20

četvrtak

kolovoz

2020

Maršalov put - narod u Irsku, anemičari srbima i rusima




Sklonost hrvatskih (čitaj jugoslavenskih) političara podvlačiti se pod srpsko-vlaške i ruske skute unatoč katoličkoj i prozapadnoj narodnoj volji ukazuje na bitan čimbenik (faktor) hrvatskog stanja.
Nedemokratičnost društva je primjetna na svakom koraku.

Narod bježi u slobodne zemlje, u kojima je sloboda jamstvo materijalnog uzdignuća. Bježi od šačice političara koji ne odmiču od rusa, srba (nikad do okupiranog Beograda nisu stigli, pa se srbe s Vlasima u Banja Luci (j0sipović) ili u Srbu (anemičar) s kojima ne stižemo nigdje.

Nazovi političarima je važno Vlahe držati Srbima, Srbe (koje ne mogu niti vidjeti) bitnim političkim čimbenikom, a Ruse prikrivati kao da su nepostojeći - iako Rusi a ne Srbi Vlahe i Hrvate posrbljavaju i preseljavaju.

To što narod bježi u Irsku a političari srbuju ukazuje kako osim prorusko - prosrpskih drugi ne postoje.

Hrvatska nema snage osoviti se na vlastite kadrove. Lakše joj je tonuti u ropstvu i trpjeti poniženja nego odabrati civilizacijdko okružje u kojoj će Hrvat biti Hrvat a Hrvatska njegova domovina.

Grb Hrvatske na vitraju crkve u Nurnbergu, izrađen 1513.g.

Oznake: srpsko vlaški skuti, sloboda, iseljavanje, Ropstvo

02

četvrtak

travanj

2020

Krize u krizi



Hrvatsko gospodarstvo i 5 kilograma ničega


Hrvatsko gospodarstvo nije sustav koji je uravnotežen, već je od tradicionalnog predindustrijskog gospodarstva kontinuirano (od prve industrijske revolucije - pronalaska parnog stroja) u krizi (nesposobnosti donošenja odluke) nesposobnosti prilagođavanja i uspješnog funkcioniranja u novonastalim (industrijskim) okvirima.

(James Watt, protivno uvjerenju kako je izumio parni stroj, 1765. znatno je usavršio parni stroj i to se smatra početkom prve industrijske revolucije.)




Hrvatska više od stoljeća ima problema u proizvodnji, pa je potrošnja i razmjena poremećena (iako je razlog proizvodnje upravo potrošnja, pa i proizvodnja za vlastite potrebe).

Posljedice su raslojavanje i moralno potonuće hrvatskog naroda, masovno iseljavanje i znatan pad općeg razvoja nacije.

Temeljeno na izrečenom, novonastale krize (u krizi) izazvane pandemijom korona virusa i potresa u Zagrebu nisu prouzročile krizu zdravog gospodarstva, već gospodarstva u krizi.

Što bi značio izričaj "gospodarstvo u krizi"?
Hrvatska danas (i sutra) ne rješava krizu izazvanu vanjskim (pandemijskim) faktorom, već složeniju krizu (koja traje duže, i nastala kriza (kad Sanaderova kamarila nije iskoristila svjetsku gospodarsku krizu nastalu za njegova mandata) se ne sanira već se mora iskoristiti za reformu kojom bi se gospodarski sustav oslonjen na tuđu proizvodnju i smanjenu potrošnju morao transformirati u ciljanu potrošnju, veću nezagađivačku proizvodnju i društvo koje nije socijalno ako za to nema uvjeta.
Ukratko, Hrvatska je 2008. ili bi 2020. morala prestati biti socijalistička (što se sličnošću sa socijalnom državom na prijevaru pokušava zadržati).

Mjere i ponašanje Vlade po pitanju gospodarstva su katastrofalne. Služe samo dosadašnjoj praksi produbljavanja razdora između hrvatskih građana koje vodi građanskom ratu. Jer koriste državni aparat i zakonodavstvu na korist nesposobnih, na štetu radišnih i inovativnih.
Nismo socijalisti-komunisti, ne možemo biti socijalni. Zašto su onda svi zakoni i postupci u kriznim paketima zaštite gospodarstva temeljeni na tim dogmama?

Durer, apocalisse, 12 il mostro marino e la bestia

Oznake: Krize u krizi, hrvatsko gospodarstvo, sustav, trdicionalno gospodarstvo, predindustrijsko, parni stroj, moralno potonuće, raslojavanje, iseljavanje, opći razvoj nacije, katastrofa, građanski rat, socijalizam, socijalni, uporaba zakonodavstva

16

nedjelja

rujan

2018

Tko u Hrvatskoj spašava mrtvu socijaldemokraciju?



