03

subota

veljača

2024

Milanovićeva U-s-t(r)ajnost





Ako je točno što Milanović priča, Mamić je obavljao važan posao u interesu Republike Hrvatske, pa ga (hdz) politika brani svim sredstvima, a on (Milanović) se ne slaže s tom politikom (hdza na državnoj vlasti) pa niti sa djelovanjem Mamića.

Progon Mamića za vrijeme Milanovića i njegova ministra (??)(ah, Jovanović) je početak (van)institucionalnog progona.
Mora postojati razlog (djelovane Mamića) zbog kojeg je sdp--orjuni-komunjarama Mamić bio smutnja a sad objavljuju da su ga savjetovali visoko rangirani suci.

Znači Mamić nije kriv, krivo je nekome drugom.

Odoh ja pržiti kokice (dok orjunu ne z*mlate).




Oznake: Milanović, Mamićm RH, državni interes

11

ponedjeljak

svibanj

2020

Kako smo izgubili američku pobjedu?



Hrvatski rat(ovi) za neovisnost

Rat za hrvatsku neovisnost je rat za oslobođenje. Rat protiv jna, četnika, komunista, jugoslavena, partizana, totalitarizma i jednoumlja.


Kako je onda politika pomirbe postala politika pomirbe ustaških (ustaše nisu imali sinova) sinova i partizanskih sinova (jesu sinovi, ali nije bilo partizana)?
Politika pomirbe je (osim za fTuđmana) bila politike pomirbe žrtva jugoslavensko-komunističkog totalitarnog režima i svih koji su na bilo koji način protivno svojoj volji sudjelovali u toj represiji.
Titoistički režim je totalitaran i zbog kapilarne pojave totalitarnih režima (prisiljavanja stanovništva na aktivno sudjelovanje u represiji) politika pomirbe nakon 1990.g. ponudila je proces katarze i izmirenja sa djelovima jugoslavensko-komunističkog zločinačkog aparata.
Osim tUđmana, koji je grozničavo nepostojećom pomirbom (ustaše-partizani) kupovao alibi za svoje vrludanje, nitko nije spominjao niti podrazumijevao ikakvo mirenje ustaških i partizanskih sinova.

Ponavljam, 1991.g. nitko nije ratovao protiv ustaške vlasti već protiv komunističko-jugoslavenske tiranije. Nismo vodili građanski rat za republiku, već rat za neovisnost (oslobađanje od okupatora).
Jesmo li ikad pristali dragovoljno na zajedništvo, i ako jesmo kad je ta dragovoljnost prestala, nije bitno za agresiju kojoj smo bili izloženi.
Titova vojska, titovi pioniri (već zabradatili), titovi krvnici, titovi galebovi, titova doktrina. Napali su nas i gurali s vjekovnih ognjišta.

Slanje vijenaca na Sutjesku (mi ih šaljemo na Drinu (drinskle mučenice, četnički pokolji 1941.), veličanje partizana i tiTa ... tko je tu glup?

Tri osvajačka rata Jugoslavije protiv Hrvatske

Jugoslavija (kvazi tvorevina, marionetska srbo-četnička, komunjarsko-ruska papazjanija) nije odabir hrvatskog naroda, pa nas tiTo nije svrstao na pobjedničku stranu. Narod ne može biti na gubitničkoj strani, jer osvajački ratovi nisu dopušteni. A Jugoslavija je vodila tri osvajačka rata protiv Hrvatske.

U međunarodno pravnim odnosima to je kamen smutnje, pa su USA morale poraženu Hrvatsku uskrisiti, koju opet bez borbe predajete neprijatelju (pLenković, miLanović, ... odreda orjunaško-četnička petorazredna svita).

pLenković i dalje ne smatra volju naroda međunarodno pravno odredbom oblika vladavine. Već samovoljno baulja po marginama podlosti i izdaje.

Niste nikad ništa uložili u vlastitu državu, pa vam se država osvećuje na najironičniji način ... pLenković vam u demokraciji glumi apsolutistu (i to trpite, s razlogom)(vrhunska politička farsa režirana u vašim vlastitim glavama, on je vaša fikcija).

Ironija, kad sustav ne djeluje, onda se trudimo sustav nadograditi anemičnim idiotima.
Američku pobjedu ste rastočili jer ništa ne znate cijeniti, sad ćete preko sindikata tražiti milodare.

Niste ustaše, niste partizani i nemate se razloga miriti. Morate se probuditi i zaratiti međusobno. Morate zaraditi samopoštovanje.

Kako je jajačka banovina iz 1526. postala centar jUgoslavije i nije hrvatska?

