19

srijeda

prosinac

2018

Božićna čestitka kamarili oko vlasti



Ustavno određena demokracija, sa zakonima koje tumače protivno ustavnim odredbama, u Hrvatskoj je svedena na opskurnu zlouporabu ovlasti i vlasti.
U sFrjotu je jednakost i vlast naroda bila ograničena nadzakonom o avangardi radničke partije …

Dakle, u RH samovolja izabranih političkih predstavnika ne daje im pravo na samovolju, jer zakonom neovisni mandati nisu apsolutno neovisni. Odgovorni su biračima – narodu.

Politički manevar obezvređivanja svih političkih stranaka (sdp je bezvrijedan iz doba kpj/kph; hss je bezvrijedan s bEljakom i bez bEljaka; ids je bezvrijedan zbog fašistoidnosti-orjunaštva; hsp zbog nesposobnosti razabrati povijesnu bezvrijednost hspa od osnutka do frakcija, gašenja i novog osnivanja i novih frakcija; mb 365 je bezvrijedan jer je bezvrijedan, mOst je bezvrijedan jer je bezvrijedan, hdz je bezvrijedan jer je među bezvrijednima najbezvrijedniji; …) ima zadaću stvoriti prazninu u organiziranju politički ne-organiziranih, naroda. Kojem pripada vlast.

Tek potpunim razotkrivanjem (iako sve radnje koje pridonose tom stanju potpadaju pod teška kaznena djela - pa su i političari, novinari, djelatnici sigurnosnih službi i dijelovi para obavještajnog podzemlja podložni kaznenom progonu i dugotrajnim zatvorskim kaznama) beznačajnosti sudionika političkih procesa i obnašanja vlasti postaje razvidna strategija bezvlašća kao sredstva nametanja nenarodne politike.

Podsjećam, smisao Ustava i zakona nije dopuštanje krize vlasti nego ostvarivanje volje naroda. Ako volja naroda nije ostvarena krivci ste za zlouporabu i ometanje demokracije.
Ako državna vlast ne obnaša suvislo svoju zadaću, po povelji UN-a stanovništvo ima pravo na prikladnu vlast, krši i zakonske i međunarodne norme.

Kad su stvorili kaos (Sanader, Mesić, Kosor, Josipović, Milanović, Radin, Pupavac, Miletić, Plenković, Pusić, Mrk-Taritaš, Kerum, ovi-oni) sustavno ubrzanim postupkom provode odluke o svim važnim pitanjima države i naroda, protivno suglasnosti onih kojima vlast i pravo na stvaranje vlastitih odluka pripada.
A kome onda te odluke pogoduju?
EU birokraciji i Merkelici, jugoslavenima-orjunašima, velikosrblju i srbijancima, rusima, kinezima, i svima koji nešto plate.

Samo karizmatska osoba može iznova objediniti narod, i sprovesti mjere spasa.

Sretan Božić svima koji ga slave, jer takav narod uvijek čeka mesiju (pomazanika)(onoga koji ima doći).


Oznake: Božić, ustav, zakoni, demokracija, politika, vlast naroda, politički manevar, bezvrijednost, kriza vlasti, kaos, karizmatska osoba

07

četvrtak

rujan

2017

Svi se sramite



Mi bez HDZa možemo, oni bez nas ne mogu


HDZ je postao smutnja i smetnja.
Treba oformiti hrvatski pokret kojim će se opozvati nehrvatska, izdajnička, nenarodna vlast.
Treba oformiti pokret koji će na izborima s 2 000 000 glasova preuzeti vlast bez prolijevanja krvi, bez građanskog rata ili (dogledno) nove agresije kojoj bi nesposobna i razorena Hrvatska bila izložena (nap. nova migrantska kriza, ratovi za vodu, ...).

Formiranje HDZa kao pokreta s ciljem ovladavanja hrvatskim suverenitetom je neslavno propao nametanjem politike pomirbe (izjednačavanja orjunaša, komunjara s hrvatskim domoljubima).

Kratkotrajni pokret (s nejasnim ciljevima, oslonjen uglavnom na udbo-kosovske ostatke), zbog ratnih uvjeta i krnje pobjede u tom ratu, nisu prerasli u ozbiljniju političku snagu kao temelj ozbiljne države. Prvi hdzovi kadrovi su se jagmili za obilnim novčanim naknadama (i u vrijeme rata). Čvrsta ruka koja je državi davala ozbiljnost posljedica je fokusiranosti svjetske javnosti na prvi rat u Europi nakon krvavog 2. svjetskog rata i nužnosti vanjske vojne, političke, diplomatske, materijalne i humanitarne pomoći.

