06

utorak

veljača

2018

Zašto je građanski rat u Hrvatskoj neizbježan? (unatoč iseljavanju)



Političko ropstvo kojem je svrha prisvajanje tuđih resursa (okupacija) ili potpuno ovladavanje svim resursima selektivnom asimilacijom (posrbljavanjem ili stvaranjem jugoslavena) u Hrvatskoj je zamjenjeno unutarnjim porobljavanjem (korištenjem politike s ciljem prisvajanja resursa vlastitog stanovništva).

Unatoč pokušajima ukidanja totalitarizma/apsolutizma i protivljenju nedemokratskim postupcima vlasti, sjedinjeni na platformi porobljavanja, mijenjaju se vlasti (crno-crne, iako ih neki nazivaju i crveno-crnim) i produbljuju krizu.
Osiromašenje i obespravljivanje stanovništva je takvih razmjera da uz državni deficit (koji je i posljedica i razlog pljačkanja vlastitog stanovništva) razrješenje krize nije moguće bez građanskog rata.
Nitko nije voljan preuzimati prezaduženu i opustošenu državu demokratskom procedurom u državi čije vlasti demokraciju ne poštuju.
U tim okolnostima, kriza se produbljuje, a posljedice su razornije i neumitno vode ratnom razrješenju. (Bahate vladajuće strukture nisu jamstvo rješenja, pogotovo ne mirnog rješenja krize.)

Jedan od mjera izbjegavanja rata je raseljavanje (iseljavanje) stanovništva. Odlaze zdravi, radišni, sposobni (nositelji ili radne ili ratne energije). Ostaju nesposobni, bolesni i nagodbenjački elementi, koji ne rješavaju uzroke krize.
Kriza se produbljuje a građanski rat je izvjesniji.
Ne rješavanje problema društva (zaustavljanje apsolutističke, totalitarističke pljačkaške prakse vlasti) kao uzroka i povoda građanskom ratu nije moguće nadomjestiti drugim načinom (obmanom, raseljavanjem, ...). Ne rješavanje problema samo produbljuje negativne stavove koji će rezultirati ratom. Nerješavanje problema samo produbljuje i usložuje probleme.

Praksa država Europske unije naseljavanja migranata koji brojnošću jamče izostanak asimilacije, zapravo je postupak stvaranja preduvjeta za izbjegavanje građanskih ratova u tim državama. Svakodnevni sukob na kulturološkoj i civilizacijskoj razini jamči razbijanje organiziranosti i postavljanja jasnih ciljeva u borbi protiv nedemokratičnosti vlasti. I jasan je pokazatelj namjera vlada tih država. (U globalizacijskim procesima države posežu za enormnim vaninstitucionalnim sredstvima koje će oduzeti od vlastitog stanovništva, ali to stanovništvo ne smije iskoristiti za organiziranu pobunu protiv vlasti.)
U Hrvatskoj je korištenje instrumentaliziranih SDSSa, HNSa (srba i jugoslavena projiciranih u osobe Pupovca, Pusićke, Vrdoljaka) (vođenih od hrvatskih, srpskih i ruskih službi) istovjetno praksi razvijenih europskih država korištenja migranata.

Svijet se ubrzano mijenja, u uvjetima razornih oružja svjetski rat je poguban. Ratovi se vode nekonvencionalno (specijalni rat, unutarnja okupacija). Hrvatska je nesposobna sudjelovati u tim procesima. Osim kao žrtva.
Neophodno je s 2 000 000 ujedinjenih birača promjenama Ustava, ustroja vlasti, kadrova i ropskog odnosa stanovništva nasuprot vlasti, proizvesti sustav u kojem će Vlade RH biti demokratske, potčinjene stvarnim nositeljima vlasti i suvereniteta (narodu).

Za Hrvatsku dostojnu življenja.