Oznake: Hrvatski rat za neovisnost, politika pomirbe, partizani, ustaše, komunizam, jugoslavija, totalitarizam, tito, Plenković, Milanović, Sutjeska, Drina, odabir hrvatskoh naroda, usa, jUgoslavenska okupacija, politička farsa

07

četvrtak

rujan

2017

Svi se sramite



Mi bez HDZa možemo, oni bez nas ne mogu


HDZ je postao smutnja i smetnja.
Treba oformiti hrvatski pokret kojim će se opozvati nehrvatska, izdajnička, nenarodna vlast.
Treba oformiti pokret koji će na izborima s 2 000 000 glasova preuzeti vlast bez prolijevanja krvi, bez građanskog rata ili (dogledno) nove agresije kojoj bi nesposobna i razorena Hrvatska bila izložena (nap. nova migrantska kriza, ratovi za vodu, ...).

Formiranje HDZa kao pokreta s ciljem ovladavanja hrvatskim suverenitetom je neslavno propao nametanjem politike pomirbe (izjednačavanja orjunaša, komunjara s hrvatskim domoljubima).

Kratkotrajni pokret (s nejasnim ciljevima, oslonjen uglavnom na udbo-kosovske ostatke), zbog ratnih uvjeta i krnje pobjede u tom ratu, nisu prerasli u ozbiljniju političku snagu kao temelj ozbiljne države. Prvi hdzovi kadrovi su se jagmili za obilnim novčanim naknadama (i u vrijeme rata). Čvrsta ruka koja je državi davala ozbiljnost posljedica je fokusiranosti svjetske javnosti na prvi rat u Europi nakon krvavog 2. svjetskog rata i nužnosti vanjske vojne, političke, diplomatske, materijalne i humanitarne pomoći.

Nakon završetka rata (u kojem srbija nije poražena) Hrvatska je utonila u orjunaško-četničko bezakonje (kršenja Ustava, zakona, zlouporabe pravosuđa, zlouporabe izbornih procesa, ...).
Povratak sdp-a na vlast s Račanom glogov je kolac tuđmanovom konceptu pomirbe Hrvata (jer Račan i njegovi drugari nisu sudjelovali u stvaranju RH). Ako Račan sa svojm svitom nije stvarao RH, kako je onda (po kojim zaslugama) preuzeo vodstvo u toj državi? Normalno, od prvog je trenutka radio na rastakanju i slabljenju te države.

Mogu shvatiti povratak političkih snaga koje su služile velikosrpstvu, ali ne mogu shvatiti HDZ (koji je očigledno premrežen prosrpsko projugoslavenskim kadrovima)(šeks, granić, manolić, kosor, mesić, plenković, ...) koji je restituciju (povratak) projugoslavenske struje omogućio. Ipak je HDZ bio pokret ... Bilo je potrebno samo pozvati narod na načela suvereniteta, domoljublja. Nisu to uradili.

Pokret je u tom trenutku prerastao u protuhrvatski.

Poigravanje s politički neformiranim (seksualno frustriram) Sanaderom je izrodio novi veliki propust HDZ-a (koji se više ni sam nije nazivao pokretom). Ustoličenje Jadranke Kosor.
Žena koja je do 1995.g. bila u Pokretu za održanje Jugoslavije je postala predsjednica stranke (kojoj je cilj održanje Jugoslavije) i predsjednica Vlade (kojoj je cilj žurnim mjerama prenijeti suverenitet na treću stranu).

Novi kolaps hrvatskog suvereniteta je nastao dolaskom milanovića na vlast. Orjunaško vražje kolo se okreće. Pred očima zapanjene hrvatske javnosti. HDZ kao politički pokret ne postoji. HDZ kao stranka ne postoji.

Oskudni birački odaziv karamarkovom HDZu se smanjio plenkovićevu HDZu.
Plenković je iz južnoslavenske obitelji, član HSLSa do 2008.g.
Nije sudjelovao u političkom svrgavanju komunista s vlasti, nije sudjelovao u obrani od oružane agresije, nije sudjelovao u stvaranju HDZa, nije sudjelovao u stvaranju RH.
Tko takvog mamlaza može staviti na čelo HDZa i na čelo države.
HDZ (i izborno povjerenstvo)(u stranci i na državnim izborima).
Dakle, HDZ ne postoji kao hrvatska politička snaga, već služi za promoviranje i nametanje orjunaških polupolitičara i velikosrpskih ciljeva.

Sanaderovo brže bolje koaliranje s Pupovcem (3 glasa srpske manjine u Saboru, gubitak 10-12 saborskih glasova HSPa, gubitak 200-tinjak tisuća glasova na izborima) nije slučajnost. Istovjetno popuštanje srpskoj strani (u namjeri okrnjiti suverenitet i omalovažiti narod kojem taj suverenitet pripada) radi Plenković. To nije slučajnost, već obespravljivanje hrvatslkog biračkog tijela na štetu Hrvata i Hrvatske. Služinčad.
HDZ se nije politički distancirao od nedjela svojih čelnih ljudi. I zaslužio hudu sudbinu.