Nakon završetka rata (u kojem srbija nije poražena) Hrvatska je utonila u orjunaško-četničko bezakonje (kršenja Ustava, zakona, zlouporabe pravosuđa, zlouporabe izbornih procesa, ...).
Povratak sdp-a na vlast s Račanom glogov je kolac tuđmanovom konceptu pomirbe Hrvata (jer Račan i njegovi drugari nisu sudjelovali u stvaranju RH). Ako Račan sa svojm svitom nije stvarao RH, kako je onda (po kojim zaslugama) preuzeo vodstvo u toj državi? Normalno, od prvog je trenutka radio na rastakanju i slabljenju te države.

Mogu shvatiti povratak političkih snaga koje su služile velikosrpstvu, ali ne mogu shvatiti HDZ (koji je očigledno premrežen prosrpsko projugoslavenskim kadrovima)(šeks, granić, manolić, kosor, mesić, plenković, ...) koji je restituciju (povratak) projugoslavenske struje omogućio. Ipak je HDZ bio pokret ... Bilo je potrebno samo pozvati narod na načela suvereniteta, domoljublja. Nisu to uradili.

Pokret je u tom trenutku prerastao u protuhrvatski.

Poigravanje s politički neformiranim (seksualno frustriram) Sanaderom je izrodio novi veliki propust HDZ-a (koji se više ni sam nije nazivao pokretom). Ustoličenje Jadranke Kosor.
Žena koja je do 1995.g. bila u Pokretu za održanje Jugoslavije je postala predsjednica stranke (kojoj je cilj održanje Jugoslavije) i predsjednica Vlade (kojoj je cilj žurnim mjerama prenijeti suverenitet na treću stranu).

Novi kolaps hrvatskog suvereniteta je nastao dolaskom milanovića na vlast. Orjunaško vražje kolo se okreće. Pred očima zapanjene hrvatske javnosti. HDZ kao politički pokret ne postoji. HDZ kao stranka ne postoji.

Oskudni birački odaziv karamarkovom HDZu se smanjio plenkovićevu HDZu.
Plenković je iz južnoslavenske obitelji, član HSLSa do 2008.g.
Nije sudjelovao u političkom svrgavanju komunista s vlasti, nije sudjelovao u obrani od oružane agresije, nije sudjelovao u stvaranju HDZa, nije sudjelovao u stvaranju RH.
Tko takvog mamlaza može staviti na čelo HDZa i na čelo države.
HDZ (i izborno povjerenstvo)(u stranci i na državnim izborima).
Dakle, HDZ ne postoji kao hrvatska politička snaga, već služi za promoviranje i nametanje orjunaških polupolitičara i velikosrpskih ciljeva.

Sanaderovo brže bolje koaliranje s Pupovcem (3 glasa srpske manjine u Saboru, gubitak 10-12 saborskih glasova HSPa, gubitak 200-tinjak tisuća glasova na izborima) nije slučajnost. Istovjetno popuštanje srpskoj strani (u namjeri okrnjiti suverenitet i omalovažiti narod kojem taj suverenitet pripada) radi Plenković. To nije slučajnost, već obespravljivanje hrvatslkog biračkog tijela na štetu Hrvata i Hrvatske. Služinčad.
HDZ se nije politički distancirao od nedjela svojih čelnih ljudi. I zaslužio hudu sudbinu.

Vrijeme je za potpuno devastiranje HDZa i formiranje hrvatskog političkog pokreta koji će s 2 000 000 biračkih glasova preuzeti odgovornost za državu i narod. Vrijeme je za sposobne i odgovorne koji će raditi u interesu hrvatske države i hrvatskog naroda.

Za državu dostojnu življenja, bez političke korupcije i bezakonja. Za uređenu državu u kojoj suverenite pripada narodu.

Hrvatska Hrvatom!




p.s.
Vremenska podudarnost "rješavanja" jasenovačke ploče sa završetkom sudskog procesa bosanskohercegovačkoj šestorci orjunaški je način njihova doprinosa političkom procesu u Haagu.
Ako su haški procesi političke naravi, orjunaška svita u RH je odlučila pritiskom sudjelovati u osudi.
Onaj tko sam ne vjeruje u obrambenu narav rata, ne može ni drugima dokazati plemenite namjere.
Sramite se svi koji ste aktivno ili pasivno pridonijeli raspletu koji ne prikazuje Hrvate u pravom svjetlu.
Pripadati naciji znači osjećati nepravdu koja je učinjena pripadniku vlastite nacije.

