26

utorak

srpanj

2022

Pelješki most




Politički marketing veličanja partizana, Hrvata-srbina (Dodik), orjunaša, europjeskih (nacističkih) kolonizatora (našim novcima bespovratno financiraju ...), diktature koja pripaja Republiku (Dubrovačku), ...
Zgadili su mi se.

Onaj tko se nije sposoban osloboditi "vječne" težnje za vlašču umire zaboravljen.
Nije Galeb oliverova već rUnjićeva skladba, tekst Tomislav Zuppa.

(Zašto se most nije zvao Most Jasne Zlokić?)

U Hrvatskoj je najezda tupana potisnula najezdu skakavaca.
Samo bezvrijedne budale, pune samohvale (tito, partija, ...) dominiraju.

Tražili su načina promovirati kukca (pLenkovića) u neimara i graditelja, šupka u veličinu nedostojnu spomena.
G*vna nitko ne spominje (jer se nitko ne osjeća ugodno).

Stalno rusko uplitanje kroz model ustoličenja onog što danas imamo (titoizam), Tito je stalno prijetio povlačenjem (gdje se krvavi diktator može povući) i intervencijom rusa, ako skrećemo s puta (u propast), proizvelo je veličanje troška od 300 milijuna eura kao višestoljetnog sna.
Toliko ste potrošili na putne troškove u jednoj godini (kao da ste guverneri Kine).


Jad i bijeda, mrvice kojima se trebamo veseliti narednih 400 godina (koliko most neće trajati).

Bi li (sv.) Jure trošio novce na most ? Možda (ali u Zemunu).

Hrvatska se guši u vlastitoj gluposti.


Oznake: most, politički marketing, kukac, promocija, rusko uplitanje, titoizam, mrvice

18

petak

siječanj

2019

Kome treba * mater



Hrvatska je industrijski nerazvijena (bez resurs, tehnologija, tržišta i radne snage).
Dva svjetska rat su se vodila za resurse i tržišta, treći se vodi sada.

U tom kontekstu, u Hrvatskoj ne postoje proizvodne snage koje bi održavale prirodnu konkurentnost, društvo razvojnih mogućnosti, ne postoje snage koje bi razvijale demokraciju.
Najunosnije je koristeći državni aparat ubirati danak, porez, ...

Titoizam je nastavak politike AU monarhije nakon razračuna sa Zrinski-Frankopanima, imenovanja i zaštite nesposobnih kao vertikala društva. Produženje takve politike na Kraljevinu Jugoslaviju (imenovanja srba i posrbica), uspostava izvorne -stare- politike u titovo vrijeme, proglašene dosezima humanizma i misli 20. stoljeća (sve je titovo bilo ogromno i uspješno).

Po ovom, partizana nije bilo dok nisu počele materijalne nadoknade za one koji su veličali ili se proglašavali partizanima (dva svjedoka).
Nastavljač izvorne tuđmanove politike je pLenković, s Milićevim sinom i Šeksovim posinkom. ??
I to nije nikome sumnjivo.

Kaj je Tuđman štel?

Oznake: Hrvatska, industrijski razvoj, svjetski ratovi, proizvodne snage, državni aparat, porez, titoizam, AU politika, Zrinski-Frankopani, titoistički humanizam, dva svjedoka, kaj je štel

03

petak

kolovoz

2018

Nevjerojatno



"Ljubavna pjesma" (album), "Malinkonija" "Galeb i ja" "Što učinila si ti" "Skalinada" "Našoj ljubavi je kraj" "Nedostaješ mi ti" "Molitva za Magdalenu" "Ča je život vengo fantažija" "Zelenu granu s tugom žuta voća" "Oprosti mi, pape" "Majko, da li znaš" "Vjeruj u ljubav" "Vagabundo" "Ljubav je tvoja kao vino" "Nocturno" "Balada o ćaćinom satu" "Nisi više ona stara" "Kaća" "Blago onom tko te ljubi" "Đelozija" "Budi bolja prema njemu" "Jubavi, jubavi" (album) " Infiša San U Te (Jubavi, Jubavi)" "Jube Moja" Uvik Žaj Mi Bi' Će" "Karoca" "Laku Noć Luigi, Laku Noć Bepina" "Ništa Nova, Ništa Nova" "Štorija" "Na Kraju Vijađa" "Anđele Moj" "Luce Mala" "Moje Prvo Pijanstvo" "A Vitar Puše" " Lišina" "Piva Klapa Ispo' Volta" " Romanca" " Nadalina" "Svoju Zvizdu Slidin" "Imala Je Lijepu Rupicu Na Bradi" "Adio Kumpanji" "Ja Te Ljubim" "Pionirsko Kolo" "Naprijed Pioniri" "Svirajte Noćas Za Moju Dušu" "Angela, Angela" "Ljubav Je Bol" "Što To Bješe Ljubav" " Splite Moj" "Neka Se Drugi Raduju"

A onda je JNA razarač "Split" isplovio iz ratne luke Lora u Splitu, oplovio rt Marjana i usidren ispred luke granatirao grad Split (ovo je literarna forma, iako se iskrao pod okriljem noći i nakon mjesec dana se zlosutno vratio u brački kanal odakle je granatirao grad Split).


"Teško Mi Je Putovati" "Tiha Noć" "Mi Smo Hrvatski Mornari (Himna HRM)" "U Prolazu" "Lijepa Bez Duše" "Brod U Boci" "Što Učinila Si Ti" "Dva Put San Umra" "Morski Vuk" "Boginja" "Prije Svitanja" " Pismo Moja" "Lučija" "Kad Bi Došla Ti" "Tko Sam Ja Da Ti Sudim" "Moj Lipi Anđele" "Kad Mi Dođeš Ti" "Samo Ti" "Trag U Beskraju" "Sve Bi Dao Za Nju" " Pred Tvojim Vratima" "Vridilo Je" "Nestajem"

Podjednako je RH utonula u beznađe haških procesa, povratka orjune i komunjara, izdajica, prekomjernog zaduženja neselektivnim upravljanjem državnim proračunom ...

Socrealistička tematika umotana u promoviranje običnog čovjeka koji pjeva o običnim problemima je nastavljena i iza pada titositičko-staljinističke srbo-jugoslavije, jer titoizam nastavlja živjeti nametanjem istog obrasca formiranja javnog izričaja (smoje, runjić, sd novinarčići, ...).
Kritika nije upućena pjevaču, već bestidnom pravdanju titoizma (onog prije, i ovog sada). Iz "umjetničkog opusa" nisam shvatio tko je odredio datum granatiranja ...



Vjerojatnost je matematička disciplina. Služi predviđanju slučajnih pojava.



Ako su demokratski izbori slučajna pojava (a očito nisu), onda izbori podliježu analizi (slučajnih pojava). Uporabom vjerojatnosti.
Koja je vjerojatnost da nišuspješni plenković "pomete" sve slučajne kandidate (domoljube, branitelje) i kao (dokazani) orjunaš nevjerojatno uništava jedan narod, jednu državu. Sa zajamčenim legitimitetom državne vlasti!?