Vrijeme je za potpuno devastiranje HDZa i formiranje hrvatskog političkog pokreta koji će s 2 000 000 biračkih glasova preuzeti odgovornost za državu i narod. Vrijeme je za sposobne i odgovorne koji će raditi u interesu hrvatske države i hrvatskog naroda.

Za državu dostojnu življenja, bez političke korupcije i bezakonja. Za uređenu državu u kojoj suverenite pripada narodu.

Hrvatska Hrvatom!




p.s.
Vremenska podudarnost "rješavanja" jasenovačke ploče sa završetkom sudskog procesa bosanskohercegovačkoj šestorci orjunaški je način njihova doprinosa političkom procesu u Haagu.
Ako su haški procesi političke naravi, orjunaška svita u RH je odlučila pritiskom sudjelovati u osudi.
Onaj tko sam ne vjeruje u obrambenu narav rata, ne može ni drugima dokazati plemenite namjere.
Sramite se svi koji ste aktivno ili pasivno pridonijeli raspletu koji ne prikazuje Hrvate u pravom svjetlu.
Pripadati naciji znači osjećati nepravdu koja je učinjena pripadniku vlastite nacije.

Oznake: HDZ, politički pokret, nenarodna vlast, Suverenitet, agresija, rat, obrana, bezakonje, ustav, zakoni, povratak velikosrpstva, protuhrvatski pokret, sanader, Kosor, Milanović, Plenković, pokret za Jugoslaviju, HSLS, 2000000 glasova

09

petak

rujan

2016

Spremni



Jadan ti je HDZ koji se boji povratka milanovića na vlast.

Jadna ti je Hrvatska s takvom (stožernom) strankom kojoj komunjare i orjunaši imaju izgledne šanse za osvajanje vlast.

Jadan ti je onaj tko ovo piše i čita ...


(Poslijetuđmanovska Hrvatska googla u blatu orjunaštine, nesposobnosti, prodaje i političke naive.)

U dom spremni!


Oznake: HDZ, Milanović, vlast, stožerna stranka, orjunaši, komunjare, čitati, pisati, poslijetuđmanovska Hrvatska, nesposobnost, prodaja, politička naiva

07

srijeda

rujan

2016

Milijarde (razloga za ponavljanje izbora)



Demokracija je oblik iznalaženja najboljeg rješenja, pa tek onda način prihvaćanja rješenja.
Sudjelovanje više (interesnih) skupina u procesu odabira ideja i kadrova za provedbu ideja čini demokraciju potpunom.

U odabiru zakonodavne (doduše, u sustavu parlamentarnog apsolutizma jer parlamentarna većina ima i predsjednika/cu iz svojih redova) vlasti to znači kako bi demokracija trebala osigurati više pravaca u budućem radu parlamenta, ali i kadrove koji će novonastale probleme riješavati podjednakom sposobnošću demokratskog iznalaženja najboljeg rješenja. Dosadašnja praksa (hrvatske "demokracije") to nije potvrđivala. A kako stvari stoje, neće ni naredna parlamentarna vlast promjeniti ništa nabolje.

U kontekstu posvemašnog rušenja svih dosadašnjih vidova vlasti (koji su se iskazali kao karijeristički, apsolutistički, pljačkaški, nesposobni, državno-unitaristički, diktatorski) navest ću nekoliko zanimljivih floskula predizborne antikampanjske kampanje.

Milanović je (tutle) narkoman i priglup. Uz prošlomandatsko zaduženje od preko 100 milijardi kuna, ugasio je oko 200000 radnih mjesta. Za svako radno mjesto potrebno je minimalno oko 500 000 kn (što preračunato iznosi 100 (milijardi kuna)). Zoka (i prosrpsko proglupi i priglupi) sdp su OUT.

Plenković obećava 160 000 radnih mjesta, povećanje mirovina na 60% iznosa primanja (plaće), povrat nacionaliziranoga, ...
Za 160 000 radnih mjesta treba osigurati 80 (milijardi kuna). Što je to 80? Sitnica.
Za povećanje mirovina treba povećati prihode od uplata za mirovine (i, vidljivo, poreze, što je zabranjeno poveljom UN-a). Zabranjeno je proračunskim novcima kupovati glasove. I umirovljenika i nezaposlenih. Ali svejedno on to radi (vrsni pravnik, međunarodnog neradnoga prava).
Pravne (i moralne) dvojbe prestaju (nije ih potrebno navoditi) kad se sračuna potrebna suma za kamate (sadašnjeg zaduženja), nemogućnost daljnjeg zaduživanja u inozemstvu (osim kod iseljeništva koje je emotivno, time pogodno za državnu prevarantsku mašineriju), potrebu povećanja radnih mjesta (za koje su potrebne investicije, u državi koja je prevarantsko-apsolutistička kleptomanska knežija (banovina)), ulaganja u Slavoniju (s ciljem zaustavljanja iseljavanja mladih (znači državna ulaganja u otvaranje radnih mjesta, ali i prešutno priznanje o nebrizi za starije (slavonce) osuđene na smrt)), povećanje mirovinske mase i sredstva za denacionalizaciju. nitko nije shvatio kojim redoslijedom će se provoditi plenkovićev plan utroška stotina milijardi (kojih nema i nije naveden način namicanja (koliko god plan investiranja u otvaranje radnih mjesta izgledao kao plan povećanja raspoložive proračunske novčane mase, nikada investicije nisu trenutno izazvale povećanje proračunskoga novca ...)). I to sve u vrijeme kad je Hrvatska država (pre)zadužena skoro 300 (milijardi kuna).
Prdež (na vjetru). (Od priglupoga pravnika ništa drugo niti ne možete očekivati.)

