11

petak

ožujak

2022

NATO smo mi




Nije NATO morao nas upozoriti na bespilotnu neman, mi smo u sklopu NATO saveza morali identificirati i neutralizirati opasnost, izvijestiti NATO članice.

Ali niste, jer ste uhljebi i pljačkaši. Saberite koliko ste "pojeli" proračuna u ništa.
Umjesto aktivnog sudjelovanja u NATO savezu, vi se sakrivate iza NATO snage, a ono što ste morali utkati u savez "pojeli" ste ili pokrali.

Za Q ste.

Ako vam NATO neće j*bat mater, ja ću. (Iako je ovaj slučaj odgovor NATO-a na vaše ponašanje ... morate otići jer ste za ništa, za štetu stvoreni.)
Ruski politički kadar. Neka netko pokaže porodično stablo ili školsku spremu koja nije usko povezana sa ruskom jugoslavensko-srpskom pozadinom.

Uvijek samo ruski igrači međusobno se nadmeću za državne pozicije.
Milanović (tobožnji nesvrstani rusofil-komunjara)-Plenković (tobožnji proeuropski rusofil-komunjara), jUsipović (tobožnji nesvrstani rusofon komunjara) - Kolinda (tobožnja natO rusofonka komunjarsko služinče), ...
Nađite jednog nerusofila, demokratičnog, nacionalnog, katoličkog, hrvatskog tradicionalistu.

Kad god postane (signali za pobunu i krvavu smjenu vlasti) napeto, ispliva kreten (Ivošević) i pod palicom pUljka (zabranio bih svima koji rade u državnoj službi političke kandidature - to su pretorijanci propalog socijalističkog, netržišnog, prorusko-prosrpskog anti hrvatskog, anti čovječanskog ponašanja) u ime partije terorizira pamet i poštenje.



Putevi u socijalizam i put iz socijalizma

Ubijmo socijalizam, proletersku revoluciju, naciona socijalizam. Ubjimo bilo koji put u socijalizam.
Ciljevi socijalizma se postižu bogaćenjem društva i članova društva, ove horde (instruirane iz srca nerada i neznanja - sibirske stepe) to nikad neće postići jer su za Q (išli na qurc).


Za dom Spremni, s ovima ćemo gladovati i čekati ruske, srpske ili bilo čije tenkove, dronove, naredbe, savjete, upute, milostinju.


Nas je tito(va partija) odveo na put socijalizma, ali puta iz socijalizma mi s ovakvima ne možemo naći. To je i Ukrajinu koštalo ratnog uništavanja. Nitko ne smije skrenuti s puta socijalizma, na čijem čelu stoji qurčev kepec (staljin, tito, putin, plenković ... svi mogu samo ne može jkosor).

Samo je jedan put iz socijalizma (likvidacija).

NATO, to smo MI.

idu ravno na nas



Oznake: nato, bespilotna letjelica, rusofili, komunjare, demokrate, nacionalni, putevi u socijalizam, put iz socijalizma, Ukrajina

04

četvrtak

siječanj

2018

Savudrijska uvala - grobište moderne slovenske nacije



Komunjare (svih mora), združite se.

Slovenska anacionalna, ateistička, srpsko-ruska komunjarska svojta Sloveniju razdire na dvoje. Na one koji su protiv komunjara i na one koji su protiv komunjara ali će zbog nekog razloga glasati za komunjare.
Sve komunjare ovog svijeta imaju osnovni zadatak razoriti društvo - obitelj, narod, naciju, državu.

Slovenske komunjare nemaju drukčiju zadaću. Njih Slovenija ne zanima. Bitno im je unijeti razdor i raspoloviti slovensko društvo.

Iako međunarodno-pravno razgraničenje nije upitno (njihov bogek tito je rekao: Trst je naš!), zbog razaranja slovenskog društva, slovenski partizani (koljači) ustrajavaju na teritorijalnoj ekspanziji. Tko bi nacionalno određen javno progovorio o pravnim okvirima razgraničenja?