Socijalizam, komunizam, samoupravni socijalizam, jugoslavenski socijalizam, socijaldemokracija, ...
U Hrvatskoj je ideja socijalne države ovog ili onog oblika označila početak sloma hrvatske nacionalne države.

Stoljetno iseljavanje hrvatskog stanovništva nije započelo uvođenjem socijalne političke prakse (katoličanstvo propovijeda socijalni nauk), ali je zorno dalo smjernice "teoretičarama" socijalne države kako stvoriti stanovništvo po svom ukusu.

I onda, i danas iseljava radno sposobno, kreativno i poduzetno stanovništvo. Današnje iseljavanje je usmjereno prema državama koje poštuju vlasništvo, rad, sposobnost i poduzetnost. (Ne iseljavaju Hrvati u socijalne i socijalističke države.) Hrvati bježe od socijalizma.

Zašto onda netko stalno uskrsava mrtvu socijaldemokraciju (socijalizam koji će se uspostaviti demokratskim izborima i parlamentarnim putem?)


Laži o jogurtu

Pod pojmom jogurt kao namirnica podrazumijeva se polutečni mliječni proizvod koji se dobija zagrijavanjem mlijeka i dodavanjem bakterija mliječne kiseline (lat. Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus). Na temperaturi 42-45°C za 2-4 sata dolazi do fermentacije i kiseljenja mlijeka. Nakon toga jogurt se hladi čime se usporava kiseljenje i produžava svoje trajanje. Jogurt sadrži oko 0,7% mliječne kiseline.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Jogurt




Proizvodnja jogurta se vršila u mljekarama. Tehnologija (proizvodnje kiselog mlijeka) je morala doseći sposobnost produžavanja trajnosti proizvoda (od uobičajena tri dana) kako bi se transport i trgovina proizvodima tom vrstom proizvoda neometano obavljala.
Socijalizam (onaj, u*rani, jugoslavenski) nije imao proizvodne kapacitete niti tehnologiju za podmirivanje potreba tržišta za mliječnim proizvodima. Socijalizam nikad nije ni imao namjeru podmirivati potrebe stanovništva. Socijalizam je imao namjeru raseliti radno sposobno stanovništvo. I naseliti prorusko-prosrpske četničko-partizanske, orjunaško-anacionalne neradnike i lopove. Uspjeli su u tom naumu.



Ovog jogurta zasigurno nije moglo bilo u jUgoslaviji ...


Oznake: socijalna država, socijalizam, nacionalna država, iseljavanje, radno sposbno stanovništvo, vlasništvo, socijaldemokracija, bijeg od socijalizma, jogurt

19

utorak

rujan

2017

Samo Jugoslavija-komunizam



Plenković je krkan


Inicijativa grupe (projugoslavenskih) političara (vođenih od udbaško-kosovskih kadrova) izjednačavanja fašizma i komunizma kao totalitarnih režima je neprihvatljiva.

Zašto je HDZ stranka propalih orjunaša-komunjara-četnika?


Fašizam kao društvena pojava je nastala u društvima koja su imala zakašnjelu industrijalizaciju, zakašnjeli imperijalizam (koji je neophodan u klasifikaciji društva fašističkim).

U početku fašizam nije imao jasna polit. programa i osnivao se na negaciji programa drugih stranaka. Postupno je iz elemenata Nietzscheove filozofije moći, Sorelova kulta sile, Paretove teorije elite, D’Annunzijeva akcionizma, revoluc. sindikalizma i nacionalizma do 1931. izgrađen ideološki sustav (Dottrina del fascismo, 1932). Osnovne su značajke faš. ideologije totalitarna vlast i nov društv. sustav, utemeljen na staleškom ustrojstvu (korporativni sustav), a u vanj. politici ekspanzionizam. Država je središnja vrijednost, ima prvenstvo u odnosu na volju i prava pojedinca. Opravdava se autoritarno vodstvo i nužnost hijerarhije, poslušnost karizmatičnomu vođi, koji utjelovljuje državu (totalitarizam). Uspostavlja se nov sustav vrijednosti: borbenost i poznavanje ratnih umijeća, a preziru se stare građ. vrijednosti. U ideologiji su prisutni i elementi misticizma (sudbina, svetost). Korporativizam nalazi temelje u sindikalnim idejama prevladavanja sukoba klasa postavljanjem zajedničkih društv. ciljeva. Osnovana su korporacijska ministarstva (1926), a ideje su sustavno bile izložene u Povelji rada (Carta del lavoro, 1927). Utemeljene su 22 korporacije (1934), koje su imale ulogu posrednika između poslodavaca i namještenika, čime se pokušalo stvoriti natkapitalistički gospodarsko-društv. sustav. Zabranjeni su štrajkovi i sklopljeni kolektivni ugovori te uvedeno soc. osiguranje. Stvorena je mreža kojom su bile obuhvaćene sve udruge (strukovne, žena, mladeži, rekreativne i dr.).
http://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?id=19048


