26

petak

siječanj

2024

Kako nitko iz "Večere za 5" nije ministar?




Kako nitko iz " Večere za 5" ili "Ljubavi na selu" nije ministar ili predsjednik vlade?

Ako je vjerovati anketama (a samo budale vjeruju u istinitost toga) popularni su samo političari (iako zvanje političar postoji, u RH ne postoji formalno obrazovanje za političara).

Nije li to čudno? Javni djelatnici imaju zanimanje (plaćeni, potplaćeni) a nemaju formalnu naobrazbu (za djelatnost kojom se bave).
Sva ostala zakonska regulativa (uvjeti o nekažnjavanju, o dobroj namjeri, ... isčeznu) je smokvin list za partijsku državu.

jUngoslavija je bila jednopartijska država, (koja zbog zločinačke ideologije i prakse (komunizam, jugoslavenstvo, diktatura, krvava represija) iz koje smo izišli ratom (agresija na Hrvate)("oslobođenej" orjunaša), nije imala dostatno kadra za popunjavanje državnih poslova - a ono što su imali svesrdno je nametalo jednopartijsku doktrinu).

Rh-kH je zamjenila jednopartijsku državu partijskom (višestranačje na doktrini partijske države). Onome tko nije član (zaslužni ili snalažljivi član) partije (resursi su u takvoj državi ograničeni pa ni članstvo u (vladajućoj) partiji nije jamstvo koristi od partijske države).
U (jedno)partijskoj državi se "koljete" za poziciju i imovinski dobitak. Ne radite niti cijenite rad (otimate onima koji stvaraju).

Osobina (jedno)partijske države otimanja je proizvela potrebu za promjenom - koju su instrumenti zaštite jednopartijnosti, JNA i SKJ/SKH - pokušali zaustaviti pokrećući rat-agresiju na Hrvate.
Ako Hrvati ustraju na reformi (jedno)partijske države, intervenirati će vojska, a po propasti JNA otcjepit će se sRbi-vlasi (kRajina republička).

Sada nastupa moment zbunjenosti.
Odlučnost o ukidanju (jedno)partijske države je proizveno agresiju kojoj smo se oduprijeli (svjesni važnosti ukidanja partijske države i vraćanje države normalnom ustroju - radišnosti, štedljivosti i poštenju (prema sebi i onima oko sebe).
Ratne štete i ratne napore smo sami podnijeli. A nismo promjenili partijsku državu ??

Jer, gdje ima da bez ikakve naobrazbe (čitaj: odgovornsoti, jer bez mjere nema ni mjerenja) upravljate natpolovičnom većinom nacinalnog dohotka, s mogućnošću zakonskog prisvajanja ostatka koji ne kontrolirate direktno?

pa ti vidi zašto je pLenković o(loš) političar a ne (loš) pravniK.

Znači, popularnost ti ništa ne znači ako nisi (o)loš.



Prije Leonarda Da Vincija, anonimni autor (poznat redakciji političkog magazina) je naslikao sliku "Mona", ali s njom nije postigao svjetsku slavu (iz nepoznatog razloga)

N,N., Mona, 1391. Daruvar (prikazuje ženu daruvarskog trgovca vrijednosnim papirima)



Oznake: mona lisa, partijska država, ološ

10

petak

travanj

2020

Clint E: Bosonogi



Svjedoci smo što jugoslavenskog, što udbo-hrvatskog jednoumlja.
Partijska država kao spas od kraljevine Srba, posrbica i srbofila.

Kako je iza te katastrofe (i kada) krenulo nizbrdo?
Prije nego su nastale jugoslavenske tvorevine (monarhistička i partijsko-udbaška).
Uvijek nam se povijest osvećuje.
Ono što niste uradili na vrijeme i ispravno osvećuje vam se odmah i poslije. Nama je poslije postala prošlost, a budućnost katastrofalno poslije.

Izlaz iz feudalnog doba (ban Jelačić formalno ukida kmetstvo 1848.g., iako to nije kraj feudalizma), u kojem se nasljeđivao društveni status (plemstvo)(koje je bilo vladajuće) pokušalo se s partijskom državom (u kojoj se vladajući položaj stiče).
Feudalizam nije zamijenio kapitalizam i građansko društvo s mehanizmima zaštite.




