05

nedjelja

prosinac

2021

Kratki Troblogipo





Budite se odgovorni - mislite na njih

Poslodavci su se (nekad) zauzimali za radnike, njihove obitelji kao izvor nove radne snage, napretka i porasta BDP-a.
Komunističke zemlje su uspostavile komitete koji su upravljali proizvodnjom i razvojem, zapadne zemlje su razvile privatno poduzetništvo.
Prvi su proganjali nekomuniste, drugi komuniste (bez obzira na utjecaj na BDP).
Robotizacijom povećanje stanovništva gubi smisao. Niti jedna strana nije zainteresirana za populaciju bilo kojeg usmjerenja.

Jedino je moć (politička - zapravo represivna) moneta budućnosti.
U tim okvirima politička i društvena moć mora biti strože kontrolirana, a osobe na takvim funkcijama brže rotirane.
Mandati na četiri godine su predugi, spodobe to pretvore u vječnost.
Sadašnje vlade su opomena za budućnost.







Referendum je uvijek dobrodošao

Referendum je uvijek dobro došao.






Rimac

Rimac je opasnost. Sposobni smetaju, jer su milijuni i milijarde stanovnika ove Zemlje nesposobni preživljavati. Treba sposobnim oduzeti mogućnosti i hraniti milijarde sirotinje (dok se ne dokopate vlasti). Kad se dokopate vlasti onda su i Rimac i milijarde sirotinje nesposobni.
A Rimac će i tada biti opasnost.








1/2






Oznake: budite se odgovorni, poslodavci, radnici, bdp, komunisti, zapad, mo, rotacija vlasti, Referendum, Rimac, sposobnost, opasnost

31

četvrtak

siječanj

2019

U-mjetna inteligencija



Ukinimo saborske zastupnike, umjesto njih uvedimo AI


Referendum je ustavni oblik direktne demokracije. Tko god se suprotstavlja referendumskom učešću birača krši ustavne odredbe.
Zapravo, sve bi zakone trebalo prepustiti tehničkim tijelima, a šest puta godišnje referendumima izglasavati zakonske prijedloge ...
Ukidanjem saborskih zastupnika osigurat ćemo stabilnost Vlade, budućnost ovog naroda.
Stotinjak (vrlo nepismenih i priglupih) "narodnih" zastupnika nije sposobno odlučivati o baš svemu ...
Treba im uskratiti pravo odlučivanja o ičemu.


O ustašama

Ustaški pokret je nastao na političkim premisama ujedinjavanja hrvatskih zemalja (okupirane BiH), Hrvatska do Drine, hrvatski Zemunu.
Neujedinjavanje Hrvatske (Hrvatska do Drine), iznenadni i neobjašnjivi gubitak Srijema i Zemuna, Boke Kotorske i obale do Bara, velikosrpsko prisezanje na ostatak Hrvatske proizvelo je ustaše. Nikakvi zločini (nisu bacali atomske bombe, nisu trovali bojnim otrovima, nisu koristili biološka oružja) ne mogu odagnati raspravu od naravi ustaškog pokreta: ustanak protiv orjunaško-prosrpske anticivilizacijske prakse negiranja hrvatstva, negiranja samosvojnosti hrvatskog naroda, osporavanja suvereniteta tog naroda, otimanja teritorij, jezika i svih dobara tog naroda.

Pravo na obrambeni rat je i danas civilizacijska tekovina.

Zemljovid trijalizma prema NZB 1910.



Prijedlog trijalističkog ustroja K.u.K. carevine prem Henriku Hanau, Beč 1905.g.

Oznake: saborski zastupnici, direktna demokracija, Referendum, ustav, tehnička tijela, o ustašama, ujedinjavanje, Hrvatska do Drine, Zemun, Boka Kotorska

23

srijeda

siječanj

2019

Ja sam uslikao majmuna, nije fotomontaža



Slom demokracije, slom narodnog preporoda


Ako hDz na predstojećim europarlamentarnim izborima poluči dva ili manje mandata, ukaže li im se narod i referendumski kazni poništavanje referenduma, uzalud su lagali 2 godine.

U strahu od narodne osvete, hDz (zločinački) producira izvanredno stanje kako bi marširanjem represivnog aparata i tajnih službi neometano pokrali naredne izbore. Planirali su slom demokracije, planirali su slom narodnog preporoda.
Planiraju i naredni korak na kojem bi bilo razvidno kako ih narod ne podržava.

Majmuna sam osobno slikao s prostitutkom narkomankom u zagrljaju, nije fotomontaža.


