05

nedjelja

prosinac

2021

Kratki Troblogipo

Budite se odgovorni - mislite na njih

Poslodavci su se (nekad) zauzimali za radnike, njihove obitelji kao izvor nove radne snage, napretka i porasta BDP-a.
Komunističke zemlje su uspostavile komitete koji su upravljali proizvodnjom i razvojem, zapadne zemlje su razvile privatno poduzetništvo.
Prvi su proganjali nekomuniste, drugi komuniste (bez obzira na utjecaj na BDP).
Robotizacijom povećanje stanovništva gubi smisao. Niti jedna strana nije zainteresirana za populaciju bilo kojeg usmjerenja.

Jedino je moć (politička - zapravo represivna) moneta budućnosti.
U tim okvirima politička i društvena moć mora biti strože kontrolirana, a osobe na takvim funkcijama brže rotirane.
Mandati na četiri godine su predugi, spodobe to pretvore u vječnost.
Sadašnje vlade su opomena za budućnost.Referendum je uvijek dobrodošao

Referendum je uvijek dobro došao.


Rimac

Rimac je opasnost. Sposobni smetaju, jer su milijuni i milijarde stanovnika ove Zemlje nesposobni preživljavati. Treba sposobnim oduzeti mogućnosti i hraniti milijarde sirotinje (dok se ne dokopate vlasti). Kad se dokopate vlasti onda su i Rimac i milijarde sirotinje nesposobni.
A Rimac će i tada biti opasnost.
1/2


Oznake: budite se odgovorni, poslodavci, radnici, bdp, komunisti, zapad, mo, rotacija vlasti, Referendum, Rimac, sposobnost, opasnost

08

ponedjeljak

ožujak

2021

Hrvatska u raljama budaletina, pRostaci
To što u Hrvatskoj uspijeva manjini nije demokracija.To što svi traže izbornu potporu odražava stanje političkih kandidata koji nisu zastupnici narodnih htijenja već interesnih skupina (partija) koje sustavno izigravaju demokraciju (i time podliježu najtežim kaznama, jer je demokracija temeljno načelo RH).

To što Ustav RH proglašava demokraciju temeljem u Članku 1., a u Članku 2. daje mogućnost Saboru samostalno, bez odgovornosti, donositi nedemokratske odluke stvar je (vidi Q) tog Sabora koji je izglasao takav Ustav. Normalno, taj članak je neustavan i nevažeći (dovedete li mene na vlast sve koji su se okoristili narodnom imovinom, izigrali povjerenje ili na drugi način naudili narodu po kratkom ću postupku #*!"*/ ).

Dakle, tražiti glasove naroda za izbore, umjesto da kao narodni izaslanici idu na izbore s već poznatim brojem glasova osoba kojima odgovaraju je PROSTAKLUK.

Idite u * materinu, vi glasovi partija i službe koje vas drže.

Povijest (Dubrovnika) nas uči što vlast radi s kretenima. Pametni se ne izlažu takvim iskušenjima.
Ako je Dubrovnik u vrijeme procvata birao kneza na 30 dana koje će nam * materine doživotni predsjednici, vječni političari?!


Hrvatska mora reformirati sva tri stupa vlasti.
Sve sadašnje suce razjuriti i razvlastiti, Sabor vratiti kao Državni u dvodomno stanje uz obavezu suglasnosti naroda za sve zakone i odluke koje donose, Vladu RH obavezati na poslušnost brzim narodnim referendumima kojima narod može opozvati Vladu.
Treba uvesti učinkovit i brzi opoziv svih u sva tri stupa vlasti kako bi demokraciji dali šansu.

Napomena.
Svojedobno je sovjetska-kominternovska instrukcija titovoj čergi naglašavala potrebu potpune kontrole vlasti uspostavom zavaravajućeg političkog nadmetanja tako da su svi akteri prorusko-prokomunistički.
Tako sada imamo pola biskupa koji su titoisti-rigidni boljševici (jer bi za tituli i privilegij prodali dušu vragu).
Danas se u Hrvatskoj za vlast nadmeću samo takvi.

Nijednog političkog kandidata, dužnosnika nije predložio narod nego su samoproglašeni ili partijski kadrovi.
Ako u Hrvatskoj ne postoji politička stranka koja prije izbora ima podršku tijela koje zastupa, onda sve partije koje glasuju same za sebe (pa nam s 3 srba, 2 srba i 17% prodaju "demokratiju") onda treba uvesti diktaturu i sve takve političke subjekte likvidirati.

Hrvatsku nema tko braniti.Oznake: demokracija, mo, izborna potpora, prostakluk, Ustav RH., narod, partija, povijest Dubrovnika, knez, opoziv, zastupstvo, Državni dvodomni sabor, reforma sva tri stupa vlasti, volja naroda

25

srijeda

studeni

2015

Sanadera nitko/netko nije volioSanader (kao pojam otuđenja političke moći)

Politika se (u svom lošem izdanju) trudi priskrbiti (političku) moć.

