31

utorak

siječanj

2017

5 istina o Hrvatskoj




Političko osporavanje istine (utemeljeno na orkestriranom jednoumlju) prouzročilo je strukture koje ustrajavaju na vlasti (kao izvoru istine).


1. Hrvatska se u Domovinskom ratu nije oslobađala ustaške već komunističke vlasti, komunističkog režima i mora otkloniti posljedice jugoslavensko-komunističkih zabluda.

Sedamdeset i dvije godine nakon završetka Drugog svjetskog rata promatrati sadašnjost i budućnost slijepim povezivanjem ustaša i partizana, nesagledavanja povijesti logičkim već političkim misaonim sklopom prouzročilo je političko-društvenu krizu, koja je proizišla iz političke krize.


2. Hrvatska se u Domovinskom ratu nije oslobađala ustaške već komunističke vlasti, komunističkog režima i mora otkloniti posljedice jugoslavensko-komunističkih zabluda.

Vladavina komunista, jugoslavena stvorila je nehumani sustav, (i bez obzira na način dolaska na vlast) taj se sustav nakon desetljetne vladavine mora raščlambom osvijetliti i osuditi zasebno.


3. Hrvatska se u Domovinskom ratu nije oslobađala ustaške već komunističke vlasti, komunističkog režima i mora otkloniti posljedice jugoslavensko-komunističkih zabluda.

Ideološki totalitaran (komunističko-jugoslavenski sustav), prouzročio je anomalije i nefunkcionalnost u svim segmentima društva (školstvo, šport, kultura, politika, vanjska politika, vojska, gospodarstvo, zdravstvo, znanost, religija, teritorijalni ustroj, ...).


4. Hrvatska se u Domovinskom ratu nije oslobađala ustaške već komunističke vlasti, komunističkog režima i mora otkloniti posljedice jugoslavensko-komunističkih zabluda.

Jednoumlje (utemeljeno na nasilju i zbog posljedica nasilja, koje je bilo ideološko oružje (revolucija)) prouzročilo je traume i ostavilo nerasvjetljenu (bližu) povijest.


5. Hrvatska se u Domovinskom ratu nije oslobađala ustaške već komunističke vlasti, komunističkog režima i mora otkloniti posljedice jugoslavensko-komunističkih zabluda.


Takav sustav je provodio prosovjetsku praksu nepoštivanja povelje UN-a, sudjelovao u širenju međunarodnog terorizma, stvarao militantna društva (kakvo je i samo bilo) i prouzročilo poremećaj (zbog prevelikih sredstava uloženih u militantnost) društva koje se oslobodilo ratom (pravednim i obrambenim u slučaju RH, ali i višestrukom agresijom u slučaju Republike Srbije).
Nakon desetljetne militantnosti, agresije i terorizma neumitno nastupa stoljetno razdoblje oporavka od takvog (zločinačkog) ponašanja.

Pet istina o Hrvatskoj upućuje na nužnost sagledavanja posljedica (a ne uzroka) komunističke vlasti i trajne osude komunističko-jugoslavenskog režima.
Blenković je (glupko) sinčić majke lekarke i oca (suradnika). On nije sposoban upamtiti niti jednu od navedenih pet istina.





Oznake: političko osporavanje istine, vlast kao izvor istine, povijesničarska metodološka greška, komunisti, jugoslavene, politička kriza, društveno-politička kriza, vladavina, nehuman sustav, ideologija, totalitarnost, nefunkcionalnost, jednoumlje, nasilje, nerasvijetljena povijest, prosovjetska politika, militantnost, terorizam, UN, posljedice

24

subota

prosinac

2016

Inino nasljeđe



INA (leglo unosnog monopola).

Svi koji su napadali Karamarka koji je predlagao nagodbu u arbitraži, neka puše Q.


Vrdoljak: dokaz kako pravda i pravo nisu jedno (iako je baš on podnio tužbu za arbitražu tražeći pravo, a ne pravdu).

Petrov: otkupiti (tko?) ćemo dionice INE (i opet ćemo je (sumnjivo) prodati).

Plenković: imamo plan (ali ne spominje Karamarka kojeg su makli jer nisu imali plana).


Kosor: prvi put je srušena vlada, a rušili su je oni koji su je formirali (ne zna ona da je nitko drugi i nije mogao srušiti, ipak su službe brutalne), jer nisu rušili njenu vladu (a morali su).