Uporabimo vjerojatnost na drugi način: Kolika je vjerojatnost da brod (luđaka) koji vodi plenković (potplaćena izmiješana svita poluanonimnih (čitaj: nesposobnih) ministara i državnih službenika uradi ikakvu dobru stvar za ovaj narod i ovu državu?

Zašto onda imaju legitimitet?

Nametanje neodgovornosti i infantilnosti (na svim razinama) je porobljivačko-pljačkaški model stavljanja žarišta na običnog čovjeka koji se oslobađa (nacionalne obaveze i domoljubnog žara).
Jer je to put slabljenju a ne oslobađanju pojedinca.

Još Hrvatska ni propala (ali je na dobrom putu)


Oznake: pjesme, razarač Split, granatiranje, titoizam, staljinizam, srbo-jugoslavija, vjerojatnost, slučajna pojava, legitimitet, vlast, brod luđaka, porobljivačko-pljačkaški model, oslobađanje od nacionalne obaveze

28

srijeda

veljača

2018

Vrijeme (Vijeće) za suočavanje s prošlošću



Prošlost je jednoumljem pretvorena u nekome bolju, a nekome goru prošlost.

Titov komunistički sustav se temeljio na obmanama i sustavnim lažima. Uljepšavali su svoju prošlost. Prikazivali svoje djelovanje kao humano i spasiteljsko.
Protiv takvih obmana, krivog prikazivanja povijesnih uloga, ne postoji povjerenstvo.

Jedini način ozdravljenja hrvatskog društva je skidanje zabrane razračuna sa titoističko-komunističkim jugoslavensko-sovjetskim jednoumljem.

Razračun s prošlošću, onako kako su zamislili šeksijansko-plenkovićevski debilčeki, u paketu ustaško-partizanskih odnosa je kriva metodologija sagledavanja uzroka i posljedice. Ispada kako je pojavu titoizma prouzročio negativan ustaški režim (NDH), pa smo imali dvije negativne posljedice.
Logika me navodi kako je jedno imenovano zlo manje zlo od dva zla. Dakle, nesuvislo je razmatrati pojedine (složene) povijesne pojave u kompleksu s drugim istovremenim pojavama.

Povijest razmatra povijesne događaje pojedinačno, ali sagledavajući i međusobne odnose i uzročno-posljedične veze.
Komunistički pokret bi djelovao i bez pojave ustaškog pokreta, prije je i osnovan. Ali ustaški pokret bez postojanja jugoslavije (za koju su se zauzimali i komunisti) ne bi postojao.

Ako je Tito nametao povijesne sudove, a narod nije prihvaćao (čuvajući svoju mentalnu čistoću), kako će to Vijeće za suočavanje s prošlošću istom narodu dati preporuke o krvavoj povijesti koju je proživio?

Neobičan, nedemokratski, nestručni, pokušaj obmanjivanja.
Zločini komunističko-partizanske vlasti mogu se samo zasebno razmatrati, potrebno je sagledati sve zločine i posljedice proistekle iz tog povijesnog otklona od civilizacijskih normi. Dosadašnje zaklanjanje iza drugih pojava nije moguće.



Oznake: prošlost, jednoumlje, titoizam, komunizam, ustaški pokret, ozdravljenje hrvatskog društva, metodologija, nametanje povijesnih sudova, civilizacijske norme, zasebno razmnatranje

26

utorak

rujan

2017

Agresije Jugoslavija i srblja



Bez jugoslavenske ideje Kraljevine na području jugoistoka, kasnije znane kao Jugoslavija, nikad ne bi formirale jednu državu (Kraljevinu Srbiju s okupiranim državama). Metodološki problem razdvajanja Srbije od Jugoslavije se manifestira u jugoslavenstvu srpskog kralja (koji se smatrao čimbenikom srpske državnosti).
Pojedinci (s legalnim ili drugim ovlastima), s prekoračenjem ovlasti, u misiji stvaranja nadnacije.
Koja je vjerojatnost da poražena srpska kraljevska vojska u I. svjetskom ratu sposobna izvršiti pučeve u Kraljevini Crnoj Gori (svrgli su Kralja Nikolu i ugasili crnogorsku pravoslavnu crkvu), puč u Vojvodini, puč u BiH, puč u Hrvatskoj (Država SHS), ...?
Vanjski faktori (koji su pokrenuli svjetski rat)(povod je bila austro-ugarski utjecaj) su stvorili jednu državu koja se temeljila na jugoslavenskom/srpskom hegemonizmu i okupaciji nesrpskih država.

Izmjena jugoslavenskih i srpskih agresija na Hrvatsku, poduprta hrvatskim jugoslavenstvom stvorile su ratne uvjete u kojim se borba protiv hrvatstva smatrala pozitivnom, a samo hrvatstvo nazadnim. Na tome počiva jugoslavenska dogma.

U okružju međunarodnih događaja, slom istočnoeuropskog komunizma je prouzročio pad satelita komunističke titove i titoističke Jugoslavije (koja je oružanom agresijom pokušala produžiti jugoslavensko/srpsku okupaciju). Nesposobnost provesti agresiju na nesrpske zemlje, prepustile su agresiju Srbiji (koja je u Jugoslaviji dugoročno zaštićena ostvarivala svoje zamisli o velikosrpstvu). Samostalno, Srbija je otvorenom agresijom i genocidom izazvala reakciju međunarodne zajednice, te je iznova jugoslavenstvo preuzelo ulogu agresije na Hrvatsku.
Agresija jugoslavenstva je, kao i u prošlosti, započela urotom više strana. A manifestirala se otvorenom unutarnjom agresijom.

Hrvatski jugoslaveni su (unatoč ustavnim odredbama o zabrani bilo kakve jugoslavenske integracije) udarom na hrvatske branitelje, hrvatsko domoljublje, hrvatska obilježja započeli unutarnju agresiju na Republiku Hrvatsku. S ciljem rušenja hrvatske države.
Hrvatska politika ne nudi organiziranu političku struju koja bi branila hrvatsko pravo na vlastiti politički i državni put.
HDZ je odavno instrument velikosrpskih agresorskih ambicija (danas, skrivenih iza paneuropskog opredjeljenja A. Plenkovića). (Šeks i Granić su perjanice jugoslavensko-srpske agresije.)
Priče o fašizaciji su sredstvo specijalnog rata u političkom razoružanju i porobljavanju Hrvatske.

2 000 000 biračkih objedinjenih glasova za vladu nacionalnog spasa.


U spomen generalima i visokim časnicima NDH koji su 24. rujna 1945.g. okrutno smaknuti



02

nedjelja

srpanj

2017

Antifašizam (kakav ne žele spominjati)



Titova brutalnost (krvoločnost) i poslušnost proizvele su sustav (titoizam), pod utjecajem Zapada, različit od staljinizma, ali staljinistički koncipiran.