Hrvatski nacionalni pokret (UHRO) nazivan "ustaškim" karakterizira pozivanje na suverenizam, povijesno pravo i državno pravo (koje je okupacijom 1918.g. negirano).

Iako se ustaški pokret načelno oslanjao na seljačku državu, proglašavali su ga i proglašavaju fašističkim (što upućuje na neobrazovanost i zlobnost onih koji se pozivaju na takve kvalifikacije).



Stručnost onih koji se danas suprotstavljaju tkz. "fašizaciji" Hrvatske je neupitno neadekvatna (makar bili akademici i nalazili se na čelu Povjerenstva za suočavanje s prošlošću).
Suočavanje s prošlošću u razdoblju 1941.- 1945. je tendenciozno izbjegavanje suočavanja s komunističko-jugoslavenskim režimom. Komunističko-socijalistička Jugoslavija nije nastala kao nužno zlo, već je nastala kao negacija hrvatskog suverenog prava na vlastitu državu.
Ustaški pokret je nastao (bio zločinački ili ne) na premisama samostalne hrvatske države utemeljene na međunarodnom pravu (uspostave samostalne države u granicama priznatih država), oslonjene na seljaštvo kao ekonomski dominantno.
Politika pomirbe u razdoblju raspada Jugoslavije je politički razriješila komunistički (totalitarni) režim. Politika pomirbe se nije odnosila na jugoslavenstvo (jer se jugoslavenska ideologija nije temeljila na totalitarizmu, već na okupaciji i organiziranom (krvavom, genocidnom) nasilju).
Paradoksalno, "naučni komunizam" (marksizam) je iskorišten kao paravan za jugoslavensku genocidnost.
Jugoslavenska ideja je mogla postojati samo uz genocid (nad nacionalno uznapredovalim narodima). To je razlog zašto su Srbi odabrani kao jugoslavenski hegemonistički narod (a genocid je napravljen nad Hrvatima (katolicima i muslimanima), Albancima, Crnogorcima, Makedoncima, njemačkoj manjini, mađarskoj manjini).
Jugoslavija je uspostavljala državu na teritoriju na kojem nikad nije postojala jedna država, uspostavljala je državu naroda koji nikad nije postojao.
Od četiri osobine koje su neophodne za priznavanje države, Jugoslavija nije zadovoljavala dvije.



Genocid nad stanovništvom (pomor i raseljavanje nacionalno izgrađenih, suverenistički opredijeljenih (na temelju državnog prava građenog stoljećima), jugoslavenska ideja je od preostalog stanovništva "gradila" jugoslavensku naciju.
Uobičajena percepcija ratova na ovim prostorima kao nacionalističkih (iako nitko nije proganjao nacionalno izgrađene) već su ratovali na osnovu zamišljenih nacionalnih država (što demantira nacionalistički karakter rata), koja je poslužila jugoslavenima kao predočavanje Jugoslavije kao nadnacionalnog rješenja, je zabluda.
Upravo je jugoslavenska struja vršila genocid nad već formiranim nacionalnim korpusom.

Ako je 2017.g. potrebno podjednako (nestručno) osuđivati fašizam i komunizam (kojih nije bilo, kojih nema), a jugoslavenstvo kao izvor svih zala i počinitelje genocida sakrivati iza titule akademika (iz razreda medicinskih znanosti) onda takva politika i Povjerenstvo nemaju nikakvu stvarnu vrijednost.
Četrdeset i pet ste godina proganjali fašizam i ustaše (koristeći represivni državni aparat i jednoumlje), treba se razračunati s tim sustavom.
Vrijeme je za jednostranu, pojedinačnu, izdvojenu osudu komunističko-jugoslavenskog režima.
Jer ako ima fašista nakon 45 godina Titova i titoističkog režima, onda taj režim nije antifašistički (jer je fašizam preživio taj režim).

Kako se onda nadate da ćete vi izjednačavanjem nevažnih pojava (fašizam, komunizam) izmijeniti društvo?