Moć (grč. dynamis; lat. potentia, potestas) se danas definirana na mnogo raznih načina.
Moć je sposobnost ili snaga pojedinca ili skupine da utjeće na događaje i odnose u zajednici unatoč otporu.
Može se identificirati još čitav niz i dalje aktualnih sporova o moći, njenoj prirodi, izvorima i oblicima, te valja biti jako oprezan pri davanju općih određenja.
Moć je svaka vjerojatnost, unutar nekog socijalnog odnosa, da će pojedinac provesti svoju volju, čak i usprkos otporu drugih ljudi, a bez obzira na osnove na kojima ta vjerojatnost počiva.

Vrste moći[uredi VE | uredi]
legitimna moć
po hijerarhiji ’ položaj vođe, sudac itd.
moć stručnosti
liječnik, atomski fizičar i sl.
moć ugleda
rezultira identifikacijom podređenih s vođom
moć nagrađivanja
sklonost da neki ljudi mogu nagrađivati
moć prisile
osobna moc- moc odlucivanja, djelovanja, stvaranja, prelazenja prepreka...

https://hr.wikipedia.org/wiki/Mo%C4%87

Težnja (nedemokratska) Sanadera zauzeti položaj (i priskrbiti moć) udružila ga sa skupinom totalitarista (Manolić. Mesić. Lončar, ...), ruskih agenata.
Moć u odnosu na običnog glasača je relativna (jer skriva nemoć u odnosu na naredbodavce). Kako je politika (sticanja nepripadajuće moći) prikrivena igra, Sanader nije ni znao s kime se urotio. U takvoj igri postao je igračka.


Da sam htio braniti Sanadera naveo bi nesavršeno društvo (zbog čega se uvijek trudimo biti bolji) kao izvor sukoba, generator nedostatka resursa. U takvom društvu pridržavanje formalnih normi nije preporučeno (do u dijelu koji unapređuje društvo pravnom normom). U gospodarstvu siva i crna ekonomija popunjavaju nedostatke gospodarskog sustava (i osiguravaju funkcioniranje društva, pa tako i onog gospodastva utemeljenog na pravu).
U protivnom, ako društvo nije savršeno i ne osigurava svakom pojedincu opstanak u društvu (zbog neprikladnih normi), pojedinac ima pravo odbaciti cjelokupni sustav.
Komunističko-ruska (sovjetska) škola (titoista) ne dopušta odmake od pravne norme (ali samo kad su nepripadajuće političke strukture u pitanju). Rigorozni su samo prema zapadnim, građanskim i demokratskim sustavima. Po prirodi, uspostavljaju sustav kod kojeg je nesavršenost izrazita (ipak se radi o ruskoj školi), nedopuštanje sive i crne privrede izrodilo je slomovima (koji su vodili u glad). Poznata je sovjetska glad (po Oktobarskoj revoluciji), Gladomor (ukrajinska glad u Sovjetskom savezu), kineska glad (Mao Ce Tungova), kubanska glad, jugoslavenska glad (oslabljena američkom pomoći), kubanska glad, rumunjska glad, ...
Katastrofa (podmuklog neznanja i namjere) račanove, posebno milanovićeve vlasti.

Ruska škola (despocije) proziva i proganja neruske političke strukture (progonima i prokazivanjem). Što prokazuju? Svoju nemoć? Svoje zle namjere?
Sudar ruske i američke (zapadne) doktrine dala je za pravo američkoj koncepciji (nesavršenog društva).
Hrvatska nije smjela dozvoliti povratak rusofila (koji prozivajući društvene nesavršenosti uspostavljaju veću nesavršenost). Pojačavaju društvenu nepravdu.
Tko to do sada nije uočio nije sposoban samostalno brinuti o sebi.

Društveno zlo je veliko ili veće.
U tom smislu, pojava Sanadera (kao osobe koja je plivala između vlastitih želja i društvene zbilje) je signifikantna (ukazujući na količinu otuđene političke moći). Poslužio je svojim nalogodavcima uspostaviti proruski sustav, prema kojem su njegova odstupanja minorna. Oni koji su ga pritvorili, svojim su odstupanjem njegovo odstupanje učinili prihvatljivim (iako je osim njegova osobnog promoviranja ionako bilo prihvatljivo). Ispada da je Sanader zatvoren samo zato što ga nitko/netko nije volio.
(Iako ga oslobađaju i optužuju po potrebi (politike rusofilske škole titoista).)

(Tema nije iscrpljena, a obiluje i slikovitim prikazima zabluda slučaja Sanader ...Oznake: otuđenje političke moći, mo, vrste moći, komunističko-ruska škola, dva pogleda na društvenu nesavršenost, društveno zlo, sanader