Ostvarivanje interesa staljinizma (na granici s nadmoćnim Zapadom) morao se razlikovati od staljinizma primjenjivanim unutar granica "čelične zavjese".

Tito nije vođa trećeg puta (jer je staljinist i staljinov poslušnik-agent), tito nije komunist koji je izgrađivao socijalizam s ljudskim licem.
Tito nije ni političar (spona između rigidnog staljinizma i pokreta za kolonijalno oslobađanje ...).

Tito je napuhani balon koji je u težnji obnašati vlast bezdušno i bezlično pristajao na sve ultimatume (jačih), istovremeno prisiljavajući slabije na bespogovornu poslušnost. Promovirao je tip političara koji u svojoj nemoći provodi brutalnu (totalitarnu) agresiju na stanovništvo i političke protivnike.
Iako je bio slabić.

Epizoda Tršćanske krize najbolje svjedoči o naravi i karakteru takvog tipa političara. Antifašističko-antifašistički rat za Trst (u kojem bi antifašist Tito započeo rat s NATO paktom (predvođenih osvjedočenim antifašističkim Sjedinjenim državama)) je dokaz o anti antifašističkom karakteru Tita, o njegovom panslavenskom prosovjetsko-proruskom prostaljinističko bezličnom maskiranju (jednog notornog krvoloka).

Bezkarakterno poigravanje ljudskim životima, materijalnim dobrima, kulturnom i civilizacijskom pripadnošću. Specijalac, u službi svjetskog zla.

Sve damo - U Trst po rabatinke (S. Letica, preobraćenik)




Oznake: antifašizam, brutalnost, titoizam, staljinizam, interesi staljinizma, treći put, staljinov poslušnik, napuhani balon, bezdušan, bezličan, Trst, antifašističko-antifašistički rat, civilizacijska pripadnost

12

ponedjeljak

lipanj

2017

HDZ je titoistička partija



HDz je tipična titoistička partija koja 115 milijardi kuna državnog proračuna raspoređuje na podobne (poslušne)(ponajčešće besciljno zbog potpunog nerazumijevanja politike i političkih zahtjeva).
115 milijardi kuna je oko 15,3 milijardi eura. 15,3 milijardi eura je oko 35,6 % BDPa.
Uračunamo li monopol na zakonodavstvo (uglavnom kao servis vladajućih struktura), titoistički se model zlouporabe državne vlasti bitno rasprostire na znatni dio BDPa (ekonomska kontrola politike - koja je društvena nadogradnja, u Hrvatskoj nakaradno izvedena).

Sve ono (o boljitku i državi Hrvata kao temelju opstojnosti) čime se prvotni HDZ krasio, pretvorilo se u antipod.



Procesi nacionalnog, državnog (suverenističkog) sazrijevanja bespovratno je zaustavljen, okaljan budaletinama koji marširaju kroz posttuđmanovski HDZ kao skijaši na kakvom austrijskom skijalištu ...
Još jednom se pokazalo kako služinčad (u HDZu)(Valentić, Gregurić, Manolić, Mesić, Šeks, Granić, ...) ne može preuzeti ulogu vođe i kreatora.

Politikanstvo i neostvarena država (boljeg) upućuje na titoistički model (mi ili oni) državne represije nad većinom. Krah HDZa je kraj te jedne (titoističke) epohe produciranja društvenih sukoba kao sredstva osobnog bogaćenja.
(To je još jedan od razloga zašto treba promjeniti ime Trgu u Zagrebu posvećenom prokletom (kvazi)maršalu).

Oznake: titoizam, partija HDz, državni proračun, bdp, boljitak, temelj opstojnosti, antipod, nacionalno sazrijevanje, služinčad, Vođa, politikanstvo, trg, krah HDZa, društveni sukobi, kvazimaršal

07

ponedjeljak

studeni

2016

Logika (sedmoligaške garniture)




Kaže Plenković išao bih u državni posjet BiH. Netko (u BiH) kaže dođite. Državne posjete dogovarate prije posjete. Utanačite teme dogovorenog posjeta.

Plenković je kazao kako je otišao u BiH izraziti podršku proeuropskoj politici pristupanja BiH Europskoj uniji.
Stop.

Plenković je objavio razloge svojeg državnog posjeta.
Uhićeni u Orašju su dio dogovorenoga paketa izražavanja podrške pristupnim pregovorima.
Političko partnerstvo (zajedničkog pristupanja NATO paktu i Europskoj uniji) približilo bi Bošnjake i Hrvate.
Ratna razbijanja zajedništva (na štetu muslimana, jer su pretrpjeli veće gubitke u samostalnoj borbi protiv velikosrpske agresije) nastavljaju se proeuropskim putem Bošnjaka i Hrvata (ali uz animozitet prema približavanju ta dva politička subjekta).
Proces podrške europizacije BiH u ime Hrvatske vodi (jugoslavenčina, četnik) Plenković i (jugoslavenčina, četnik) Čović.
Nema srpske agenture, moskovske naredbe, beogradske službe. Dva jugoslavena (naočigled svih) nastavljaju titoističku politiku nacionalizacije muslimana (jer su bez hrvatstva lakša meta).
Logično je uočiti titoizam (titoista).

(Kad bi tita proglasili zločincem, koncept BiH kao trojednog naroda bi se raspršio kao mjehur sapunice na suncu.)

Oznake: EU, RH, RbiH, nato, EU integracija, politika, titoizam, orašje, uhićenja, jugoslavečine, četnici, logično

08

ponedjeljak

kolovoz

2016

Podivljali Max



Svojedobno je HDZ tražio (stvarajući okvire pokreta) podršku svih političkih opcija u političkom obračunu s jugo-orjunaško-četničkom JNA, beogradskom vrhuškom, komunističko-prosrpskom, prosovjetskom unitarističkom krvavom diktaturom ...

Titova politika (podupiranja prosovjetskih režima), zaobilaženja povelje UN-a i distribucije oružja i pružanja vojne logistike (podjednako krvavim ili krvavijim režimima), stvaranja titoista (s podjednakom željom sudjelovati u stvaranju svjetskog terorizma) nejasne društvene stratifikacije iznjedrila je krvavi epilog.

Složenost odnosa (totalitarizam zakrabuljen socijalizmom s ljudskim licem ... (kakav li je tek onda bio onaj drugi socijalizam) poigravanje je s ljudskom strpljivošću.

HDZ je u prvotnom stanju težio svehrvatskom pokretu s jasnim ciljevima. Danas je strančica s nejasnim političkim programom, vođena i vodana (preko bara i lokava)(u kaljužu ljudske bijede).

Sanader, Kosor, Karamarko, Plenković ... (što zapravo mi hoćemo?).
Htjeli smo političku snagu koja će transformirati hrvatsko društvo (ustrajavanje na suverenitetu je borba za slobodu, boljitak (prosperitet, blagostanje)). Nametanje parlamentarnoga apsolutizma, odustajanje od transformacije društva ka modernom (sloboda rada, sloboda tržišta, političke slobode) sveli smo se na arhajsko društvo (političke vrhuške)(koja lažima osigurava svoj povlašten položaj).

