22

utorak

ožujak

2022

Ako su vam birači budale, morate slušati budale




Ustav (RH) i demokracija (kao osnovni temelj/i Republike Hrvatske) podrazumijevaju zastupanje glasača/birača a ne korištenje zastupničkog mandata za provedbu vlastitih stajališta zastupnika (i državnih institucija) (što je naknadno, protustavno naklepano u Ustav u vrijeme račanove-smradokoalicije).
Namjerno ne spominjem vlast, jer vlast postoji u samo jednom obliku - vlast naroda.

Pozivanje na ustavne ovlasti zastupnika, bez odgovornosti prema biračima je suspendiralo demokraciju, suspendiralo Ustav a samim tim i dodanu krpicu o slobodi zastupnika samostalno donositi odluke bez odgovornsoti prema biračima.

I s tom ustavno-neustavnom "krpicom" kradu izbore (grijeh grijeha), jer je bitno tko će kršiti Ustav i obezvlastiti narod.
Sad vidimo da ruski novci i ruske ubojice stoje iza svih postuđmanovskih vladavina nevladavine ustavnog prava.

Spomenici ruskom imperijalizmu

Ruska federacija dotira novce za obnovu jugoslavenskih ideja, partizanskih spomenika i omalovažavanja spomenika Hrvatskog rata za neovisnost (od dijela prorusko-prosrpskih huligana (ftužman) po sovjetskom ratu s i protiv Hitlera nazvan Domovinskim).
Tako su dotirali novce za obnovu spomenika i proslave u srbU (Sanaderu Ivi, Kosor Jadnici, Jusipović Mutavcu, Milanović Cvetka Zoranu, Plenković mutantu Andreji. Dotirali novce i udijelili odlikovanje pokojnom mili jer je spomeničkim fontanama i nekakvim spomenikom domovini (u koju kao nevjernik nije stigao) kojim je pokušao razmontirati spomenik na Medvedgradu (kamo, opet, mile neće stići).
I jUsipović je odlikovan putinovim ordenom kretena velereda debilčine (partizanskog sina s dva razreda muzičke i jednim razredom poluprava).

U pokušaju restauracije anti-protiv-nesvrstano-ruskih teritorija prvo je ISIL rezervirao Hrvatsku za granično područje (s razvijenom Europom). Sada Putin traži novu Jaltu (Jestedebili 2), ali pod uvjetom da Bruce Willis ne sudjeluje (Umri muški) nakon čega bi Hrvatska bila granična s razvijenom Europom, pod srpskim i ruskim nadzorom (raseljavanja profašističkih građana, a ostatak bi komunistički služio širenju srba i rusa - kao pravi kreteni (nekad su ih zvali orjunaši).

Izborne prijevare, postizborni kriminal bi trebali okarakterizirati kao visoku politiku u kojoj smradovi (gjuro pucar stari) zauzimaju visoka mjesta.
Nenarodni režim u ime naroda.

Dobro, sve treba p*klati, pa se onda ispričati i okrenuti budućnosti (u kojoj bi, ako ste se zapitali zašto bi bili pogranični teritorij, trudom i radom izgradili društvo dostojno življenja).

Dakle, ako su vam birači budale, nemojte se praviti pametni.


Napomena: Ako iz iskustva Dubrovačke republike niste shvatili zašto kretene treba razvlastiti prije nego polude onda ste za ništa.




Oznake: birači, budale, ustav, RH, zastupnici, vlast naroda, restauracija ruskih teritorija, ordeni, spomenici ruskom imperijalizmu, izborne prijevare, kreteni, pogranični teritorij

13

petak

siječanj

2017

Majmuni, tko će vratiti dug RH?