INA je teroristička (naftna) organizacija koja se pojavljivala u tržišnom obliku u SR Hrvatskoj, nešto SR Srbiji, SR Crnoj Gori i SR BiH, ali i u istraživačko-proizvodnom obliku u proruskim diktaturama (Sirija, Libija, Iraq (možda)), te Sovjetskom savezu.
Na tragu ilegalne distribucije rusko-sovjetskog oružja. Kao sredstvo prikrivanja plaćanja i distribucije tog oružja.
Upravo toliko vrijedi INA. Od zgodnih curica koje su zapošljavali za seksualna iživljavanja komunističke dječice (Mišo Broz & co.), izlivanja i oticanja derivata (na svim razinama; tankerima, cisternama, bačvama, bocama, ...).
Sve smo mi to plaćali (iako nismo vozali automobile, koristili alate i sredstva mehanizacije)??

INA je blatno masna krvava mrlja na savjesti komunističke partije (koju krv ne potiče na pokajanje).
Treba to sve najuriti.

Plenković je krkan (većih razmjera).

Velimir_Neidhardt-_Poslovna_zgrada_INA_Trgovine,_Zagreb_(1985._-_1989.)


Oznake: INA, arbitraža, izjave, Q, sovjetsko/rusko oružje, terorizam

22

utorak

ožujak

2016

Terorizam (kakav nam ne pokazuju)



Mafije i terorizma nema bez državne zaštite.
Rat i društveni sukobi su uobičajene pojave (podnošljive unatoč velikim gubicima) jer uspostavljaju liniju razdvajanja.
Terorizam je podmukla rabota (koje se klone i napadnuti i oni u čije ime se napadi vrše).

Teror je stanje nepodnošljivog mira, koji prije ili kasnije ubere (slučajne) žrtve.
(Komunističko-partizansko-komunjarski kadrovi moraju navedeno imati na umu, jer su koristili teror u Kraljevini, u ratu i iza rata.)

Uloga države/država u terorističkim napadima koji potresaju europske gradove je sustavna. Bez podrške državnih službi u organiziranju, zaštiti terorističkih grupa i dostavi ubojitih sredstava teror je nemoguć.
Hrvatska, premrežena rusko-srpskim agentima (i ulizicama), odškolovanih na postavkama međunarodnog terorizma (distribucije oružja, potpomaganja uspostave proruskih režima pučevima, stvaranje mreža spavača, agenata ...). iako članica NATO pakta sustavno nastavlja sa potporom međunarodnom terorizmu.
Cijeli prošli državni vrh je sudjelovao u pogubnim i zločinačkim nastojanjima stvoriti metež.
Zlouporaba političke moći (korištenja državnih funkcija) za obavljanje takvih (specijalnih) zadaća je osobina orjunaško-kukurikavske (račanovsko-milanovićevske titoističke) proruske partije (koju treba zabraniti).
Kome pada na pamet stvarati socijalizam, da bi uopće postojala partija kojoj je to program?
Titovi pioniri (zločinci), jahači apokalipse u misiji sijanja terora ...
Bez državne zaštite i supomoći nema terotizma. Spomenuta titova država je prednjačila u potpori terorizmu.
U tom kontekstu neophodno je sustavno zabraniti obnašanje vlasti titovim sljedbenicima koji su sustavno školovani za provedbu terorizma, lustracijom i kaznenim progonima.



Oznake: mafija, terorizam, odnos prema terorizmu, sustavna uloga države, titoisti sustavno školovani za terorizam

03

četvrtak

prosinac

2015

Dan D. Invazija.

MOST je satkan od osoba koje su paricipirali/participiraju u rashodima državnog proračuna (sveučilišni profesori, gradonačelnici, načelnici, ...).
Zašto ističem njihovo participiranje u sustavu protiv kojeg se izjašnjavaju?

Profesori prava, profesori ekonomije, profesori, fakultetski obrazovani, ...

