01

nedjelja

svibanj

2016

Hall of shame



Pismo bez marke i bez adrese (iako će svi znati kome je upućeno)



Dvojbe o ideološkoj podijeljenosti Hrvatske nisu (u društvi i za društvo) razrješive s pozicije stranačke ili karijerističke politike.

Osuda totalitarnog komunističkog/socijalističkog (titoističkog) sustava nije u potpunosti izvršena jer komunizam/socijalizam nije ni postojao. Ali je postojao i postoji titoizam. Sustav obmane i korištenja poreznih (državnih) novaca u pozicioniranju pobornika i održavanju vlasti trgovinom tim novcima.
Problem milanovićeve vlade nije bio što su prestali koristiti državne novce u političkim kampanjama osvajanja vlasti (kupovina glasova)(što više), spd je kadrovski nesposoban vladati i u uvjetima diktature (nasilje i sustav su u vrijeme socijalističke države za komuniste održavali srpski milicijski kadrovi) te je pribjegao sklanjanju milijardi kuna koje će koristiti u specijalnom ratu (protiv Hrvatske).
SDP je odabrao specijalni rat (a ne obnašanje vlasti koje bi dovelo do nasilnog svrgavanja nesposobne neprirodne (titoističke) vlasti).

Nesposobnost (polukadrova) ostalih stranaka (a ne partija) ponuditi nedvosmisleni društveni okvir nakon titoizma (jugoslavenskog ili post jugoslavenskog, svejedno) ukazuje na dubinu krize (uzurpaciju vlasti i premreženost raznim polupolitičarima).
Ustrajavanje na političkim floskulama (antifašizma, partizana, NDH, Za dom spremni, ....) ukazuje na neozbiljnost političkih vođa (kojima je dvojba povijesne istine i povijesnog vrednovanja strana). Natucanje jezika kojim narod govori (dašta nego smo Za dom spremni!, ...) ne pruža nadu u stvaranje društva, države i nacije na zajedničkim vrijednostima (koje obilježavaju državu i naciju).

Obzirom da se sdp nakrao proračunskih novaca, izgradnja društva (države, nacije) na zajedničkim vrijednostima u zemlji u kojoj možete kupiti istinu i pravdu nije moguća ...
A tamo gdje se istina i pravda kupuju, a nisu besplatne, nema ni istine ni pravde.


Oznake: ideološka podijeljenost, osuda totalitarnog sustava, titoizam, korištenje poreznih novaca u kupovini glasova, kadrovski neposobni vladati, specijalni rat protiv Hrvatske, polukarovi, društveni okvir zajedništva, uzurpacija vlasti, istina i pravda, Kupovina, besplatno