29

nedjelja

studeni

2015

Konvertiti (bez valutne klauzule)


Onaj tko je pomagao Srbiji okupirati Hrvatsku, pomoći će jednako Hrvatima osloboditi se (na isti način).

Hrvatska je 1918.g. pučem pripojena Kraljevini Srbiji (okupirana). Podjednako je Vojvodina, BiH, Makedonija i Crna Gora (koja je izgubila i Kraljevinu i pravoslavnu crkvu) pučevima pripojena Kraljevini Srbiji.

Orjunaši nisu pučisti. Nastali su kasnije (kao oblik prilagođavanja i prihvaćanja posljedica puča).
Podjednako je nastala prilagodba sovjetsko-srpskoj okupaciji (komunističko-titoističke diktature).
To su oni kojima smo politikom pomirbe nudili ruku ...

Složenost društvenih odnosa svoditi na jedan oblik nije intencija, ali je kao sredstvo ukazivanja na pojedini (socio-politički) problem učinkovito sredstvo.
Jugoslavenska (politička) klijentela, sposobna podržati (prilagoditi se srpskoj kraljevskoj okupaciji, srpskoj-sovjetskoj okupaciji), podjednako je sposobna prilagoditi se hrvatskom oslobođenju (prijetvorno toleriranje nove države u kojoj će obnašati vlast (protivno interesu i naravi svake vlasti do okupacijske)).

Karakter (nesudjelovanja u političkim prevratima (ili sudjelovanje na beznačajan način, kao sredstvo sticanja kasnijih privilegija proisteklih iz podržavanja nove vlasti)) političkih podobnika u slobodnoj državi nije vrijednost koju želimo gledati na državnim položajima.

Uz iznimne rezultate politike pomirbe (suživot i zacjeljivanje rana krvavog totalitarizma) nakon 25 godina je izbistrio konvertite (koji se prilagode svakom sustavu na štetu svih nas (protiv nas i sebe)).
Upornost konvertita (kao sredstvo preživljavanja) postavila je novi pojam političke diverzije. Titoisti su dodali Titovoj doktrini (sotonoziranja Hrvata) novu dimenziju kvazidemokracije političkog omalovažavanja brutalnom bezobraznošću.
Snaga bezobraznosti proističe iz sposobnosti (utopljeni u matični narod/naciju) raditi protiv interesa vlastitog naroda/nacije (za svjetsku antidržavu Rusiju).

Ono što su oduvijek radili (podobno se slizati s interesima koji se kose sa hrvatskim), postupak je ovladavanja sustavom (represivnim mjerama).
Konvertiti, koji nikad nisu promijenili svoju narav, dosljedni sebi (i političkoj doktrini nametanja politički nepismenih kako bi uništavali cjelokupno društvo).

Društveni procesi su složeniji (ali su bitno opterećeni asocijalnim pojedincima koji zauzimaju pozicije vrlo važne za sve sociološke skupine). Asocijalni pojedinci se trude zauzeti vrlo važna sociološka mjesta.
Društvo to primjećuje i (loše) podnosi ...


Oznake: okupacija, konvertiti, prilagodba, interes, dosljednost, prijetvorno, izdvajanje iz sociološkog kompleksa, sotoniziranje Hrvata, politički nepismeni, asocijalni pojedinci, važna sociološka mjesta