16

petak

rujan

2022

Tko/Što se u Hrvatskoj čeka?
Hrvatska je odsječena (napola)(Zemun je u Zemunu).

Premreženost rusko-srpsko njemačko-francuskim kadrovima, s istom nakanom (njemačka suglasnost za ruskom dominacijom na Balkanu i NDH sa Slovenijom) Hrvatsku stišće (iako su Hrvati od sebe stisnuti ...).

Vladavina političkih kvazi elita (ako su pLenković, miLanović i jAndroković elita onda smo uistinu na niskim granama) brani se insceniranim i razrušenim buntovima. Jer.

Jer nema iskre koja bi zapalila vatru slobode, smjene, promjene.

Traži se Robin Hood, Bruce Lee, Spartak.

Osoba koja će povesti promjene koje će dovesti do toga da je Hrvatska mjesto dostojno življenja. Koje vlasti, ponaosob ova sadašnja, ometaju. Posebno je po istinitosti, dužini trajanja i obimu promjena prikladan Spartak.

Trebalo bi promijeniti kulturološku i civilizacijsku okolinu, povratak korijenima.
Gospodarstvo vratiti (iz diktatorsko-partijski uzda) tržišno okrenutim gospodarstvenicima.

Diktaturu (seljaka)(nakon diktature proletera - seljaka (prve generacije proletera nastalih od seljaka)) dokinuti odredbom o jednakosti, te po uzoru na Dubrovačku Republiku ograničiti državne i ostale funkcije na rok trajanja 6 (slovima šest, a ne šesto šest ili doživotno) mjeseci.
Hrvatska se protiv diktature može boriti samo periodičkim smjenama (mogućih diktatora -seljaka).
U Hrvatskoj nema osoba razvijenog smisla za uzurpiranje vlasti (očit primjer su pLenković i miLanović), što znači da su diktature nametnute izvana. Zapad je razvijen, profinjen i ne podnosi budale kao što su navedeni dvojac. Znači da su ruske marionete. Ali su integrirani u zapadne institucije (EU, NATO, društvo za zaštitu neradnika i budala (HAVC), …)
Mi smo Zapad ali na Istoku. (Za Zapad smo Istok, za Istok smo Zapad, za nas smo država u kojoj narod želi dostojno živjeti.)

A kako se dostojno živi?

Osnove školstva, zdravstva, mirovinskog, upravnog i političkog sustava moraju biti izgrađeni. I ne samo oni.

Politički sustav mora počivati na tezi o pokvarenosti vlasti koju uvijek treba kontrolirati i biti sposoban bila dobra ili loša razriješiti funkcija.

Upravni sustavKoliko je Hrvatska degradirana od smrti F. Tuđmana ukidanjima (dvodomni parlament, od kojeg je (Županijski dom) sastavljen od predstavnika lokanih zajednica, ....) principa kontrole vlasti (ovlastima i različitim interesima, koji su održavali kontrolu pojedinih instrumenata vlasti, što je u nerazvijenim državama vrlo važno) najbolje ilustrira svemoć partijskih i nepartijskih miljenika (dvojca pLenković - miLanović), taj dvojac mlatara o svemu s titovom preciznošću i ovlastima Nerona (tito kao proruska protuha nije mogao doseći ovlasti navedenog cara) ...

Mirovinski sustav je zrcalna slika svih promašaja generacija u socijalističkoj jUngoslaviji, kao i ratno-poratnih generacija koje uništavaju sjaj nekadašnje Hrvatske. (Takve budale majka ne rađa ...)

Zdravstvo (u Hrvatskoj) je religijski instrument kontrole društva, novovjeki obredni ritual prije konačne smrti društva.
Obavezni zdravstveni doprinos je uništio smisao zdravstva.

Školstvo je dio društva koje počiva na greškama prošlosti, koje u hrvatskom školstvu ponavljaju. Time dokidaju sustavnost školovanja i svode se na samoinicijativno cjeloživotno obrazovanje kojim se dezintegrirate iz društva (udaljujete se iz društva) umjesto preuzimanja odgovornosti za društvo u obliku pokretačke snage.
Hrvatsko društvo ne voli školovane (posebno obrazovane) jer je ograničeno sposobnostima i znanjima obrazovanih. Ograničenje se odnosi na rastakanje društva. (Samoubojstvo društva.)

Hrvatska treba osobu koja će sjajiti po danu, a noću spavati (snom pravednika). Osobu koja voli sebe, ali voli i Hrvatsku.

Hrvatska do Rta dobre nade. (Ovo je skica problema koji je u Hrvatskoj očigledan, ali neobrazovane (narodne) mase sudjeluju dobrovoljno protiv vlastite koristi.)Oznake: interesne sfere, civilizacijska pripadnost, kontrola vlasti, sustavi, mirovinski, Upravni, politički, školstvo, Hrvatska

20

nedjelja

veljača

2022

Napalm gori sporo - Za Dvodom spremni

Reset društva, novo normalno, četvrta industrijska revolucija.