Komunjarama je važna samo vlast, privilegiran položaj, provođenje politike rastakanja obitelji, naroda, nacije, države, uvođenje jednakosti (u čemu se očituje jednakost ako ne priznaju jednakost političkog glasa - demokraciju?).
Nezrelost građanske političke opcije ukazuje na propast moderne slovenske države i društva - s krvolocima neće stići niti do polovice zaljeva.

Slovenija je izgubila nacionalni identitet. Zadaća socijalista (stvaranje socijalizma parlamentarnim putem), nastavak titove (srpsko-ruske) politike uništavanja identiteta je nadomak ostvarenja.



Oznake: Savudrijski zaljev, komunjare, anacionlna, ateistička, slovenija, razdor na dvoje, vlast, privilegije, rastakanje obitelji i naroda, rastakanje nacije, uništavanje identiteta, socijalisti, socijaldemokracija

10

nedjelja

prosinac

2017

Tuđmanova ostavština: 2 000 000 birača za novi politički pokret




Hrvatska politička sadašnjost, budućnost.
Obje su posljedica prošlosti.

HDZ je nastao kao politički pokret. S ciljem okupljanja hrvatskog biračkoga tijela na prvim demokratskim (mada je Hrvatska udaljena od demokracije stoljećima) izborima..
Zasade pokreta (sve najbolje što je hrvatska politička inteligencija mogla ponuditi: boljitak, demokracija, slobode (tržišta rada, roba i usluga, osobne slobode), otvorenost svijetu (a ne prorusko-prosrpska izoliranost), jednakost vlasništva, ukidanje socijalizma, ukidanje totalitarne države (vojne i policijske države), hegemonije (srpske), zaštita teritorijalnoga integriteta, suverenitet, nacionalna država, ...) na platformi zajedničkog minimuma s ciljem stvaranja društva po mjeri stanovništva.

Raspad Jugoslavije, slom socijalizma i Varšavskog pakta prelomio se preko Hrvata (izloženih ratnoj agresiji). Partijsko-vojna (prosrpsko-velikosrpska) neman se u Jugoslaviji nije predala bez otpora. Aktivirali su rezervni plan (ratnog razaranja s ciljem transformacije ili raspodjele (komadanja) Jugoslavije.
U tim se okvirima odabir politike stvaranja političkog pokreta pokazala učinkovitom.

Po završetku rata, posebno iza smrti Franje Tuđmana (prvog predsjednika HDZ-a, prvog predsjednika Republike Hrvatske), u HDZ-u su ovladali kadrovi koji nisu kreatori politike koja je iznjedrila uspješnu hrvatsku preobrazbu od prorusko-srpske komunističko-socijalističke republike u državu priznatu u UN-u.

Iskoristili su prednost pokreta (političke neistomišljenike) u materijalnom i kadrovskom pozicioniranju (iscrpljivanju državnog proračuna, nagodbenjačkim kadroviranjem svih sudova (Ustavni sud, Vrhovni sud, ...), diplomacije, vojske, policije, HRT-a, ...) i time obespravili ustavnu odredbu demokratske države.

U trenutku kada su odlučili (tko je odlučio??) od HDZ-a stvoriti stranku (istovremeno vršeći detuđmanizaciju) trebali su ugasiti HDZ i osnovati novu stranku i pod jednakim uvjetima izići na parlamentarne izbore. Nisu to napravili. Misle da su glasači glupi.

Od Tuđmanovih obećanja (suvereniteta, slobodnog društva, jednakosti vlasništva, preobrazbe društva od socijalističkog ka modernom društvu sloboda i razvoja) nisu preuzeli ništa. Stvorili su partiju bez partijaša (i moskovsko-beogradske zaštite). (Šeks, Granić, Gregurić, Milinović, ... sve komunjara do komunjare.)


Vrijeme je za Republiku bez HDZ-a, SDP-a, bez njihovih satelita.
2 000 000 (obespravljenih) birača može stvoriti svoju državu. Vrijeme je za novi hrvatski pokret.