Izdvojena raščlamba i osuda jugoslavenskog genocidnog režima, zasnovanog na stvaranju sociološke, državno-pravne, demografske i ekonomske zbrke je neophodna za obnovu hrvatskog društva i države.
Vlast koja to izbjegava (suočavanjem s dva ideološka pokreta neće osuditi niti jedan, jer osuda počiva na shvaćanju a ne na ukazu ili naredbi) nije vlast.


Plenković je krkan koji će nas lažima unakaziti. Povećati će društvenu konfuziju, zagaditi društveni prostor.



Oznake: politička inicijativa, udbaško-kosovski kadrovi, izjednačavanje komunizma i fašizma, stranka propalih orjunaša, Fašizam, imperijalizam, korporacije, seljaštvo, nacionalni pokretm suverenizam, povijesno pravo, državno pravo, neobrazovanost, Povjerenstvo za suočavanje s prošlošću, politika pomirbe, jugoslavenstvo, genocid, iseljavanje, izdvojena osuda, razumijevanje, ukaz, naredba

14

utorak

ožujak

2017

Makroekonomija (jedne vlade)



Iseljavanje hrvatskog stanovništva problem je koji ukazuje na mnoštvo lažima i demagogijom zatrpanih istina.

Demagogija kljusadi u vladi a. Plenkovića zasniva se na ekonomskom rastu koji će biti povećan vanjskim investicijama koje će privući nova administracija (kada vam 100 - 200 tisuća radno sposobnih iseli nitko neće investirati u u neradno (socijal-socijalističko) stanovništvo).

Investirati će u projekte koji ne zahtijevaju ljudski (ni robotizirani) rad. Investicija u resurse koji donose dobit bez rada (vode, energija (obnovljiva), otpad, prometnu (međunarodnu) infrastrukturu, ...).
Uložit će u izvore koji ne mogu osigurati GDP per capita, samo će osigurati neke novce vladajućoj ergeli.

Vlast se namiruje (lažima).


Oznake: iseljavanje, demagogija, ekonomski rast, investicije, radno sposobni, ljudski rad, roboti, resursi, GDP, vlast

01

srijeda

ožujak

2017

hDz se pokopao (vlastitom naivnošću), tko proganja Glasnovića?



hDz se pokopao (vlastitom naivnošću).

Političarenje Plenkovića (niti jedan problem nije sagledao, nije ponudio (na raspravu) rješenje) završni je udarac i zadnji uteg koji je hDz povukao u provaliju (rasula).
Upravo jer je članstvo (netko je manevrom prisilio članstvo na plebiscit o plenkoviću) odabralo politikanta.
Plenković je (neprimjereni, gmizavi)(anemični)(jugoslavenčina i četnik) karijerist.
Nesposoban (u stručnom smislu, neobrazovan i beskičmenjak) sagledavati krize (i nuditi rješenja, upravljanje kriznim stanjima). Plenković je poltron (netko ga je doveo i instalirao na čelo stranke)(malobrojnim izbornim glasovima umotanim u posvemašnu obmanu preferencijalnih glasova čiji predstavnici nisu našli mjesta u Vladi spomenutog alkemičara), bez autoritea i poštovanja koje pomaže premijeru upravljati društvom.
Zbog karaktera nije sposoban izgraditi upravljivo društvo (sabotiraju ga oni koji tvore poluge društva).
Što zbog prozirnog karijerizma koji ocrtava pokvarene namjere hDzove izakulisne mašinerije, što zbog vlastitog ega (svojstvenog polublentavim karijeristima) društvo je osuđeno na reduciranu oligarhiju koja pokušava proizvesti stanje svemoći. Sve hoće, ništa ne mogu.

Takva (poluprimitivna) svita ne podnosi stručnost i demokratsku disperziju (političke) moći.
Primjerice, nakon 26 godina državne neovisnosti (o Beogradu) i zadnjeg vala iseljavanja (mladih), bez stručne rasprave i šireg aktiviranja cjelokupnog stanovništva, kroz ministarstvo demografske obnove pokušavaju na razini ministarstva provesti akcije lakšeg zapošljavanja i poticanja demografskog porasta.
Tri zaposlenika ministarstva organiziraju tribinu i predlažu mjere za demografsku obnovu. (??)

Prva mjera ka ozdravljenju društva je ostavka plenkovića, samoraspuštanje hDza i samolustarcija (dijela članstva).
A birali ste (titoistički) plenkovića plebiscitom (i od predloženog nećete napraviti ništa).

Znamo kako ste se okomili na vlast i 100 milijardi proračuna (to je vaš politički moto).
Sram me spominjati kako je iseljavanje hrvatskog stanovništva podjednako za vladavine hDza onom za vladavine orjunaške svite.