Pomirba u Hrvatskoj nije značila pomirbu partizanskih i ustaških sinova (sinovi mogu biti samo svojim odabirom pobornici ideologija svojih očeva).
Pomirba (u Hrvatskoj) ne označava izmirenje (ideologija i pobornika) na ravnopravnim osnovama (izjednačavanje), već je sintagma (kulturan iskaz za prigodu prihvaćanja zločinačke naravi jugoslavensko-komunističke socijalističko-prosovjetske diktature, totalitarizma i neljudskosti) za nuđenje postupka prolaska katarze i uključivanja u društvo na osnovama odbacivanja sustava koji se urušio (zbog neljudskosti).
Titoizam i obrana vrijednosnog sustava koji je stvorio Tito (sa sljedbenicima) je totalitaran, zločinački i "pomirba" ne podrazumijeva mirenje već katarzu svih koje je sustav prisilio ili su dragovoljno sudjelovali u stvaranju i održavanju tog sustava.

Tito je zločinac, Jugoslavija zločinačka tvorevina. (SDP je (isplivavanjem naravi istaknutih članova) očito produkt sustava koji smo osudili, a sami sdpovci nisu prihvatili ponuđenu prigodu prolaska kroz katarzu.)


Oni koji su se mirili, pokazali su svoje pravo lice. Unatoč demokraciji (ustavna kategorija), vlasti pripada narodu koji bira zastupnike (čitaj: zastupnike) i neposredno odlučuje.




Unatoč Ustavu RH, Sanadera je ustoličio Mesić i Manolić, Kosor je pripremana po ministarstvima (iako nije HDZ-ov kadar), Kosor je dovela (HSLS-ovca) Plenkovića i namjestili ga na 100 000 kuna plaće (EU-parlamentarnog zastupnika), Plenković će dovesti Rafaela (onog iz pjesme Ja sam Rafo, prezime mi znate), ... i tako u nedogled. Demokracija? (Pripremaju i namještaju kandidate (koje narod ne bira).)
Narodu su nudili Gotovinu (u bijegu, u pritvoru)(iako su znali kako Gotovina nije politički kadar). Gotovine nema.
Nudili su domoljublje (i Karamarka)(nema ni Karamarka, ni domoljublja). Nema demokracije, nema vlasti ... jedino narod postoji (bez vlasti, bez države, bez političkog prava). Obmanjuju.
Nudili su preferencijalno glasovanje, preferencijalnih zastupnika nema (u izvršnoj vlasti).
S 18% glasova nametati prodaju HEP-a, kupovinu INA-e bez referenduma može samo titoistički smrad. Znate kako će takvi proći. Pomirba je prigoda za pokajanje, a ne za nastavak po starom. Politika straha na politiku bezobraštine.
Moje političko pravo u datim okolnostima ne ustupam nikome, odbijam bilo kakav legitimitet (zastupstvo ili nadglasavanje). Osporavam pravo ikome uspostavu bilo kakve vlasti (do vlasti Svevišnjeg, koji u ova vremena nije na mojoj strani (iako za sebe ne tražim njegovu naklonost)...).
Ili je SDP na vlasti, ili je na vlasti netko tko ima 13 glasova (Komiteta??). Kada će na vlasti biti narodni zastupnici (koji će u svakoj nedoumici omogućiti narodu neposredno odlučivanje)?!

Sustavno obmanjivanje naroda, s katastrofalnim posljedicama (20 godina bačenih u vjetar, upropašteni životi jer je šaka titoističkih klipana (kojima čast, slava i dobro naroda ništa ne znače) otuđila vlast.

Majmuni, tko će vratiti dug RH? (Niste znali ukinuti socijalističko (za odabrane besplatno) školovanje, socijalističko (za odabrane besplatno) zdravstveno osiguranje (u čiju centraliziranu blagajnu oni kojima je zdravstveno besplatno sliju 24 milijarde kuna). Niste znali stvoriti javni servis. Jer ste nepopravne varalice (i zločinci)(kojima je krvolok Tito uzor (iživljavanja na narodnoj muci).)







