkim kadrovima primjenom ekonomske ovisnosti producirajući kvazidemokraciju) ekonomsku moć stičete jedino i samo kriminalom aktivnošću.
Zakonitim djelatnostima niste sposobni stvoriti značajniju ekonomsku moć (iz koje proističe i politička sloboda).

Milanović je kriv (jer je svjestan modela proizvodnje političke ovisnosti)(iako je i bio nalogodavac produciranja lažnih putnih naloga).

Problem sdpove (porobljivačke) vladavine (koja je ciljano porobljivačka i zločinačka) ne proističe iz namjere nego modela, koji podjednako koristi HDZ kad je na vlasti. Razlika je u smjeru vođenja države (koji bi morali određivati birači, ali u svojoj porobljenosti ostaju obespravljeni i u tom (važnom) segmentu).

Ko j* partije!


Oznake: teorija, porobljeno društvo, feudalizam, demokracija, kvazidemokracija, ban Jelačić, ekonomska moć, politička sloboda, model političke ovisnosti, model ekonomske ovisnosti, porobljivačka vladavina, smjer vođenja države, otuđenje političke moći

10

petak

veljača

2017

HDZ je socijalistička stranka, SDP je socijalistička partija



Saborska rasprava o (ne)povjerenju ministru Barišiću nedvosmisleno je ukazala na neke (neizrečene) istine.

HDZ je socijalistička stranka, SDP je socijalistička partija.
Boje se hrvatstva; hrvatske politike prema narodu, državi i Bosni i Hercegovini; politike prema Srbiji.

Socijalistička praksa "besplatnog" školovanja koje košta (porezne obveznike) milijarde kuna, bez privrede koja bi imala potrebu za stručnim kadrovima generator je neravnopravnosti u obrazovanju i zapošljavanju (u državnim službama)(sa zagarantiranim prihodima i mirovinskim pravima).
Osnovno školstvo je "besplatno" i obavezno, ali srednješkolsko obrazovanje (zbog upisnih kvota) nije "besplatno" već prva stepenica neravnopravnosti. Podjednako su sve daljnje stepenice obrazovanja selektivne i diskriminirajuće (s istim opravdanjem, upisnim kvotama).
Umjesto ukidanja "besplatnog" školstva, rasprava u Saboru nastoji stvoriti privid pravednosti školskog sustava (kojeg pojedinci izigravaju). Iako je istina drukčija.
Država sustavom izigrava vlastite građane, osiguravajući privilegirani položaj podobnim (stvarajući biračku masu). Ono što je poveljom UN-a zabranjeno.
Obaveza članice UN-a je uspostava državne vlasti kao servisa a ne samoodržavajuće diktature (koja kvazidemokracijom održava pozicije).
(Primjer je B. Glavašević kojeg su (diskrecijskim pravom) zaposlili kao znanstvenog novaka u doba Račana, iako je partija kojoj služi svojim primitivnim bezobrazlukom zdušno sudjelovala u obiteljskoj i nacionalnoj tragediji (koje on nije svjestan)(stražnjica mu je bolje prokrvljena od mozga).Primjer je bespotrebnosti besplatnog školovanja kojim produciraju bespotrebne kadrove koje zapošljavaju u važnim, nevažnim ili bespotrebnim državnim službama.)

Plenković je pravnik, Barišić filozof, Maras (ne znam), Jovanović magistar ekonomije, doktor interne medicini (a imam dojam kao da je stigao s brda punog ovaca), ...
Besposlen kadar (politički podoban). Dokaz promašenosti obrazovnog sustava koji producira socijaliste. Zapitajte se koliko je novaca stvorio Jovanović ekonomskim znanostima ili internom medicinom u pokušaju financirati socijalizam vlastitim novcima (ako se politikom bavi od svojeg maloljetništva).

Nastup HDZ-ovih zastupnika u saborskoj raspravi daje naslutiti kako se socijalistički principi vlasti i države neće mijenjati . Protivno obavezama koje je ova država preuzela pristupanjem međunarodnoj organizaciji Ujedinjenih naroda.