Pavnik(ci) upravljani centralnom državnom vlasti (pravi centar moći) u borbi protiv pameti, ideja, demokracije i naroda. Upravljati državnim proračunom od 100 (milijardi kuna)(za koje niste ni orali ni kopali, a da istovremeno na tržištu (mimo pogodovanja u državnim službama) niste zaradili kune) uistinu je za tu nedemokratsku svitu primamljivo.

Na izborima je trebao (kandidirati se i) pobijediti netko tko bi ponudio program vraćanja javnog duga uz povećanje društvenog i osobnog standarda, uz istovremeno jamstvo o izostavljanju rasprodaje imovine i dobara.
Ako se takav nije pojavio kao kandidat na izborima proizlazi da demokracija ne funkcionira (ili je opstruirana).

Ako izbori ne nude demokratski put rješavanja problema, treba ih ponoviti (dok ne dobijemo ispravno rješenje). (Izbore koji će se dogoditi 11. rujna 2016. treba ponoviti.)(Ne na ovakav način i ne zbog toga što su dobri ...)



Oznake: demokracija, interesne skupine, parlamentari apsolutizam, Milanović, Plenković, dosezi, nova radna mjesta, denacionalizacija, umirovljenici, milijarde, državni proračun, pravnici i državna vlast

28

nedjelja

kolovoz

2016

Sudar Titana



Milanović je spomenuo majku. Plenkoviću. Plenković nije spomenuo i oca i majku. Milanoviću.

Plenković je oprostio. Milanoviću. Milanović se nije ispričao. Milanoviću. (Njemu je to normalno.)

Milanović je spočitnuo Plenkoviću Jadranku Kosor, HDZ (u 42. godini), domoljublje (a to ipak govori kako mu je spominjao majku (bez obzira na profesionalnost i ugled dotične)).

Milanović je zaboravio spomenuti kako je i on preko HDZ-a utrčao na državne jasle. I sudario se. S Plenkovićem.
Sudar Titana.(Tito je mitsko biće koje je ljude pretvaralo u lažive, neprepoznatljive nakaze, ili ih je bacalo u jame (pretvorene ili nepretvorene).)


Kao da sam prespavao stoljeće (tuge), agoniju jugoslavenstva, bratstva i jedinstva, samoupravnog socijalizma. I poltrone koje ustaše nisu zaplašili. Iznova započinje bal vampira (krvopija), koji se (nakon laganog obračuna s domoljubima) međusobno iscrpljuju (vlastitom ispraznošću). Dobro je ivan (spominjani) rimac rekao kako je milanović preokrenuo kampanju ...sad je ono što je jedino moguće postala stvarnost. Proročki je (ivan plemeniti (p)rimac) potvrdio svoju nadaranost (u promicanju društvene istine). Očito je obučen za tako teške teme ... partija i priroda, u uzajamnom sažimanju.

Normalno, sarkastičan sam ...

Cornelis van Haarlem: Pad Titana, 1588.


Oznake: Milanović, majka, Plenković, otac i majka, oprost, isprika, Sudar, titani, jame, stoljeće tuge, ivan rimac, društvene istine, sarkazam

25

četvrtak

kolovoz

2016

Aternativa (U srcu ...)



Ako su u Hrvatskoj Plenković i Milanović alternativa strankama/partijama (jedan drugom), nisu alternativa nama (ostalim). Zašto?

Hrvatska ima zamašan (prekomjerni) javni i vanjski dug. Javni dug (državni dug označava ukupni dug države prema vjerovnicima) može rasti na unutarnjem (na unutarnjem nema potrebe jer državne službe smišljaju (monopolne) zakone kojima će namicati sredstva bez zaduživanja) ili vanjskom (nema izgleda jer je zaduživanje na vanjskom planu uvjetovano mogućnošću vraćanja zaduženja) planu.
Vanjski dug ne može rasti (sastavljen od vanjskih zaduživanja koja ne mogu rasti jer mora postojati garanacija sposobnosti vraćanja zaduženja, ili vanjskih ulaganja koja su bezizgledna jer je investicijski ciklus vezan na mnoge parametre (kupovna moć, ukupni potencijal države, radna sposobnost, ... ) koji nisu ostvarivi (bar ne s dvojcem Plenković/Milanović, HDZ/SDP) u RH.