Za Hrvate je to sve povod za sakrivanje pod materine ili ženine skute. Ko će to ...?

Umjesto izmjene socijalističkih zakona (školstvo, zfravstvo, mirovinski zakoni, gospodarstvo, osobne i političke slobode, ...), obuzdavanja samovlasti (komunjarskih drkaroša) titoističke g*madi, uspostave prosperitetnog društva, đikan pLenković nas svakodnevno navikava na samovolju (kretena).

E pa veći smo mi kreteni od tih idiota.
Mi ćemo ih pustit da sve upropaste pa neće imati više što upropastiti.

Zato mariĆ svakodnevno javlja o porastu bdPA, tako raszte da će za sto godina doseći stanje 1887.

A što smo trebali i zbog čega uraditi?

1. Ojačati politički pluralizam - demokraciju.

Političke stranke osposobiti za regrutiranje i obrazovanje (ne zatupljivanje, ponavljam ne zatupljivanje) birača.
Osigurati neovisnost stupova vlasti i poboljšati mehanizam kontrole svih stupova vlasti (vratiti dvodomni Državni sabor, od kojih je jedan sastavljen isključivo po teritorijanom ključu, ojačati referendumski institut, omogućiti brži opoziv državnih dužnosnika voljom birača).

2. Ukinuti solidarni mirovinski sustav i ozakoniti model životne štednje.
Minimalni odnos zaposlenih i umirovljenika je 4:1. Modelom solidarne štednje na 1,5 milijuna zaposlenika kad se umirove treba bar 6 milijuna radnika, a to znači 12 milijuna stanovnika. Nakon 40 godina broj radnika treba biti 24 milijuna a broj stanovnika 48 milijuna. TiTo je bio genijalac - obmane.

3. Zdravstveni sustav svesti na tržišne temelje.
Zdravstveno osoblje daje najbolje rezultate (najbolje liječi) na tržišnim osnovama (to ste se pri svkom posjetu zdravstvenoj ustanovi uvjerili).


4. Školstvo i visoko školstvo svesti na tržišne temelje.
Prosvjeta i znanost daju najbolje rezultate kad su učenici i studenti (materijalno) motivirani. Ostale motivacije su nedostatne za obilno učenje.

5. Lustracijskim Zakonom o komunističkim kadrovima provesti selekciju državnih službenika i dužnosnika.
Marx je zacrtao revoluciju koju mogu provesti samo profesionalni revolucionari, a ne ideološki pobornici. Koliko je bio vidovit govori da se mi revolucije ne možemo riješiti iako nitko u nju ne vjeruje, ponajmanje pokojni titO i njegovi pijoniri (zoka, Pleeenky, jAca, mate, bAčIć, GRBIN).

Sve nabrojano po međunarodniom ratnim pravima nije bilo moguće provesti u ratu za neovisnost. Iako većina misli kako je Hrvatska provela sve mjere osamostaljenjem, a poslije smrti Tuđmana vratila na jugoslavenštinu, komunjarstvo i srboulizništvo (rusofilnu kakicu).

Pad svjetske privrede je idealno vrijeme za temeljne reforme za izlazak iz socijalističko-marksističkog sovjetsko-komunjarskog rusko-srpskog jugoslavensko-bezidejnog okupiranog dtuštva u slobodno društvo.
Ali samo za one koji se ne boje slobode.

Na-palm gori sporo.


Oznake: reset društva, četvrta industrijska revolucija, novo normalno, izmjena socijalističkih zakona, jačanje demokracije, ukidanje solidarne mirovinske štednje, model životne štednje, zdravstveni sustav, školstvo, visoko školstvo, međunarodno ratno pravo, rat za neovisnost. marksistička revolucija, napalm

11

srijeda

listopad

2017

Je li strah od UDBA-e opravdan?U Hrvatskoj nije jaka tajna policija, ni u Jugoslaviji nije bila jaka tajna policija (UDBA).

Veći problem je nepostojanje tržišne privrede na konkurentskim osnovama.

Hrvatska je tutorski vođena na prijelazu od AU carevine (u krivom smjeru, ka srpsko-jugoslavenskoj kraljevini i teoriji troplemenog naroda (jugoslavenskog), tutorski je vođena od početne industrijalizacije i seoskog stanovništva (u krivom smjeru, ka radničkoj državi s izrazitim državnim monopolom na proizvode).

Krivi smjer je samo trebalo nastaviti. To je osigurano "besplatnim" školstvom, koje je stvorilo pozamašnu konkurenciju bez osnove na ograničen broj radnih mjesta. Održavanje krivog smjera se postiže kadrovima koje ne kontrolira UDBA, ili ih namješta. Iseljavanje i depopulacija se postiže nefunkcioniranjem države.

Opasnije od UDBe je titoističko školstvo koje je stvorilo neprincipijelnu većinu.

Postojanje tržišne privrede bi lustriralo, razobličilo, demontiralo sve jugoslavensko-komunističke kadrove. Zakonom ponude i potražnje. (Bez potraživanja orjunaških ili komunjarskih kadrova i proglašavanja takvih nepodobnim.)
Tko bi birao Bandića da ne potkupljuje proračunskim novcem?