Oznake: majmun, slika, fotomontaža, HDZ, ukazanje naroda, Referendum, laži, planirani slom demokracije, slom narodnog preporoda

11

ponedjeljak

prosinac

2017

J*bo te Lola Ribar



Pokrenimo referendum za izmještanje glavnog grada RH u Gospić


Zagreb je napučen žešćim kretenima. Centralizacija uprave i sredstava prouzročila je zakrčenje idejama, poluidejama i bezidejnošću. Gradska vlast se ne ponaša kao lokalna uprava grada koji bi trebao imati nacionalno značenje.
Kada kreten ne shvaća da srednjeeuropski, katolički grad ne može imati bistu komunjare-orjunaša, ateista, prosovjetskog jurišnika, ne shvaća da se državljani RH mogu zaštiti od žešćeg kretenluka izmještanjem svih nacionalnih institucija u primjerenije okružje.
Vrijeme je za referendum o odabiru novog glavnog grada RH, koji će institucionalno i vaninstitucionalno služiti kao nacionalni ponos.

Nacionalna biblioteka, akademija nauka, naučni instituti, kulturne ustanove nacionalnog značenja (nacionalno kazalište), vrhunske bolnice i medicinske laboratorije ... sve to treba preseliti u Gospić.



Oznake: bista Lole, Referendum, izmještanje glavnog grada, žešći kreteni, nacionalni ponos, Gospić capital city

10

petak

studeni

2017

Ima li HDZ većinu, ili većina ima HDZ?



HDZ je politički od svehrvatskog pokreta postao strančica autoritarne diktature.
Bez političkog programa, strategije provođenja i političke budućnosti (stabilnosti) stožerni su instrument razaranja Hrvatske.

Nakon Tuđmanove ere, šeksijansko-udbaška kamarila nahrupila je na temelje hrvatstva (suverenitet, demokracija, vladavina naroda) i pretvorila HDZ u nestožernu, nedemekoratki, nedomoljubnu (nesuverenističku) - PARTIJU.
Udbo-klerikalni elementi (udbaško-jugoslavenski agenti ugnježđeni u institucije katoličke crkve na tlu Hrvata) su izgradili autokratsku vladavinu (puštajući sdp i jugoslavenske partije da u 4-godišnjim mandatima izmjene ustav koji će osigurati bezgraničnu vlast nekolicini).

Račanov sdp-hsls-hns je ukinuo dvodomnost (Županijski dom) uz potporu HDZ-a koji je obnašao većinu u Županijskom domu. Promijenili su Dan državnosti. Izmjenili Ustav o suglasju naroda i saborskih zastupnika. Protivno ustavu ograničili broj saborskih mjesta za dijasporu. (O ukidanju drugih obilježja i stupova demokracije i suvereniteta naknadno.)

Povijesno poraženi (zločinačko-izdajničko-krvoločni) sdp je imao ustavnu većinu, koju HDZ krivim koalicijama nikad poslije toga nije i neće ostvariti. HDZ je dopusti sdp-orjunašima devastaciju demokracije (kako bi obavljajući prljavi posao pripremili uvjete autokraciji koju bi provodio (već provodi) HDZ).

Politički manevar stvaranja uvjeta neograničene moći pojedinaca razlog su zbog kojeg treba politički (i drukčije) uništiti postuđmanovski (šeksijansko-udbaški) HDZ i stvoriti politički pokret koji će se obračunati s nedemokratskim snagama, zaostalim iza socijalističko-komunističkog i jugoslavenskih režima.

Hrvatska na političkoj osnovi svehrvatskog ujedinjenja, bez sdp-hdz kadrova, u težnji stvoriti vladu nacionalnog spasa, s 2 000 000 glasača i političkim programom spašavanja osnovnih vrijednosti hrvatskog društva mora referendumom, prijevremenim izborima ili demonstracijama svrgnuti HDZ-ovu nakaradnu manjinsku vladavinu, bez mogućnosti povratka sdp na vlast, s ciljem očuvanja demokracije i svih vrijednosti koja proizlaze iz demokracije.
U Hrvatskoj tek treba izgraditi demokraciju. I u tome ne smijemo oklijevati.

Hrvatska mora preuzeti svoju sudbinu u svoje ruke. Nenarodna vladavina mora prestati.

Hrvatska za sva vremena!

Todoriću, zatvori prozor ...


Oznake: svehrvatski politički pokret, autoritarna diktatura, šeksijansko-udbaška kamarila, udbo-klerikalci, dvodomnost, dan državnosti, suglasje naroda i zastupnika, predstavnici dijaspore, politički manevar, ustavna većina, vladavina manjine, Referendum, očuvanje demokracije, izgradnja demokracije, oklijevanje, 2 000 000 birača

13

petak

siječanj

2017

Majmuni, tko će vratiti dug RH?



