03

četvrtak

ožujak

2016

L-ustracija (odmah)!



Hrvatska je sustavno zapuštena.
Politički (i institucionalno) vođena ka nefunkcionalnoj, neprirodnoj tvorevini.
Moderni Ustav i moderna država ne mogu djelovati u takvom okružju.

Nemogućnost uspostave pravne države, polovičnost svih pokušaja, stalna kriza, ...
Potrebno je raščlaniti sustav (sustav je objekt naučnog razmatranja) i otkloniti stalni izvor (problema).

Znakovito je kako državu vode politički aktivisti, i unatoč problemima ustrajavaju na svom (izbornom, * njih i njihov izborni legitimitet) legitimitetu.
Parlament je apsolu(kul)ti(toi)stički (bez političke borbe ili bilo kakvog oblika otpora), s otvorenim putem ka uspostavi totalitarnog sustava. SDP prednjači (hdz se skriva iza sdpovih vladavina ...).

Referendum o LUSTRACIJI, ograničavanju prava Sabora i zastupnika, o učinkovitoj kontroli svih oblika vlasti, ...
Ne može RH biti socijalna država zaduživanjem ili izglasavanjem poreza na nekretnine (oduzimajući imovinu jednima kako bi poklanjali drugima ...).

Od Tuđmanove smrti kriteriji (provođeni od tajnovitih službi koje kontroliraju izbore) državnih dužnosnika iz mandata u mandat se smanjuje.
Pustiti nekoga bez provjere upravljati brodom (učiniti ga pomorskim kapetanom) ili avionom (učiniti ga kapetanom aviona) je nezamislivo (zbog tragičnih posljedica).
Instalirati nekoga na državne dužnosti, nesposobnog i zlobnog, je specijalni rat.
LUSTRACIJA je proces razdruživanja nakon tranzicije, pomirbe, rata i specijalnog rata (koji u kontinuitetu, ali različitim oblicima traje stoljeće).
Hrvatska mora pobijediti (svoje domaće krvoloke).

Totalitarni sustavi su počinili zločine (pojedinačne, i protiv čovječnosti). Zbog zločinačke naravi su nezakoniti. Lustracija se može provesti i kaznenim postupcima (protiv svih koji su planirali, provodili ili pomagali u počinjenju tih zločina). Iako bi i bez lustracije i kaznenih progona, samo na temelju današnjeg ponašanja iste osobe podlijegale kaznenom zakonu (opstrukcije demokracije).
LUSTRACIJA je civilizirani čin demokratizacije društva. Svi koji navode protek roka za lustraciju zaboravljaju kako kazneni progon počinitelja zločina protiv čovječnosti ne zastarijevaju, lustracija takvih osoba i skupina ne može zastarjeti. Ograničena lustracija (na počinitelje zločina koji ne zastarijevaju) državu bi oslobodila polu glupih, polu ludih (ovisno koja ih polovica instruira iz sjene) Milanovića, Josipovića i sličnih (Ostojića). Ruskih agenata koji slobodno (s pozicija vlasti) djeluju protiv države, Ustava i zakona. Protiv Hrvatske i Hrvata/ica.
LUSTRACIJA je neophodna, demokracija naš odabir.
Referendum o lustraciji je najbrži put ka demokratizaciji Hrvatske.

Lustracija je čin suočavanja s vlastitom prošlošću (u kojoj su jedni bili progonitelji, a drugi progonjeni). Relativizirati žrtve ne čini društvo pravednim, a ustavna odredba društva kao pravičnog je obaveza. L-ustracija (odmah)!


Oznake: Hrvatska, nefunkcionalna, pravna država, rasčlamba sustava, takozvani izborni legitimitet, lustracija, Referendum, smanjivanje kriterija za obnašanje državne funkcij, specijalni rat, totalitarni sustav, zločin protiv čovječnosti, ruski agenti, demokracija, suočavanje s prošlošću, progonitelji, progonjeni, pravičnost, L-ustracija