Kada raspravljaju o problemima hrvatskog društva, djelomično preciziraju određene probleme ...
Ako su sposobni uočiti i ukazati na određene probleme sposobni su uočiti i osnovni problem hrvatskog društva: prorusko-prosrpsku socijalističku diktatorsku politiku SDP-a. Sposobni su ukazati na štetnost ustrajnog osiromašenja hrvatskog društva, rušenja uvjeta života i poslovanja, ugrožavanja sigurnosnih uvjeta.
Ali ne ukazuju.
Svakom prigodom kad se moraju javno očitovati protiv SDP-a, okome se na sdp-hdz vladavinu. Politikantsvo (u najgore vrijeme i na najniži način).
Instruirani su od tajnih službi. Onaj tko s njima koalira izgubit će više od vlasti ... Takvi nesposobnjakovići nisu politička snaga koja može ili hoće izvući društvo iz zabluda nacional-socijalizma (titoizma; ruske ovisnosti o siromaštvu).
Zar je teško uvidjeti milanovićevsko-ostojićevsku prizemnu upletenost u teroristički napad na Pariz, curenje NATO tajni i antiamerička, antieuropska politika sdp-a?
Onaj tko članicu NATO pakta i EU vodi kao nesvrstanu Jugoslaviju (s posljedicama po hrvatsko stanovništvo identično velikosrpskoj jugoslavenskoj politici) zasigurno neće dobiti drugu prigodu ... (otvarati granicu nesigurnosti po ostale članice ta dva saveza).
Čemu onda MOST teži (u svojoj nemoralnosti)?

Jedna je članica MOSTA na lokalnoj televiziji izjavila kako je počašćena biti među 151 osobom koji odlučuju o sudbini Hrvatske. Gdje je ta učila demokraciju?
On je počašćena odlučivati o sudbini Hrvatske ... Kad je netko (demokratski ) pripustio takvo odlučivanje Saboru?
Ustrajnost na reformama (birokratiziranim), ustrajavanje na političkoj snazi (koje nemaju), ustrajavanju na preciziranju (manje bitnih detalja) ukazuju na snagu MOSTA (instruiranje od strane tajnih službi) i namještanje izbora.
Zapravo se politički avanturisti teško poigravaju civilizacijskim određenjem Hrvatske (uz pomoć takozvanih nezadovoljnih birača).
Hrvatska krizama pospješuje pojavu šarlatana koji svojom pojavom pospješuju krize.


Božo Petrov – metkovski gradonačelnik, psihijatar, prijašnji pravaš i član HRAST-a;
Drago Prgomet – zamjenik predsjednika HDZ-a, liječnik na Rebru;
Gordana Rusak – profesorica na zagrebačkome PMF-u. Rođena u Čakovcu;
Irena Petrijevčanin Vuksanović – voditeljica Otvorenog kodapri Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Potpisnica je peticije Krug za Trg;
Ivan Lovrinović – profesor financija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Rođen u Gučoj Gori kod Travnika;
Ljubica Ambrušec – agronomkinja i načelnica općine Gradec;
Robert Podolnjak – profesor na zagrebačkom Pravnom fakultetu. Rođen u Varaždinu;
Miroslav Šimić – predstavnik Građanske opcije Grada Osijeka;
Tomislav Panenić – načelnik općine Tompojevci i magistar ekonomije;
Ivica Mišić – poduzetnik iz Vinkovaca. Rodom iz Dubrave u Bosanskoj Posavini;
Jasna Matulić – direktorica tvrtke koja se bavi programima za fondove EU-a i ekonomistica rođena u Zagrebu;
Juro Martinović – odvjetnik s braćom Adžić u Zagrebu;
Slaven Dobrović – profesor na Fakultetu strojarstva i brodogradnje; Otac sedmero djece;
Josip Katalinić – predsjednik Kriznog ekostožera Marišćina;
Ines Strenja Linić – neurologinja u KBC-u Rijeka;
Stipe Petrina – načelnik općine Primošten, Mostu se pridružio tek u listopadu;
Miro Bulj – sinjski nezavinsni vijećnik. Bivši alkarski momak;
Ivan Kovačić – profesor Medicinskog fakulteta (pročelnik Katedre za dentalnu protetiku), gradonačelnik Omiša;
Mario Klobučić – vijećnik u Metkoviću. Profesor informatike u Kuli Norinskoj




Oznake: participiranje, vlastiti probitak, parcijalnost, anamneza, prorusko-prosrpska dikatatura, sakrivanje uzroka, titoizam, siromaštvo, terorizam, sudbina Hrvatske, civilizacijsko određenje

14

subota

studeni

2015

Stramputice terora

Rat, terorizam i ubojstva su svugdje podjednako (nejednako) traumatični.

Traumatičnost pojedinog oblika nasilja bitno utječe na ponašanje ljudi.
Države, teritoriji i gradovi koji imaju privredu koja ovisi o protoku ljudi takve čine medijski izrazito osuđuju, za razliku od onih koji te patnje doživljavaju bez osvrtanja na druge posljedice.