Pomirba u Hrvatskoj nije značila pomirbu partizanskih i ustaških sinova (sinovi mogu biti samo svojim odabirom pobornici ideologija svojih očeva).
Pomirba (u Hrvatskoj) ne označava izmirenje (ideologija i pobornika) na ravnopravnim osnovama (izjednačavanje), već je sintagma (kulturan iskaz za prigodu prihvaćanja zločinačke naravi jugoslavensko-komunističke socijalističko-prosovjetske diktature, totalitarizma i neljudskosti) za nuđenje postupka prolaska katarze i uključivanja u društvo na osnovama odbacivanja sustava koji se urušio (zbog neljudskosti).
Titoizam i obrana vrijednosnog sustava koji je stvorio Tito (sa sljedbenicima) je totalitaran, zločinački i "pomirba" ne podrazumijeva mirenje već katarzu svih koje je sustav prisilio ili su dragovoljno sudjelovali u stvaranju i održavanju tog sustava.

Tito je zločinac, Jugoslavija zločinačka tvorevina. (SDP je (isplivavanjem naravi istaknutih članova) očito produkt sustava koji smo osudili, a sami sdpovci nisu prihvatili ponuđenu prigodu prolaska kroz katarzu.)


Oni koji su se mirili, pokazali su svoje pravo lice. Unatoč demokraciji (ustavna kategorija), vlasti pripada narodu koji bira zastupnike (čitaj: zastupnike) i neposredno odlučuje.




Unatoč Ustavu RH, Sanadera je ustoličio Mesić i Manolić, Kosor je pripremana po ministarstvima (iako nije HDZ-ov kadar), Kosor je dovela (HSLS-ovca) Plenkovića i namjestili ga na 100 000 kuna plaće (EU-parlamentarnog zastupnika), Plenković će dovesti Rafaela (onog iz pjesme Ja sam Rafo, prezime mi znate), ... i tako u nedogled. Demokracija? (Pripremaju i namještaju kandidate (koje narod ne bira).)
Narodu su nudili Gotovinu (u bijegu, u pritvoru)(iako su znali kako Gotovina nije politički kadar). Gotovine nema.
Nudili su domoljublje (i Karamarka)(nema ni Karamarka, ni domoljublja). Nema demokracije, nema vlasti ... jedino narod postoji (bez vlasti, bez države, bez političkog prava). Obmanjuju.
Nudili su preferencijalno glasovanje, preferencijalnih zastupnika nema (u izvršnoj vlasti).
S 18% glasova nametati prodaju HEP-a, kupovinu INA-e bez referenduma može samo titoistički smrad. Znate kako će takvi proći. Pomirba je prigoda za pokajanje, a ne za nastavak po starom. Politika straha na politiku bezobraštine.
Moje političko pravo u datim okolnostima ne ustupam nikome, odbijam bilo kakav legitimitet (zastupstvo ili nadglasavanje). Osporavam pravo ikome uspostavu bilo kakve vlasti (do vlasti Svevišnjeg, koji u ova vremena nije na mojoj strani (iako za sebe ne tražim njegovu naklonost)...).
Ili je SDP na vlasti, ili je na vlasti netko tko ima 13 glasova (Komiteta??). Kada će na vlasti biti narodni zastupnici (koji će u svakoj nedoumici omogućiti narodu neposredno odlučivanje)?!

Sustavno obmanjivanje naroda, s katastrofalnim posljedicama (20 godina bačenih u vjetar, upropašteni životi jer je šaka titoističkih klipana (kojima čast, slava i dobro naroda ništa ne znače) otuđila vlast.

Majmuni, tko će vratiti dug RH? (Niste znali ukinuti socijalističko (za odabrane besplatno) školovanje, socijalističko (za odabrane besplatno) zdravstveno osiguranje (u čiju centraliziranu blagajnu oni kojima je zdravstveno besplatno sliju 24 milijarde kuna). Niste znali stvoriti javni servis. Jer ste nepopravne varalice (i zločinci)(kojima je krvolok Tito uzor (iživljavanja na narodnoj muci).)







Oznake: pomirba, izmirenje, sintagma, totalitarizam, neljusdkost, katarza, vrijednosni sustav, zločinac, pravo lice, narod, vlast, zastupnici, neposredno odlučivanje, Rafae, Gotovina, nada, domoljublje, karamarko, preferencijalno glasovanje, Referendum, besplatno školstvo, besplatno zdravstvo, javni servis, moje političko pravo je neotuđivo, 12 majmuna

12

subota

studeni

2016

Pun mi je Q plenkovića II



Kako se riješiti lopova (koji je u državnu službu došao ostvarivati vlastite interese koje nije sposoban bez državnog represivnog aparata ostvariti)?






Odnosi nastaju u "određenoj društvenoj zajednici" ...
Pravnik ne može biti "glavni" jer odnosi proizlaze po nekoj drugoj osnovi, i takvi odnosi postaju predmet prava.

Ne može državom upravljati (pri)pravnik, jer ne shvaća (nije stručan, za ovoga tvrdim da je gluplji nego bi njegova majka htjela čuti da je) određenu društvenu zajednicu, niti shvaća objektivnosti iz kojih proizlaze odnosi.