Hrvatska (kao gluha kučka) i dalje kopka na polupopulizmu ideološko/podjarmljivačke politike (obećavanja političkog monopola i obračuna ekonomsko-represivnim mjerama s protivnicima). Hrvatska trči posljednji krug (u takvom političkom ozračju), prije potpunog oslobođenja (prosvjetljenja). Zaduživanjem je sustigla vrijeme otplate (dugova). Loše (po nas i vlast koja se hoće dopasti biračima).


Prijevremeni izbori su morali biti trenutak političkog zaokreta, formiranja demokratske vlade (nacionalnog jedinstva) sastavljene od stručnjaka (čitaj: stručnjaka a ne raznih milanovića, plenkovića, stiera, opačićki, petrova i sličnih), spremnih četiri godine (demokratski mandat) posvetiti oporavku (napaćene) Hrvatske (širom Svijeta). Ponuditi kadrove sposobne sagledati stanje (javnog i vanjskog) duga, sposobne javno raspraviti o modelu obuzdavanja i smanjenja zaduženja (uz istovremeni porast osobnog i društvenog standarda, bez rasprodaje imovine i dobara).
Hrvatska se mora odreći instrumentaliziranja politike u svrhu ostvarivanja povoljnosti za određene interesne grupe i koristiti politiku za nametanje radnog sustava (promicanja pojedinaca i društvenih grupa).

HDZ (po političkom programu) nema ideoloških ili drugih zapreka za ne nametanje radnog modela ekonomske i društvene pokretljivosti, pa je potpuno razvidno zašto SDP stalno podmeće lijeve karijeriste na čelo HDZ-a (Kosor, Plenković, u tom smislu im je Sanader bitno različit-iskoristiv). Jedino tako mogu produžiti model političke podobnosti kao sredstva materijalnoga i društvenog pozicioniranja. (Onaj tko je služio srbima i titu, sposoban je za vlastiti interes na štošta ...)

Ja sam prorekao.


Sweet home Alabama
Where the skies are so blue ...




Flag of Alabama


Oznake: Plenković, Milanović, alternativa (politička), javni dug, vanjski dug, unutarnji i vanjski javni dug, polupopulizam, ideološko/podjarmnjivačka politika, model obuzdavanja i smanjenja zaduženja, rast standarda, zaustavljanje rasprodaje, radni sustav ekonomske i društvene pokretljivosti, sdp smicalice, model političke podobnosti

13

subota

kolovoz

2016

Kičma&*Uda



Debata (koju neću gledati jer je nisam gledao ...) ima svoje popratno logičko tumačenje.


Svi su znali kako Milanović bezočno, bahato i prostački laže (iako ponekad i istinu laže).
Čemu je bila potrebna (do sada nitko tko je držao do sebe nije debatirao s takvom nakaradnom osobom) debata s takvim (ne)karakterom.

Tumačiti Milanovićev (izborni) uspjeh njegovom verbalnom osobnošću (u zemlji bijednih, gladnih, umorenih komunizmom, socijalizmom i jugoslavijama (prepunim srba i srpske okrutnosti), što je on otvoreno zastupao) nije ništa do povodljivost i popustljivost (u bitnim segmentima društva i života). Nemate kičme i bojite se tajnih službi ... to je razlog Milanovićeva "uspjeha". Niste se usudili izići na ulice i odgovoriti neverbalno majmunu (koji razumije samo neverbalno obraćanje ... toliko o njegovoj verbalnoj uspješnosti). Prisila.

Sad ste (iznova) opet isti (Plenković je verbalno uspješniji od Milanovića, vi i dalje nemate kičmu i niste sposobni ni verbalno ni neverbalno odgovoriti na planove tajnih službi). Bojite se.
Vi ste roblje (roblja).

Bistra izvorska voda ima više kalcija od vas ... (uputa, kalcij je potreban za tvorbu koštanog sustava).


Oznake: debata, logičko tumačenje, Milanović, bezočno, prostački, laže istinu, debata s nekarakterom, verbalna osobnost, umoreni komunizmom, iznova opet isti, bez kičme, verbalno, neverbalno, planovi tajnih službi, strah, kalcij, bistra izvorska voda, koštani sustav

12

petak

kolovoz

2016

Nadnaravno (naravno)



Plenković je u debati pokazao svoje pravo (sposobno) naličje.

Toliko je superioran nad Milanovićem (što, ruku na srce, ništa ne govori o Plenkoviću (već o nama koji smo trpjeli Milanovića, a trebali bi trpjeti i (podjednakog, retorički drukčijeg) Plenkovića).

