05

utorak

srpanj

2016

HDZ (prdež)Plenky, vidimo se dogodine na paradi (filoustaša i kleronacionalista)?

Novi čovjek za stare prevare


Stranka/pokret koja je pozvala Hrvatsku na ostvarenje vjekovnog sna (ostvarenje prava naroda na odlučivanje o vlastitoj sudbini), nakon povijesne borbe s golijatima (međunarodnom zajednicom, srpskom agresijom, diplomatskom i vojnom blokadom, ...) odlazi u zasluženu ropotarnicu ...


Po smrti F. Tuđmana nastupa era rastakanja rezultata te borbe, ugleda i povjerenja koji je stranka/pokret stvorila.
Era je posvemašnog prdeža ...

Posljednji nekontrolirani (smradni) zvuk doprao je iz strančice koja je dopustila (demokraski ) kandidiranje Plenkovića za (jedinog, voljenog i ispravnog) precednika HDZa i svih Hrvata. Jedini sin naših narodnih manjina i marginalnih (orjunaških) skupina ...

Stranka koja je članstvo i simpatizere izlagala izuzetnom naporu i torturi (predraća, rata i poraća) jednodušno nameće osobu koja nema nikakvih zasluga za ugled stranke. Pljunula (prdnula) je u lice svim iskrenim štovateljima i članovima (koji su žrtvovali živote za domoljublje i stranku (koja je proklizala/ klizi ka izdajničkoj)).
Nije bilo dovoljno postavljati Sanadera (koji se strankom poslužio kao taocem), imenovati Kosor (kojoj je stranka poslužila kao taoc), nameću Plenkovića (kojem stranka nije ništa ... on niti ne zna da HDZ postoji; netko mu je rekao da će biti predsjednik neke stranke (ako on to želi; samo mu nisu rekli koje stranke - normalno, one na vlasti ili oko vlasti).
Zapanjuje otvorenost vanjskog uplitanja (u rad političke stranke; ustav jamči slobodu političkog rada). Plenković nije samoiniocijativan, dio je urote ( kažnjive zbog ometanja osnovnih vrijednosti Ustava RH).
Ako nitko ništa ne poduzme protiv tog mamlaza, podnijeti ću tužbu protiv Plenkovića i nepoznate skupine koja očito provodi destrukciju demokracije i slobode političkog djelovanja ...

Podjednako ću pokrenuti inicijativu za referendum temeljne promjene sva tri stupa vlasti (bušmansku revoluciju) ...
(Sudbena vlast i sigurnosne službe treba smjesta pozatvarati i namjestiti novi (demokratski) kadar ... ne mogu orjunaši i kleptomani obnašati odgovorne dužnosti.)

Sociologija poučava o regrutiranju političkih kadrova (obzirom na potplaćenost i izloženost političara široj javnosti, sposobni se profesionalno određuju za unosnija i manje stresna zanimanja) ukazuje na obavezu političkih subjekata promovirati zaslužno članstvo.
Zar HDZ nije u svojoj turbulentnoj povijesti imao zaslužnih članova, koji su sposobni povesti HDZ kamo članstvo želi ...?
Akademika Reinera su prešutjeli (kao da ne postoji), pretpostavljati (nekog) Plenkovića takvoj veličini vrijeđanje je zdravog razuma ...
Sramite se (iako ste besramni) ...


Oznake: stranka/pokret, povijesna borba, era rastakanja, tortura i izuzetan napor, imenovanje stranačkih predsjednika, urota, kažnjivo djelo, omnetanje demokarcije i političkog djelovanja, inicijativa za referendum o sva tri stupa vlasti, kaznena prijava, sociologija, regrutiranje političkig djelatnika, zaslužni i sposbni stranački kadrovi

04

ponedjeljak

srpanj

2016

Zablude o/u HDZ-uStranka bez namjera

Povijesne razmirice


HDZ je stranka/pokret (s jakom željom pojedinaca pretvoriti HDZ u stranku) s programom koji sadrži stračevićanstvo (Starčević je bio integralni jugoslaven (ali su njegovi dijelovi o naciji prihvatljivi HDZ-u), radićevstvo i hrvatska lijeva ideja (oslonjena na političke misli (??) Hebranha (starijeg) i Cesarca (??)).
Pridoda li se HDZ-ov demokršćanski odabir i snažna socijalna komponenta (koja graniči sa otklonom u ludilo) unatoč proklamiranoj želji biti desni centar (u pozitivnom smislu) ta stranka ne može postati desničarska (oštro desna).