Onima koji lažu čitav život i lažima su nas isporučili velikosrpskoj četničko-zločinačkoj kamarili nije vjerovati. Iznova će nas isporučiti na gubilišta ...

(Zanemarivati četiri godine pogubnu politiku milanovića i sdpa, a nakon toga vraćati se na političku ravnopravnost (demokratskoga uvažavanja) politika je političkih diletanata (čiji su nas očevi već jednom prodali ...). Sto tisuća radno sposobnog stanovništva neće braniti Hrvatsku, neće hraniti Hrvatsku, neće plaćati zdravstveno za umirovljenike ... oni su nepovratno izgubljeni (jer su iselili, i negdje drugdje stvaraju vlastitu budućnost). Opustošili ste (ljudska srca) ... nitko vam ne vjeruje, nitko vam se ne raduje... umrite u bijedi vlastite bezvrijednosti.

Hrvatska optužuje.
Nećete se političkim smicalicama osloboditi civilizacijske osude jednog zločinačkog sustava (jugoslavensko-komunističko-socijalističke diktature). Nećete političkim manevrima (na zasadama osude drugog sustava (dokaz da su političari znatno ograničeni jer se drže osude jednog označenog sustava, a drugi je (koliko mi vrištali) prihvatljiv)) izbjeći zločinačku nakanu i narav jugoslavenštine i socijalizma. Suočavanje s karakterom tog sustava čeka vas svakodnevno (na svakom uglu). Nećete pobjeći istini. Nećete pobjeći pravdi. Nećete nametati politički (niti bilo koji drugi) vrijednosni sustav.
Vratite nam našu vlast ...



Oznake: HDZ, politički pokret, cikljevi pokreta, titova politika, titoizam, socijalizam s ljudskim licem, nejasan politički program, la, isporučivanje na gubilište, politika ravnopravnosti demokratskim uvažavanjem, političke smicalice, politički manevri, nametanje političkog vrijedonosnog sustava, narav jugoslavenštine

27

petak

svibanj

2016

Vlast je puna intriga ...


Vlast je sredstvo (podčinjavanja ljudi).





Skoro stoljetno podčinjavanje Hrvata pravoslavno-istočnim despocijskim sustavima, preko kraljevine (Karađorđevića), diktature Tita, dospjela je u kaotično stanje (post titovske jugoslavije, postjugoslavenske titoističke Hrvatske).
Smrću Tita nastupilo je kaotično stanje (smjene polupolitičara, ali konstantnosti titoizma).
Vlast je prestala postojati kao oblik krvave diktature (unatoč agresiji i Domovinskom (obrambenom i pravednom) ratu).
Titoizam bez diktature je bezvrijedan. Potčinjavanje (na dobrovoljnoj osnovi) titoističkom konceptu (služenja velikosrpsko-sovjetsko/boljševičkoj proruskoj političkoj misli) je nemoguć.

Titoizam je poražen, titoisti nisu.
(Razlozi leže u titoističkim zabludama, prevladavanim potplaćivanjem titoista ... zablude su raskrinkane, ali gladna (titoistička) usta su nezasitna.)

Vjerovati kako (mali, sitni) udbaško-klerikalni (udba se uvijek s lakoćom koristila klerikalnim krugovima) Božo Petrov može u nedogled opstajati na političkoj santi (u moru antititoista) blijedi sa svakim danom njegova pojavljivanja u javnosti.
Iskristalizirala se spoznaja o nepostojanju trećeg puta (postoje samo političari (koje ne volimo) i kreteni (koji hoće biti političari)). Politika ne smije biti instrument poigravanja, vlast mora postići legitimitet svojim (prihvatljivim) rezultatima.
Vlast mogu obnašati samo dokazani i probrani (nipošto nadriljekari željni vlasti). Nakon Tita, titoisti su legitimna meta ... za progon.

Katarza hrvatskog društva (spoznaja o bezvrijednosti vlastitih polucivilizacijskih vrijednosti (uslijed odricanja od istinske pripadnosti katoličanskoj, zapadnoj civilizaciji i priklanjanja vrijednostima neke druge civilizacije)) obuhvaća i spoznaju o nepostojanji istinske političke organiziranosti i istinskih političkih ciljeva koji bi ostvarili legitimnost u društvu. Razlozi su u titoističkom konceptu političke prostitucije (zabranjene poveljom UN-a).


Ulje na staklu Zlatka Kolareka, "Crvenkapica"

Oznake: vlast, sredstvo, podčinjavanje ljudi, legitimnost, pravoslavno-istočne despocije, diktaura, tito, titoizam, post tiovska jugoslavija, postjugoslavenska titoistička Hrvatska, kaotično stanje, polupolitičari, titoizam bez diktaure, poraženi titoizam, neporaženi titoisti, raskrinkane zablude titoizma, katarza hrvatskog društva, pripadanje civilizaciji, politička prostitucija

10

utorak

svibanj

2016

Komunisti i četnici protiv ustaša, protiv četnika, protiv komunista i protiv sebe samih



Protiv pameti

Politika pomirbe nije moguća


Sukob na hrvatskoj političkoj pozornici ne postoji ...

Sustavnim unazađenjem taj je prostor kontaminiran nesposobnošću uočit bitne odrednice (tog prostora).
U Hrvatskoj nikad nije postojao fašizam (jer hrvatska nikad nije započela niti imala fazu imperijalizma).
U Hrvatskoj su komunisti podučavali ustaše revolucionarnom radu. Uska suradnja ustaša i komunista je trajala prije, za vrijeme i poslije rata (svjetskog).

I dan danas se pobornici hrvatske samostalnosti u visokim krugovima (državne) politike dogovaraju s orjunaškim, antihrvatskim zagovornicima. Pobornici "crvene Hrvatske" su "žrtvovani" u neuspješnom kerestinačkom bijegu (pa likvidaciji). Oduvijek su hrvatski nastrojeni smrtno stradavali ...

Politika je (sustavnim likvidacijama) proizvela jednostranu politiku, povijest, budućnost. Danas to nazivamo titoizam. Stanje zabranjivanja povijesti, zabranjivanja istine...

A istina je kako je četništvo nadomješteno ekstremnijom inačicom negiranja hrvatskih prava. Komunizam/socijalizam je Hrvatima (negirajući državu i naciju) manje davao, bio veća prijetnja. Zbog izgleda na veći uspjeh zamijenio je (nacionalno obojeno) četništvo ...

I četništvo i komunizam su stvarani na osnovi oduzimanja naših dobara (u korist ideje kojoj se protivimo - onemogućavanja uspostave samostalne hrvatske države).

Politika pomirbe Hrvata na takvoj osnovi nije moguća. Stvoreni su slojevi koji su desetljećima koristili izdaju za svakodnevno življenje (kupovinu jogurta, kruha, paštete, ...). Oni se ne mogu pomiriti s prestankom privilegija, s položajem u društvu koje im pripada ... (dno).