Oznake: pomirba, izmirenje, sintagma, totalitarizam, neljusdkost, katarza, vrijednosni sustav, zločinac, pravo lice, narod, vlast, zastupnici, neposredno odlučivanje, Rafae, Gotovina, nada, domoljublje, karamarko, preferencijalno glasovanje, Referendum, besplatno školstvo, besplatno zdravstvo, javni servis, moje političko pravo je neotuđivo, 12 majmuna

18

petak

ožujak

2016

Saborski opančari



U (Državnom) Saboru RH zasjedaju parlamentarni zastupnici.
Bez obzira na način izbora i (neobvezujući) oblik zastupničkoga mandata (pogotovo jer je neobvezujući) zastupnici imaju obavezu u Saboru (parlamentu) djelovati kao zastupnici. Zastupati (nekoga ili nešto) obvezuje suvislo obrazlagati stavove, gramatički i logički jasno izlagati misli koje koriste državi ili određenoj (društvenoj) skupini.
...

Primjer Milanovića (bivšeg premijera), koji je u saborskoj raspravi o proračunu iznio niz (vlastitih/ ili ruskih) gledišta o instituciji kreditnog rejtinga zapanjuje.
U (Državnom) Saboru (Državni sabor RH) postoji "zastupnik" koji (ne zastupa nikoga poznatog, pretpostavka je kako zastupa ruske tajne službe) svoje stavove o agencijama za kreditni rejting omalovažava tvrdnjom kako njihove procjene "ionako" ništa ne znače ... (jer su kamate u Italiji ionako male unatoč lošim procjenama kreditnoga rejtinga ...).

Personalizacija (osobina krkana sa obronaka "partizanske" Zelengore) parlamentarnog života (isključujući zastupanje) svodi nas na državu s malim izgledima prosperirati u demokraciji.

Agencije za kreditni rejting procjenjuju rizike kreditnoga ulaganja, i posredno određuju kamatnu stopu (koja nije posljedica samo kreditnoga rizika ...).
Zastupnik koji dobije prigodu zastupati u zakonodavnom tijelu nečije interese ne "lupeta" gluposti. Dobro odmjeri kako će predočiti interese koje zastupa i vodi računa o vlastitom biračkom tijelu.
Milanović laže, lupeta, ne zastupa, narcisoidno iritira (jer ionako budale nitko ne primjećuje, a kad ih i primijeti nastupi nasilje). Iz tog proizlazi kako nema biračko tijelo, interesnu skupinu koju bi zastupao. Ali podjednako proizlazi i otužna činjenica na koje je grane spao Sabor (parlament), poslije stoljeća okupacijskih saborovanja (Khuen-Héderváry-a, Nazora, Bakarića, i sl). Narod kojem takvi zauzimaju značajna mjesta nema budućnost.

Sukob Milanovića s (HDZ-ovcem) Bačićem, ima svoju veselu stranu. Milanović optuži Bačića za skupocjene poklone (sat) koje je primio od direktora državne firme (napominjući kako u njegovoj vladavini nije bilo krađa), Bačić spomene kredit za mlade (koje je Milanović iskoristio iako je premašio godine starosti). Milanović (u svojoj tuposti) odgovori kako su neki državni dužnosnici dobivali kredite (kod HBOR-a, državne banke) po 2% kamata a on vraća kredit po 6%. Zaboravio je reći kako je varajući dobio kredit po 4% manjoj kamati što bi na iznos kredita od milijun kuna na rok od 25 godina iznosilo 100% (čitaj: cijelih 1 milijun kuna). Bačić je dobio poklon od maksimalno 30 000 kuna. Nakon toga je nastao pljesak Milanovića i njegovi opančara u saborskim klupama.

S ludima se nije šaliti (oni se vesele jedino kad nešto zabrljaju).


Oznake: parlament, zastupnici, zastupanje, neobvezujući mandat, bivši premijer, razina zastupanja, personalizacija, agencije za kreditini rejting, kamatna stopa, procjena kreditnoga rizika, povlašteni kredit (za mlade)