Neozbiljno promovirati mjere zaustavljanja iseljavanja i zapošljavanja (unatoč desetljetnoj vladavini) nakon iseljavanja stotina tisuća mladih je uvredljivo. Takve su mjera morale biti prije iseljavanja, a mjere povratka iseljenih nakon egzodusa. Samo bi mjerama za povratak iseljenih priznali kako nisu ništa uradili za ostanak mladih prije nego su iselili ... (Mjere za ostanaka stanovništva, nakon što je ta populacija odselila je politikanstvo.) Odstupite.

(Takvi, nedosljednom politikom poticanja agresora (BiH je agresor na RH) na progon hrvatskih branitelja (koji su krvarili za drukčiju i poželjnjiju Hrvatsku politkanstkim dogovorima (unatoč neospornoj činjenici o agresiji BiH na RH) potiču (nepouzdana pravosuđa Republike Srbije i Republike BiH) na progon hrvatskih branitelja (koji su jedini sposobni oduprijeti se novoj - UNUTRAŠNJOJ - agresiji).


hDz je mrtav (i kao pokret, i kao stranka).

Oznake: Glasnović, političarenje, udarac, uteg, politikant, karijerist, nesposoban, iseljavanje, mjere, ostavka, samoraspuštanje, samolustracija, mjere poticanja zapošljavanja, pokret, stranka

07

subota

siječanj

2017

Ovo mora biti godina HDZ-ove propasti (mada je isti propao davno prije)



U Hrvatskoj postoje političke snage koje imaju zadaću (oni niti ne znaju za tu zadaću, jer nisu politička grupacija već uhljebi politički (naturščici)) obuzdati volju i snagu naroda (iz kojeg proizlazi i kome pripada vlast).
U HDZ-u su pri osnivanju F. Tuđmana u stopu pratili (nadzirali) Manolić, Mesić, Šeks (i njihovi pratitelji ovi oni Gregurić, itd.).
Manolić je imao zadaću Tuđmana držati u strahu (od ideje samostalnosti). Tuđman je pred same izbore nuđao konfederaciju (sa Srbima, ali se volja naroda pokazala odlučnijim faktorom). Šeks je od početka kontrolirao unutarstranačku većinu pri izborima predsjednika stranke (Šeks, partizančina (partizanska familija), komunjara, i srbender), pa je tako omogućio Sanaderu i Kosorici (neprijateljsko) pruzimanje HDZ-a, omogućio je Plenkoviću (neprijateljsko) preuzimanje HDZ-a.
U kombinaciji s nametanjem preferencijalnog glasovanja i obrata pri sastavljanju Vlade u Hrvatskoj imamo orjunaško-prosrpsku, prorusko-priglupu vladajuću kliku koja uništava Hrvatsku (narod nije spsosban uništavati vlastitu državu, ali nametnuti izrodi to rade s posebnim zadovoljstvom).

Uz očigledne političke manevre ometanja demokracije i ustavnih prava (što je strogo kažnjivo po hrvatskim zakonima) imamo politiku koja se sa Srbima izjednačava. U srpskoj težnji srbizirati i proširiti teritorije (Vojvodine, sad već izgubljenog Kosova, Makedonije, Crne Gore, Sandžaka, BiH, dijela RH), s polupismenim i istočnjački orjentiranim Srbima, samo Hrvatska svojom voljom potpomaže srpski mit.
U eri kraljevine Karađorđevića, u eri socijalističkih satrapa, u eri poskomunističkih (titoističkih) vlada (Račana, i Milanovića) podjednak broj Hrvata iseljava (napušta vjekovima zaposjednut teritorij) za trajanja vlada koje obnaša HDZ-ov (šeksov) kadar (Kosor, Plenković).
Tko u HDZ-u (i što to točno) raščlanjuje i kontrolira rad (poremećene) stranke? Srpčad ste za dvije (uhljebničke) kune.

Politika stalnog vraćanja hrvatsko-srpskim odnosima (zašto se Srbi ne obraćaju Bugarima?), koji su izvor svih zabluda (prikrivanja masakra i genocida koje su većinom izveli slovenski komunisti nad hrvatskom vojskom i izbjeglim civilima; pripisano srpskoj osveti za pogrom srpskog življa), diverzantske akcije (preoblačenja komunista u ustaške odore i napada na srpska sela Banovine i Korduna; i to je poznato) po nalogu specijalnog rata koji je vodila komunistička partija, privilegiranja srpskog manjinskog stanovništva (većinom posrbljenih Vlaha; s namjerom pomoći Srbiji zaobilaženje priznanja Vlaha kao konstitutivnog naroda u samoj Srbiji), presedansko proglašavanje posrbljenog stanovništva konstitutivnim u BiH, Vojvodini, Hrvatskoj, ...