Oznake: politika pomirbe, politički sukobi. politička pozornica, neuočavanje bitnih odrednica, nepostojanje fašizma, nepostojanje oimperijalizma, komunisti podučavali ustaše, suradnja, pobornici državnosti, protivnici državnosti, jednostrana politika, jednostrana povijest, titoizam, ISTINA, četništvo i komunizam, političko potplaćibvanje (oduzimanje dobara), gubitak privilegija i statusa u društvu

01

nedjelja

svibanj

2016

Hall of shame



Pismo bez marke i bez adrese (iako će svi znati kome je upućeno)



Dvojbe o ideološkoj podijeljenosti Hrvatske nisu (u društvi i za društvo) razrješive s pozicije stranačke ili karijerističke politike.

Osuda totalitarnog komunističkog/socijalističkog (titoističkog) sustava nije u potpunosti izvršena jer komunizam/socijalizam nije ni postojao. Ali je postojao i postoji titoizam. Sustav obmane i korištenja poreznih (državnih) novaca u pozicioniranju pobornika i održavanju vlasti trgovinom tim novcima.
Problem milanovićeve vlade nije bio što su prestali koristiti državne novce u političkim kampanjama osvajanja vlasti (kupovina glasova)(što više), spd je kadrovski nesposoban vladati i u uvjetima diktature (nasilje i sustav su u vrijeme socijalističke države za komuniste održavali srpski milicijski kadrovi) te je pribjegao sklanjanju milijardi kuna koje će koristiti u specijalnom ratu (protiv Hrvatske).
SDP je odabrao specijalni rat (a ne obnašanje vlasti koje bi dovelo do nasilnog svrgavanja nesposobne neprirodne (titoističke) vlasti).

Nesposobnost (polukadrova) ostalih stranaka (a ne partija) ponuditi nedvosmisleni društveni okvir nakon titoizma (jugoslavenskog ili post jugoslavenskog, svejedno) ukazuje na dubinu krize (uzurpaciju vlasti i premreženost raznim polupolitičarima).
Ustrajavanje na političkim floskulama (antifašizma, partizana, NDH, Za dom spremni, ....) ukazuje na neozbiljnost političkih vođa (kojima je dvojba povijesne istine i povijesnog vrednovanja strana). Natucanje jezika kojim narod govori (dašta nego smo Za dom spremni!, ...) ne pruža nadu u stvaranje društva, države i nacije na zajedničkim vrijednostima (koje obilježavaju državu i naciju).

Obzirom da se sdp nakrao proračunskih novaca, izgradnja društva (države, nacije) na zajedničkim vrijednostima u zemlji u kojoj možete kupiti istinu i pravdu nije moguća ...
A tamo gdje se istina i pravda kupuju, a nisu besplatne, nema ni istine ni pravde.


Oznake: ideološka podijeljenost, osuda totalitarnog sustava, titoizam, korištenje poreznih novaca u kupovini glasova, kadrovski neposobni vladati, specijalni rat protiv Hrvatske, polukarovi, društveni okvir zajedništva, uzurpacija vlasti, istina i pravda, Kupovina, besplatno

31

četvrtak

ožujak

2016

1000 b(l)ogova (o komunističkim zločincima)



Hrvatska se guši (utapa) u socijalističkoj baruštini (krivo učenih i naučenih poimanja).
Društvo (totalitarno) satkano od sustavno pozicioniranih (totalitarnim sustavom izvitoperenih) osoba pruža otpor svakoj promjeni (nabolje).

Povećanje nadoknade za dopunsko osiguranje pokrenulo je val (neutemeljenih) kritika.
Pojašnjenje o potrebi povećanja nadoknade (sa 70 kn na 89 kn)(iako su prije propisa o 70 kn naknade umirovljenici (ne svi) plaćali 50 kn, a zaposleni 150 kn) izaziva zazor (o logici i pouzdanosti (socijal-nacionalističkih) kritizera.

Zakon o zdravstvenoj zaštiti (po uzoru na socijalističke zakone, koji su većinom prepisani uspostavom RH) naglašava pravo svake osobe na zdravstvenu zaštitu (??), ali obavezu svake osobe brinuti o svome zdravlju (što podrazumijeva i organiziranje i plaćanje zdravstvenog osiguranja).




Tipski primjer socijalističke svačije i ničije odgovornosti. Zakon (kao pravni akt nije razdijelio odgovornosti i obaveze već taksativno nabraja što sve imaju pravo (obavljati) subjekti (navedeni u pravnom aktu). Titoistički komplot.

Od svih zakona kojima se (nevješto) reguliraju odnosi u zdravstvu, niti jedan ne navodi obavezu besplatnog ili jeftinog zdravstva. Istovremena (totalitaristička) odgovornost državnih tijela i pojedinca za zdravstveni sustav (u kojima pojedinac sudjeluje izdvajanjem novčanih sredstava (kroz fondove ili poreze)) ukazuje na titoizam kao izvor svih zala.
Moje zdravlje, moji novci (makar pristao na zdravstveno osiguranje), moja obaveza (zašto bi država imala ikakva prava pri tom?).
Ustrajno podržavanje državnog prava dodjeljivati prava kome poželi (od novaca iz državnog monopolnog statusa) postaje iritantno, optužnica titoizma kao zločinačkog sustava.



Oznake: socijalistička obilježja, totalitarno društvo i posljedice, dopunsko zdravstveno osiguranje, nesavršeni (soc)zakonski okviri, obaveze pojedinca i državnih tijela, titoizam

15

ponedjeljak

veljača

2016

Monetarno-bankarski sustav i SDP-ov zločin protiv čovječnosti

Kako je SDP vladao ...


Napadi na monetarno bankarski sustav u Hrvatskoj ima povijesno logičke zapreke.
Priča kako je trebalo stvarati društvo bez inozemnih banaka (novaca)(dakle, na štampačkom potencijalu Narodne banke) je dio specijalnog rata.
Podjednako se pozivati na narodni potencijal i narod kao pokretače gospodarskog razvitka.

Već smo imali (nesreću)/prigodu sudjelovati u Titovom modelu vlastitog štampanja novca i narodne privrede.
Model oslanjanja na vlastite snage odveo nas je u tehnološku zaostalost, prezaduženost, prorusku ateističko-totalitarističku nesvrstanu (s pozamašnim vojnim budžetom) državu koja je bila prijetnja svjetskom miru.
Rat u državama bivše Jugoslavije nije bio zbog nacionalnih sukoba, već zbog tvorevine koja je protivno povelji UN-a sudjelovala i širila terorizam i svjetsku nestabilnost.

Okretanje od totalitarne siromašne države (koja se voljela hvaliti svojim humanim licem), stvarajući uvjete za totalitarno ludilo, države pogođene terorističkim/militantnim djelovanjem Jugoslavije su morale djelovati (u smjeru deinstalacije te tvorevine).

