12

ponedjeljak

lipanj

2017

HDZ je titoistička partijaHDz je tipična titoistička partija koja 115 milijardi kuna državnog proračuna raspoređuje na podobne (poslušne)(ponajčešće besciljno zbog potpunog nerazumijevanja politike i političkih zahtjeva).
115 milijardi kuna je oko 15,3 milijardi eura. 15,3 milijardi eura je oko 35,6 % BDPa.
Uračunamo li monopol na zakonodavstvo (uglavnom kao servis vladajućih struktura), titoistički se model zlouporabe državne vlasti bitno rasprostire na znatni dio BDPa (ekonomska kontrola politike - koja je društvena nadogradnja, u Hrvatskoj nakaradno izvedena).

Sve ono (o boljitku i državi Hrvata kao temelju opstojnosti) čime se prvotni HDZ krasio, pretvorilo se u antipod.Procesi nacionalnog, državnog (suverenističkog) sazrijevanja bespovratno je zaustavljen, okaljan budaletinama koji marširaju kroz posttuđmanovski HDZ kao skijaši na kakvom austrijskom skijalištu ...
Još jednom se pokazalo kako služinčad (u HDZu)(Valentić, Gregurić, Manolić, Mesić, Šeks, Granić, ...) ne može preuzeti ulogu vođe i kreatora.

Politikanstvo i neostvarena država (boljeg) upućuje na titoistički model (mi ili oni) državne represije nad većinom. Krah HDZa je kraj te jedne (titoističke) epohe produciranja društvenih sukoba kao sredstva osobnog bogaćenja.
(To je još jedan od razloga zašto treba promjeniti ime Trgu u Zagrebu posvećenom prokletom (kvazi)maršalu).

Oznake: titoizam, partija HDz, državni proračun, bdp, boljitak, temelj opstojnosti, antipod, nacionalno sazrijevanje, služinčad, Vođa, politikanstvo, trg, krah HDZa, društveni sukobi, kvazimaršal

08

srijeda

lipanj

2016

Partiju treba likvidirati


Premijerova premijera


Prijedlog imenovanja Tihomira Oreškovića predsjednikom Vlade RH obrazložen je (sputavajući tako relativnom pobjedniku Tomislavu Karamarku premijersko mjesto) nestranačkom, stručnom (nepolitičkom) osobinom Oreškovića.
Stručnost.

Za niti mjesec dana taj isti "stručnjak" se upleo u odbijanje smjene ravnatelja SOA-e, za nekoliko mjeseci od imenovanja tražio je ostavke dvojice potpredsjednika (koji su saborskim mandatima jamčili premijerov nestranački i stručni položaj). Nepotrebno trčkaranje u SOA-u, sastančenja sa predsjednicom i Petrovom ne upućuje na stručnost, već na politikanstvo.

Začuđujuća lakoća potonuća (stručnosti).

Hrvatska je pokazala kako političke zakulisne igre nisu razlog krizi, već sustavnost boljševičko-orjunaške titoističke prorusko-prosrpske politike (nametanja pripadnosti nekoj drugoj civilizaciji).
Hrvatska je u stalnoj krizi jer se osporava katolička, prozapadna, nacionalna (hrvatska) pripadnost hrvatskog naroda.

Ako se prihvate narodne odlike, glavni je problem neimaština (koja se suzbija radom). Radnička partija (neradnika) zagovara nezaposlenost i nacionalizacije banaka (kako bi nametnula neku novu civilizacijsku vrijednost).
Pokazalo se kako nitko ne može biti gori od orjunaških partija/stranka ... krvoločno nastrojenih. Iako su manjina krvoločnost naspram Hrvata im je (utopljenim u većinu) jedini put. Bilo kakvo izbjegavanje ukazivanja i prokazivanja krvoloka je krivo, bilo kakvo prikrivanje krvoločne naravi tih satrapa je zločin.
Partiju treba likvidirati. I sve njene supomagače.

Oslobađanje civilizacijskoga rata i okretanje svakodnevnom nastojanju priskrbiti što više dobara za (normalan) život glavna je zadaća bilo kojeg političara u RH. To zahtijevaju dokumenti UN-a (čija je Hrvatska članica). Tko to ne poštuje teško krši kazneni zakon RH (koji je usklađen s pravnim dokumentima UN-a; ako se i da Kazneni zakon RH dvojako tumačiti, povelje UN-a su nedvosmislene ...).


Kočevski Rog


Oznake: premijerova premijera, prijedlog imenovanja, nestranačka, stručna, smjena ravnateljaSOA-e, zahtijev za ostavkama potpredsjednika, sastančenja, politikanstvo, potonuće stručnosti, sustavnost titoističke politike, nametanje pripadnsoti drugoj civilizaciji, neimaština, radnička partija, krvoloci, likvidacija partije i supomagača, dokumenti UN-a, Kazneni zakon RH