Oznake: političko ropstvo, prisvajanje tuđih resursa, okupacija, selektivna asimilacija, posrbljavanje, stvaranje jugoslavena, srno-crni, crveno-crni, osiromašenje vlastitg stanovništva, bahate vladajuće strukture, nerješavanje problema, raseljavanje, migrani EU, kulturološki i civilizacijski sukobi, globalni procei, žrtva, 2 000 000 glasova, Hrvatska dostojna življenja

26

petak

siječanj

2018

Država (nezavisna) Hrvatska, država pobjednika



Povelja UN-a, čija je RH članica, brani rat kao sredstvo rješavanja međudržavnih sporova. Nakon strahota Drugog svjetskog rata, razvoja oružja za masovna uništenja i lančanoga uključivanja država u započete sukobe osnovna zadaća UN-a je očuvanje svjetskog mira.

Nakon takvog razvoja međunarodnog prava, specijalni rat provođen iznutra je jedini učinkoviti oblik razaranja država koje se nalaze na putu silnika (agresora).


U Republici Hrvatskoj je na djelu rusko-srpska agresiji umotana u sukobe koji su unutarnja pitanja svake članice UN-a.
Rusi financijski potpomažu obnovu lažnih partizanskih spomenika (partizanski pokret je lažiran, povijesni falsifikat po humanim dosezima i povijesni falsifikat po zlodjelima koja su počinili), potpomažu političko održavanje svoje služinčadi (prosrpskih i projugoslavenskih strančica i polupolitičara).
Frljić, Pilsel, (zaboravljeni) Jergović i Klasić, ... Matić, Glavašević (ml.), Kosor, Šeks, pola HDZa (iako je riječ o više od polovice), Plenković, Milanović, ustavni suci, vrhovni suci, sudstvo, državna administracija na svim razinama, ...
Jugoslavensko prosrpsko-proruska postsocijalistička neosocijalistička primitivna potplaćena rulja koja iz totalitarizma povratkom u apsolutizam otvara vrata specijalnom ratu i razaranju Republike Hrvatske iznutra.
Kakvo Ministarstvo ljubavi, Ustav RH ili satira? Rat je.

Na sprovodima ili pred kirurškom dvoranom nismo satirični. (Satira ima ograničen doseg korištenja.)


Vrijeme je za 2 000 000 biračkih glasova koji će preuzeti odgovornost za vlastito postojanje i državu koja im mora služiti. Državu koju neće nitko razarati.
Ako u tom ratu ne pobijedimo, posljedice će biti ravne oružanoj agresiji (koju smo nejednom pretrpjeli).

Hrvatsku nemojte braniti na koljenima, nego na biračkim mjestima. To je sada prva linija obrane (i rata koji se nesmiljeno vodi).

Za Hrvatsku dostojnu življenja. Dignite glas obespravljeni, osiromašeni, ugnjeteni, radišni, pošteni, vjerni, iskreni.
Za Hrvatsku u kojoj ćete biti svoji i radosni.



Oznake: povelja UN-a, rat, drugi svjetski rat, oružja za masovna uništenja, specijalni rat, razaranje iznutra, rusko-srpska prikrivena agresija, ograničeni doseg satire, obrana Hrvatske, biračka mjesta, Za Hrvatsku, 2 000 000 glasova

08

srijeda

studeni

2017

Povjerenstvo (mrtvih komunista)(orjunista)



Ideja (marxovog) komunizma (i Jugoslavije) je mrtva.

Samoupravni socijalizam i koncept društvenog vlasništva su ugašeni s padom Berlinskog zida. Socijalizam (ovog ili onog oblika) nije poražen u oružanoj ili ideološkoj bici. Poražen je nakon pobjede socijalističkih revolucija, svojim nehumanim oživotvorenjem.

Socijalizam (komunizam - marksizam) se porazio postojanjem. (To je neoprostiv poraz.)


(Razloge nesposobnosti izgradnje društva socijalističko-komunističkog tipa treba tražiti u nepoštivanju civilizacijskog dosega privatnog vlasništva.)

Osnivanje povjerenstva u slučaju Agrokor nije upitno (ipak je riječ o polu ludim saborskim zastupnicima koji demonstriraju intelektualnu nemoć), ali je upitan rad povjerenstva.
Ustrajavanje na kriminalnoj privatizaciji (devedesetih) kao uzroku propasti Agrokora je korak do potpunog opoziva svih oblika vlasti u RH (misli se na zakonodavnu, sudbenu i izvršnu vlast).