Oznake: HDZ, politički pokret, nenarodna vlast, Suverenitet, agresija, rat, obrana, bezakonje, ustav, zakoni, povratak velikosrpstva, protuhrvatski pokret, sanader, Kosor, Milanović, Plenković, pokret za Jugoslaviju, HSLS, 2000000 glasova

10

petak

ožujak

2017

HDZ je dotakao dno svog postojanja (ne prvi put)



I ja sam zakonodavno osviješten

Rasprava o zakonu o razvlaštenju, kojim će se poništiti ustavna odredba o nepovredivosti vlasništva, zapravo je poziv na drugi zakon kojim će se u ime dobrobiti društva po žurnom postupku zabraniti HDZ.
Društveni interes je zabraniti djelovanje te maligne nakupine koja svojom samovoljom održava svevlašće (iako su za opstanak ove države krvarili mnogi i utkali svoje živote u slobodu (a ne apsolutizam i totalitarizam koji nameće hdz)).
Kad ja dođem na vlast po žurnom postupku ću usvojiti zakon o vraćanju smrtne kazne, o primjeni tog zakona na političke uzurpatore i sve one koji su koristili vlast za povećanje ovlasti na štetu onih kojima vlast pripada - narodu.
Svatko ima pravo svoje interese braniti zakonom (ako jer na vlasti).

(Vrijeme je za nasilnu smjenu hdza, za ustavnu tužbu i prosvjede protiv zakona koji porobljava ovaj narod.)


Oznake: zakon o razvlaštenju, nepovredivost vlasništva, zabrana hdza, svevlašće, žurni postupak, smrtna kazna, zakoni

12

ponedjeljak

prosinac

2016

Mudraci ove godine neće pohoditi jaslice ....



Sre(ć)tan Božić, Hrvati


U Saboru, Božo Petrov predsjednikuje (iako dvije suvisle rečenice nije kadar sastaviti). Ako zbog koga poblesavim, to će biti "s njega".

Ministri (Marić/i) "lupaju" poreze i zakone bez javnih rasprava.

Sabornici pišu zakone umjesto da ih izglasavaju. U Saboru se ne stvaraju već samo izglasavaju zakoni. Još manje se zakoni stvaraju u Vladi RH.
To budale nisu sposobne razumjeti.
Srbo-orjunaška komunističko-četnička navika samodostatnosti (države, bez naroda ... bez rada). Država bez naroda.

San svih antihrvatskih izroda.
Politika raseljavanja, genocida i spaljene zemlje izrodila je i hrvatske izvitoperene nakaze koje s jednakim žarom potpomažu proces decroatizacije pohrvaćene (i posvećene, hrvatskom krvlju naškropljene) zemlje.
I ova vlast vodi Hrvatsku bez Hrvata.

HDZ je (nakon tuđmanove smrti) izgubio primat u vođenju i spašavanju napaćene Hrvatske. Svojim otpadničkim materijalom (Šeks, Mesić. Granić, Manolić, Gregurić) zaplovio je vodama zaborava (ropotarnice povijesti). Nekad postojali, sada satkani od moralnih nakaza koje zastrašuju i po danu ...
Hrvatska mora naći snage i put ka uljuđenoj državi, dostojnoj življenja.
To sa šrotom koji se nagomilao u rukovodstvo HDZ-a neće uraditi (već će sustavno rastočiti i ono što su vrli prethodnici dobrog uradili).
Sretan Božić svima (samo ne njima).




Oznake: petrov, suvislo, poblesaviti, sabornici, zakoni, izglasavanje, stvaranje zakona, vlada rh, država bez naroda, san svih antihrvatsih izroda, HDZ nakon tuđmanove smrti, moralne nakaze, sretan božić

06

subota

kolovoz

2016

Za Dom Spremni



Država (nezavisna) stvara svoje zakone kojima regulira pravne odnose ...




Normativni akt. Što je normativni akt?



I norma i (pravni) akt, normativni akt. Opće pravno pravilo (zakon, uredba, pravilnik i dr.), opće pravilo o ponašanju.