Uključivanje u civilizacijske tokove podrazumijevalo je (pojačano) investicijsko ulaganje u tehnologije. Takvo ulaganje u socijalizmom i ratom osiromašenoj zemlji je bilo moguće jedino inozemnim kapitalom.
Bankarski sustav (zaduživanja) najbolji je model odgovornog ulaganja u vlastitu budućnost.
Kreditiranje u industrijski razvijenim državama (gdje podjednako možete koristiti razvojne i potrošačke kredite) bitno se razlikuje od kreditiranja u nerazvijenim državama (u kojima morate koristiti kredit u razvojne svrhe). Ta razlika u kreditiranju prouzročila je kataklizmične posljedice i ukazala na promašenost (ideologijski karakter i svrhu) socijalističkog "besplatnog" obrazovnog sustava.

Dio bankarskih dužnika je novce od kredita uložio i oplemenio novac (novac je roba i ima svoju cijenu, "kupujete" ga jedino kad vam osigurava veću zaradu od cijene koštanja ...). Ostali su lakomisleno postali gubitnici (najčešće bez mogućnosti vratiti kredit).

Ako postoji bankarski ili/i monetarni sustav, najvažnije je da u tim sustavima postoje uporišta procjene ponašanja i učina mjera i pojedinaca. Bitno je ustanoviti greške, pogotovo ako su ih počinili pojedinci koji nemaju opravdanje za vlastite postupke. Socijalutopijski pristup odgovornosti prema tuđoj imovini nije razlog za promjenu sustava, već iziskuje promjenu ponašanja pojedinaca.
Sdpeovska vladavina, usmjerena na rušenje državne stabilnosti, koristeći boljševički model poticanja društvenog siromašenja, svakako je ključni temelj stvaranja nereda. Svojom su nerazvojnom politikom pojačali siromaštvo, iako su znali za stopu zaduženosti stanovništva. Namjerno ustrajavanje na produbljenju krize dužništva spada u (poveljom UN-a) zabranjeno ponašanje. Onaj tko to nije uočio, nema izgleda uspješno se integrirati u društvene tokove.

Vraćanje Hrvatske u titoističke modele bankarsko-monetarne politike samo je jedan od sdpovskih zločina protiv čovječnosti.

Znate li kad je potres ..?


Oznake: monetarni i bankarski sustav, društvo i razvoj, civilizacijsko određenje društva, titoizam, prijetnja svjetskom miru, svjetski terorizam, osiromašenje, kreditiranje, dužništvo, razvojni krediti, sdp-ov model produbljavanja dužništva, zločin protiv čovječnosti

25

ponedjeljak

siječanj

2016

Državni i diplomatski poslovi (prošle vlasti)



Protekla (socijaldemokratska (zvučno, ali je iza te zvučnosti socijalizam)) vlast je obilježena vlastitim postupcima.
Iako je vlast javni servis građana (Hrvata)(ustrajavanje na zajedničkoj vlasti nacionalno nas, bez obzira na etničko podrijetlo, svrstava u Hrvate)(naročito u društvu specijalizirane podjele rada), sdpovska vladavina je bitnim otklonom od osnovne zadaće (negativno) odredila svoju vladavinu i naš život (u protekle 4 godine).

Vraćajući se na nultu godinu komunizma/socijalizma, ideološki je preokrenula sve državne poslove na unutarnjem planu (namećući socijalizam).
Na vanjsko političkom planu, unatoč članstvu u NATO i EU, okrenula se Rusiji (i djelomično (velikosrpskoj) Srbiji).
Iako je vanjska politika potpora društvu (a ne osnovna zadaća vlade), diplomatski je provodila selektivne mjere (na očuvanju novog socijalizma koji su uvodili).

U svijetu civilizacijske podjele, priklanjanje Rusiji izazvalo je temeljite potrese društva. Iako smo Domovinskim ratom izašli iz sazviježđa (ruskog medvjeda) kojem su se sdepovci iznova priklonili, povratak ideologiji i politici koja nas je uništava, tražila je napad na nacionalne, domoljubne, braniteljske, katoličke vrijednosti. Titoizam. (Revolucija.)(Hrvatska pase!)

Premijer (predsjednik Vlade RH) je zaoštrio odnose s "Lex Perković" unutar EU, zaoštrio odnose sa USA (koji ruske agente ne mogu podnijeti), zaoštrio odnose sa nacionalnom Srbijom (nakon smjene vlasti u Srbiji), zaoštrio odnose sa Slovenijom, Mađarskom, BiH, ... nije uspostavio javne odnose sa Rusijom (jer je ruski agent). Premijer (a agent) ...
Takav premijer se oslanja na Ministra unutarnjih poslova, Ostojića (nekog)(bar je ostojića bilo u protekloj vlasti ... komunističko praznovjerje kako će 5-6 Ostojića stvoriti javnu predodžbu kako ostaju na vlasti ...). Ostojićevi selektivni progoni i korištenje policijsko-doušničkog aparata za provedbe specijalnih operacija (šaranja zidova, performansa, kukastih križeva, progona u Vukovaru, Zagrebu, ..) ima svoju krvaviju i bezobzirniju (nezanemarivu) epizodu. Pojavljivanje ministra na granici pri prihvatu migranata imalo je operativnu zadaću neometanog prolaza terorista (koji su se poslije aktivirali u pariškom pokolju). Sukob s Mađarskom (nasilnim slanjem vlaka u pratnji naoružanih policajaca)(u službi velikoruskog zaoštravanja i specijalnog rata protiv Europe) prokazala je jednog (polu)ministra kao zločinca. Kazneni progon je neophodan (sudjelovanje u širenju svjetskog terorizma je prevelik grijeh).

Trojac popunjava ministrica vanjskih poslova Pusić (sa željom nakon hrvatske epizode biti glavna tajnica UN-a). Diplomacija (kao sredstvo jačanja uloge i stabilnosti RH, na dobrobit hrvatskih građana (Hrvata)), postala je sredstvo ruske agenture(u promicanju ruskih posebnih interesa (koji se mogu ostvarivati diplomatskim tijelom druge države)). Zbog te agenture, MVP na čelu s ministricom (tukom) Pusić je neprepoznatljivo djelovao i uništio ugled RH, nije pridonio gospodarskom i ostalom pozicioniranju RH. Diplomacija jedne agentice.

Potpora sirijskom režimu (aferom hrvatskog oružja) i nizom diplomatskih gafova, Hrvatska se iskazala kao ruska marionetska tvorevina.
Agenti ne rade, oni se bave specijalnim zadaćama.
Vrijeme je za kaznene progone.



Oznake: socijaldemokratska -socijalistička vlast, agentura, specijalne zadaće, proruski ciljevi, nametanje socijalizma, sazviježđe ruskog medvjeda, Hrvatska pase!, titoizam, uloga premijera, uloga ministra unutarnjih poslova, uloha ministrice vanjskih poslova, vanjska politika premijera, međunarodni terorizam, potpomaganje neometanom prolazu terorista, specijalni rat protiv Europe, diplomacija jedne agentice, kazneni progon

23

srijeda

prosinac

2015

Samo je jedan put, ostalo su stranputice


Hrvatska je nacionalna država hrvatskog naroda.
Brojnost Hrvata svrstava Hrvatsku u državu s manjim brojem stanovnika. Mala zemlja, veliki narod.
Taj veliki narod na sportskoj Olimpijadi osvaja nekoliko medalja (svaki uspjeh hrvatskih sportaša nas izuzetno veseli). Za razliku od USA, Kine koje osvajaju po stotinjak ili dvjestotinjak (zlatnih) medalja.