Unutarnja rušilačka snaga

Zamijenila ga je kvazidemokracija u kojoj je nejasan put do vlasti i benefita koji se otvaraju s nejasnom vlašću (znamo, kradu izbore i zastrašuju birače, ništa nije nejasno).

Problem nejasnog puta do vlasti i (zbog takva puta) vremena trajanja vlasti, vlastodršci su pohlepni (pljačkaši), razorni i bezobzirni.

Mislite li da su oni koji potkradaju zdravstveni sustav 20 godina, a pLenkovićeva svita zadnje dvije godine (nisu sanirali nego su dugove produbljavali i rušili sposobnost zdravstvenog sustava oduprijeti se pošasti epidemije) naši spasitelji?

Njihovo vrijeme ne postoji, zato je vrijeme koje oni provedu na vlasti izuzetno opasno.
Oni će to vrijeme iskoristiti maksimalno.
Oni su unutarnja rušilačka snaga, jer jedino razaranjem (nisu sposobni stvarati) mogu profitirati.


Oznake: jugoslavensko jednoumlje, udbo-hrvatsko jednoumlje, partijska država, kraljevine Srba, posrbica i srbofila, osvećivanje povijesti, feudalizam, kapitalizam, građansko društvo, nasljeđivanje društvenog statusa, kvazidemokracija, krađa izbora, zastrašivanje birača

27

petak

ožujak

2020

Politička smrt političke lešine



pLenković je ostarjeli podmladak političke lešine (jugoslavenski totalitarni apsolutizam - mješavina svega najgoreg (apsolutizma, totalitarizma, osobne diktature, partijske države, ... ne nužno tim redoslijedom).

Dosadašnje ponašanje je, zbog fragmentalnog igranja uloga (jedan tren je diktator, drugi tren totalitarist, ...), pLenkovića vodilo do vlasti. Sada je odigrao krivu ulogu (smušenjaka), osnivajući krizni stožer za spas gospodarstva (koji bi bio savjetodavnog karaktera).

Politička smrt reprezentativnog primjerka jednog prohujalog vremena (političkog analfabeta koji se želi predstaviti vrsnim i posebnim).

Raspon krize u svim glavnim parametrima: broj pogođenih, vrijeme trajanja i štete su tolikih razmjera da je nemoguće prepustiti odluke jednom poluglupom samohvalisavom šepavcu.
Ne osnivate savjet za ono što pogađa cijelo stanovništvo, jer među tolikim ugruženim ima i pametnih.
Koji neće dozvoliti vlastitu propast zbog idiota koji bi dan-gram-milimetar vlasti. (Drži zatvoreni krug odabranih i očuvanje osobne vlasti.)

Jedan (od mnogih) težak trenutak Hrvatske (koji smo dočekali potpuno nespremni i osiromašeni, njegovim djelovanjem kroz dvije godine potkradanja i urušavanja zdravstvenog sustava (instaliranjem ministra Kujundžića), pa (dvojbeno) paradiranje kriznim stožerom za suzbijanje korone (u kojoj se ne snalizimo, već kopiramo preporuke WHO (Svjetske zdravstvene organizacije) za siromašne zemlje) koristiti za promoviranje veličine koja ne postoji uništen je preuzimanjem sve odgovornosti za gospodarstvo.

Za spas vlastitog života ćemo saslušati i budalu (ako ne pomaže, ne odnemaže)(jer uvijek uz potaknuto dodatno promišljanje sami donosimo odluku i preuzimamo odgovornost.

Ali za materijalno stanje nećemo dozvoliti budali da nas voda (bespućima ljudske gluposti).

Oznake: podmladak, politička lešina, Apsolutizam, totalitarizam, diktatura, partijska država, fragmentalno igranje uloga, politička smrt. dan-gram-milimetar vlasti, bespuća ljudske gluposti

28

subota

prosinac

2019

Zašto nije moguća velika koalicija?



koLLinda nije izbor


Iako je od Tuđmana naovamo korišten koalicijski potencijal, stravična zabluda o naravi i vremenu trajanja politike pomirbe Hrvatsku je odvela u dubine nepovratnog gubitka.

