29

ponedjeljak

ožujak

2021

Hrvatska nema ni katoličkih ni hrvatskih političara




pLenković i miLanović se svađaju, iako su isti okot


Hrvatska je pripadala zapadnom civilizacijskom krugu. Mala zemlja, mali ljudi.
Granica civilizacija koja je hrvatska stvarnost, izložena prodorima drugih civilizacija svrstala je Hrvatsku u slabije zemlje tog civilizacijskoga kruga.

Odabir (??, kakav odabir) hrvatskog lutanja po južnoslavenskom panslavizmu, monarhističko-komunističkoj nesvrstanosti je naivno i zlokobno osvećivanje zapadnoj civilizaciji (odbijanje pripadanja vlastitoj civilizaciji) kao da su ostali koji pripadaju toj civilizaciji krivi za više stoljetne ratove s turcima i našu zaostalost.

Koliko smo zaostali?
Urotnička manjina je odlučila povesti narod u avanturu negiranja pripadanja vlastitoj civilizaciji.
Negiranje religijskog karaktera (pola hrvatskih biskupa su rigidni komunisti), nacionalnog karaktera (iako su multi-kulti društva nastala na premisi podjele rada u kojoj slabije plaćena radna snaga dolazi iz drugih civilizacija ili kultura s ciljem apsorpcije posebno nadarenih (Tesla, Einstein, ... ) bez kojih industrijska društva ne bi u kontinuitetu rasla i jačala) dovela je do stanja u kojem se Hrvatska nalazi.
Nesrazmjerno (mnogo) troši na obrazovanje, s ciljem selekcioniranja kvalitetnih i nadarenih koji (za ta društva besplatno) završe u visoko (industrijski) razvijenim društvima, bez posebne koristi za Hrvatsku.

Takvo oružje je potpomoglo i/ili potpomognuto aspiracijama (poslije turaka) rusko-pravoslavne agresivno-osvajačke politike/strategije koja srpstvo-pravoslavlje koriste kao instrument te politike. Ne jedini.

Bitan instrument takve strategije je potpuno ovladavanje političkim prostorom (bile diktature, autokracije ili kvazidemokracije). Proklamiranjem (ustavna kategorija) demokracije, ruska kamarila koristi kvazidemokraciju (koja s demokracijom nema dodirnih točaka) za porobljavanje i osvajanje Hrvatske.

U titovo doba, zadaća diktature (proletarijata) (titove despocije i autokracije) je bila ukinuti religijsku vezanost za zapadnu civilizaciju (stradanje Stepinca), gospodarsku vezanost za zapadna industrijska društva (zatvorene granice, visoke carine, gospodarska vezanost za nesvrstane vojne diktature (ilegalni izvoz oružja), zabrana političkih stranaka koje bi zagovarale demokršćanske ili prozapadne političke svjetonazore, ...

Postojanje političara (ili bolje rečeno imenovanje idiota političkim vođama) ruskih svjetonazora dovelo je do nemogućnosti uspostave demokratskoga društva.
Čvrsti zagrljaj idiota koji nas je obujmio ne dopušta povratak Hrvatske korijenima i vlastitoj civilizaciji.

Hrvatska ne izborima ne bira demokratski jer su kandidati (i vladajući i oporba) politički idioti koji s Hrvatskom nemaju blage veze. Nisu politički Hrvati, nisu katolici, nisu demokratični.

Hrvatsku nema tko braniti.

Hrvatskoj su velike ljude oteli, pobili ili izgurali na margine.

(pLenković i miLanović se svađaju, iako su isti okot, kako bi skrenuli pozornost s mamićevih prokazivanja, a koje on iznosi u vlastitu obranu.)(To je u Hrvatskoj moguće jer su Hrvati mediokriteti, pa medijski eksponirani (idioti) imaju veću važnost od stvarnih događaja.)




Oznake: pripadnost civilizaciji, ratovi, granica, rusko-pravoslavna strategija, idioti, diktature, demokracija, političari, imenovanje idiota, veliki ljudi