Čovjek je samoinicijativno vratio bistu "narodnom heroju", koji je imenovan kao "IVO LOLO Ribar".

U tržišnoj ekonomiji mjesto gradonačelnika glavnog grada ne može obnašati prodana komunjarska nakaza koja nema pojma da je NARODNI HEROJ skraćenica od NARODNI HEROJ JUGOSLAVIJE, a osoba se zove IVO LOLA RIBAR ( a ne Ivo Lolo Ribar).
Takve su osobe stekle "ugled" u taboru koji je bacao Hrvate u jame 1941.-1948. (pa i kasnije), a 1991. naoružan do zuba oružjem kupljenim hrvatskim novcima popalio pola Hrvatske.
Hrvatska je nastala u ratnom vihoru sukoba s Jugoslavenskom narodnom armijom koja je branila velikosrpsku politiku (izazivanja ustavne krize i rušenjem monetarnog sustava (doštampavanjem novca za potrebe srpske agresije).

(Obnova spomenika NOB-i, antifašizmu, partizanima, skojevcima i komunistima je posljedica financiranja Ruske Federacije s ciljem održavanja straha od povratka Rusa (i Srba). Protivno interesu Hrvatske koja se želi oslobodi krivotvorenja povijesti, datuma i osoba bez značaja. U takve beznačajne osobe spada i Ivo Lola Ribar (što je vidljivo iz pogrešaka pri ponovnom podizanju biste).)

Hrvatska se mora osloboditi znanjem i radinošću.

Ovi križevi simboliziraju nestale vukovarce.


04

subota

veljača

2017

Pametan sam ja ...Hrvatska propagira liječenje od raka (kancera) (skupi lijekovi na teret H(D)ZZO-a, kao da su raspisali natječaj za korupciju).
Teorija nastanka korupcije kaže kako su uzrok korupcije niske cijene (skupocjene tretmane uvrstiti u skoro besplatno liječenje (putem niskobudžetnog zdravstvenog osiguranja) klasični je primjer poticanja korupcije). Otvaranje lutrije (za koju morate doplatiti kako bi bili dobitnici (u nesreći)). (Normalno, povjerenstvo za sukob interesa je sastavljeno od (letičine snahe) nepismene bulimente, indoktrinirane kvazipolitikom ... nije primijetilo sukob).

Vršiti centralizaciju sredstava (promotivno obećavajućim ljekovima protiv raka (kancera), za koje nema sredstava koji bi omogućili svim oboljelim podjednak tretman) šireći lažnu nadu me upućuje na potraživanje prava na vlastito promišljanje života i zdravlja, posebno stanja koje je neželjeno - bolesti.
(Nepojmljivo mi je skupe tretmane svoditi na jeftino zdravstveno osiguranje što znači kako većina neće dobiti niti jednostavnije i jeftinije zdravstvene usluge jer će strukture preusmjeriti koruptivnim putem novce na malobrojne ali skupe tretmane).


Nisam samo nezadovoljan zdravstvenim promišljanjem (u Hrvatskoj).
Podjednako je školstvo (na podjednak način)(centralizacija sredstava) "zajahalo val".
Školstvo ovo, znanost ono, razvoj, naprijed, uokolo ... a zaboravljaju reći kako je privatizacija školstva jedina reforma koja ima smisla. (Školujte se, ali ne na moj račun!)
Ako nitko (ili netko) nije spreman financirati nečije školovanje (a država nameće model "besplatnog" školovanja, na račun proračuna)(i to država koja je na ljestvici korupcije visoko rangirana) onda je jasno kako je to prioritet zakonodavstva (što nije slučaj u RH).
Floskule o obrazovnom sustavu i znanosti kao pokretačima društva temelje se na prešućivanju istine.
Fašisti (i nacisti) nisu prouzročili Drugi svjetski rat. Pri osnivanju UN-a britanski monopol je imenovan uzrokom tog krvavog događaja. Britanski imperij je kontrolirao strateške sirovine i onemogućavao industrijski razvoj drugih država. Kako će Hrvatska obrazovanjem i znanošću (osim centralizacijom sredstava) nadoknaditi nedostatak strateških sirovina? Dodatnom nastavom ...?

Ujedno je temelj UN-a odgovor na politikantstvo antifašizma (u državi koja nije imala imperijalizam, niti korporativizam). Ali imaju laži i obmane (kojima pljačkaju narod).

Zbog politike omalovažavanja ljudskih potreba svode se na pojedinačne (malobrojne) kvazidemokratske kvazipartije (s vrhuškom koja je zadovoljna prisvajanjem sredstava koja im ne pripada).


Ima li lijeka za glupost i prijevaru (a da ne moramo plaćati školarinu)?Oznake: Hrvatska, kancer, natjećaj za korupciju, centralizacija sredstava, školstvo, uzroci Drugog svjetskog rata, britanski monopol, imperijalizam, korporativizam, kvazidemokracija, kvazipartije