Uništeno je jedno vrijeme (radni i životni vijek nekoliko generacija; stradanja u ratu i poratna bespuća).

Partijska država (nije izmišljotina fašizma) koju je ustoličio tito, sustavno je stvorila mentalni okvir koji nas je okovao.
hDz i sDp su dva krila jedne izborne opcije (partijske države).
Jedno krilo zagovara prorusko-prosrpsko jugoslavenstvo, drugo krilo ne zagovara ništa ali Hrvatsku gura u NATO-EU jugoslavenstvo.
Da, dobro ste pročitali. hDz zagovara jugoslavenstvo u NATO-EU okrilju.

Organizacija partijske države (Das Führerprinzip, princip vođe) stvorila je poslušnike (dva tabora, koji se razlikuju samo po okrenutosti istoku ili zapadu).
Iako su vrlo slični, samo zbog novaca koji dotiču (ovisno o interesu istoka ili zapada) suglasno međusobno prepuštaju vlast jedni drugima.
(Sjetite se pLenkovićevih razračunavanja na temu koga je sve greškom, propustio u Sabor ... Partijska država, fašističko-komunističkih korijena.)
Koalicija takvih nije moguća, nema toliko fotelja, ni novaca. Oni se ne sukobljavaju na ideološkoj ili političkoj već na novčanoj osnovi.

KoLLinda= miLLanović

Eto zašto nije preporučljivo glasovati za koLLindu.

Politika pomirbe je imala zadaću razdijeliti one koji su u totalitarnoij državi kapilarno uvučeni u život takve države od onih koji su samovoljno (kao i danas) nalazili u takvoj državi vlastito ostvarenje.


Oznake: velika koalicija, politika pomirbe, partijska država, proistočno, prozapadno, jugoslavenstvo, KoLLinda, miLLanović

28

srijeda

kolovoz

2019

Ustaška revolucija - smiju li se koristiti pojmovi ustaše, revolucija ?



Iskazani ustaša


Od svih revolucija, ustaška je najčudnija.
Genocidni i fašistički smradovi uspjeli su proizvesti ukupni prirast srpskog stanovništva iza svoje vladavine, financirati četnike na području NDH, zagovarati seljačku Hrvatsku iako je imperijalizam bitna odrednica fašizma, ...
Bilo ih je oko(lo) šesto, a nejači i življa su pobili nesrazmjerno svojim mogućnostima (oko 700 000 u Jasenovcu, još 50 na pristupnim putevima Jasenovcu, po Velebitu (Jadovno) od 15 000 do 30 000 (ovisno o potrebi naratora), ...
Nisu smislili Otto motor, ni diesel motor, nisu smislili radio, nisu smislili pencilin, ali su "smislili" Za dom spremni (iako je pozdrav domobranski, a pojmovno je korišten u hrvatskom i mađarskom (Honved) domobranskom korpusu). Začuđujuće (iako povjesničar B. Krizman u svojim radovima navodi kako su ga ustaše preuzele kako bi se dopale narodu).
Pučke ustaše koje su u vrijeme Prvog svjetskog rata ratovale po Srbiji nitko (pa ni Srbi)(ili ih zbirno poistovjećuju zbog nesposobnosti razlikovanja, pa sve Hrvate smatraju ustašama (njihova tipa)) ne spominje, iako su više ratne štete uradili od pavelićevih ustaša.

Priča svjedok(a). Sve ustaše u Drugom svjetskom ratu raspoređeni širom NDH (teritorij pod jednom državnom upravom do kraja Prvog svjetskog rata), podrijetlom iz krajeva u koje su morali ići preko Knina morali su skidati ustašku uniformu i kao civili prelaziti kninsko područje. Svjedok, ustaški bojovnik koji je bio u vlaku koji je zaustavljen u Kosovo polju kod Knina, a zaustavili su ga četnici jer su imali informaciju da se u vlaku nalazi uniformirani ustaša, prisustvovao je brutalnom ponašanju prema tom hrvatskom vojniku kojem su puškama polomili ruke kojim se držao za vagon prilikom izvlačenja iz vlaka.
Četnici. Kosovo polje kod Knina.