Oznake: ministar Barišić, sabosrska rasprava, povjerenje, plagijat, obrazovni sustav, socijalistička stranka, socijalistička partija, neravnopravnost u obrazovanju, pravednost školskog sustava, politizacija obrazovanja, politizacija zapošljavanja, kvazidemokracija, obaveze članica UN-a

04

subota

veljača

2017

Pametan sam ja ...



Hrvatska propagira liječenje od raka (kancera) (skupi lijekovi na teret H(D)ZZO-a, kao da su raspisali natječaj za korupciju).
Teorija nastanka korupcije kaže kako su uzrok korupcije niske cijene (skupocjene tretmane uvrstiti u skoro besplatno liječenje (putem niskobudžetnog zdravstvenog osiguranja) klasični je primjer poticanja korupcije). Otvaranje lutrije (za koju morate doplatiti kako bi bili dobitnici (u nesreći)). (Normalno, povjerenstvo za sukob interesa je sastavljeno od (letičine snahe) nepismene bulimente, indoktrinirane kvazipolitikom ... nije primijetilo sukob).

Vršiti centralizaciju sredstava (promotivno obećavajućim ljekovima protiv raka (kancera), za koje nema sredstava koji bi omogućili svim oboljelim podjednak tretman) šireći lažnu nadu me upućuje na potraživanje prava na vlastito promišljanje života i zdravlja, posebno stanja koje je neželjeno - bolesti.
(Nepojmljivo mi je skupe tretmane svoditi na jeftino zdravstveno osiguranje što znači kako većina neće dobiti niti jednostavnije i jeftinije zdravstvene usluge jer će strukture preusmjeriti koruptivnim putem novce na malobrojne ali skupe tretmane).


Nisam samo nezadovoljan zdravstvenim promišljanjem (u Hrvatskoj).
Podjednako je školstvo (na podjednak način)(centralizacija sredstava) "zajahalo val".
Školstvo ovo, znanost ono, razvoj, naprijed, uokolo ... a zaboravljaju reći kako je privatizacija školstva jedina reforma koja ima smisla. (Školujte se, ali ne na moj račun!)
Ako nitko (ili netko) nije spreman financirati nečije školovanje (a država nameće model "besplatnog" školovanja, na račun proračuna)(i to država koja je na ljestvici korupcije visoko rangirana) onda je jasno kako je to prioritet zakonodavstva (što nije slučaj u RH).
Floskule o obrazovnom sustavu i znanosti kao pokretačima društva temelje se na prešućivanju istine.
Fašisti (i nacisti) nisu prouzročili Drugi svjetski rat. Pri osnivanju UN-a britanski monopol je imenovan uzrokom tog krvavog događaja. Britanski imperij je kontrolirao strateške sirovine i onemogućavao industrijski razvoj drugih država. Kako će Hrvatska obrazovanjem i znanošću (osim centralizacijom sredstava) nadoknaditi nedostatak strateških sirovina? Dodatnom nastavom ...?

Ujedno je temelj UN-a odgovor na politikantstvo antifašizma (u državi koja nije imala imperijalizam, niti korporativizam). Ali imaju laži i obmane (kojima pljačkaju narod).

Zbog politike omalovažavanja ljudskih potreba svode se na pojedinačne (malobrojne) kvazidemokratske kvazipartije (s vrhuškom koja je zadovoljna prisvajanjem sredstava koja im ne pripada).


Ima li lijeka za glupost i prijevaru (a da ne moramo plaćati školarinu)?



Oznake: Hrvatska, kancer, natjećaj za korupciju, centralizacija sredstava, školstvo, uzroci Drugog svjetskog rata, britanski monopol, imperijalizam, korporativizam, kvazidemokracija, kvazipartije

06

utorak

rujan

2016

Bit` će bolje moj Q



Vrijeme nevremena


Hrvatska je od osamostaljenja prošla trnovit put obrane od agresije, vraćanja sukcesijskoga duga, poratne obnove bez naplate ratnih šteta.
Očekivani razlaz sa (feudalnim) socijalizmom (hibridnom tvorevinom nastalom paravanskim nametanjem socijalizma) nije se dogodio.