Ako je Plenković verbalno porazio Milanovića (i otvorio vrata vlasti), zašto verbalne vještine nije iskoristio prije?
Zašto verbalno nije potukao (Karađorđeviće, orjunaše, četnike, partizane) Tita, Miloševića, JNA, Račana (Šuvara i Bakarića)? Zašto nije Milanovića verbalnim vještinama prijevremeno svrgnuo s vlasti? Zašto je Plenković čekao imenovanje predsjednikom HDZ-a da bi iskazao svoje verbalne (nadnaravne) vještine (vratiti će i državni dug tim vještinama?)? Zašto nitko nije iskoristio verbalne vještine (prije Plenkovića)?
Bit će da je ipak Plenković izgubio i prije nego je počeo govoriti (jer se netko ružno poigrava sudbinom jednog naroda producirajući demokraciju (koje nema) i vještine (kojim se ne ostvaruje ništa)).
Mi smo dobitnici. Još jednom se pokazalo kako se izbori u RH namještaju (naočigled svih). Strah i treptaj (koji ukazuje na besprizornost bezobraštine koju nam serviraju).

Onaj tko verbalno pridoda jednu kunu u proračun RH, dobiti će nobelovu nagradu za mir (i ekonomiju).

Ja sam rekao!


Oznake: Plenković, debata, naličje, superioran, Milanović, retorička razlika, demokracija koje nema, vještine, dobitnici, namještanje izbora, bezprizornost, kuna u proračunu, nobelova nagrada za mir i ekonomiju

03

srijeda

kolovoz

2016

Vrijeme je za istinu o HDZ-u



Perković je (po Milanoviću) jedan od osnivača HDZ-a (uz druge udbine egzekutore).
Osnovali su HDZ i učlanili milanovićeva oca (Stipu) koji je učlanio sina Milana (i poslao ga u MVP, kako bi se materijalno osigurao).
Učlanili su i Jadranku Kosor (1995.), namjestili je u Ministarstvo branitelja i međugeneracijske solidarnosti (pa imenovali predsjednicom HDZ-a i premijerkom RH; presedan).
Učlanili su i komunistu Kujundžića (pa izbacili na margine hrvatske desnice (kako bi kontrolirali politički prostor)). Sad ga vraćaju kako bi HDZ dobio na brojnosti i ugledu ...
Učlanili su i Prgometa, pa izbacili (kako bi, podjednako, kontrolirali ove-one ...). Most,. SDP, HRID, pa opet HDZ kako bi unio novi zaokret u politiku HDZ-a ...
Učlanili su i Plenkovića (2011.) kako bi smjenom Karamarka privoljeli MOST (koji sad tvrdi kako im ni Plenković ne odgovara). Izgubio se smisao smjene Karamarka, nastavlja se kao da je (nedavna) prošlost prošla ..
Gdje je Plenković bio prije učlanjenja u HDZ? (Odgovor: HSLS do 2008.).

Uzput, dok ne postoji (ideološka) vlada (ne treba plaćati političke poslušnike) javni dug se smanjuje u milijardama kuna (na mjesečnoj razini).
HDZ je preuzeo KPJ/KPH/SKH/SKH-SDP/SDP model (zabranjen poveljom UNa) kupovine vlasti (državnim, zajedničkim) novcima.

(Postoji i onaj drugi, pa i treći HDZ). Drugi HDZ je (prijeratni i poratni, hrvatski) pokret.
Treći, opet, kao i prvi pokvareni, ali orjunaše mijenjaju hrvatine sa rukom na srcu ... i zajedničkoj blagajni.


Ustrajavanje (nevidljive vrhuške) na kontroli političkog prostora stalnim recikliranjem (odurnih) kadrova, umjesto takmičenja idejama i učinkovitošću, ukazuje na sumorni (ubilački. zločinački) stroj koji je Hrvatsku zdrobio (u 25 godina postojanja). Sve poduzimaju kako ne bi postojala izborna praksa odgovaranja za učinjeno/neučinjeno, kako se hrvatske stranke ne bi takmičile izbornim programima.
Zagađuju prostor osobama (koje nisu dostojne tolike pozornosti, još manje moći).

Vrijeme je za smjenu onih koji se drže nezamjenjivim (crne eminencije hrvatske bijede).


Oznake: Perković, Milanović, Osnivači HDZa, Kosor, Kujundžić, Prgomet, Plenković, nevidljiva vrhuška, crne eminencije hrvatske bijede

02

utorak

kolovoz

2016

Verbalno (po)(s*anje)



Gdje je HDZ zalutao ...?


Otvaranje iznova dijaloga između HDZ-a i SDP-a postaje očaravajući moment (besmisla) hrvatske zbilje.