Pobijediti državne izborne komisije, državno odvjetništvo, MUP, HRT, akademiju (jugoslavenskih) nauka i njihova povjerenstva (koja sebe obmanjuju) mogu samo dobro organizirani i ujedinjeni hrvatski birači.

Obespravljeni, kucnuo je čas!
Hrvatska vas treba, vi trebate objedinjenu Hrvatsku.
Stvorimo vlastitu budućnost.

Za društvo jednakosti vlasništva, društvo rada i odgovornosti. Protiv partijsko-četničkih izdajica koji nas vraćaju u siromaštvo, ratove i optužbe za zločinačku narav hrvatskog naroda.
Za Hrvatsku! ZA Hrvate/ce!

Obljetnica Tuđmanove smrti najbolji je trenutak uočiti koliko je Hrvatska odmakla od postavki moderne države, koju je zagovarao Tuđman. Koristi li su optužbe o udruženom zločinačkom pothvatu kako bi nas odgovorili od istinskih Tuđmanovih političkih ciljeva.

Tuđmanova ostavština je 2 000 000 birača koji žele bolju, hrvatsku Hrvatsku.

Vrijeme je da im stvaranjem novog političkog pokreta kažemo što ćemo napraviti (hrvatsku Hrvatsku). Ne Jugoslavensku, ne socijalističku, ne prosrpsku, ne siromašnu, ne zaostalu i neizgrađenu. Hrvati su većina i jedino onu mogu izgraditi državu blagostanja za sve u Hrvatskoj.


Onako kako smo Mesića i Manolića porazili na prvim izborima, a Tuđmana proglasili pobjednikom, možemo pobijediti bilo koga.


Oznake: Tuđman, novi politički pokret, detuđmanizacija, politički neistomišljenici, slom, stranka, komunjare, obespravljeni

25

subota

studeni

2017

Tko brine za žive komunjare?



Što je Hrvatskoj poručila doktorica Holy!?


Lobirajući ispred ulaza u Sabor RH, Mirela Holy je nagovarajući saborskog zastupnika Željka Glasnovića da podrži ratifikaciju Istanbulske konvencije, u nedostatku argumenata, uporabila misao o većoj brizi za žive nego mrtve.

Izjavila je : Mene više zanimaju živi nego mrtvi ...


Znači li to ako netko pobije one za koje se zauzima da će se Mirela (dr) Holy prestati zauzimati za njih ili mi ne smijemo brinuti za stradale (jer su mrtvi)??
Briga za žive je domena (područje) interesa navedene, mrtvi su (čudnom logikom) mrtvi iz nekih drugih razloga.
Po navedenom, humanost bi značila brigu samo za žive komunjare. (Komunjare i jesu razvile vrijednosni sustav u kojem ideje nadilaze vrijednost ljudskog života zagovarajući revoluciju (gdje su živi (revolucionari) nadređeni mrtvima) kada je revolucija označavala postizavanje ciljeva ubojstvima i masovnim likvidacijama. Dok, istovremeno, bilo kakvo korištenje sile drugih predstavlja reakcionarnu nazadnost.)
Svijet se napučio, ali nije opametio.



Oznake: komunjare, Holy, Glasnović. ratifikacija, istanbulska konvencija, živi, mrtvi, frevolucija, humanizam, poruka, Doktorat

19

četvrtak

listopad

2017

Ustavni sud nije nadležan ocjenjivati karakter NDH



Da je sud sposoban procjenjivati povijesne okvire, zvao bi se povijesni

Zašto jugoslavija s istim argumentima nije negirala italijansku državu?


Postojanje NDH ima dva aspekta. Jedan je postojanje države, a drugi sam oblik (uređenje) države.
Da je današnja Hrvatska izglasana kao fašistička tvorevina, ustav bi bio fašističke naravi i ustavni suci bi morali braniti fašistički karakter ustava i države. Bi li u tom slučaju nezadovoljnici imali pravo negirati državnost i zagovarati okupaciju (ili nestanak države)? Ili bi samo zagovarali promjenu uređenja države?



