04

ponedjeljak

srpanj

2016

Zablude o/u HDZ-uStranka bez namjera

Povijesne razmirice


HDZ je stranka/pokret (s jakom željom pojedinaca pretvoriti HDZ u stranku) s programom koji sadrži stračevićanstvo (Starčević je bio integralni jugoslaven (ali su njegovi dijelovi o naciji prihvatljivi HDZ-u), radićevstvo i hrvatska lijeva ideja (oslonjena na političke misli (??) Hebranha (starijeg) i Cesarca (??)).
Pridoda li se HDZ-ov demokršćanski odabir i snažna socijalna komponenta (koja graniči sa otklonom u ludilo) unatoč proklamiranoj želji biti desni centar (u pozitivnom smislu) ta stranka ne može postati desničarska (oštro desna).

Desno, lijevo, centar, desni centar, lijevi centar su uopćeni izrazi koji označavaju širok spektar političkog djelovanja. Desni centar podrazumijeva postojanje elemenata desne politike (koja je vrlo šarolika)(mada je sam odabir kršćanske opcije i desna i lijeva orijentacija istovremeno, desna po uvažavanju religije, lijeva po odnosu prema slabima) i lijeve politike (ustrajavanjem na isplati propalih socijalističkih mirovina, produžetku besplatnog zdravstva i školstva (mada ne postoji besplatno; znači, na račun radno aktivnog stanovništva što dovodi do tragikomične situacije nepostojanja gospodarske aktivnosti i krize državnog duga (uz kreditnu krizu građana i krizu blokiranih)).

Potaknut (nesmotrenim i razočaravajućim istupima predsjednice RH ...)(napisah navedeno, ali i nastavljam ...).

Hrvatska u 26 godina postojanja nije sustavno stvorila generaciju hrvatskih političara dužnosnika, već nesuvislo i šarlatanski (preko tajnih službi) nameće adaptirane (prilagođene) kadrove.
Tipičan primjer je predsjednica RH. Iako politika (niti politiologija) nisu njena struka preko kanala moći podupirana je u karijeri koja joj ne pripada. Posljedica je njeno trajno nesnalaženje u okružju politike.
Podjednako se uočava nepostojanje odgojenih kadrova na svim razinama vlasti (od lokalne zajednice do državne vlasti). Naturščici.

Za razliku od nacionalne (i domoljubne) političke misli, anacionalna i ateistička politička opcija nudi profilirane kadrove (koji su nešto manje stručno neosposobljeni) ali su vješto instruirani iz vanjskih centara moći (i , iako lažno, ponekad djeluju uvjerljivo).
Nepostojanje modernih teoretičara nacionalne i državotvorne politike implicira i nepostojanje savjetnika i projektanata razvoja modernog Hrvatskog društva (što je pčigledno).
Traljavost u razrješenju ultra orjunaško-komunjarske skupine za reformu školstva je tipičan primjer navedenog.

Sve navedeno ukazuje na jak utjecaj tajnih službi i njihov upliv na društvena kretanja. Iz tuđmanove ere (demokratizacije društva) nastupila je era bezličnih političara i nametanja apsolutizma (koji je neophodan za uspostavu totalitarizma) ...

HDZ ne može postati ekstremno desničarska stranka, ali se tezom o toj opasnosti nastoji zaustaviti jedina dobra osobina HDZ-a -rasvjetljavanje prošlosti.
HDZ je izgradio karizmu sintagmom Zna se! i uspio okupiti svekoliko hrvatstvo u ostvarenju vjekovnih težnji hrvatskog naroda.
Danas HDZ ne zna ništa, s HDZ-om se ništa ne zna ... Zna se! samo da su polupismeni karijeristi koji niti o jednom društvenom ili političkom događaju nemaju razrađeno gledište (pogotovo ne ispravno).

Krstičević je oslonac (partijske) jednosmjernosti (iako je kadar jna, promoviran od bliskog rođaka Bobetka, koji niti sam nije dragovoljno pristupio obrani RH ...)
Plenković je (iako pripadnik zlatne titove mladeži) u teškoj krizi (iako loš pravnik) samoaklamacijski kandidat za predsjednika HDZ-a (u koji je pristupio (valjda po nalogu službi) s namjerom izgraditi neku drugu (diplomatsku, političku) karijeru ...).