Zadaća nekolicine (priglupih mamlaza) HDZ-ovih zakulisnih glavešina je onesposobiti hrvatski narod (kojem je vrijeme kazniti HDZ i preuzeti vlastitu sudbinu u svoje ruke) u ostvarenju svojih ciljeva (umjesto jalovog služenja velikosrpsko-prorusko globalnim ciljevima (uništenja onih naroda koji nisu sami sposobni braniti svoje pravo na opstanak).
Ni Republika Srpska nije nikad priznata kao republika, samo je potpisan mirovni sporazum sa ciljevima zaustavljanja rata u BiH (koji su oni započeli). Kada će (uz svu pomoć Šeksa) UN priznati tvorevinu koja je započela (agresivni i osvajački) rat s ciljem uništenja priznate države?

Jahanje na valu fašizacije Hrvatske je kontraproduktivno, kao da bi politika i kadrovi u vlasti izgledali kako izgledaju da je Hrvatska u procesu fašizacije. Tajne službe održavaju prorusko prosrpsku (priglupu) klijentelu na vlasti (jer ništa dobrog nemaju namjeru napraviti). Treba to žurno posmjenjivati i najuriti. (Dalić, Marić, Stier, Jandroković, Šuica, Plenković ,... imate li većeg šljama?)


Jadan ti je onaj tko se nije opametio.


Oznake: Hrvatska, političke snage, zadaća, politički naturščici, HDZ-ovi krvnici, konfederacija, volja naroda, preferencijalno glasovanje, orjunaško-prosrpska klika, izjednačavanje, iseljavanje, genocid, masakr, zablude, diverzije, obuzdavanje naroda, opoziv, smjena

04

ponedjeljak

siječanj

2016

Socijaldemokracija i socijalna država nisu isto



Socijalizam (za koji se zauzima socijaldemokracija) nije isto što i socijalna država


Izbori su prošli (nove ne/očekujemo ...).
SDP s kukurikavcima je prošlost.


Pobjeda nad nakupinom (omraženih) samodržaca ima manjkavost.
Socijaldemokratska partija (sdp) nije prokazana/označena kao partija koja se zalaže za socijalizam. Ustrajavali su na zakonskom izjednačavanju (poreznim i ostalim zakonima) građanstva (bez obzira na količinu rada i sposobnosti iskazane u radu).
Iako ih pamte po omalovažavanju branitelja, vukovarske i bleiburške žrtve, omalovažavanju obitelji, omalovažavanju volje naroda, omalovažavanju države, omalovažavanju Ustava ...glavna karakteristika im je omalovažavanje Ustava RH. Nametanje socijalizma.

Nametanje socijalizma je urušilo državni proračun, stabilnost monete, stabilnost gospodarstva, nacionalnu državu i potaklo sveopću krizu.
Iako (javno) sdp ne ističe ideju socijalizma kao glavnu programsku točku, provođenje socijalizma im je osnovica postojanja. Nametanje srba u vladu (na ministarska mjesta), nametanje ćirilice (u Vukovaru) imalo je zadaću skrenuti oštricu kritike sa socijalističkog koncepta na međunacionalni.

Socijalizam je majka svih diverzija (izokrenuti društveni poredak koji izaziva urušavanje cjelokupnog društva, preko gospodarskog sektora (iz kojeg proizlazi i u gospodarstvo se vraća svekolikost društvenog određenja) koji podupire opstojnost društva). Socijalizam je antihrvatski sveopći koncept.

Iseljavanje stotinu tisuća Hrvata, posljedica je povratka socijalizma, demografski pad nužno (iako izazvan padom BDP-a uzrokovanog povratkom socijalizma) izaziva (daljnji) pad BDP-a.
Za rast BDP-a neophodan je demografski rast. (I jamčenje osobnog vlasništva. Nitko ne radi za siromašne ... zato i jesu siromašni (zbog toga što niti oni ne rade za svoje dobro). S porastom društvenog bogatstva, rastu prihodi od poreza, i sposobnost države biti socijalna. )

Tko će kazniti (samozvanu) vlast koja je (unatoč otklonu od socijalizma i jugoslavije) nastojala povratiti socijalizam i jugoslaviju (region)?
Izbori i postizborna koaliranja protiču/protekla su u ispuštanju imenovanja krivaca za stanje i određivanja kazne za počinjena nedjela (prema narodu; neispunjavanje obaveza propisanih poveljom UN-a ...). Ako domaće zakonodavstvo i institucije nemaju volje kazniti zločince, pozivam se na povelju UN-a i prava koja su mi pripadala, a protekla ih je vlast brutalno kršila.