Proglašavati NDH fašističkom i nacističkom je bezočan pokušaj legitimiranja jugoslavije koja uz to što je marionetska jest i okupatorska. Naddržava s ciljem brisanja nacionalnih i državnih obilježja do tada postojećih država.

NDH je bila seljačka država, unatoč ratnom vihoru i nužnosti ratnog vremena, nemoguće da je bila fašistička ili nacistička. Mogla je biti u sprezi s fašističkom Italijom ili/i nacističkom Njemačkom. A kolaboracija nije zločin.





Nepravedno označena kao negativna pojava u tijeku i nakon Drugog svjetskog rata (s izrazitom politizacijom nakon sveobuhvatnosti ratnih napora), zanemarujući odredbe humanitarnog ratnog prava o kapitulaciji i ponašanju u svrhu smanjenja ratnih razaranja i smanjenja civilnih žrtava.
Suradnja s ciljem smanjenja civilnih žrtava, smanjenja ratnih nedaća (smanjenja gladi, smanjenja bolesti) i normalizacije civilnog života odraz je humanitarnog prava, a ne ideološke opredijeljenosti.

Politički i ideološki okvir suradnje s okupatorom treba prepustiti samim sudionicima te suradnje, a ne jednoumljem zadojenoj sovjetsko-jugoslavenskoj orjunaško-komunjarskoj velikosrpsko-četničkoj ideološkoj struji, predstavljenoj kroz nakupinu ustavnih sudaca koji se (iako nisu kvalificirani) odlučili na političku kvalifikaciju premda su (dvojbeno) samo pravno (nedovoljno) osposobljeni, smatrajući se stupom vlasti (iako nikad nisu prošli birališta, već su politički namještenici - dakle, fašisti).

Nisu li oni koji su sputavali nepromišljenu oružanu pobunu protiv okupacije (što ne potvrđuje trajni odabir okupacije)(što je kasniji razvoj događaja potvrdio), sudjelovali u opskrbi stanovništva i brizi za funkcioniranje humanije postupali od razbojnika koji su bez uvjeta, logistike i prosudbe o razmjerima stradanja civila zbog takve odluke, odmetnuli u bespuća šumskih područja, izazivajući bespotrebno stradanje civila!?
Jednoumljem su branili odluku da ustanak protiv okupacije vodi komunistička partija, da vrijeme podizanja ustanka određuje komunistička partija, da prosudbu o antifašističkom karakteru naroda i pojedinaca donosi komunistička partija.
To pravo (orjunaški gmazovi) zadržavaju i danas.

Zašto Ustavni sud odluku o ustavnosti datuma proglašenja (bilo kakve) hrvatske države smatra neustavnim, iako je proglašenje pravni čin odbijanja jugoslavenskog prava nad Hrvatskom? I to obrazloženjem o fašističko-nacističkom karakteru te države. Braneći okupatorsko-marionetsku Jugoslaviju. (Može li Ustavni sud biti dosljedan i proglasiti neustavnim bilo kakvu međudržavnu suradnju s Italijom ili Njemačkom?)

Odluku Ustavnog suda o karakteru NDH smatram nevažećom, članove tog suda koji su donijeli tako sramotnu (i neustavnu odluku) razbojnicima koje treba opozvati jer ugrožavaju ustavni poredak i temelje države (koja ih hrani).

Za dom spremni! Protiv nepismene bulimente koja zloupotrebljava državne institucije, i protiv nas samih jer smo nesposobni stvoriti državu po mjeri hrvatskog čovjeka.

Nema državne fotelje koju nisu u*rali.
Jugokrmci žurno bauljaju po načelima države. Vrijeme je za temeljni obračun s ostacima jugoboljševičkog velikosrpsko-četničkog mastodonta (osovine zla orjuna-komunjare).