Ali plenković ne ustrajava na pravima unutar hrvatskog društva. On je bio spreman služiti jugovini, sada služi EU. Hrvatska je članica EU i zastupa pravni sustav te društvene zajednice. Protektorat (nametnuti izbor). Hrvatska je porobljena, na čelo "vlade" je instaliran pravničić kojeg nije briga što Hrvati političke žele. Njemu je dovoljno provoditi pravo (koje on smatra prikladnim, jer se uvjerio kako ima demokratski mandat za takvo ponašanje). Zaboravio je kako u demokratskim društvima predsjednik Vlade nema takve ovlasti. Zaboravio je kako u demokrastkim državama predsjednik Vlade svoje ponašanje usklađuje s biračkom potporom (koju je dobio). Odmjeri svoj položaj i radi ono što većina podržava.
Ali, Hrvatska je okupirana (što ovog blesu najmanje zanima), kao što je i bila okupirana u dvije jugoslavije. Hrvatska nije referendumom izglasala pristup EU (milanović (istovjetni ružni, glupi pravnik) je izmjenio zakon o referendumu samo za prigodu referendumskog pristupanja EU, i kasnije vratio prijašnji zakon). Plenković samo glumi gubernatora (dok ne polete sjekire i vile).
Pravno porobljavanje (i osiromašivanje). A vi trackate o generalima (Domovinskog rata).
Plenković je pokreno lavinu neutemeljenih optužbi i progona hrvatskih generala. Pravnik ne puca, nego se svaki dan pojavljuje na televiziji sa izjavama (podrške vlastitom usranom životu).

Plenković je drtina koja je okupila lažive lopove, kojima je cilj "oguliti" i smjestiti svoje stražnjice. Napraviti usrane gadove važnim osobama. Inače bi (da nije premijer) prvi poletio prema Marsu ...



Airlander 10



Oznake: odnosi, određena društvena zajednica, spuštanje na Mars, jugovina, EU, okupacija, Referendum, porobljavanje, osiromašivanje, drtina, stražnjice, važne osobe

14

srijeda

rujan

2016

Nešto o izborima



... ponajviše o načinu biranja


Zašto u Hrvatskoj na izborima imamo izborne jedinice kad ne postoji parlamentarni dom u čijem je nadleštvu zastupanje teritorijalnih interesa (nekada je postojao Županijski dom, prije Županijskog doma Vijeće općina (socijalistička Hrvatska/Jugoslavija))?
Zašto u Hrvatskoj na izborima imamo preferencijalno glasovanje kad RH nije jedna biračka jedinica (preferencija je ograničenog dosega, npr. na listi se pojavi svjetski poznati nobelovac koji je primio uglednu nagradu za ekonomiju (godina 4999., naravno poslije Krista)(ili nobelovac za mir koji će diplomatski razriješiti sporove sa ratobornim susjedima) i preferencijalno prikupi 196891 glasova (u 1. izbornoj jedinici), 14 mandata i nije u mogućnosti sastaviti vladu niti imati saborsku većinu pri izglasavanju zakona ...). Bravo Hrvatska! (Ispodprosječni su se svim sredstvima zaštitili od pametnijih ...)

(Bojati se kako će Hrvatska odabrati velikog vođu koji će započeti Veliki (svjetski) rat je (obzirom na proizvodne dosege RH) iluzorno ...)

Osvrnimo se na stalne jadikovke (što lijevih, više desnih (lijevo-desnih)) o rasipanju glasova.
U I. izbornoj jedinici je HDZ osvojio 5 saborskih mandata sa 62 270 glasova. Ali bi podjednak broj mandata osvojio i sa 53 373 glasa, što upućuje kako je "rasuo" 8896 glasova (možda onih koji su naivno povjerovali kako glasujući za HDZ ne rasipaju glasove ...). U I. 8896. u III. 436, u IV. 4319, u V 5550, u VIII. 3804, u IX. 3085, u X. 10415, u XI. 2694 glasa. Sveukupno rasutih 39199 glasova.

Ujedno uništili pravaške i demokršćanske stranke (jer su pozivali na preusmjeravanje glasova). Kada u demokraciji jednoumlje (kojim hdz imenuje hslesovce/komunjare Plenkovića i Darinka Kosora liderima s kojim nastupa "samostalno" na parlamentarnim izborima, a Beljak (seljak) ustvrdi kako su sdp, hns i hss dominantni u razvijenijim gradovima i područjima (s kojim programom socijalistička partija dominira u razvijenijim područjima!?)) postane obrazac, onda smo na dnu (pameti).