Hrvatska je zakoračila u tržišnu ekonomiju, bez namjere mijenjati hibridne karakteristike proteklog sustava. I stvorila hibrid feudalno-socijalističkog kapitalizma. Besplatno školovanje, besplatno zdravstvo, solidarna mirovinska štednja odrednice su navrnutog socijalizma (na feudalne korijene).
Preko 30% zaposlenih u državnim službama uvjetovano je spoznajom o potrebi glasačkoga tijela dostatnoga za izbornu pobjedu na (kvazi)demokratskim izborima (trećina biračkoga tijela je potrebna za važeće izborne zakone i ustroj za osiguranje legitimiteta vlasti).
Unatoč prekomjernom javnom dugu (sredstvima koje državna blagajna duguje unutarnjim ili vanjskim potražiteljima), uvjereni u (pravnu) osnovicu izbornoga legitimiteta, ustrajavaju na antikampanjskoj predizbornoj kampanji (kampanji bez javnih skupova), kampanji bez programa, kampanji na (bezidejnim) osobama (s retoričkim vještinama).
Nagradno (nagrdno) pitanje: zašto ustrajavaju na kampanji retorikom (sposobnošću uvjeravanja), a ne na kampanji činjenicama ...? (Pitanje je satirično-retoričko!) (Odgovor potražite na obiteljskom pakiranju Coca-Cole (više političke i ekonomske istine iskaže kompanija Coca Cola u svojim promidžbenim spotovima i reklamama nego svi hrvatski političari u svim predizbornim kamapanjama do sada ...).)

Bit` će bolje (ali ne u ovakva vremena).
Kad bi sadašnji znali pokrenuti gospodarstvo (na korist državnog proračuna i boljitka stanovništva) sigurno ne bi čekali (narodnu pobunu). Preostaje im (kako bi potisnuli sposobne) samo kokodakati o vjerodostojnosti ...

Mi, što ne spadamo u trećinu povlaštenih (koji svoju povlaštenost ostvaruju biračkim glasom i političkom podobnošću) najavljujemo: srušiti ćemo okove ropstva, i potopiti (općim potopom) nepravednost. Stvarati ćemo svijet iznova!

Uzalud vam izborni inženjering, isprazni ste u svom bezdušnom postojanju, nemate ljudskosti i ne pripada vam nikakva vlast. Vaše su norme nenormalne, vaši su postupci luđački. Niste pametniji, niste jači, niste sposobniji.
Vrijeme će vas pregaziti (i grubo se našaliti s vašom proždrljivošću). Samo više jedete (jer hranite vlastiti ego otrovima koji djeluju).



Oznake: bolje, nevrijeme, osamostaljenje, Hrvatska, obrana od agresije, sukcesijski dug, poratna obnova, naplata ratnih šteta, hibrid feudalizma i socijalizma hibrid feudo-socij, trećina zaposlenih, trećina birača, kvazidemokracija, osiguranje legitimiteta vlasti, prekomjerni javni dug, anikampanjaska kampanja, kampanja bez programa, Coca Cola, Bit` će bolje, kokodakanje o vjerodostojnosti, stvaranje svijeta iznova, izborni inženjering, nenormalne norme, proždrljivost, ego

04

petak

ožujak

2016

Ne čekate narod ...


