11

nedjelja

rujan

2016

Vlada nacionalnog spasaHrvatska se udavila u cikličkom snižavanju kriterija. Nakon budale, veća budala (za sada je kralj budala zoka ...).

Kada nakon katastrofalne vlasti sdpa i milanovića (u trajanju od 4 godine, što je bez pravovaljane reakcije samo po sebi znakovito (signifikantno)), na dvojim uzastopnim (u roku od nepune godine dana) parlamentarnim izborima ista svita ima podjednak broj glasova i mandata, onda je (takmac)(cjelokupna oporba) u nezavidnom položaju.
Izbori više opterećuju nekomunjarske političke snage (i prokazuje ih kao vrlo nedorasle ozbiljnosti trenutka).
Nekoliko je objašnjenja tome.

Prvo, nakon milanovića može doći samo gori (to on stalno ponavlja jer je sustavno 4 godine stvarao mehanizam cikličkog spuštanja kriterija). To je obrambeni mehanizam budala u obrani od pametnih, stvoriti nered u kojem se pametni ne snalaze (snalaze se pametni, samo im je teško pokrenuti narodne mase u stanju potpune bijede ... nitko ne treba vašu pamet kako bi mu nalagali odricanje, rad i disciplinu). Milanović pobjeđuje na raskalašenost i nepoštivanje normi. Na urušavanje.

Drugo, cijela oporba (voljna ustrajavati na domoljublju, osim povlaštenosti raspolagati proračunima (državnim i ostalim), koristiti se privilegijama koje proističu iz obnašanja vlasti, ne bave se zadaćama vlasti ... politološki su nepismeni, zaklonjeni u svoje dobro plaćene fotelje iz kojih politički ne djeluju (osim iritantno). Cijela oporba je nepolitička cjelina, ekonomski i sociološki željna afirmacije. Ne stvaraju politiku već se uzdaju u narodnu ogorčenost komunjarama (zaboravljajući kako nalikuju komunjarama, po svojoj lijenosti i rastrošnosti).

Treće, model "stožerne" stranke (kojoj morate davati glasove)(??)(zbog čega?) uništio je zametak demokracije u Hrvatskoj. Nakon katastrofalne kukuriku vladavine i stožerne oporbe (to su dva stupa katastrofe jer je oporba mogla sazvati referendum ...), niti parlamentarni, niti izvanredni parlamentarni izbori nisu dovoljni za smjenu i promjenu (nakaradne) vlasti. HDZ se iskazao kao nedorasla stranka trenutku (koji je beznadežan).

Četvrto, združenom demagogijom produžavaju agoniju (vlastitog postojanja na našu štetu).

Vrijeme je za referendum, odabir vlade nacionalnog spasa (ne više nacionalnog jedinstva bez titoista).
Neophodno je sastaviti vlast, tehnički doraslu težini trenutka (prezaduženosti, prevelike nezaposlenosti, padu standarda, demografskoj katastrofi i šarlatanstvu vlasti). Bez političara koji su do sada sudjelovali u javnom političkom životu RH. (Sve su napravili kako bi zaobišli neizbježno, razvlaštenje.)

Hrvatska za sva vremena


Oznake: vlada nacionalnog spasa, cikličko snižavanje kriterija, nedorasli ozbiljnosti trenutka, obrambeni mehanizam budala, povlaštenost, raspolaganje proračunom, model stožerne stranke, združena demagogija, Referendum