11

utorak

listopad

2016

Dvije porazne činjenice današnje vlastiBorba za poziciju (vlasti), svojstvenu nedemokratskim sustavima, uz potpuno otuđenje političke moći, svakodnevno izvire iz svih političkih struktura hrvatskog društva.
Svi (medijski eksponirani) očituju se o nužnim koracima (nekog) (polu) Plenkovića.
Zašto bi taj (prozvani) morao odlučno ili bili kako drukčije preuzimati liderstvo (koje partijska stoka zagovara)?

U demokraciji pobjednik izbora sagleda zahtjeve svojih birača, postotak glasova koje je osvojio i pokuša sa.staviti vladu koja će zastupati interese društva (u kontekstu složenosti potreba i želja). To mogu samo političari koji su dobro upućeni u parcijalnosti interesa društva, sustav vrijednosti izgrađen kroz program dugogodišnje predočavan biračima i pristašama.

Politički lideri ne prakticiraju liderstvo obnašajući vlast (to svaka budala može, koristeći represivni i prisluškivajući aprat). Političko se liderstvo stiče na političkim tribinama u selima (oko Knina, Kostajnice, Virovitice ili Čakovca).
Političar liderstvo provodi u svakodnevnom političkom radu stranke (kojoj pripada). Sada (nakon Sanadera, Kosorice, Milanovića) nam se ukazao (polu)Plenković. (Ona druga polovica baulja bespućima ljudske pohlepe.)
Premijer (ma tko bio) nije lider, ne želim živjeti u državi u kojoj itko ima pravo odlučivati u moje ime. Nisu mi potrebni povlašteni (šarlatani).
Glasuj za njega u hdzu, glasuj za njega na izborima, plaćaj mu porez i služi mu (jer je vladar a ne zaposlenik). Plenković (pogotovo) ili bilo tko drugi ne može biti povlašten (iako je proces otuđenja političke moći odmakao).
(Komunjarska posla I.)


Slaganje (novog) HDZ-a na tuđmanovskim osnovama (pomiješati priglupe komunjare/partizančine i njihovu djecu/unuke sa priglupim ustaškim unucima i domobranskim sinovima) nije proces pomirbe Hrvatske. Hrvatska se ne može pomiriti (jer nije podijeljena po ideološkoj ili nekoj pomirljivo rješivoj osnovi).
Hrvatska je podijeljena po težoj i nepremostivoj osnovi. Podijeljena je na lopove, neradnike, nesposobne i na one koji vjeruju kako nisu takvi (nesposobni, neradnici, prevaranti).
Parazitska i neparazitska Hrvatska se svađaju, pomirba je nemoguća.
Znači, i nova vlast nas neće pomiriti (samo će nas dublje posvaditi jer je parazitska i pljačkaška).
(Komunjarska posla II.)Oznake: otuđenje političke moći, političko liderstvo, vlast, parcijalnost interesa, povlaštenost, komunjarska posla, tuđmanovske osnove (pomirbe društva), uzroci podijeljenosti, parazitska i neparazitska Hrvatska, produbljenje sukoba

11

nedjelja

rujan

2016

Vlada nacionalnog spasaHrvatska se udavila u cikličkom snižavanju kriterija. Nakon budale, veća budala (za sada je kralj budala zoka ...).

Kada nakon katastrofalne vlasti sdpa i milanovića (u trajanju od 4 godine, što je bez pravovaljane reakcije samo po sebi znakovito (signifikantno)), na dvojim uzastopnim (u roku od nepune godine dana) parlamentarnim izborima ista svita ima podjednak broj glasova i mandata, onda je (takmac)(cjelokupna oporba) u nezavidnom položaju.
Izbori više opterećuju nekomunjarske političke snage (i prokazuje ih kao vrlo nedorasle ozbiljnosti trenutka).
Nekoliko je objašnjenja tome.

Prvo, nakon milanovića može doći samo gori (to on stalno ponavlja jer je sustavno 4 godine stvarao mehanizam cikličkog spuštanja kriterija). To je obrambeni mehanizam budala u obrani od pametnih, stvoriti nered u kojem se pametni ne snalaze (snalaze se pametni, samo im je teško pokrenuti narodne mase u stanju potpune bijede ... nitko ne treba vašu pamet kako bi mu nalagali odricanje, rad i disciplinu). Milanović pobjeđuje na raskalašenost i nepoštivanje normi. Na urušavanje.

Drugo, cijela oporba (voljna ustrajavati na domoljublju, osim povlaštenosti raspolagati proračunima (državnim i ostalim), koristiti se privilegijama koje proističu iz obnašanja vlasti, ne bave se zadaćama vlasti ... politološki su nepismeni, zaklonjeni u svoje dobro plaćene fotelje iz kojih politički ne djeluju (osim iritantno). Cijela oporba je nepolitička cjelina, ekonomski i sociološki željna afirmacije. Ne stvaraju politiku već se uzdaju u narodnu ogorčenost komunjarama (zaboravljajući kako nalikuju komunjarama, po svojoj lijenosti i rastrošnosti).

Treće, model "stožerne" stranke (kojoj morate davati glasove)(??)(zbog čega?) uništio je zametak demokracije u Hrvatskoj. Nakon katastrofalne kukuriku vladavine i stožerne oporbe (to su dva stupa katastrofe jer je oporba mogla sazvati referendum ...), niti parlamentarni, niti izvanredni parlamentarni izbori nisu dovoljni za smjenu i promjenu (nakaradne) vlasti. HDZ se iskazao kao nedorasla stranka trenutku (koji je beznadežan).

Četvrto, združenom demagogijom produžavaju agoniju (vlastitog postojanja na našu štetu).

Vrijeme je za referendum, odabir vlade nacionalnog spasa (ne više nacionalnog jedinstva bez titoista).
Neophodno je sastaviti vlast, tehnički doraslu težini trenutka (prezaduženosti, prevelike nezaposlenosti, padu standarda, demografskoj katastrofi i šarlatanstvu vlasti). Bez političara koji su do sada sudjelovali u javnom političkom životu RH. (Sve su napravili kako bi zaobišli neizbježno, razvlaštenje.)

Hrvatska za sva vremena


Oznake: vlada nacionalnog spasa, cikličko snižavanje kriterija, nedorasli ozbiljnosti trenutka, obrambeni mehanizam budala, povlaštenost, raspolaganje proračunom, model stožerne stranke, združena demagogija, Referendum