Hrvatska je politički u raljama dragovoljnih uzurpatora političkog prava.
Sustavno izbjegavanje participacije u političkim procesima iznjedrio je političku svitu (bilo ovog ili onog svjetonazora) koja uhodanim stazama gazi osnovna prava onih kojima ta politička moć pripada.
Mandati u parlamenti su neobvezujući prema strankama i prema biračima (apsolutistička moć).
Nikada nitko u političkom programu nije uvrstio borbu za demokratizaciju (i sputavanje apsolutistilčke vlasti koja je bez otpora dobra startna osnova za totalitarizam). SD(O)P (orjunaško-četnički, boljševičko-ateistički, anacionalno-istorodni) se drogira apsolutizmom, u želji uvesti totalitarni sustav (nehrvatske diktaure). Ali HDZ nije nikad (nakon Tuđmana) osporio ustavnu odredbu apsolutističke vlasti Sabora ...

Nakon (čudne) smjene SDP-a (uz pomoć konstrukta koji su izgradile na brzinu udbaške službe, MOST-a), HDZ opet ne spominje istinski položaj Sabora (i tako odlaže demokratizaciju Hrvatske). HDZ je nakupina polu-plaćenih polu-političara koji se polu-zalažu za polu-rješenje cijelog problema.

Smjena ravnatelja (koji nije ničim ravnao ...) Radmana, uz Stazićeve monologe (o nestanku struje i nedostatku morala (??)), uz svo poštovanje prema nakani HDZ-a prikazivati Hrvatsku i HDZ demokratskim, zamagljivanje je stvarnosti.
Prava je istina da na čelu državne televizije (članice NATO pakta i EU) ne može biti okorjeli boljševik (komunjara, idiot i palikuća).
Prava je istina da je proračun državne televizijske kuće za mandata SDP-a i Radmana ostajao isti, ali su ukinuta predstavništva, programska shema je promijenjena jeftinijom (ruski i srpski filmovi; odustajanje od korištenja skuplje i točnije satelitske meteorološke prognoze; odustajanja od sportskih prijenosa; ...).
Prava je istina da su upravljanjem državnom televizijskom kućom "isisali" ogromne novce.
Podjednako su u svim resorima (ministarstvima) izvlačili novce: ministarstvu obrane, poljoprivrede, kulture, prosvjete, znanosti, ...
A proračun RH nije smanjivan. Procjena je da su oko 20 milijardi kuna godišnje izvlačili zapuštajući namjenu novaca (u proračunske svrhe).
U svakom se segmentu života osjeća ta pljačka.

Podjednako, profesionalni (rušilački) pogon (tv stanice, radijske stanice, internet portali novinarske kuće,...) orkestrirano brane SDP (napominjem, brani ih profesionalni pogon, koji proždire novce). Od kojih/čijih novaca?

Zar HDZ misli kako ćemo gledati njihovu (hvale vrijednu) inicijativu demokratizacije društva (o okvirima u kojim oni smatraju da je potrebno provoditi)?
Mi (narod) hoćemo potpunu demokratizaciju, dvodomni Sabor, potpunu vlast naroda, zastupnike koji služe narodu, ...
Nemojte nam "mazati oči" kvazidemokracijom, smjenom Radmana, Stazićevom (priglupom) brbljivošću, prepunim Saborom komunističke bande, polus*ebanim MOST-om, ...
Zaboravite i ustavnu odredbu socijalne države zaduživanjem ili nametanjem raznih (nepravednih) poreza (npr. poreza na nekretnine) kojim otimate kako bi dijelili.

Ionako će biti nužna hrvatska revolucija u stvaranju zdrave, radišne i poštene Hrvatske. Vi je nećete učiniti boljom.
Narod na vas ne čeka ...


Oznake: političko pravo. politička svita, neobvezujući mandati, Apsolutizam, SD(O)P, HDZ, most, blebetanje, proračun, nestale milijarde, profesionalni (rušilački) pogon, kvazidemokracija, socijalna država (na dug), novi (nepravedni) porezi, hrvatska revolucija

05

subota

prosinac

2015

Treba razvlastiti idiote ... (potaracati službe)

SDP (partiju) je na vlast dovela (tajna) služba.
Poslije Račanove smrti, SDP je preuzeo (kućni prijatelj Stipe Mesića, kojeg je služba dovela na vlast) Milanovićev (Stipin) sin Zoran.
Bez političkog programa i vizije. Besprizorni niskopartijski karijerist (probijanja na hijerarhijskoj ljestvici bez ikakvih zaluga). Idealan materijal za tajne službe (istovjetan nešto obrazovanijem Ivi Sanaderu). (Sanadera spominjem samo zbog sagledavanja širine utjecaja tajnih službi.)