Tumačiti želju rasvjetljavanja povijesti (čime se razotkrivaju zločinačke skupine, njihova mračna nedjela) desničarstvom suludi je čin prikrivanja dijela povijesti koji je trajno unazadio hrvatski narod i osporio stvaranja hrvatske države prije i lakše ..
To ne priliči niti jednom državnom dužnosniku ...
(Košmar koji nakon tuđmanove smrti stvara HDZ je prevelik ...)
HDZ je najbolje što nacionalna Hrvatska može ponuditi (vjerovali ili ne), zbog toga nam je tako kako je ...


Vrijeme je za odlučnost i odgovornost prema vlastitoj sudbini, sudbini naroda i sudbini države. Vrijeme je za potpunu reformu sveukupne vlasti (sva tri stupa vlasti), vrijeme je za reformu sigurnosnih službi ...

Istina (i desničarstvo), zvali su ga jastrebom HDZ-a (iako je govorio istinu ...), Đodan Šime


Oznake: HDZ, stranka/pokret, starčevićanstvo. radićevstvo, hrvatska lijeva ideja, desni centar, desnica, ljevica, lijevi centar, stvaranje hrvatskih političara, prilagodba, okružje politike, politički naturščici, demokratizacija društva, Apsolutizam, totalitarizam, polupismeni karijeristi, odlučnost, sudbima naroda, sudbina države

29

nedjelja

studeni

2015

Konvertiti (bez valutne klauzule)


Onaj tko je pomagao Srbiji okupirati Hrvatsku, pomoći će jednako Hrvatima osloboditi se (na isti način).

Hrvatska je 1918.g. pučem pripojena Kraljevini Srbiji (okupirana). Podjednako je Vojvodina, BiH, Makedonija i Crna Gora (koja je izgubila i Kraljevinu i pravoslavnu crkvu) pučevima pripojena Kraljevini Srbiji.

Orjunaši nisu pučisti. Nastali su kasnije (kao oblik prilagođavanja i prihvaćanja posljedica puča).
Podjednako je nastala prilagodba sovjetsko-srpskoj okupaciji (komunističko-titoističke diktature).
To su oni kojima smo politikom pomirbe nudili ruku ...

Složenost društvenih odnosa svoditi na jedan oblik nije intencija, ali je kao sredstvo ukazivanja na pojedini (socio-politički) problem učinkovito sredstvo.
Jugoslavenska (politička) klijentela, sposobna podržati (prilagoditi se srpskoj kraljevskoj okupaciji, srpskoj-sovjetskoj okupaciji), podjednako je sposobna prilagoditi se hrvatskom oslobođenju (prijetvorno toleriranje nove države u kojoj će obnašati vlast (protivno interesu i naravi svake vlasti do okupacijske)).

Karakter (nesudjelovanja u političkim prevratima (ili sudjelovanje na beznačajan način, kao sredstvo sticanja kasnijih privilegija proisteklih iz podržavanja nove vlasti)) političkih podobnika u slobodnoj državi nije vrijednost koju želimo gledati na državnim položajima.

Uz iznimne rezultate politike pomirbe (suživot i zacjeljivanje rana krvavog totalitarizma) nakon 25 godina je izbistrio konvertite (koji se prilagode svakom sustavu na štetu svih nas (protiv nas i sebe)).
Upornost konvertita (kao sredstvo preživljavanja) postavila je novi pojam političke diverzije. Titoisti su dodali Titovoj doktrini (sotonoziranja Hrvata) novu dimenziju kvazidemokracije političkog omalovažavanja brutalnom bezobraznošću.
Snaga bezobraznosti proističe iz sposobnosti (utopljeni u matični narod/naciju) raditi protiv interesa vlastitog naroda/nacije (za svjetsku antidržavu Rusiju).

Ono što su oduvijek radili (podobno se slizati s interesima koji se kose sa hrvatskim), postupak je ovladavanja sustavom (represivnim mjerama).
Konvertiti, koji nikad nisu promijenili svoju narav, dosljedni sebi (i političkoj doktrini nametanja politički nepismenih kako bi uništavali cjelokupno društvo).

Društveni procesi su složeniji (ali su bitno opterećeni asocijalnim pojedincima koji zauzimaju pozicije vrlo važne za sve sociološke skupine). Asocijalni pojedinci se trude zauzeti vrlo važna sociološka mjesta.
Društvo to primjećuje i (loše) podnosi ...


Oznake: okupacija, konvertiti, prilagodba, interes, dosljednost, prijetvorno, izdvajanje iz sociološkog kompleksa, sotoniziranje Hrvata, politički nepismeni, asocijalni pojedinci, važna sociološka mjesta