Možda u tom (slabom gospodarstvu) treba tražiti uzroke slaboj medijskoj pokrivenosti Domovinskog rata, i neometanom povratku skh-sdp na političku scenu i vlast (s predsjednikovanjem mesića i josipovića). Možda je to uzrok nelustraciji i sudbenoj vlasti premreženoj perkovićevim kvazikadrovima.

Pariz nikad više neće biti isti. Hrvatska je to već uradila (slabo).




Oznake: rat, terorizam, ubojstva, traumatično, ponašanje ljudi, medijska osuda, Gospodarstvo, Pariz, Vukovar

11

nedjelja

listopad

2015

Nogomet (glavom)


U raljama ruske vojne ambicije
Ili Platini u raljama korupcije


Sustavnost napada (produciranih iz ruskog centra specijalnog rata) na hrvatske vrijednosti (pa i na identitet) očituje se na ustrajnim napadom na hrvatski (profesionalni) nogomet.
Ugovorena (orkestrirana) saplitanja (Josipovića i Platinija, što Platinija prokazuje kao teško korumpiranog ...) naočigled (neutralne, hrvatske javnosti) doveli su do apsurda. Nogometna utakmica se igra na kišovitom i praznom maksimirskom stadionu.

Našim novcima promoviraju zločinačku narav hrvatske nacije ... (Platini je prekoračio prag dosega jednog isluženog nogometaša ...).

Milanovićevo stalno promoviranje titove politike (ruske, kominternovske, agenturske) o građanskom ratu, braći srbima (južnoslavenstvu), djedu (na Sutjesci), zajedničkoj borbi protiv nacionalizma i fašizma,... ima zadaću legalizirati orjunašku a prokazati hrvatsku nacionalu politiku kao zločinačku. Slučajna država, slučajni odabir vlasti.

U svijetu (složenih geostrateških odnosa), isprepletenom ratnim i političkim krizama (umanjivanja uloge UN-a, koji nisu sankcionirali ulogu najveće antidržave svijeta Sovjetskog saveza/Rusije) i Hrvatsku je (premda je i u vrijeme Hladnog rata u sklopu Jugoslavije lažnom nesvrstanošću bila izvor trajne nesigurnosti i poticatelj međunarodnog terorizma) stavila u položaj kolateralne žrtve (blokovke podjele Svijeta).
Tito je kao kominternovski agent, ustoličen okupacijskom operacijom Crvene Armije, zločinački i protivno povelji UNa potpomagao rusko širenje (skrivanje nukleranog oružja po pustošima Libije, Iraka, Sirije, Kambodže, ...). Jugoslavija je aktivno sudjelovala u širenju nuklearne opasnosti i oružja za masovna uništenja (te i sama pokušala proizvesti atomsku bombu (koju nije teško napraviti)).
Međunarodno pravo (prihvaćeno u UNu) brani takvo ponašanje (koje podupire ondašnji Sovjetski savez, a danas ruska Federacija).
Stvaranje uvjeta za povratak rusko-srpskog vojno-političkog utjecaja u Hrvatskoj (preko izlišnog ponašanja orjunaških sinova (titoista)) propagandni je čin jedne potrošene politike (uništavanja jednog naroda njegovim sredstvima). Optužujući taj narod (danas niti ne znamo što tom narodu zamjeraju).
Brutalno nasilje, potpomognuto brutalnom verbalnom agresijom.

Milanović, Josipović i Platini su podjednako glupi (iako je jedan nogometaš, drugi boksač a treći pijanist (s najkraćim pijanističkim stažom)). Korumpirani. (I ne zanimaju ih posljedice ... postupak prema njima mora biti odgovarajući.)
Kada se kriminal služi politikom, politika je korumpirana. Kada se politika služi kriminalom, prestaje biti politika (i postaje kriminal). Titoisti su zločinci, kriminalci (jer se služe kriminalom u ostvarenju svojih nakaradnih ciljeva ...).
Svaki dan njihove vlasti je nakaradno promašen ...
Iran, Iraq, Srbija, Sjeverna Koreja, Libija, Sirija, ... sve odreda ruske perjanice kršenja povelje UNa.
(Sovjetski lider Brežnjev je otvoreno prijetio USA tvrdnjama kako je njihovo vrijeme prošlo ... spominjući ropotarnicu povijesti.)


Oznake: nogomet, Platini, Milanović, Josipović, UN, terorizam, korupcija, kriminal