Selektivnost (u sportu, ali i u politici) ovisi o brojnosti populacije (među kojom provodite selekciju (odabir)).
Hrvatska je (po stanovništvu) malobrojna država, i mogućnost kvalitetnog političkog odabira (ustrajavanja na političkoj raznolikosti) je uistinu mala.

Hrvatska ne može imate više od dva politička puta (jedan je onaj na kojem smo bili, drugi je onaj na koji smo sišli s onog prvog (krivog) ....).
Ideološki (krivovjeran; orjunaško-prosrpsko-proruski) put koji nas je okovao u stoljetno ropstvo, i suverenistički (državotvorno-domoljubni) koji (zbog političke nedozrelosti) nema punoću političkog izričaja.
Uistinu je lako kritizirati (u svijetu medija) domoljubnu opciju (zbog suženosti političkog izričaja), ali je još lakše kritizirati orjunaško-titoističku viziju Hrvatske.
Trećeg puta nema (ili ste domoljub, ili ste orjunaš).
Kada pobjedi domoljublje, moći ćete biti liberali, demokršćani ili nezavisni. Ili ste to danas kako bi pobijedio titoizam (orjunaštvo).

Ja sam rekoh!


Oznake: nacionalna država, brojnost stanovništva, odabir (selekcija), sportski rezultati, politički odabir, domoljublje, titoizam, orjunaštvo, krivi put, treći put

03

četvrtak

prosinac

2015

Dan D. Invazija.

MOST je satkan od osoba koje su paricipirali/participiraju u rashodima državnog proračuna (sveučilišni profesori, gradonačelnici, načelnici, ...).
Zašto ističem njihovo participiranje u sustavu protiv kojeg se izjašnjavaju?

Profesori prava, profesori ekonomije, profesori, fakultetski obrazovani, ...

Kada raspravljaju o problemima hrvatskog društva, djelomično preciziraju određene probleme ...
Ako su sposobni uočiti i ukazati na određene probleme sposobni su uočiti i osnovni problem hrvatskog društva: prorusko-prosrpsku socijalističku diktatorsku politiku SDP-a. Sposobni su ukazati na štetnost ustrajnog osiromašenja hrvatskog društva, rušenja uvjeta života i poslovanja, ugrožavanja sigurnosnih uvjeta.
Ali ne ukazuju.
Svakom prigodom kad se moraju javno očitovati protiv SDP-a, okome se na sdp-hdz vladavinu. Politikantsvo (u najgore vrijeme i na najniži način).
Instruirani su od tajnih službi. Onaj tko s njima koalira izgubit će više od vlasti ... Takvi nesposobnjakovići nisu politička snaga koja može ili hoće izvući društvo iz zabluda nacional-socijalizma (titoizma; ruske ovisnosti o siromaštvu).
Zar je teško uvidjeti milanovićevsko-ostojićevsku prizemnu upletenost u teroristički napad na Pariz, curenje NATO tajni i antiamerička, antieuropska politika sdp-a?
Onaj tko članicu NATO pakta i EU vodi kao nesvrstanu Jugoslaviju (s posljedicama po hrvatsko stanovništvo identično velikosrpskoj jugoslavenskoj politici) zasigurno neće dobiti drugu prigodu ... (otvarati granicu nesigurnosti po ostale članice ta dva saveza).
Čemu onda MOST teži (u svojoj nemoralnosti)?

Jedna je članica MOSTA na lokalnoj televiziji izjavila kako je počašćena biti među 151 osobom koji odlučuju o sudbini Hrvatske. Gdje je ta učila demokraciju?
On je počašćena odlučivati o sudbini Hrvatske ... Kad je netko (demokratski ) pripustio takvo odlučivanje Saboru?
Ustrajnost na reformama (birokratiziranim), ustrajavanje na političkoj snazi (koje nemaju), ustrajavanju na preciziranju (manje bitnih detalja) ukazuju na snagu MOSTA (instruiranje od strane tajnih službi) i namještanje izbora.
Zapravo se politički avanturisti teško poigravaju civilizacijskim određenjem Hrvatske (uz pomoć takozvanih nezadovoljnih birača).
Hrvatska krizama pospješuje pojavu šarlatana koji svojom pojavom pospješuju krize.


Božo Petrov – metkovski gradonačelnik, psihijatar, prijašnji pravaš i član HRAST-a;
Drago Prgomet – zamjenik predsjednika HDZ-a, liječnik na Rebru;
Gordana Rusak – profesorica na zagrebačkome PMF-u. Rođena u Čakovcu;
Irena Petrijevčanin Vuksanović – voditeljica Otvorenog kodapri Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Potpisnica je peticije Krug za Trg;
Ivan Lovrinović – profesor financija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Rođen u Gučoj Gori kod Travnika;
Ljubica Ambrušec – agronomkinja i načelnica općine Gradec;
Robert Podolnjak – profesor na zagrebačkom Pravnom fakultetu. Rođen u Varaždinu;
Miroslav Šimić – predstavnik Građanske opcije Grada Osijeka;
Tomislav Panenić – načelnik općine Tompojevci i magistar ekonomije;
Ivica Mišić – poduzetnik iz Vinkovaca. Rodom iz Dubrave u Bosanskoj Posavini;
Jasna Matulić – direktorica tvrtke koja se bavi programima za fondove EU-a i ekonomistica rođena u Zagrebu;
Juro Martinović – odvjetnik s braćom Adžić u Zagrebu;
Slaven Dobrović – profesor na Fakultetu strojarstva i brodogradnje; Otac sedmero djece;
Josip Katalinić – predsjednik Kriznog ekostožera Marišćina;
Ines Strenja Linić – neurologinja u KBC-u Rijeka;
Stipe Petrina – načelnik općine Primošten, Mostu se pridružio tek u listopadu;
Miro Bulj – sinjski nezavinsni vijećnik. Bivši alkarski momak;
Ivan Kovačić – profesor Medicinskog fakulteta (pročelnik Katedre za dentalnu protetiku), gradonačelnik Omiša;
Mario Klobučić – vijećnik u Metkoviću. Profesor informatike u Kuli Norinskoj




Oznake: participiranje, vlastiti probitak, parcijalnost, anamneza, prorusko-prosrpska dikatatura, sakrivanje uzroka, titoizam, siromaštvo, terorizam, sudbina Hrvatske, civilizacijsko određenje

30

ponedjeljak

studeni

2015

Vratite vlast hrvatskom narodu



Totalitarizam, titoizam, apsolutizam, komunizam, socijalizam, samoupravljanje, nesvrstanost, račanovska republika, ...
Koalicije, dvostranačje, saborska prevlast, predsjednički i polupredsjednički sustav, parlamentarna demokracija, preferencijalni sustav, ...