SDP je pobijedio hdz 2011. na protuglasove (smjenu hdza koji je zaglavio ...), hdz je pobijedio sdp 2016. na protuglasove (smjenu sdpa koji je zaglavio), ...
Kada će pobijediti onaj tko neće zaglaviti, i neće biti potrebno protuglasovanje, već će demokratski omogućiti pobjedu onom tko je spremniju voditi državu? (Obzirom na količinu idiota koji se protiv pameti bore svim sredstvima, nikada!)
Demokracija je trebala omogućiti nuđenje više programa i pristanak svih (ili barem većine) na najbolji program. Ovako se hdz hvali pobjedom (sa svega 695539 glasova, u čijoj su sumi glasovi demokršćana, liberala, pravaša, ... jer nema glasova u bilanci tih političkih stranaka). Strašno (političkim prevarama ugasiti demokraciju i uvesti jednoumlje).
Lijepo je priglup upravljati 100 milijardi vrijednim državnim proračunom. Zbog tako lakog plijena budale se trude držati pametne dalje od vlasti.

Hrvatska ima neodložnu potrebu za neinstitucionlnim djelovanjem. Vaninstitucionalni referendum (uz nadgledanje međunarodnih tijela), sastavljanje vlade nacionalnog spasa (bez političara koji su do sada djelovali u političkom životu Hrvatske) i tehnička vlada (sposobna razriješiti temelje države, dugovanje države i prosperitet stanovništva).

Hrvatska (u spirali vlastitog neznanja). (Budale svatko vara, pa i budale.)
(Ovo je blog o neuporabljivosti hrvatskih političara i o njihovoj gramzivoj bezobzirnosti, o nepostojanju zaštitnih mehanizama od krađe vlasti (i prosperiteta naroda) ...)


Oznake: Hrvatska, izbori, iborne jedinice, parlamentarni dom, Žipanijski dom, preferencijalno glasovanje, poznati nobelovac iz ekonomije, nobelovac za mir, ograničena preferencija, veliki vođa, rasipanje glasova, uništena demokracija, socijalizam i razvijena područja, protuglasovi, jednoumlje, neistitucionalno djelovanje, Referendum, vlada nacionlnog spasa, tehnička vlada, neuporabljivost političara, gramzivost, krađa vlasti

11

nedjelja

rujan

2016

Vlada nacionalnog spasa



Hrvatska se udavila u cikličkom snižavanju kriterija. Nakon budale, veća budala (za sada je kralj budala zoka ...).

Kada nakon katastrofalne vlasti sdpa i milanovića (u trajanju od 4 godine, što je bez pravovaljane reakcije samo po sebi znakovito (signifikantno)), na dvojim uzastopnim (u roku od nepune godine dana) parlamentarnim izborima ista svita ima podjednak broj glasova i mandata, onda je (takmac)(cjelokupna oporba) u nezavidnom položaju.
Izbori više opterećuju nekomunjarske političke snage (i prokazuje ih kao vrlo nedorasle ozbiljnosti trenutka).
Nekoliko je objašnjenja tome.

Prvo, nakon milanovića može doći samo gori (to on stalno ponavlja jer je sustavno 4 godine stvarao mehanizam cikličkog spuštanja kriterija). To je obrambeni mehanizam budala u obrani od pametnih, stvoriti nered u kojem se pametni ne snalaze (snalaze se pametni, samo im je teško pokrenuti narodne mase u stanju potpune bijede ... nitko ne treba vašu pamet kako bi mu nalagali odricanje, rad i disciplinu). Milanović pobjeđuje na raskalašenost i nepoštivanje normi. Na urušavanje.

Drugo, cijela oporba (voljna ustrajavati na domoljublju, osim povlaštenosti raspolagati proračunima (državnim i ostalim), koristiti se privilegijama koje proističu iz obnašanja vlasti, ne bave se zadaćama vlasti ... politološki su nepismeni, zaklonjeni u svoje dobro plaćene fotelje iz kojih politički ne djeluju (osim iritantno). Cijela oporba je nepolitička cjelina, ekonomski i sociološki željna afirmacije. Ne stvaraju politiku već se uzdaju u narodnu ogorčenost komunjarama (zaboravljajući kako nalikuju komunjarama, po svojoj lijenosti i rastrošnosti).

Treće, model "stožerne" stranke (kojoj morate davati glasove)(??)(zbog čega?) uništio je zametak demokracije u Hrvatskoj. Nakon katastrofalne kukuriku vladavine i stožerne oporbe (to su dva stupa katastrofe jer je oporba mogla sazvati referendum ...), niti parlamentarni, niti izvanredni parlamentarni izbori nisu dovoljni za smjenu i promjenu (nakaradne) vlasti. HDZ se iskazao kao nedorasla stranka trenutku (koji je beznadežan).

Četvrto, združenom demagogijom produžavaju agoniju (vlastitog postojanja na našu štetu).