Zbog čega moramo referendumom (ili javnim prosvjedima) prisiliti vlast na odstupanje?

U samoupravnom socijalizmu vlasništvo je bilo društveno. Hibridna (socijalistička) inačica vlasništva u kojoj je većina sredstava za proizvodnju bila u zajedničkom vlasništvu, dio vlasništva u hibridnom privatno-društvenom vlasništvu (većina stambenog fonda), dio u privatnom vlasništvu (dio stambenog fonda - uglavnom sela i prigradska divlja naselja).
Ustavnim ukidanjem društvenog vlasništva i socijalizma, privatizacija je provedena po zakonu o privatizaciji.
Zakon o privatizaciji je polazio od procjene ukupne zajedničke imovine i modela raspodjele.
Pravo na sudjelovanje u raspodjeli su stekli svi državljani koji su u vrijeme socijalizma živjeli na teritoriju RH, radnici hrvatskog državljanstva koji su kao zaposlenici radili u socijalističkim firmama i država RH. Raspodjela se vršila dodjeljivanjem udjela (dionica) svima koji su stekli pravo.
Istovjetni pristup rješavanju problema privatizacije su prihvatile Slovenija i BiH.
RH je početkom rata udjele (dionice) na ime godina državljanstva usmjerila na ratne troškove. Tu promjenu je popratila i zakonom.
Radnički udjeli su ostali netaknuti. Državni dio je privatiziran uz pravo zaposlenih i državljana RH na prvootkup.

Zakonski okviri jamče da niti jedan dio Agrokora nije stečen privatizacijskom pljačkom.

Ali to nacerena budaletina koja vodi saborsko povjerenstvu (unatoč tome što je pravnik) ne može znati. On je rođen glup.
Zbog toga mrtvim komunjarama dozvoljavamo da se krevelje po Saboru i državnim službama (jer su nesposobni preživjeti u društvu poštivanja zakona, riječi i vlasništva.)

RH nije propala jer je ideja nacionalne države neuspješna. Razlozi krize su duboka ukorjenjenost blentavih socijalističko-jugoslavenskih kadrova, socijalisitičkih zakona (solidarne mirovinske štednje, besplatnog liječenja, besplatnih škola, dobro plaćenih državnih poslova za podobnost ...).
Hrvatska nije provela društvenu preobrazbu od jugoslavensko-socijalističke provincije u modernu državu (odgovornu i funkcionalnu).
RH mora nastaviti izgrađivati državu (koju su orjunaši i komunisti, neki frankensteinski orjunisti razarali). Postići oblik (društvene) organiziranosti koji će pridonositi boljitku.
Država (nacionalna) nije relikt klasnoga društva već instrument za organiziraniji život.

orjunist - osoba koja je istovremeno orju-naš i komu-nist


Država (nacionalna) nije relikt klasnoga društva, već instrument organiziranijeg života. Vrijeme je za nastavak izgradnje takvog društva (koje su sanjale generacije potlačenih, prognanih, umorenih).


2 000 000 biračkih glasova za potpunu preobrazbu društva laži, obmana u društvo rada i odgovornosti.




Oznake: marksizam, jugoslavenstvo, samoupravljanje, društveno vlasništvo, privatizacija, Zakon, nehumano oživotvorenje, neoprostiv poraz, privatizacijska pljačka, prvootkup, Dionice, izgradnja nacionalne države, nacerena budaletina, nacionalna država, izgradnja države, orjunist, orjunaš, komunist, 2 000 000 glasova

19

četvrtak

listopad

2017

Ustavni sud nije nadležan ocjenjivati karakter NDH



Da je sud sposoban procjenjivati povijesne okvire, zvao bi se povijesni

Zašto jugoslavija s istim argumentima nije negirala italijansku državu?