SDP/kukuriku su zločinci.
Zabluda naroda (dijela glasača) kako bi takva vlast bila više socijalna (HDZ je u svim svojim vladama podijelio preko 2500 milijardi kuna socijalne pomoći) je zabluda koja opstaje jer se u obraćanjima prema sdp-u svi odnose kao prema prosrpskoj partiji. SDP je partija koja primarno zagovara socijalizam (kao sredstvo uništavanja Hrvata). Osnovni politički program te partije je povratak socijalizma (ne nužno i socijalnosti, ... sve su socijalističke države stvarale siromaštvo svojim odnosom prema vlasništvu, time manje skupljali poreza i nužno manje izdvajali (uz ogromne izdatke za represivni aparat) na socijalnost).
Desne stranke (ili stranke desnog centra su socijalnije od socijaldemokrata kojima je cilj parlamentarnim putem uspostaviti socijalizam).
U tom svjetlu, glasačko tijelo Gorskog Kotara, Istre, Međimurja, Prigorja (kao izrazito nacionalno čistog stanovništva, s posebnim odnosom prema vlasništvu i radu) koje po rezultatima DIP-a glasa za SDP, ne brine dovoljno o svojoj i imovini ostalih Hrvata ...
Oni koji se drže radišnim i štedljivim, glasaju za socijalizam. Omogućiti ćemo im ga (na ubrzanom tečaju).


Oznake: izbori, socijaldemokracija, socijalizam, opstojnost društva, iseljavanje, demografski porast, bdp, osobno vlasništvo, socijalna država, povelja UN-a, glasači

24

četvrtak

prosinac

2015

Što možemo očekivati od nove Vlade


Hrvatska treba promjenu titoističko/socijalističko/socijaldemokratskotitoističkog prosrpsko/proruskog sustava u civilizacijsku branu istočnoj despociji

Smrt demokracije


Božić nam je pred vratima.
Imamo se pravo nadati dobru.

Onima što su prije 4 godine glasali (ili se veselili dolasku kukurikavaca) za SDP ne treba ništa poželjeti (oni su svoju dozu razočarenja progutali).
Podjednako, svi gospodarstvenici što su podjednako indifirentno dočekali socijal-socijalističku (rigidnu, prorusku) bešćutnu apsolutističku vlast prije četiri godine nemaju se čemu dobrome nadati.

Podsjećam, politika je oblik interesnoga organiziranja. Tako je i gospodarstvo generator političkih ideja i političkog djelovanja.
Kada je promet hrvatskom T-Com-u pao za 33% (u prvoj godini kukuriku vladavine) nitko (osim crtice o padu prometa za trećinu) nije primjetio političko djelovanje (ili upozoravanje na politiku proletarizacije). U građevinskom sektoru je u prvoj godini kukurikavaca promet pao tridesetak na dvadesetak milijardi kuna. Nitko ni tada nije primjetio politički pomak, niti protest (u narednim godinama je taj pad bio i veći). Pad opće potrošnje nije izazvao proteste, niti političke inicijative ni trgovaca ni potrošača.
Javni djelatnici (uz nekoliko upozoravajućih štrajkova, valjda svjesni svoje nepolitičnosti) niti na smanjenja primanja (u ime socijalne i druge države) nisu potaknuti na političko djelovanje.
Cijelo vrijeme trajanja agonije, politički je aktivan samo Živi zid (potpuno promašenim aktivnostima uvećavanja troškova pri iseljavanju ovršenih). I doziranoj tv prisutnosti (strogo kontroliranoj) istih. Na što se čelni ljudi Živog zida nisu bunili. (Produkt partijskih tajnih službi.)

Gospodarski sustav koji nije odgovarao na političke izazove, morao se urušiti.
Kako na planu gospodarstva, jednako je nevidljiva kočnica sputala Hrvate u svim ostalim segmentima života.


Sagledavajući gospodarske poteškoće (proizišle iz neadekvatne socijalističko titoističke vlasti, koja je svojim mjerama pogoršavala ekonomske uvjete), nesposobnost organizirano i javno progovoriti (kako domaćih gospodarskih tako i inozemnih gospodarskih čimbenika) o uzrocima krize treba zaključiti kako je gospodarstvo kao razlog političkog organiziranja u Hrvatske (iz nekog razloga) nemoguće provesti.
To upućuje na teže uzroke krize (sadržane u sustavu koji je sam sebi svrha).
Hrvatska je po ekonomskim pokazateljima socijalistička država.