SDP (u naravi zločinačka organizacija namještena nemoralnim i neodgovornim osobama) cvijeta HDZ-ovim popuštanjem (glede povijesne osude o naravi i učinu KPJ/KPH/SKH/ SKH-SDP/SDP partije).
Posljednji mandat te partije unazadio je Hrvatsku 20 godina (zbrojeno sa propuštenim razvojem, ukupno uništenih 50 godina). Brutalan odnos prema braniteljima (spada u nedjela krvnih delikata), hrvatskim intelektualcima, hrvatskim sportašima, hrvatskoj vjerskoj (katoličkoj) zajednici, hrvatskoj kulturi, hrvatskoj mladosti (kao i uopćeno demografiji), Hrvatskoj ... svakako ukazuje na (pravno-organizacijsku) nesposobnost nacionalne Hrvatske smisleno uspostaviti narodnu državu (u kojoj je zločin biti zločinac).

Ponuda sučeljavanja Milanovića i Plenkovića (borba dva Titana verbalnog iskazivanja) ukazuje na svu bijedu hrvatske stvarnosti. Jedan bahati bezobraznik, drugi isprazni pozer. Pričaju gluposti, te je veličanje njihovih verbalnih sposobnosti (u vrijeme posvemašne krize koju su stvorili) jedini medijski instrument (glancanja drvenog sjaja).

HDZ je u svojoj nesposobnosti ponuditi društvo razvoja (u gospodarskom i političkom smislu) spao na hrvanje u blatu (koje nije blato) sa SDP-om, pritom zdušno omogućavajući da u takvom okružju SDP manje smrdi ...
(SDP je (po poslanju) partija nakaradnih i sumanutih lumpen-proletera koji se krvnički odnose prema narodu (za fotelju ili plaćicu), unajmljena politička strančica koja se voli zvati partijom, prepuna krvi i zločinačkih snova. Zašto HDZ preferira u kvazi višestranačju baš takve izrode (naj pozdaniji su u naručenim političkim smaknućima (cijelog) naroda ...) upitno je samo do prvog u mjesecu ... nakon toga je svima jasno gdje je zalutao HDZ.)

Za dom, Spremni!



Oznake: uspostava političkog dijaloga, očaravajući moment, hrvatska zbilja, povijesna osuda naravi partije, KPJ/KPH/SKH/ SKH-SDP/SDP, zbroj uništenih godina, brutalan odnos, sučeljavanje, Milanović, Plenković, bezobrazmik, pozer, veličanje verbalnih sposobnosti, hrvanje u blatu (g*vnima), kvazi višestranačje, pouzdanost u smaknuću cijelog naroda, gdje je HDZ zalutao

21

četvrtak

srpanj

2016

Zašto Plenković ne smije osvojiti vlast ...



Plenković jest alternativa Milanoviću, ali udbaška ....


Onaj tko se muči ili sumnja u pobjedu nad komunjarsko-udbaškom garniturom koju predvodi Milanović (u vrijeme Tuđmana i Đodana takvi se ne bi ni bavili politikom) zaista ima problema ...
Koliko moraš biti loš kad su ti prepreka osobe koje se niti prekrstiti ne znaju ...?

Ali, ...
Na parlamentarnim izborima ne smije pobijediti Plenković. Milanović nas otvoreno iritira i narod će mu "skinuti" glavu, Plenković će nas pokvareno "baciti" u nevolje od koji ćemo se oporavljati petsto godina (on je komunjara umotan u novi celofan).


Ostaje nejasno zašto je (bilo koja) stranka HDZ ponudila umjesto vlade nacionalnog spasa kvazi elitističku garnituru (Plenković, Stier, Krstičević, ...) koja je nesposobna zapamtiti put do Banskih dvora (a kamo li sagledati složenu situaciju i ponuditi riješenje). Uostalom, stalnim previranjem došli smo do novih izbora na koje političke stranke i političari nastupaju bez spomena glavnog problema: prevelik vanjski i javni dug.

Umjesto konsenzusa i angažiranja najboljih hrvatskih sinova i kćeri (službe) nam serviraju isprazne, anonimne, nesposobne, kljaste (i ćorave) osobe (bez kompasa i kočnice).
Smisao monopola na zakonodavstvo i izbjegavanja javnog sučeljavanja o javnom dugu neumitno zahtijeva organiziranje referenduma o narodnoj volji (bez obzira na parlamentarne izbore).
Vrijeme je sticanja uvida javnosti u genezu nastanka dugova i odabir modela rješavanja dugovanja.
Sakrivanje iza ispraznih stranačkih programa najbolje je vidljiv na primjeru HDZ-a.

Nude osobu koja s 20 godina nije ustajala protiv Račana i komunista, s 21 godinu nije ustajala protiv srpske agresija , a s 46 godina bi nas trebao spašavati od Milanovića ... i to im je izborni program (plenković je umjeren i vješti retoričar koji će poraziti milanovića?! milanovića je porazila majka priroda (vidim i plenkovića)). Trećerazredni otpad maršira Hrvatskom.