Postojanje NDH ima dva aspekta. Jedan je postojanje države, a drugi sam oblik (uređenje) države.
Da je današnja Hrvatska izglasana kao fašistička tvorevina, ustav bi bio fašističke naravi i ustavni suci bi morali braniti fašistički karakter ustava i države. Bi li u tom slučaju nezadovoljnici imali pravo negirati državnost i zagovarati okupaciju (ili nestanak države)? Ili bi samo zagovarali promjenu uređenja države?



Proglašavati NDH fašističkom i nacističkom je bezočan pokušaj legitimiranja jugoslavije koja uz to što je marionetska jest i okupatorska. Naddržava s ciljem brisanja nacionalnih i državnih obilježja do tada postojećih država.

NDH je bila seljačka država, unatoč ratnom vihoru i nužnosti ratnog vremena, nemoguće da je bila fašistička ili nacistička. Mogla je biti u sprezi s fašističkom Italijom ili/i nacističkom Njemačkom. A kolaboracija nije zločin.





Nepravedno označena kao negativna pojava u tijeku i nakon Drugog svjetskog rata (s izrazitom politizacijom nakon sveobuhvatnosti ratnih napora), zanemarujući odredbe humanitarnog ratnog prava o kapitulaciji i ponašanju u svrhu smanjenja ratnih razaranja i smanjenja civilnih žrtava.
Suradnja s ciljem smanjenja civilnih žrtava, smanjenja ratnih nedaća (smanjenja gladi, smanjenja bolesti) i normalizacije civilnog života odraz je humanitarnog prava, a ne ideološke opredijeljenosti.

Politički i ideološki okvir suradnje s okupatorom treba prepustiti samim sudionicima te suradnje, a ne jednoumljem zadojenoj sovjetsko-jugoslavenskoj orjunaško-komunjarskoj velikosrpsko-četničkoj ideološkoj struji, predstavljenoj kroz nakupinu ustavnih sudaca koji se (iako nisu kvalificirani) odlučili na političku kvalifikaciju premda su (dvojbeno) samo pravno (nedovoljno) osposobljeni, smatrajući se stupom vlasti (iako nikad nisu prošli birališta, već su politički namještenici - dakle, fašisti).

Nisu li oni koji su sputavali nepromišljenu oružanu pobunu protiv okupacije (što ne potvrđuje trajni odabir okupacije)(što je kasniji razvoj događaja potvrdio), sudjelovali u opskrbi stanovništva i brizi za funkcioniranje humanije postupali od razbojnika koji su bez uvjeta, logistike i prosudbe o razmjerima stradanja civila zbog takve odluke, odmetnuli u bespuća šumskih područja, izazivajući bespotrebno stradanje civila!?
Jednoumljem su branili odluku da ustanak protiv okupacije vodi komunistička partija, da vrijeme podizanja ustanka određuje komunistička partija, da prosudbu o antifašističkom karakteru naroda i pojedinaca donosi komunistička partija.
To pravo (orjunaški gmazovi) zadržavaju i danas.

Zašto Ustavni sud odluku o ustavnosti datuma proglašenja (bilo kakve) hrvatske države smatra neustavnim, iako je proglašenje pravni čin odbijanja jugoslavenskog prava nad Hrvatskom? I to obrazloženjem o fašističko-nacističkom karakteru te države. Braneći okupatorsko-marionetsku Jugoslaviju. (Može li Ustavni sud biti dosljedan i proglasiti neustavnim bilo kakvu međudržavnu suradnju s Italijom ili Njemačkom?)

Odluku Ustavnog suda o karakteru NDH smatram nevažećom, članove tog suda koji su donijeli tako sramotnu (i neustavnu odluku) razbojnicima koje treba opozvati jer ugrožavaju ustavni poredak i temelje države (koja ih hrani).

Za dom spremni! Protiv nepismene bulimente koja zloupotrebljava državne institucije, i protiv nas samih jer smo nesposobni stvoriti državu po mjeri hrvatskog čovjeka.

Nema državne fotelje koju nisu u*rali.
Jugokrmci žurno bauljaju po načelima države. Vrijeme je za temeljni obračun s ostacima jugoboljševičkog velikosrpsko-četničkog mastodonta (osovine zla orjuna-komunjare).