Dvojbe o značenju pokliča Za dom, spremni! treba razriješiti pravnim aktom po kojem se niti u kojem slučaju njegova uporaba ne bi mogla tumačiti postupkom protiv nekog zakona RH. Dekriminalizacija (smisla i tumačenja okolnosti uporabe). Za dom, spremni treba tumačiti kao domoljubni čin (iskazivanja ljubavi prema domovini (u modernom smislu pripadnosti hrvatskoj naciji (bez obzira na etničko podrijetlo))).

RH je svojim zakonodavstvom stvorila uvjete iskorištavanja jednog izričaja za progon po vrlo čudnoj osnovi: tumačenju smisla i okolnosti pri kojim je korišten izričaj. (Uvijek na štetu hrvatskog ponosa.)

Vrijeme je za referendum kojim će se ta dvojbenost otkloniti (kao što svakodnevno spominjemo Zagreb, Sabor, državu, nezavisnost (ispravnije, neovisnost), župane, kune, Jasenovac (ostaje nerazjašnjeno zašto nisu tražili promjenu imena Jasenovac? ... (htjeli su trajno stvarati kompleks krvoločnosti ...?!)).

Hrvatska mora stvarati vlastite zakone (sposobnost uspostaviti vlastitu vlast nad stalnim stanovništvom na određenom teritoriju ...), to je određenje države.

Za dom, Spremni ...


Oznake: Drava, nezavisna, zakoni, pravni odnosi, normativni akt, norma, akt, opće pravilo o ponašanju, za dom spremni, hrvatski ponos, referndum, Jasenovac, vlastit zakoni

15

utorak

prosinac

2015

Sveti Gral hrvatske politike


Hrvatska je obavijena velom čudne logike.
Demokracija je sredstvo zaštite totalitarnim (i neustavnim) političkim snagama.
Ne poštuju (niti njeguju) volju birača, ne poštuju Ustav ni zakone a htjeli bi koristiti sve blagodati civiliziranoga (demokratskoga) društva kad su u pitanju politički napadi na njih.

Zapravo, nitko nema poštedu od nasilja (u ovom slučaju građanskog rata). Kada politička sredstva iscrpe mogućnosti, upotreba fizičke sile je izgledna.



Zašto je u Hrvatskoj skupina sa protuhrvatskim težnjama pošteđena? Zašto nije bilo progona i lustracije (za počinjena zla u jugoslavijama)? Zašto nije bilo progona za prvu sdpovu (Račanovu) vlast, zašto nema progona za drugu sdpovu (Milanovićevu) vlast? I Račan i Milanović su nastupali protuustavno i rušilački. Veleizdajnički.
(Za demokraciju. Nasilje bi teško narušilo demokratske procese (sazrijevanje demokracije). Političko tijelo (isključivo birači, dokazujući zastranjenim političkim elitama) mora demokratskim sredstvima odstraniti ...)
Sveti Gral hrvatske politike je postavka kako se nasiljem ne smije (već demokratski) razračunavati sa veleizdajnicima, antidemokratskim i antihrvatskim snagama. Dok nabrojani demokraciju ne poštuju ...

Postulat snošljivosti u ime demokracije prema onima koji demokraciju ne poštuju uspostavljen je politikiom pomirbe (koja je pružila ruku pomirbe kroz katarzu, a ne ravnopravni suživot).
Kad se u politici suprotstave dvije nepomirljive (orjunaško-komunističko-nedemokratsko-prorusko-prosrpska-veleizdajnička i domoljubno-demokratska) struja, vrijeme je za nasilni obračun. U građanskom ratu (kao produženoj ruci politike) oni koji demokraciju doživljavaju kao sredstvo obmanjivanja (otuđivanja političke moći) najbolje će uvidjeti svoju istinsku snagu (na koju se pozivaju prije i poslije svih izbora).
A i nama koji ne vjerujemo u predizborne ankete, izborne rezultate i postizborne predodžbe će biti jasnije istinsko političko stanje hrvatskog društva.
Hrvatska je zrela za građanski rat (građanski rat kao sredstvo uspostavljanja istinskih odnosa političkih snaga u društvu koje naginje otuđenju političke moći i zlouporabe vlasti).

(Staljin je potukao sve one koji su istinski vjerovali u komunizam (po nekima tako uništio mogućnost istinskog komunizma, po drugima postupao na temelju jasne spoznaje o naravi te ideje ...). Na vama je da se odredite prema vlastitim komunistima.)


Oznake: logika, ustav, zakoni, građanski rat, velizdajnici, sveti Gral, politika pomirba, postavke politike pomirbe, suprotstavljanje nepomirljivih političkih struja, Hrvatska je zrela