Upravljanje službi izbornim procesima otklonilo je Hrvatsku od politike nezavisne države (s granicom na Drini), ali je pomaklo ka državi s granicom na rubu razuma ...
Uništiti gospodarstvo i sve ono što počiva na gospodarstvu suludi je plan razbijanja (poveljom UNa zagarantiranih) odlika države koja objedinjava teritorij, stalno stanovništvo, vlast i sposobnost stvarati odnose s drugim državama.
Hrvatska je sustavno onemogućavana djelovati i nastupati kao država. Onaj tko će je naviše zakočiti je (prerušeni)(komunjarski otpad) Plenković.
Glasujte za vragove, s njima ćemo se lako obračunati. Hrvati vole otvorene neprijatelje, protiv prevare i nekaraktera se ne znaju (i ne mogu) boriti... izgubiti će mjesto u raju.

Ja sam rekao!



Oznake: komunjarsko-udbaška garnitura, alternativa, parlamentarni izbori, Plenković, Milanović, narod, nevolje, Vlada, nacionalnog spasa, najbolji hrvatski sinovi i kćeri, javni i banjski dug, javno sučeljavanje, Referendum, službe, onemogućavanje djelovanja kao države, prerušen, komunjarski otpad, vragovi, otvoreni neprijatelji, pokvareni i nekarakterni, mjesto u raju

11

nedjelja

listopad

2015

Nogomet (glavom)


U raljama ruske vojne ambicije
Ili Platini u raljama korupcije


Sustavnost napada (produciranih iz ruskog centra specijalnog rata) na hrvatske vrijednosti (pa i na identitet) očituje se na ustrajnim napadom na hrvatski (profesionalni) nogomet.
Ugovorena (orkestrirana) saplitanja (Josipovića i Platinija, što Platinija prokazuje kao teško korumpiranog ...) naočigled (neutralne, hrvatske javnosti) doveli su do apsurda. Nogometna utakmica se igra na kišovitom i praznom maksimirskom stadionu.

Našim novcima promoviraju zločinačku narav hrvatske nacije ... (Platini je prekoračio prag dosega jednog isluženog nogometaša ...).

Milanovićevo stalno promoviranje titove politike (ruske, kominternovske, agenturske) o građanskom ratu, braći srbima (južnoslavenstvu), djedu (na Sutjesci), zajedničkoj borbi protiv nacionalizma i fašizma,... ima zadaću legalizirati orjunašku a prokazati hrvatsku nacionalu politiku kao zločinačku. Slučajna država, slučajni odabir vlasti.

U svijetu (složenih geostrateških odnosa), isprepletenom ratnim i političkim krizama (umanjivanja uloge UN-a, koji nisu sankcionirali ulogu najveće antidržave svijeta Sovjetskog saveza/Rusije) i Hrvatsku je (premda je i u vrijeme Hladnog rata u sklopu Jugoslavije lažnom nesvrstanošću bila izvor trajne nesigurnosti i poticatelj međunarodnog terorizma) stavila u položaj kolateralne žrtve (blokovke podjele Svijeta).
Tito je kao kominternovski agent, ustoličen okupacijskom operacijom Crvene Armije, zločinački i protivno povelji UNa potpomagao rusko širenje (skrivanje nukleranog oružja po pustošima Libije, Iraka, Sirije, Kambodže, ...). Jugoslavija je aktivno sudjelovala u širenju nuklearne opasnosti i oružja za masovna uništenja (te i sama pokušala proizvesti atomsku bombu (koju nije teško napraviti)).
Međunarodno pravo (prihvaćeno u UNu) brani takvo ponašanje (koje podupire ondašnji Sovjetski savez, a danas ruska Federacija).
Stvaranje uvjeta za povratak rusko-srpskog vojno-političkog utjecaja u Hrvatskoj (preko izlišnog ponašanja orjunaških sinova (titoista)) propagandni je čin jedne potrošene politike (uništavanja jednog naroda njegovim sredstvima). Optužujući taj narod (danas niti ne znamo što tom narodu zamjeraju).
Brutalno nasilje, potpomognuto brutalnom verbalnom agresijom.

Milanović, Josipović i Platini su podjednako glupi (iako je jedan nogometaš, drugi boksač a treći pijanist (s najkraćim pijanističkim stažom)). Korumpirani. (I ne zanimaju ih posljedice ... postupak prema njima mora biti odgovarajući.)
Kada se kriminal služi politikom, politika je korumpirana. Kada se politika služi kriminalom, prestaje biti politika (i postaje kriminal). Titoisti su zločinci, kriminalci (jer se služe kriminalom u ostvarenju svojih nakaradnih ciljeva ...).
Svaki dan njihove vlasti je nakaradno promašen ...
Iran, Iraq, Srbija, Sjeverna Koreja, Libija, Sirija, ... sve odreda ruske perjanice kršenja povelje UNa.
(Sovjetski lider Brežnjev je otvoreno prijetio USA tvrdnjama kako je njihovo vrijeme prošlo ... spominjući ropotarnicu povijesti.)


Oznake: nogomet, Platini, Milanović, Josipović, UN, terorizam, korupcija, kriminal