Ovo možete smatrati mojim javnim izjašnjavanjem o potrebi žurnog opoziva svih sudaca Ustavnog suda RH (sukladno mojim ustavnim pravima na sudjelovanje u vlasti koja pripada narodu).

lat. res publica = javna stvar

2 000 000 biračkih glasova i preuređenje države i državnih institucija po mjeri hrvatskog čovjeka.




Oznake: Ustavni sud RH, ndh, orjunaš, komunjare, povijesni sud, postojanje države, uređenje države, kolaboracija, humanitarno pravo, civili, jednoumlje, neorganizirani ustanak, monopol komunističke partije, temeljni obračun, 2 000 000 glasova

20

srijeda

rujan

2017

Peruća



... i ne samo Peruća


Izgradnja termoelektrane na plin na obalama umjetnog jezera Peruća, projekt koji je dio šireg investicijskog poduhvata vrijednog jednu milijardu eura.

Hrvatska tvrtka koja je ponudila/ili prihvatila projekt nema milijardu eura. Odakle joj onda novac za investiciju? Nema ga.
Projekt je prijavljen za subvencioniranje iz EU fondova.

Pojasnimo. Hrvati uplate poreze Republici Hrvatskoj, RH proslijedi novce Europskoj Uniji, a EU preko natječaja dodjeljuje novce interesantnim projektima (ali ne u investicije za javno dobo čemu je namijenjen porezni novac).

Kako ne postoji investitor koji bi uložio jednu milijardu svojih eura, pronađen je investitor (koji nema svojih novaca) koji će na 20% uloženih sredstava u privatnu investiciju biti subvencioniran s 80% poreznih novaca. Dvjesto milijuna eura je prevelik novac za nekoga tko ih nema (prisiljen je na kredit), pa uz suglasnost Vlade RH (koju mora pismeno dostaviti Europskoj komisiji), Vlada mora osigurati monopol (subvenciju za takav vid proizvodnje električne energije (koju plaćaju građani pri svakom mjesečnom računu za potrošak bilo kako proizvedene električne energije), zajamčen otkup tako proizvedene električne energije).

Sve bismo platili i pristali na monopol iako smo kao potrošači zaštićeni posebnim zakonom, kojeg država RH ne poštuje s obrazloženjem o interesu države i potrošača.
Nevjerojatno.


Kad bi privatni investitor tražio dozvole za izgradnju takvog objekta, odustao bi od investiciji kad bi mu potrošači najavili bojkot. To je ujedno (ako iz gore navedenog nije razvidno) dokaz kako iza projekta Peruća stoji država, teško narušavajući vlastite zakone.

Država (koja niti jedan zakon koji je na korist stanovništva ne donosi), daje suglasnost i izglasava zakone koji omogućavaju milijarde kuna prihoda privatnoj osobi koja nema vlastitog investicijskog novca. Ta osoba je državni povjerenik (i dobit će vraćati vladajućoj strukturi koja će tim novcima kupovati izbore, sudbenu vlast, medije, ... i ometati demokraciju s našim novcima).

HDZ je propao na projektu Peruća (jer nitko nije spreman dozvoliti van institucionalno financiranje jedne političke nakupine koja narod drži u ropstvu narodnim novcima, vlašću koja pripada narodu). (To je vidljivo, svi problemi proističu iz vlasti koja potkrada novce, a novcima kupuje vlast. Slom se morao dogoditi.)
Peruća nije samo ekološki problem (iako se i druga komponenta značaja projekta Peruća može smatrati ekološkim).

Za čiste račune u politici, jer je to jedini put u demokraciju.

Potrebno je 2 000 000 biračkih glasova kako bi zamjenili političku i sudbenu vlast, Hrvatsku spasili od propasti i učinili je dostojnom življenja.


Oznake: Peruča, termoelektrana, plin, investicijski pothvat, milijarda eura, EU fondovi, porez RH, država RH, monopol, zagarantiran otkup, svevlašće, produžavanje vladavine, čisti računi, 2 000 000 glasova, dostojna življenja