Dakle, Račana, Mesiće, Josipovića, Milanovića su tajne službe (protivno njihovim stvarnim političkim utjecajima) ustoličili kao funkcijske političare. Kao produženu ruku svojih interesa.
Ionako je zadaća obavještajnih službi provjeriti podobnost (psiho-fizičku, političku) kandidata za visoke državne funkcije.

Milanović (narkoman) (Račan (srpski agent), Mesić (psihički bolesnik), Josipović (psihički bolesnik, srpski agent)), neradnik i bez osnovnih (upravljačkih) vještina teška je pogreška službi (koje su prekoračile svoje ovlasti, i umjesto službenog onemogućavanja stupanja na odgovornu dužnost takve osobe, koristeći ovlasti provjere kandidata organizirali su potpomaganje takvoj osobi zauzeti vlast).
Službe (primjetljivo) zloupotrebljavaju svoj (povlašteni) status ...


Nakon 15 godina pogrešaka na štetu hrvatskog naroda, države treba temeljito pročistiti sigurnosne službe (lustrirati sve koji su radili protiv demokracije).
A takvih je previše ...

Produžetak političke krize (MOST, ...) je politika obaviještajnih (para) službi koje se nastoje riješiti (narkomana) Milanovića (koji je besprizorna ništarija), ali bez povratka HDZ-a (koji bi rusku novopostavljenu garnituru u obavještajnim službama "pomela").
Jesu li parlamentarni izbori "namješteni"?

Ubrzano stvaranje trećeg puta (MOST, ŽZ, Orah, ...) samo je pokušaj riješavanja Zorana Milanovića i produžetka (straho)vlade proruskih agenata u tijelima obavještajnih službi i sudbene vlasti.
Osorni (što proističe iz njihovih, skoro neograničenih, ovlasti), bez dostatne finese (prikrivanja) (kvazi)demokracije.

MOST je pokušaj obavještajnih službi premostiti nesposobni/zločinački SDP i nastaviti s politikom rastakanja Hrvatske.


Treba poraziti obavještajne/paraobavještajne (rusko-srpske) agente.
Oni ionako ruše demokraciju, suprotno ustavnoj odredbi. Van zakona su!
Ostojića treba uhititi. (Unatoč svojoj smanjenoj intelektualnoj sposobnosti, glavni je operativac koji krši Ustav RH, pozitivne međunarodne propise i povelju UN-a.)

Korištenje apsolutističke vlasti Sabora (i njegove ovlasti mijenjati gospodarske odnose) inflacijom ili stalnim reformama povlaštena skupina se (ne odriče nepripadajuće povlastice) iskorištavati tu moć za vlastite (materijalne) probitke. Postali smo taoci totalitarizma/apsolutizma.
Bez obračuna sa tim nedemokratskim snagama, Hrvatska neće iskoračiti ka pravednijem i bogatijem društvu ...

Cijela garnitura (sitnih duša) koja je dovela Milanovića kako bi čudnim referendumom ugurala Republiku Hrvatsku u EU sada je na mukama ... sve se otelo kontroli (i moraju otići i Milanović i oni koji su ga postavili/podupirali/gurali). Bez MOSTA i bez trećeg puta.
Vrijeme je da idioti postanu idioti (i ništa utjecajnije od toga).



Oznake: zakonske obaveze i ovlasti obavještajnih službi, prekoračenje ovlasti, kvazidemokracija, djelovanje protiv demokracije, izbori i namještanje, rješavanje isluženih polupolitičara, Apsolutizam, idioti, lustracija tajnih službi