Vrijeme je za referendum, odabir vlade nacionalnog spasa (ne više nacionalnog jedinstva bez titoista).
Neophodno je sastaviti vlast, tehnički doraslu težini trenutka (prezaduženosti, prevelike nezaposlenosti, padu standarda, demografskoj katastrofi i šarlatanstvu vlasti). Bez političara koji su do sada sudjelovali u javnom političkom životu RH. (Sve su napravili kako bi zaobišli neizbježno, razvlaštenje.)

Hrvatska za sva vremena


Oznake: vlada nacionalnog spasa, cikličko snižavanje kriterija, nedorasli ozbiljnosti trenutka, obrambeni mehanizam budala, povlaštenost, raspolaganje proračunom, model stožerne stranke, združena demagogija, Referendum

25

ponedjeljak

srpanj

2016

Mišja groznica



Za razliku od Karamarka (koji je 4 godine dopuštao milanovićevoj ergeli bančenje na račun napaćene Hrvatske), izjavljujem:


Pun nam je Q Stiera, Plenkovića, i sličnih.


Hrvatska je dužna 300 milijardi kuna, HDZ umjesto dokazanih kadrova nudi polukrkane koji ne znaju privezati hlače ...

Zar zaista nemate niti jednog nobelovca? Nemate niti jednog akademika (Reinera ste prešutjeli)? Nemate niti jednog uglednog doktora (nauka)?
Misliti s plenkovićem i stierom za*ebavati narod?
Uredbom (apsolutistički) staviti sudbinu naroda u ruke popišanaca ...?
Nakon Sanadera, drznuli ste se i namjestili Kosor, nakon Kosor izbornim krađama namjestili ste Milanovića. Sada nam navještate namještanje Plenkovića ...!? On (sa suradnicima i savjetnicima) nema pojma ...

Vratite nam našu vlast, pripada i proizlazi iz naroda. Referendumom ćemo vas stjerati u mišje rupe (odakle ste izgmizli)!




Oznake: karamarko, bančenje, milanovićeva ergela, napaćena Hrvatska, pun Q, Stier, Plenković, dug, dokazani kadrovi, polukrkani, nobelovci, akademici, doktori nauka, uredbe, Apsolutizam, sudbina naroda, vraćanje vlasti narodu, Referendum, mišje rupe

21

četvrtak

srpanj

2016

Zašto Plenković ne smije osvojiti vlast ...



Plenković jest alternativa Milanoviću, ali udbaška ....


Onaj tko se muči ili sumnja u pobjedu nad komunjarsko-udbaškom garniturom koju predvodi Milanović (u vrijeme Tuđmana i Đodana takvi se ne bi ni bavili politikom) zaista ima problema ...
Koliko moraš biti loš kad su ti prepreka osobe koje se niti prekrstiti ne znaju ...?

Ali, ...
Na parlamentarnim izborima ne smije pobijediti Plenković. Milanović nas otvoreno iritira i narod će mu "skinuti" glavu, Plenković će nas pokvareno "baciti" u nevolje od koji ćemo se oporavljati petsto godina (on je komunjara umotan u novi celofan).


Ostaje nejasno zašto je (bilo koja) stranka HDZ ponudila umjesto vlade nacionalnog spasa kvazi elitističku garnituru (Plenković, Stier, Krstičević, ...) koja je nesposobna zapamtiti put do Banskih dvora (a kamo li sagledati složenu situaciju i ponuditi riješenje). Uostalom, stalnim previranjem došli smo do novih izbora na koje političke stranke i političari nastupaju bez spomena glavnog problema: prevelik vanjski i javni dug.

Umjesto konsenzusa i angažiranja najboljih hrvatskih sinova i kćeri (službe) nam serviraju isprazne, anonimne, nesposobne, kljaste (i ćorave) osobe (bez kompasa i kočnice).
Smisao monopola na zakonodavstvo i izbjegavanja javnog sučeljavanja o javnom dugu neumitno zahtijeva organiziranje referenduma o narodnoj volji (bez obzira na parlamentarne izbore).
Vrijeme je sticanja uvida javnosti u genezu nastanka dugova i odabir modela rješavanja dugovanja.
Sakrivanje iza ispraznih stranačkih programa najbolje je vidljiv na primjeru HDZ-a.

Nude osobu koja s 20 godina nije ustajala protiv Račana i komunista, s 21 godinu nije ustajala protiv srpske agresija , a s 46 godina bi nas trebao spašavati od Milanovića ... i to im je izborni program (plenković je umjeren i vješti retoričar koji će poraziti milanovića?! milanovića je porazila majka priroda (vidim i plenkovića)). Trećerazredni otpad maršira Hrvatskom.