Spomenuti B. Krizman navodi kako je pri istraživanju talijanskih arhiva našao dokumente koji navode upletenost talijanskih vojnih osoba u organizaciju krvoprolića u Srbu i okolici.

Laži o ustaškom pokretu (obzirom na konspirativnost te organizacije i kratkotrajnost tog pokreta) besmisleno su odraz nečeg što ne odgovara antifašističkom konceptu, više odgovara bestidnom sramoćenju srpsko-ruske orjunaško-korumpirane volje za vlašću, volje za pljačkom, ubojstvima i progonom hrvatskog stanovništva, srbiziranja svega što se srbizirati dade (Vlasi, Hrvati).

Najezda desničarsko-proustaških ispada, umjesto osvajanja vlasti i uređenja vlastite države, smišljeno organiziranih u glavama orjunaško-srbiziranih glava dokaz je nelogičnostima kojima nas zasipaju pljačkaši.

Nelogično je u državama nastalim iza rata, raseljavanju stanovništva i otklonu od sovjetsko-ruskog vojnog i gospodarskog utjecaja davati Srbima u Hrvatskoj ono što (neorganizirani ) Hrvati ne traže. Slobodu i političku vlast.
Iza tog manevra stoji samo korupcijski skandal (nikakva velikosrpska, četnička ekspanzija). Politički uzurpatori, namećući partijsku državu u kojoj glas partijske spodobe vrijedi više od prolivene krvi za Dom, nesposobni i jadni (u smislu tržišnog nadmetanja za novce) unovčuju nezainteresiranost Hrvata za vlastitu slobodu i boljitak.
Plenković (und Gesellschaft), poučeni primjerom Sanadera, prodaju političke probitke (a ne firme) (Srbima koji ih ne koriste) jer je teže ući u trag toj trgovini. Vjerojatno srpska vlast dobiva novce iz hrvatskog proračuna u ime mita (politička nestabilnost na granici i špijuniranje Rusa). Sve nelogično i bespotrebno.
Amerikanci nadgledaju protoke novaca, a ako nema roba onda su usluge u pitanju.
Plenković je na popisu smutljivaca. Tko ga je doveo? (Sanaderov slučaj je ništavan u odnosu što čeka pLenkovića!)

Propovijedaju ustašku revoluciju, koje (ni)je lako opovrći/dokazati!




Oznake: ustaška revolucija, ndh, četnici, srbi, vlasi, seljačka država, Fašizam, Otto-motor, za dom spremni, domobrani, logika, konspitarativnost, politički uzurpatori, partijska država, korupcija, prolivena krv za Dom, partijski glas, sanader, Plenković

10

srijeda

srpanj

2019

Kopile titoizma


Tko je tko (u porobljenoj Hrvatskoj)


Kad je raspad jUgoslavije ukazao na mogućnost ostvarenja hrvatskog državnog prava, Hrvatska je smogla snage iznjedriti sposobne i odvažne sinove koji će ostvariti vjekovu težnju i pravo hrvatskog naroda na samostalnost. Pravo na opstojnost. Pravo na preuzimanje odgovornosti za vlastitu budućnost.

Izmiješani udbo-četničkim rusko-srpskim (oni su jedini pretendenti na cjepkanje i okupaciju hrvatskih teritorija) elementima, koji djeluju iz nutrine (hrvatske države i hrvatskog bića) kao petokolonaška skupina, prevagnula je hrvatska struja bistrih glava koja je Hrvatsku udaljila iz rusko-srpske bratsko-zločinačke južnoslavenske troplemeno partizanske tvorevine.
Usprkos mEsiću, šEksu, gRaniću, pUsićU (že.), i sličnima.