Ovo možete smatrati mojim javnim izjašnjavanjem o potrebi žurnog opoziva svih sudaca Ustavnog suda RH (sukladno mojim ustavnim pravima na sudjelovanje u vlasti koja pripada narodu).

lat. res publica = javna stvar

2 000 000 biračkih glasova i preuređenje države i državnih institucija po mjeri hrvatskog čovjeka.




Oznake: Ustavni sud RH, ndh, orjunaš, komunjare, povijesni sud, postojanje države, uređenje države, kolaboracija, humanitarno pravo, civili, jednoumlje, neorganizirani ustanak, monopol komunističke partije, temeljni obračun, 2 000 000 glasova

21

petak

travanj

2017

Dvoglavnik



Da je Poglavnik bio Dvoglavnik, voljeli bi ga orjunaši, komunjare, sdpeovci, haenesovci, antifašisti, belosvetski (proruski) hohštapleri. (I plenkovićeva rodbina.)



Oznake: Poglavnik, Dvoglavnik, orjunapi, komunjare, sdpobci. hnsovci, antifašisti, belosvetski hohštapleri

24

četvrtak

studeni

2016

Sindikat hrvatskih radnika



Logički poliptih


Traje rat. Dezinformacijama.

Ako ste izgubili položaje izgubili ste bitku.
Kada izgubite vlast izgubili ste rat.

Hrvatska nema svoju vlast, jer nije pobijedila u ratu. Pobjeda nad velikosrbima samo je bitka u ratu za državnost.
Komunjare, orjunaše, jugoslavenčine, prodane duše nismo porazili jer smo provodili politiku pomirbe, pa se nismo mi sukobljavali s takvim snagama. Kad porazimo te (bezbojno šarene), ratovati ćemo protiv svjetskih silnica (koje su stvorile velikosrbe, orjunaše, jugoslavenčine (prodanih duša ima svaka nacija)).

Zabluda je vjerovati kako je poraz velikosrba dovoljan za opstojnost (poraženi su i u prethodnom ratu).

Za Hrvate je sramota vlada gubernatora Plenkovića (četničko-jugoslavenskog pionira).

Osnovati ću sindikat hrvatskih radnika (vjerujte mi, vlast neće prstom pomaknuti za njih ...)

Ja sam rekao!




Oznake: položaj, bitka, vlast, rat, pobjeda nad velikosrbima, bitka za državnost, komunjare, orjunaši, jugoslavenčine, prodane duše, politika pomirbe, bezbojno šareni, svjetske sinice, zabluda, opstojnost, gubernator, četničko-jugoslavenski pionir, sindikat hrvatskih radnika

28

petak

listopad

2016

Ubojice (slobode)



Sposobnost (antifašističke, orjunaške, komunjarske, srbo-četničke (one partizanske četničije), prosovjetsko-proruske svojte) medijski producirati nasilje (igrani film s fiktivnim događajima, ali stvarnim licima) u svakom trenutku otkrivanja zločinačkih nedjela (te iste svojte) još jednom je iskazan u punom (besmislenom) obimu.

U jeku preispitivanja uloge ideologije u pokolju nedužnih, medijski željni izjednačiti vrijeme pozornosti, srpsko se momče namjerilo na hrđave (vijke).

Hrđa.


Sjećam se Europskog prvenstva u atletici 1990.g. u Splitu, hrvatskih zastava (nakon pobjede Tuđmana), cjelodnevnog televizijskog prijenosa i ... smrti 180 rudara (26. kolovoza 1990.g., 5 dana žalosti ... i cjelodnevne komemoracije i razvoženje stradalih, prenošeno na TVu).
Uvijek su bili spremni na otklanjanje pozornosti, makar ubijali (kao što su pobili nesretne rudare u jami Dobrinja Jug).
(Svastika na Poljudu je minorna zloba u odnosu što su sve radili ...)
Ubojice (slobode).




Oznake: antifašisti, orjunaši, komunjare, srbo-četnici, partizanska četničija, meijski producirano nasilje, hrđavi vijci, Prvenstvo Europe u atletici Split, Dobrinja Jug, stradanje rudara, ubojice slobode

18

utorak

listopad

2016

Ministarstva straha



Ja nisam nezadovoljan s izborom ministara ...