Upravljanje službi izbornim procesima otklonilo je Hrvatsku od politike nezavisne države (s granicom na Drini), ali je pomaklo ka državi s granicom na rubu razuma ...
Uništiti gospodarstvo i sve ono što počiva na gospodarstvu suludi je plan razbijanja (poveljom UNa zagarantiranih) odlika države koja objedinjava teritorij, stalno stanovništvo, vlast i sposobnost stvarati odnose s drugim državama.
Hrvatska je sustavno onemogućavana djelovati i nastupati kao država. Onaj tko će je naviše zakočiti je (prerušeni)(komunjarski otpad) Plenković.
Glasujte za vragove, s njima ćemo se lako obračunati. Hrvati vole otvorene neprijatelje, protiv prevare i nekaraktera se ne znaju (i ne mogu) boriti... izgubiti će mjesto u raju.

Ja sam rekao!



Oznake: komunjarsko-udbaška garnitura, alternativa, parlamentarni izbori, Plenković, Milanović, narod, nevolje, Vlada, nacionalnog spasa, najbolji hrvatski sinovi i kćeri, javni i banjski dug, javno sučeljavanje, Referendum, službe, onemogućavanje djelovanja kao države, prerušen, komunjarski otpad, vragovi, otvoreni neprijatelji, pokvareni i nekarakterni, mjesto u raju

03

četvrtak

ožujak

2016

L-ustracija (odmah)!



Hrvatska je sustavno zapuštena.
Politički (i institucionalno) vođena ka nefunkcionalnoj, neprirodnoj tvorevini.
Moderni Ustav i moderna država ne mogu djelovati u takvom okružju.

Nemogućnost uspostave pravne države, polovičnost svih pokušaja, stalna kriza, ...
Potrebno je raščlaniti sustav (sustav je objekt naučnog razmatranja) i otkloniti stalni izvor (problema).

Znakovito je kako državu vode politički aktivisti, i unatoč problemima ustrajavaju na svom (izbornom, * njih i njihov izborni legitimitet) legitimitetu.
Parlament je apsolu(kul)ti(toi)stički (bez političke borbe ili bilo kakvog oblika otpora), s otvorenim putem ka uspostavi totalitarnog sustava. SDP prednjači (hdz se skriva iza sdpovih vladavina ...).

Referendum o LUSTRACIJI, ograničavanju prava Sabora i zastupnika, o učinkovitoj kontroli svih oblika vlasti, ...
Ne može RH biti socijalna država zaduživanjem ili izglasavanjem poreza na nekretnine (oduzimajući imovinu jednima kako bi poklanjali drugima ...).

Od Tuđmanove smrti kriteriji (provođeni od tajnovitih službi koje kontroliraju izbore) državnih dužnosnika iz mandata u mandat se smanjuje.
Pustiti nekoga bez provjere upravljati brodom (učiniti ga pomorskim kapetanom) ili avionom (učiniti ga kapetanom aviona) je nezamislivo (zbog tragičnih posljedica).
Instalirati nekoga na državne dužnosti, nesposobnog i zlobnog, je specijalni rat.
LUSTRACIJA je proces razdruživanja nakon tranzicije, pomirbe, rata i specijalnog rata (koji u kontinuitetu, ali različitim oblicima traje stoljeće).
Hrvatska mora pobijediti (svoje domaće krvoloke).

Totalitarni sustavi su počinili zločine (pojedinačne, i protiv čovječnosti). Zbog zločinačke naravi su nezakoniti. Lustracija se može provesti i kaznenim postupcima (protiv svih koji su planirali, provodili ili pomagali u počinjenju tih zločina). Iako bi i bez lustracije i kaznenih progona, samo na temelju današnjeg ponašanja iste osobe podlijegale kaznenom zakonu (opstrukcije demokracije).
LUSTRACIJA je civilizirani čin demokratizacije društva. Svi koji navode protek roka za lustraciju zaboravljaju kako kazneni progon počinitelja zločina protiv čovječnosti ne zastarijevaju, lustracija takvih osoba i skupina ne može zastarjeti. Ograničena lustracija (na počinitelje zločina koji ne zastarijevaju) državu bi oslobodila polu glupih, polu ludih (ovisno koja ih polovica instruira iz sjene) Milanovića, Josipovića i sličnih (Ostojića). Ruskih agenata koji slobodno (s pozicija vlasti) djeluju protiv države, Ustava i zakona. Protiv Hrvatske i Hrvata/ica.
LUSTRACIJA je neophodna, demokracija naš odabir.
Referendum o lustraciji je najbrži put ka demokratizaciji Hrvatske.

Lustracija je čin suočavanja s vlastitom prošlošću (u kojoj su jedni bili progonitelji, a drugi progonjeni). Relativizirati žrtve ne čini društvo pravednim, a ustavna odredba društva kao pravičnog je obaveza. L-ustracija (odmah)!


