28

srijeda

kolovoz

2019

Ustaška revolucija - smiju li se koristiti pojmovi ustaše, revolucija ?



Iskazani ustaša


Od svih revolucija, ustaška je najčudnija.
Genocidni i fašistički smradovi uspjeli su proizvesti ukupni prirast srpskog stanovništva iza svoje vladavine, financirati četnike na području NDH, zagovarati seljačku Hrvatsku iako je imperijalizam bitna odrednica fašizma, ...
Bilo ih je oko(lo) šesto, a nejači i življa su pobili nesrazmjerno svojim mogućnostima (oko 700 000 u Jasenovcu, još 50 na pristupnim putevima Jasenovcu, po Velebitu (Jadovno) od 15 000 do 30 000 (ovisno o potrebi naratora), ...
Nisu smislili Otto motor, ni diesel motor, nisu smislili radio, nisu smislili pencilin, ali su "smislili" Za dom spremni (iako je pozdrav domobranski, a pojmovno je korišten u hrvatskom i mađarskom (Honved) domobranskom korpusu). Začuđujuće (iako povjesničar B. Krizman u svojim radovima navodi kako su ga ustaše preuzele kako bi se dopale narodu).
Pučke ustaše koje su u vrijeme Prvog svjetskog rata ratovale po Srbiji nitko (pa ni Srbi)(ili ih zbirno poistovjećuju zbog nesposobnosti razlikovanja, pa sve Hrvate smatraju ustašama (njihova tipa)) ne spominje, iako su više ratne štete uradili od pavelićevih ustaša.

Priča svjedok(a). Sve ustaše u Drugom svjetskom ratu raspoređeni širom NDH (teritorij pod jednom državnom upravom do kraja Prvog svjetskog rata), podrijetlom iz krajeva u koje su morali ići preko Knina morali su skidati ustašku uniformu i kao civili prelaziti kninsko područje. Svjedok, ustaški bojovnik koji je bio u vlaku koji je zaustavljen u Kosovo polju kod Knina, a zaustavili su ga četnici jer su imali informaciju da se u vlaku nalazi uniformirani ustaša, prisustvovao je brutalnom ponašanju prema tom hrvatskom vojniku kojem su puškama polomili ruke kojim se držao za vagon prilikom izvlačenja iz vlaka.
Četnici. Kosovo polje kod Knina.

Spomenuti B. Krizman navodi kako je pri istraživanju talijanskih arhiva našao dokumente koji navode upletenost talijanskih vojnih osoba u organizaciju krvoprolića u Srbu i okolici.

Laži o ustaškom pokretu (obzirom na konspirativnost te organizacije i kratkotrajnost tog pokreta) besmisleno su odraz nečeg što ne odgovara antifašističkom konceptu, više odgovara bestidnom sramoćenju srpsko-ruske orjunaško-korumpirane volje za vlašću, volje za pljačkom, ubojstvima i progonom hrvatskog stanovništva, srbiziranja svega što se srbizirati dade (Vlasi, Hrvati).

Najezda desničarsko-proustaških ispada, umjesto osvajanja vlasti i uređenja vlastite države, smišljeno organiziranih u glavama orjunaško-srbiziranih glava dokaz je nelogičnostima kojima nas zasipaju pljačkaši.

Nelogično je u državama nastalim iza rata, raseljavanju stanovništva i otklonu od sovjetsko-ruskog vojnog i gospodarskog utjecaja davati Srbima u Hrvatskoj ono što (neorganizirani ) Hrvati ne traže. Slobodu i političku vlast.
Iza tog manevra stoji samo korupcijski skandal (nikakva velikosrpska, četnička ekspanzija). Politički uzurpatori, namećući partijsku državu u kojoj glas partijske spodobe vrijedi više od prolivene krvi za Dom, nesposobni i jadni (u smislu tržišnog nadmetanja za novce) unovčuju nezainteresiranost Hrvata za vlastitu slobodu i boljitak.
Plenković (und Gesellschaft), poučeni primjerom Sanadera, prodaju političke probitke (a ne firme) (Srbima koji ih ne koriste) jer je teže ući u trag toj trgovini. Vjerojatno srpska vlast dobiva novce iz hrvatskog proračuna u ime mita (politička nestabilnost na granici i špijuniranje Rusa). Sve nelogično i bespotrebno.
Amerikanci nadgledaju protoke novaca, a ako nema roba onda su usluge u pitanju.
Plenković je na popisu smutljivaca. Tko ga je doveo? (Sanaderov slučaj je ništavan u odnosu što čeka pLenkovića!)

Propovijedaju ustašku revoluciju, koje (ni)je lako opovrći/dokazati!




Oznake: ustaška revolucija, ndh, četnici, srbi, vlasi, seljačka država, Fašizam, Otto-motor, za dom spremni, domobrani, logika, konspitarativnost, politički uzurpatori, partijska država, korupcija, prolivena krv za Dom, partijski glas, sanader, Plenković