Ja sam nezadovoljan sa izborom HDZ-a, Plenkovića i komunjarske, lažive nenarodne vlasti.


Birati ("birati") Plenkovića za predsjednika HDZ-a (kojeg je prethodno pogodnički i koruptivno netko zaposlio u MVP), pa premijera, podrazumijeva Plenkovićevu obavezu pogodovati onima koji su (na nagovor njegova oca, kuma, tete ...) pogodovali njemu. Predsjednici i njenom kumu (Butkoviću), obavezno (ima utjecaj na službe koje mogu zagorčati nekome život). Znači, predsjednica je neutralizirana (do razine blata).
Kujundžića (koji je otišao, došao, prije toga pljačkao po institucija hrvatskog zdravstva), ministarstvo.
Kad se pljačka, ni Obuljen nije nagrađena ministarstvom za ljepotu (ili inteligenciju).
Otišla, došla Dalić, ministarstvo za za*ebanciju (niti zna, niti će glumiti znanje, pljačka).

Zašto ja nisam ministar? Straha!





Oznake: nezadovoljstvo, komunjare, pogodovanje, obaveza, otišao, došao, pljačka, ljepota, inteligencija, ministar straha

09

petak

rujan

2016

Spremni



Jadan ti je HDZ koji se boji povratka milanovića na vlast.

Jadna ti je Hrvatska s takvom (stožernom) strankom kojoj komunjare i orjunaši imaju izgledne šanse za osvajanje vlast.

Jadan ti je onaj tko ovo piše i čita ...


(Poslijetuđmanovska Hrvatska googla u blatu orjunaštine, nesposobnosti, prodaje i političke naive.)

U dom spremni!


Oznake: HDZ, Milanović, vlast, stožerna stranka, orjunaši, komunjare, čitati, pisati, poslijetuđmanovska Hrvatska, nesposobnost, prodaja, politička naiva

04

nedjelja

rujan

2016

Ludilo proglašavanja milanovića vrsnim retoričarem



Retorika (starogrč. ĺ®ÄÉÁ, govornik, orator) ili govorništvo općenito je umijeće ili tehnika govorne komunikacije s praktičnom svrhom uvjeravanja sugovornika. Takvo slikovito, dojmljivo, uvjerljivo izražavanje može biti bilo usmeno (javni govori) bilo pismeno (različiti povijesni, politički i književni spisi).

Aristotel razlikuje tri različite vrste govora:

-Politički ili savjetodavni govor
-Sudski ili sudbeni govor
-Epideiktički ili svečani govor.
Političko govorništvo (grč. ł­˝żÂ ĂĹĽ˛żĹ»µĹÄąşĚ˝ ili ´·Ľ±łÉłąşĚ˝): ovdje govornik potiče ili odvraća od konkretnih radnji koje treba, odnosno ne treba, poduzeti u budućnosti. Cilj političkog govornika jest uvjeriti u korisnost ili štetnost nečega: onaj tko potiče, savjetuje na nešto bolje, a onaj tko odvraća, odvraća od nečega gorega. Ono o čemu se ljude savjetuje jesu primjerice prihodi, rashodi, rat, mir i obrana zemlje.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Gr%C4%8Dka_retorika

Svoditi sudbinu države i naroda na retoričku moć uvjeravanja (bez oslanjanja na istine) suludo je!

Hrvatska je (tisućljeće na granici civilizacija) politički i sociološki u vrlo složenim okolnostima.
Primjerice, (prošle, iako nisu prošle) devedesete je obilježio izlazak iz socijalizma, jugoslavije, osamostaljenje, rat (protiv agresije).