Oznake: Hrvatska, nefunkcionalna, pravna država, rasčlamba sustava, takozvani izborni legitimitet, lustracija, Referendum, smanjivanje kriterija za obnašanje državne funkcij, specijalni rat, totalitarni sustav, zločin protiv čovječnosti, ruski agenti, demokracija, suočavanje s prošlošću, progonitelji, progonjeni, pravičnost, L-ustracija

10

srijeda

veljača

2016

Vrijeme je za narodni obračun sa narodnim zastupnicima


Hrvatski (državni) sabor, zakonodavno tijelo RH, parlament s mnogim ovlastima uzročnik je krize koja se u Hrvatskoj nastavlja.
Produžavanje (ne pripadajuće) moći posredstvom pozicioniranih (prikrivenih, iako ih prikriti nitko ne može ...) zastupnika ukazuje na zavjeru državnih institucija i pojedinaca koji su opstruirali demokraciju.

Najizglednije je kako će krizu (prouzročenu voljom titoista vratiti zaboravljenu tvorevinu utemeljenu na jednoumlju) biti moguće razriješiti jedino narodnim uplitanjem. Referendumom ili javnom pobunom (uličnom demonstracijom moći).
Vrijeme je poništiti samovolju samozvanih propagatora apsolutizma i totalitarizma. Vrijeme je za obranu slobode.
Vrijeme je za narodni obračun sa onima koji se skrivaju iza uloge narodnih zastupnika.

Revolucija je izgledna. Vrijeme je za narodnu volju.

Eugene Delacroix, Sloboda na barikadama


Oznake: Hrvatski (državni) sabor, parlament. zakonodavno tijelo, politička kriza, nepripadajuća politička moć, produžavanje moći, zavjera državnih instiucija i pojedinaca, opstruiranje demokracije, titoisti, jednoumlje, narodno uplitanje, Referendum, javna pobuna, obrana slobode, obračun naroda s narodnim zastupnicima

05

utorak

siječanj

2016

Socijaldemokracija i nacionalna država


Socijaldemokracija je parlamentarna borba za uspostavu socijalizma (socijalnost socijalizmu nije primarna zadaća, kako u zadnjih 25 godina krivo pretpostavlja biračko tijelo RH).
Socijalistički odnos prema naciji i nacionalnoj državi je bitno drukčiji od nesocijalističkog poimanja.
Socijalizam kritikom vlasništva, gradi negativno gledište o naciji i stvara koncept odumiranja nacije.

U (novostvorenoj) državi, stvorenoj pravednim ratom (suprotstavljanjem agresiji), tek izišloj iz multietničke (socijalističke) tvorevine koja je uspostavljena na socijalističkim temeljima (sfrjot) (sada znamo zašto je socijalistička jugoslavija bila multinacionalna; provodili su sociološki eksperiment provjeravanja socijalističkih teza o odumiranju nacija), glasati na izborima za povratak socijaldemoktarske partije (sdp-a) kojem je cilj parlamentarno uspostaviti socijalizam) graniči s ludošću.
Zaista, Hrvatska nije izišla iz mraka (politčke nepismenosti i neodgovornosti).

(Konačno) Uspostava nacionalne države (na prepolovljenom povijesnom teritoriju) (polovičan je uspjeh) i nakon toga povratak socijalizma (kojem nacija smeta) polovičan uspjeh desetkuje.
Tko glasa za socijaldemokratsku partiju? Međimurci, dio Zagoraca, Prigoraca, Gorana, ... odreda nacionalno čisti (možda zbog toga i nacionalno neosviješteni). Ni odnos socijalizma prema vlasništvu ih ne odvraća od (zlokobne) partije ...
Dio "urbanog" (seljobera koji su zaposjeli nacionalizirane stanove ili su podobnošću ušetali u socijalističke zgradurine) stanovništva podjednako neodgovorno (prema vlasništvu) glasuje za socijaliste (proruse, prosrbe, ateiste, anacionalne, amoralne, ... zločince).

Postoje više oblika socijalizma. Nacional socijalizam (nacizam) je jedan od oblika (kojeg u Hrvatskoj socijalisti ne priželjkuju). Neki autori (James Connolly, irski republikanac i socijalistički vođa) tvrde da istinski nacionalizam može biti samo socijalistički ...

Jedini oblik borbe protiv poraženog sustava (socijalizma, jednakosti (ali prije meni) i zajedničkog vlasništva) je borba protiv nositelja tih ideja.
Ili vojnom diktaturom ili referendumom o zabrani rada partija koje veličaju (prevladani) socijalizam.
Socijalna država nije socijalistička, niti je socijalistička država socijalna država.

Referendum o zabrani socijaldemokracije (parlamentarnog puta uspostave socijalizma).


Oznake: novostvorena nacionlana država, socijaldemokracija, socijalizam, nacional socijalizam, nacionalizam i socijalizam, Referendum, vojna diktatura