Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Tko u Hrvatskoj spašava mrtvu socijaldemokraciju?



Socijalizam, komunizam, samoupravni socijalizam, jugoslavenski socijalizam, socijaldemokracija, ...
U Hrvatskoj je ideja socijalne države ovog ili onog oblika označila početak sloma hrvatske nacionalne države.

Stoljetno iseljavanje hrvatskog stanovništva nije započelo uvođenjem socijalne političke prakse (katoličanstvo propovijeda socijalni nauk), ali je zorno dalo smjernice "teoretičarama" socijalne države kako stvoriti stanovništvo po svom ukusu.

I onda, i danas iseljava radno sposobno, kreativno i poduzetno stanovništvo. Današnje iseljavanje je usmjereno prema državama koje poštuju vlasništvo, rad, sposobnost i poduzetnost. (Ne iseljavaju Hrvati u socijalne i socijalističke države.) Hrvati bježe od socijalizma.

Zašto onda netko stalno uskrsava mrtvu socijaldemokraciju (socijalizam koji će se uspostaviti demokratskim izborima i parlamentarnim putem?)


Laži o jogurtu

Pod pojmom jogurt kao namirnica podrazumijeva se polutečni mliječni proizvod koji se dobija zagrijavanjem mlijeka i dodavanjem bakterija mliječne kiseline (lat. Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus). Na temperaturi 42-45°C za 2-4 sata dolazi do fermentacije i kiseljenja mlijeka. Nakon toga jogurt se hladi čime se usporava kiseljenje i produžava svoje trajanje. Jogurt sadrži oko 0,7% mliječne kiseline.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Jogurt




Proizvodnja jogurta se vršila u mljekarama. Tehnologija (proizvodnje kiselog mlijeka) je morala doseći sposobnost produžavanja trajnosti proizvoda (od uobičajena tri dana) kako bi se transport i trgovina proizvodima tom vrstom proizvoda neometano obavljala.
Socijalizam (onaj, u*rani, jugoslavenski) nije imao proizvodne kapacitete niti tehnologiju za podmirivanje potreba tržišta za mliječnim proizvodima. Socijalizam nikad nije ni imao namjeru podmirivati potrebe stanovništva. Socijalizam je imao namjeru raseliti radno sposobno stanovništvo. I naseliti prorusko-prosrpske četničko-partizanske, orjunaško-anacionalne neradnike i lopove. Uspjeli su u tom naumu.



Ovog jogurta zasigurno nije moglo bilo u jUgoslaviji ...




Post je objavljen 16.09.2018. u 10:58 sati.