Sociološki, narod nikad sazreo u naciju. Politološki, stoljećima bez vlastitih političkih zastupnika, bez vlastite vlasti.
Osamostaljenje i rat su detronirali ideološke ikone, ali bez lustracije (politikom pomirbe) nije detronirana ni ideologija ni zagovornici (ne nositelji i teoretičari, već ulizice i beskičmenjaci čija je sposobnost stvarati vlastite sudove zanemariva). Neodgovorni plaćenici.
Dakle, samo su formalno osuđene (u zanemarivom rasponu) propagandne isturene floskule (bratstvo i jedinstvo, jugoslavija kao zjenica oka, samoupravni socijalizam, titov put, tekovine nobe, ...).
Socijalističko-prosovjetske postavke "besplatnog" školstva, "besplatnog" zdravstva ("zdravlja"), solidarne mirovinske "štednje", zanemarivanja zakona ponude i potražnje nikada nisu (unatoč proklamiranoj tranziciji) niti pokušane biti izmjenjene. Hrvatska je ostala "okovana", uspavana u socijalizmu (ružnih navika).
Tko najbolje provodi takve postavke (društva)? Komunjare (nevjernici komunizma, sada nevjernici nacionalne politike i nacionalne države).

Iako točna prosudba o slabim dosezima jugoslavenstva, socijalizma i titoizma, društvo je ostalo netranzitirano (u hibridnom feudalno-socijalističkom konceptu nesvjesnog postojanja). Društva koja nisu sposobna ustvrditi vlastite norme nesvjesna su društva.

Svaki novi izbori u Hrvatskoj (demokracija bez demokracije) iznova ukazuje na ozbiljnost nesvjesnosti društva. Na nesposobnost politički se organizirati, i urediti društvo po mjeri.


Više desetljetna medijska i društvena klima hibrida (jugoslavensko-socijalističkog prosovjetsko-proruskog) feudalno-socijalističkog koncepta, bez ozbiljnih (tranzicijskih) reformi stvorio je nove (internetski obrazovane) generacije koje očekuju državu dostojnu življenja. Ali su usporenom tranzicijom (i izostavljenom lustracijom) onemogućene u preuzimanju upravljanja društvom. Neideološki satrapi (propalog komunizma) Šeks, Mesić, Manolić, Lončar, Kosor, Josipović, Milanović (instruirani iz vanjskih centara moći, u boju protiv zapadne kulture) nametnuli su okvire negativne selekcije (i iseljavanja stvarnih nositelja razvoja društva). Ostali su genetski osakaćeni, ideološki podložni.

U tim okvirima, propagiranje milanovića kao vještog retoričara, koji preostale uvjerava u ispravnost vlastitih životnih načela (koja nemaju) je zabluda. Milanović samo podilazi desetljećima uljuljanom stanovništvu (nesposobnom mijenjati se na vlastitu korist) ispraznim pričama o pravom i krivom putu.
Dobro procijenjena slika biračkoga tijela, i njihovih sposobnosti (nesposobnosti izdići se vlastitim odabirom).
HDZ je izgubio vjerodostojnost onog trenutka kada je obustavio (što zbog nesposobnosti i neznanja, što zbog djelovanja udbaških elemenata koje je Tuđman u prvotnom HDZ-u držao neutralizirane (i iskorištavao njihovu izdajničku crtu protiv neprijatelja hrvatskog naroda)) transformaciju društva i postao smetnja vlastitom biračkom tijelu (jer su neozbiljna politička stranka) i ostatku društva (koje je inertno i priželjkuje stanje mirovanja).

Hrvatska je zapala u letargiju, u kojoj su ludi dominantni.
A zemlja u kojoj ludi djeluju ozbiljno, ima ozbiljne probleme. (Hrvatska je tisućljeće iza sebe ...)

Optužujem sdp za namjerno raseljavanje nositelja razvoja društva, i HDZ za pasivno supomaganje u tom zločinačkom činu (razvlaštenja hrvatskog naroda vlastitog suverenog prava na državu i boljitak).