Kad će (i tko) vratiti Sabor pod izravnu vlast hrvatskog naroda (iz koga proizlazi i kome pripada sva vlast)!?




Oznake: totalitarizam, titoizam, Apsolutizam, komunizam, socijalizam, samoupravljanje, nesvrstanost, račanovska republika, koalicije, dvostranačje, saborska prevlast, predsjednički i polupredsjednički sustav, parlamentarna demokracija, preferencijalni sustav, izravnu vlast hrvatskog naroda

29

četvrtak

listopad

2015

Političar - nečasno zanimanje?



Hrvatski ponos
Važnost parlamentarih izbora


"Politika (grč. ta politiká – poslovi vezani uz polis) je kolektivna djelatnost koja smjera donošenju odluke o rješenju problema i izvršenju te odluke koja je obvezna za sve članove zajednice. Riječ politika potječe iz više grčkih riječi: polis(grad-država); politeikos(državni, javni) te politeia(država, politički režim). S obzirom na sadržaj, obuhvat i stupanj organiziranosti razlikujemo opću i posebnu politiku. Opća politika uključuje lokalnu, državnu i međunarodnu, a posebna politika uključuje socijalnu, gospodarsku, zdravstvenu, kulturnu, prosvjetnu...

Politika pretpostavlja početnu raznovrsnost stajališta, pa je pomirenje razlika među uključenim stranama također jedan od njenih ciljeva. To se postiže predlaganjem rješenja koje se smatra racionalnim i ispravnim. Druge članove zajednice potrebno je pridobiti za tu opciju, što se postiže raspravom i uvjeravanjem. Stoga je komunikacija iznimno bitna za politiku, a u sebi sadrži i borbu za poborništvom.

Tipična ishodišta politike su društveni sukobi, ograničenost resursa, planiranje budućnosti, odnosi s drugim zajednicama."

https://hr.wikipedia.org/wiki/Politika

Važnost politike (društveni sukobi, ograničenost resursa, planiranje budućnosti, odnosi s drugim zajednicama, ...) ukazuje na nužnost odnosa prema politici (i političarima).
Hrvati imaju uvriježen negativan odnos prema politici. Neshvaćajući narav i potrebu politike.
Hrvatska je katolička (što negativno utječe na nacionalnu orijentaciju, koliko god se vjerovalo kako katolička crkva održava hrvatstvo; crkva podupire hrvatstvo, ali u narodnom (arhajskom) obliku), obespravljena (porobljena), siromašna.
Sve se tri odrednice (kulturološki) prenose na slijedeće generacije (koje tako prihvaćaju politiku kao nečasno zanimanje).
Sociologija religije, sociologija siromaštva i sociologija ropstva navode kako je kulturološko prihvaćanje (u ranoj mladosti) (određene) religije, siromaštva i ropstva razlog kasnijim životnim svjetonazorima koji se podudaraju s propagiranjem vjere, siromaštva i ropstva.

Dalo bi se zaključiti kako je, unatoč definiciji politike kao kolektivne djelatnosti (što društvo obvezuje odgovornošću prema politici i političarima), važnosti djelokruga politike (društveni sukobi, ograničenost resursa, planiranje budućnosti, odnosi s drugim zajednicama, ...), politika u Hrvatskoj svrstana u nečasna zanimanja s (posebnim) razlogom.

Porobljenost se održavala (moralno) osporavajući moć politike (i političara). Onaj tko je sudjelovao u porobljavanju jest nemoralan (policajac, vojnik, političar). Takva politika jest nemoralna, nečasna. Takva se politika oslanja na (kulturološko) prihvaćanje politike kao nečasne, a političara kao nečasnog zanimanja. Podjednako se oslanjajući na slične odrednice siromaštva i religije (samo s predznakom časnosti), kao potpore porobljavanju. Religiju (katoličku) jer se razvila u ropstvu), siromaštvo jer prisiljava čovjeka na osnovno (po maslovljevoj hijerarhijskoj ljestvici to je preživljavanje a ne društvena nadogradnja).

Hrvatska, kulturološki, podržava izrazito krivi vrijednosni sustav (složenog preplitanja društvenih pojava) u kojem djelatnost iznimno važna za (normalno) funkcioniranje biva proglašena nečasnom.

Iako je (po predočenom) to višegeneracijski proces (usvajanja vrijedonosnoga sustava), pojedina razdoblja pridonose više (ili manje) tom usvojenom ponašanju.
Tako bi se dalo navesti kako je pad obitelji Zrinski i Frankopani označio početak hrvatskog (političkog) ropstva, koje su naredni (politički i vojni) protivnici Hrvatske dodatno produbljivali i održavali. Titoizam je (iako ga krivo poistovjećuju s četništvom i orjunaštvom)(upravo zbog sustavnog produbljivanja ropstva i siromaštva) jedan od okrutnijih razdoblja osporavanja hrvatskog prirodnog prava (na suverenite, državu, blagostanje). U čemu mu je Hrvatska (kulturološki) pomagala svojim ropskim odnosom (prema sebi). (Napomena, nakon što je Tito masakrirao i protjerao one koji nisu prihvaćali takvo ropstvo. Današnji titoisti podjednako udaraju na časnost politike (sebe proglašavajući novom snagom) i progone neistomišljenike.)
Titoizam se u stupnju (i metodologiji) osporavanja Hrvatima (političkom narodu) prava na politiku znatno razlikuje od četništva-orjunaštva.

Nužnost hrvatskih reformi podrazumijeva borbu protiv ropstva (političkog) i borbu protiv siromaštva. Predstojeći parlamentarni izbori nisu borba za vlast već odabir kulturološke, civilizacijske pripadnosti. Određenja koje će nam garantirati političku organiziranost u rješavanju važnih pitanja (društvenih sukoba, ograničenosti resursa, planiranja budućnosti, odnosa s drugim zajednicama).

Proglašavanje borbe protiv (političkog) ropstva i siromaštva (ako je organizirana kao kolektivna, a "smjera donošenju odluke o rješenju problema i izvršenju te odluke") po definiciji je politika (protiv siromaštva i ropstva).
Tko bi bolje zastupao tu politiku od hrvatskih generala i branitelja!? Od onih koji su stali na branik domovine? Vitezovi (nazatamljenog sjaja)!

Upoznajte se s izbornom listom u vašoj izbornoj jedinici, potražite generale i branitelje na listi, iziđite na parlamentarne izbore i dajte svoj preferencijalni glas generalima i braniteljima. Ovo su njihovi izbori, ovo je njihova politička borba (za dobro svih nas).

Hrvatski generali i branitelji su naš ponos!


Tko sada zabrlja, neće se oprati do kraja života



Oznake: politika, političar, časno, Ropstvo, siromaštvo, titoizam, hrvatski generali, hrvatski branitelji, izbori, politika borbe protiv siromaštva, ponos