Tuđmanova era partizansko-nacionalnih kadrova izmiješanih nedovoljno politički jakih (samo su pridonosili simpatiji) političkih emigranata i antijugoslavena, na politici pomirbe (koja, opet, nije trajna već vremenski ograničena politika) iako je obilježena kadroviranjem sposobnim, izdaleka (potajice) zatrovana okorjelim srpsko-ruskim plaćenicima, iznjedrila je partijsku državu (nedostojnu življenja)(nedostojnu pomisli o osiguranju budućnosti hrvatskog naroda).
Demokracija nije osigurala odabir časnih i sposobnih, samo je pokriće titoističkoj rusko-srpskoj kliki koja između pritisaka Europske unije i rusko-srpske kamarile, cjelodnevno-svakodnevno radi na štetu hrvatskog naroda.

Hrvatska je u tihom građanskom ratu.

pLenković je dijete takve politike. Nesposoban, anemičan, pokvaren, abortiran, iznova oživljen (zaboravljate njegovo nesudjelovanje u obrani i stvaranju hrvatske države!?), nedostojan ikakve državne funkcije.

Kopile titoizma.

Epizoda sa Sauchom, trajna devastacija državne vlasti s kUščevićem, ... MoST, kAramarko, sTier, kOvač, povjerenstvo, HOS-ove ploče, zrakomlati-zrakoplovi, kOnzum- aGrokor, pUpavac, ...

Hrvatska je partijska država koja je napučena us*anim partijašima koji piju krv hrvatskom narodu.
Jedino rješenje je građanski rat, u kojem će pobijediti krvoloci.

Rusku težnju za kontrolom Jadrana može ugasiti samo krvavi građanski rat u kojem će nestati i zadnji trunak petokolonaštva. Građanski rat je i jedini rat u kojem ne mogu pobijedit seljaci.


Oznake: kopile titoizma, tko je tko, raspad Jugoslavije, hrvatsko državno pravo, sposobni, odvažni, djelovanje iz nutrine, Tuđmanova era, politika pomirbe, tihi građanski rat, iznova oživljen, partijska država, građanski rat, petokolonaši

06

ponedjeljak

svibanj

2019

Apostoli partijske vjernosti



U Hrvatskoj (diljem hrvatski zemalja) vlada nedemokracija.
Izigravanje ustavnih načela o demokratskoj državi (seljaka i povlaštene kaste), sračunato malobrojnošću (partijom) priskrbljuju nepripadajuću moć (vlast pripada narodu).

Upozorenja, inicijative (referendumske), javne osude nisu promijenile narav povlaštene kaste.

Što karakterizira partijsku državu? Partija. Jednopartijski sustav (koji u Hrvatskoj vlada unatoč demokratskom ustavnom načelu).

U jednopartijskoj državi nekolicina prigrabi vlast, kontrolira represivni i sigurnosni aparat, nameće svoje interese (uglavnom častohlepni, gladni i frustrirani neradnici željni života na visokoj nozi).

Što to znači u slučaju HDZa?
Brkić i nekolicina legionara, policijski vrh i nekolicina sudaca, nekolicina političara, nekolicina iz vojnog vrh naplaćuju svoju protunarodnu djelatnost. Bez sigurnosnih službi bili bi nemoćni zaustaviti nezadovoljstvo naroda.
Pokušaji svesti broj zadovoljnih na trećinu (čime bi izbornim manipulacijama i izigravanjem demokracije prikrili nepostojanje demokracije) ne uspijeva.

Kad bi uspjeli osigurati trećinu izbornoga tijela, dvije trećine su uvijek u mogućnosti izvesti kratkotrajno političko ujedinjenje s ciljem svrgnuti uzurpatore.

Ukratko, partijska vjernost se ne isplati. Jer.

* vam majku!

(Puštati svu vlast i samovolju srpskim drukerima šEksu, gRaniću, lOnčaru, pUpavcu, skojevcima koji se legu u hdzovom ruhu, idiotima koji su već jednu državu potkradali i varali, je suludo.)

Hans Rathauski, Madonne del Mare, Opatija


Oznake: Hrvatska, demokracija, nepripadajuća vlast, partijska država, izborno tijelo, nekolicina, Majka Kraljica