Ludilo je stanje duševne neuravnoteženosti gdje se osoba ne uklapa u društvene norme, te može biti opasna po sebe i ostale ljude.
1. pat. stanje onoga koji je lud 2. nekontroliranost, bezumlje, nepromišljenost, besmislenost [ludilo rata] [1] 3. žarg. jako dobro, odlično, vrstno [luda stvar][2] [Ludilo, brale!]
https://hr.wikiquote.org/wiki/Ludilo



Oznake: retorika, aristotel, politički ili savjetodavni govor, granica civilizacija, sociološko-političke okolnosti, bez vlastite vlasti, kozmetičke promjene kozmetičkih postavki, tranzicija, komunjare, nevjernici komunizma, nevjernici nacionalne države, hibridno feudalno-sociolistička tvorevina, nepotpuna tranzicija, vlastite norme društva, sposobnost političkog organiziranja, internetski obrazovane generacija

25

srijeda

svibanj

2016

Bez lustracije. Bez pardona.



SDP krade izbore, a proziva druge (HDZ) za krađe ...
Vrijeme je za oštriji odnos prema notornim idiotima, vrijeme je za referendumsko uređivanje vlasti i političkih odnosa. (Referendum pod nadzorom neutralnih međunarodnih institucija.) Vrijeme je za obračun sa sdpovcima (orjunašima, četnicima, komunjarama, izdajicama) za sva vremena.
Bez lustracije. Bez pardona.



Oznake: krađa izbora, oštriji odnos, referendumsko uređivanje, obračun, orjunaši, četnici, komunjare, izdajice, bez lustracije, bez pardona

14

subota

svibanj

2016

Bleiburški pokolj (i državni ugled)



Hrvatski sabor (Hrvatski državni sabor) je napučen zastupnicima s neobezujućim mandatima.



Politikantstvo i stalno preispitivanje vrijednosti (s)Ustava RH je komunjarsko-orjunaška titoistička metoda urušavanja Hrvatske.
Sdpovsko-hnsovsko-zidaško-mostaška udbaško-četnička svojta spušta kriterije parlamentarizma, omalovažavaju ugled Sabora i RH.
Svojedobno je hslsovsko-hssovska izdajničko-pokvarena karijeristička politika pomogla promjeniti dvodomnost Sabora, Dan državnosti, ...
Karijeristi iz HDZ-a nikad nisu shvatili pogubnost takvih procesa.
Vrijeme je za političke jastrebove (vrijeme je za nasilno političko razrješavanje nagomilanih problema).
Glavni problem Hrvatske je titoistička (laživa, karijeristička, nesposobna) klika koja nastoji iskorištavati dobrotu hrvatskog naroda ...
Vrijeme je za pravednu nadoknadu.

(Na dan 15.5.1945.g. je pokoljem na Bleiburškom polju pobijeno (po povjesničarima) od 4000 do 15 000 nedužnih žrtava. Sustavno i povijesničko valorizirane potvrde tog pokolja (zbog titoista) nije ni danas izvršna.
Slava paloj vojsci, mir vječni nedužnim civilima.)

Isti su pobornici pokolja i rušenja ugleda hrvatske države.


Oznake: Hrvatski (državni) sabor, neovezujući mandat, stalna novčana nadoknada, komunjare, orjunaši, titoisti, urušavanje, svijednosti Ustava RH, dvodomnost, dan državnosti, karijeristi, politički jastrebovi, dobrota hrvatskog naroda, pravesna nadoknada, pokolj na bleiburškom polju, povijsnička potvrda, pobornici pokolja

01

petak

travanj

2016

Služinčad zlog



Da, nisu srpski četnici pokrenuli i kontrolirali agresiju/rat na području bivše sfrjot.
Komunisti su to uradili (nastavili genocid i etnička čišćenja koja su provodili 41.-45. i kasnije).

Hrvatske komunjare su sluge zla. (Hipokrizija zasnovana na lažnoj povijesti i jednoumlju.)

Saturn Devouring His Son - Peter Paul Rubens


Oznake: četnici, agresija na Hrvatsku, genocid i etničko čišćenje, nastavak, komunjare, sluge zlog, hipokrizija, laži, jednoumlje