Desno, lijevo, centar, desni centar, lijevi centar su uopćeni izrazi koji označavaju širok spektar političkog djelovanja. Desni centar podrazumijeva postojanje elemenata desne politike (koja je vrlo šarolika)(mada je sam odabir kršćanske opcije i desna i lijeva orijentacija istovremeno, desna po uvažavanju religije, lijeva po odnosu prema slabima) i lijeve politike (ustrajavanjem na isplati propalih socijalističkih mirovina, produžetku besplatnog zdravstva i školstva (mada ne postoji besplatno; znači, na račun radno aktivnog stanovništva što dovodi do tragikomične situacije nepostojanja gospodarske aktivnosti i krize državnog duga (uz kreditnu krizu građana i krizu blokiranih)).

Potaknut (nesmotrenim i razočaravajućim istupima predsjednice RH ...)(napisah navedeno, ali i nastavljam ...).

Hrvatska u 26 godina postojanja nije sustavno stvorila generaciju hrvatskih političara dužnosnika, već nesuvislo i šarlatanski (preko tajnih službi) nameće adaptirane (prilagođene) kadrove.
Tipičan primjer je predsjednica RH. Iako politika (niti politiologija) nisu njena struka preko kanala moći podupirana je u karijeri koja joj ne pripada. Posljedica je njeno trajno nesnalaženje u okružju politike.
Podjednako se uočava nepostojanje odgojenih kadrova na svim razinama vlasti (od lokalne zajednice do državne vlasti). Naturščici.

Za razliku od nacionalne (i domoljubne) političke misli, anacionalna i ateistička politička opcija nudi profilirane kadrove (koji su nešto manje stručno neosposobljeni) ali su vješto instruirani iz vanjskih centara moći (i , iako lažno, ponekad djeluju uvjerljivo).
Nepostojanje modernih teoretičara nacionalne i državotvorne politike implicira i nepostojanje savjetnika i projektanata razvoja modernog Hrvatskog društva (što je pčigledno).
Traljavost u razrješenju ultra orjunaško-komunjarske skupine za reformu školstva je tipičan primjer navedenog.

Sve navedeno ukazuje na jak utjecaj tajnih službi i njihov upliv na društvena kretanja. Iz tuđmanove ere (demokratizacije društva) nastupila je era bezličnih političara i nametanja apsolutizma (koji je neophodan za uspostavu totalitarizma) ...

HDZ ne može postati ekstremno desničarska stranka, ali se tezom o toj opasnosti nastoji zaustaviti jedina dobra osobina HDZ-a -rasvjetljavanje prošlosti.
HDZ je izgradio karizmu sintagmom Zna se! i uspio okupiti svekoliko hrvatstvo u ostvarenju vjekovnih težnji hrvatskog naroda.
Danas HDZ ne zna ništa, s HDZ-om se ništa ne zna ... Zna se! samo da su polupismeni karijeristi koji niti o jednom društvenom ili političkom događaju nemaju razrađeno gledište (pogotovo ne ispravno).

Krstičević je oslonac (partijske) jednosmjernosti (iako je kadar jna, promoviran od bliskog rođaka Bobetka, koji niti sam nije dragovoljno pristupio obrani RH ...)
Plenković je (iako pripadnik zlatne titove mladeži) u teškoj krizi (iako loš pravnik) samoaklamacijski kandidat za predsjednika HDZ-a (u koji je pristupio (valjda po nalogu službi) s namjerom izgraditi neku drugu (diplomatsku, političku) karijeru ...).

Tumačiti želju rasvjetljavanja povijesti (čime se razotkrivaju zločinačke skupine, njihova mračna nedjela) desničarstvom suludi je čin prikrivanja dijela povijesti koji je trajno unazadio hrvatski narod i osporio stvaranja hrvatske države prije i lakše ..
To ne priliči niti jednom državnom dužnosniku ...
(Košmar koji nakon tuđmanove smrti stvara HDZ je prevelik ...)
HDZ je najbolje što nacionalna Hrvatska može ponuditi (vjerovali ili ne), zbog toga nam je tako kako je ...


Vrijeme je za odlučnost i odgovornost prema vlastitoj sudbini, sudbini naroda i sudbini države. Vrijeme je za potpunu reformu sveukupne vlasti (sva tri stupa vlasti), vrijeme je za reformu sigurnosnih službi ...

Istina (i desničarstvo), zvali su ga jastrebom HDZ-a (iako je govorio istinu ...), Đodan Šime


Oznake: HDZ, stranka/pokret, starčevićanstvo. radićevstvo, hrvatska lijeva ideja, desni centar, desnica, ljevica, lijevi centar, stvaranje hrvatskih političara, prilagodba, okružje politike, politički naturščici, demokratizacija društva, Apsolutizam, totalitarizam, polupismeni karijeristi, odlučnost, sudbima naroda, sudbina države