U Hrvatskoj posluju domaći gospodarstvenici, ali i inozemni. Pravno-politička klima (socijalizma, sveopće vlasti države) dovela je do opće šutnje (i prilagođavanja poslovanja podređenja čudnoj politci). U Hrvatskoj su stope općeg blagostanja, investicija, BDP-a, ... u stalnom (rapidnom) padu.

Ustav RH (kojeg su titoisti u račanovom mandatu prepravili u socijalistički) ne jamči ni vlasništvo ni plodove rada/ulaganja.
U takvim okolnostima poslovanje je zamrlo, a oni što posluju posluju na monopolnim osnovama (jer samo takve djelatnosti još uvijek opstaju u RH).
Unatoč/stoga, pad poreznih prihoda je prisilio (nesposobnu) vladu državu zadužiti preko granica podnošljivosti.

Čvrsti zagrljaj titoističke socilademokracije prouzročio je smrt demokracije.


Što očekujemo od nove Vlade? Promjeniti uvjete zbog kojih je iselilo preko 100 000 naših državljana. A to sigurno neće postići uobičajenim (administrativnim) mjerama. Da su vjerovali u takve promjene, nitko ne bi iseljavao ...
Hrvatska treba promjenu titoističko/socijalističko/socoaldemokratskotitoističkog prosrpsko/proruskog sustava u civilizacijsku branu istočnoj despociji (i nemaru).


Oznake: božićne želje, nova Vlada, gospodarstvo i politički izazovi, gospodarski pad, kontrolirana politička aktivnost, urušavanje sustava, zaduživanje države, smrt demokracije, administrativne mjere, iseljavanje

19

četvrtak

studeni

2015

Zakonodavstvo, politika i povijest


Stotinu (stotine) godina Hrvate iseljavaju (i naseljavaju nehrvate).
Hrvate raseljavaju ratovima, nasiljem, progonima.

Po osnutku samostalne, slobodne Republike Hrvatske ti su krajevi opustošeni. Raseljeni.
Raseljavanje je obuhvaćalo preseljenje i iseljavanje.
Gradovi (unatoč upozorenjima ekonomista i demografa), politikom državnih ulaganja (u radna mjesta (industrijalizacija), u infrastrukturu (bolnice, aerodromi, fakulteti, škole, vrtići, prometnu povezanost, ...) potpomogli su preseljenju.
Nakon pada Varšavskog bloka i prekida trgovinske razmjene sa članicama (razmjenu su preuzele države proizvođači), gradovi su postali središta siromaštva.

Poticanje povratka i ravnomjernoga razvoja (poticanjem hrvatskih općina i županija) (trn u oku velikosrpskih i ruskih agresora, kreatora iseljavanja) dobilo je političke protivnike. Hrvatsku platformu nezavisnih MOST.
Skrpani (zbrda zdola), uvjereni u trenutak (prevagu na političkoj sceni), željni vlastitog probitka zanemaruju povijesni aspekt zakonodavstva. Zakoni moraju pratiti povijesne odrednice i pripomoći zacjeljenju (starih) rana. Tko se ne oporavi od gubitaka nema uvjeta za razvoj.
Onaj tko zagovara razvoj na drugačiji način, gura Hrvatsku u katastrofu.

Nije politika za svakoga (hdz je propusti prigodu slomiti sdp, zauzvrat se crvena neman probudila i nudi Istri regionalizaciju ...).
Onaj tko ne shvaća koliko je HDZ propustio u zadnje 4 godine (uraditi za Hrvatsku) nije svjestan opasnosti koja se nadvila nad Hrvatsku.
Je li ovo kraj HDZ-a i početak nove borbe (bez idiota koji sve unište) za Hrvatsku? (Hdz preko Granića, Sanadera, Kosor, Karamarka bespomoćno propušta prigode okončati građanski rat i Hrvatsku uljuditi. Bespotrebno političenje i promatranje orjunaša, titoista kako divljaju je zastrašujuće ... HDZ je bez orijentira 15 godina. Kao da ga nema ... Slom tuđmanovog HDZ-a politika je koju su najviše provodili čelnici HDZ-a.

Onaj tko računa na politička sredstva u pokoravanju Hrvata vara se ...

Enceladus is the sixth-largest moon of Saturn


Oznake: raseljavanje, iseljavanje, preseljavanje, gradovi - centri siromaštva, politika učvršćenja povijesnih trendova, katastrofa, HDZ, politička pasivnost