09

subota

prosinac

2017

Što je radila žena Vladimira Šeksa? Sada svi znaju



Krala.
Radila je kao liječnica na Rebru (otorinolaringolog). Propisivala slušne aparatiće uvjetujući stotinjak eura (nekada maraka).
To je razgranat posao u RH (otimanje novaca iz fonda HZZO-a).

Ako je V. Šeks toliko značajna osoba za hrvatsku politiku (polupravničić koji je obnašao funkciju javnog tužitelja, predsjednik Vlade, predsjednika Sabora), morao bi znati čime se bavila supruga. Znao on ili ne znao, sada zna sva hrvatska javnost.

A što je radio Šeks? (Svi znaju kako je služio Tuđmanu održavati većinu u HDZ-u, pa je tu ulogu iskoristi za uništavanje HDZ-a dovlačenjem Sanadera, Plenkovića. Podjednako je rušio antisocijalističke i nacionalne ustavne vrijednosti. Ipak je riječ o žešćem papku kojeg treba izbrisati iz sjećanja domoljuba.)
* vas takav HDZ.

Stvorit ćemo mi novi pokret u kojem udbašija i lopovska žgadija neće polagati prijemni ...


2 000 000 glasova za državu naroda, a ne državu poluludih idiota (koji su se u ludosti osilili pa se osjećaju posve sigurno). To vrijedi i za šeksovu komunjarsku udbašku sdp bratiju s kojima se lakše nagodi nego s Hrvatima).

Šeks je politički pravnik, pravni političar. Ništa. Muljator.

(U modi su dokumenti i istinite priče. Šeks je prava spodoba za istinu.)(Dok je bilo novaca, takve budaletine su harale, sada je vrijeme za glogov kolac i istinu koja nas ne boli ali je bolna za one koji su haračili.)(HDZ s plenkovićem i šeksom je postao partija bez partijaša, vrijeme je da tu nakupinu idiota uklonimo iz državne vlasti po žurnom postupku.)





Oznake: Šeks, liječnica, rebro, slušni aparatići, dekomunzacija, udbašija, politički pokret, prijemni, polupravnik, komunjarsko udbaška bratija

01

srijeda

studeni

2017

Srušite plenkovića! (nije on Hrvatska)



HDZ je svojim postuđmanovskim puzanjem dokazao kako svakodnevno sudjeluje, umjesto u stvaranju hrvatske politike, na rastakanju hrvatske države.

Imenovati plenkovića (besramnog idiota) predsjednikom stranke i predsjednikom Vlade RH je zadnja podvala HDZa hrvatskom narodu.
Nakon razdoblja političke i druge borbe za suverenitet i državu, Tuđmana i domoljubnih političara, nastupila je postuđmanovska era orjunaškog HDZ-a.

Razlozi takvog ponašanja nekad vodeće stranke-pokreta satkani su u činjenici kako je sam F. Tuđman koristio Šeksa za održavanje prevlasti u HDZ-u. Šeks je obilazio ogranke i osiguravao pravne okvire stalne Tuđmanove prevlasti na stranačkim Saborima.

Šeks, nakon Tuđmanove smrti, održava prešućivanu ulogu kontrolora kadrovskih odnose u HDZ-u. Pravno, sposoban (podmetati i spletkariti), Ideološki, idiot (nepismena nakaza koja nema grama morala, hrvatstva ili sposobnosti graditi društvo).
Šeks je židovskog (kapitalistička obitelj) podrijetla, orjunaško-komunjarske prošlosti. Vlastohlepan. (Dosta o Šeksu.)(Nisu moji preci ostavljali kosti da bi takvi određivali narav države ...)

Plenković je odlučio: kupiti INU, prodati HEP, imenovati povjerenstvo (za sukobe oko prošlosti), razvlastiti birače, obezvrijediti MOST, kriminalizirati HOS (Za dom spremni!), uvesti euro, ...
Previše za idiota koji nije dobio niti 17% glasova.
Ako očekujete kako ću se suglasiti s takvim ponašanjem i ostati pasivan, varate se!
Odlučivati o nacionalnoj valuti bez odluke javnosti je kažnjivo djelo (kazna će biti okrutna!). Strepite!
Jugoslavensko-orjunaška svita je ostala pošteđena u Domovinskom ratu. Sada je vrijeme za brutalni obračun s tim samozvancima, koji pokušavaju uvesti svevlašće.
Hrvatska nije orjunaška djedovina, vrijeme je za nacionalni obračun.
Naredni rat će biti građandski rat.
Zadnja nada za izbjegavanje rata je mir.


Riješili smo se velikosrba, jugoslavena - riješit ćemo se i njihove ostavštine - idiota koji su u jugoslavijama bili srpska služinčad, a sad bi htjeli biti gospodari. Valjda su pomislili kako su nakon srba oni prvi nasljedni vladajući red.

HDZ-om (kadrovski) upravlja Šeks, a Šeks nije sposoban upravljati. Hrvati ne mogu biti politički sljedbenici takvog nakaradnog političkog pravca.

Srušite plenkovića, dok je vrijeme. Kasnije će biti kasno.

2 000 000 glasova, za vladu nacionalnog spasa.


Oznake: HDZ, postuđmanska era, orjunaški HDZ, Šeks, unutarstranački odnosi, kadroviranje, ideologija, Plenković, 2000000

02

ponedjeljak

listopad

2017

IDS, Plenković, droga i fašizam



U Hrvatskoj je problem narkomanija, a ne fašizam


Plenković (uz pomoć vječnog jugoslavena Šeksa) bez ikakvih stranačkih aktivnosti (sjednice predsjedništva (središnjice) nisu stranačke aktivnosti već aktivnosti predsjedništva stranke) i bez potpore članstva koristi (mrtvu) stranku (HDZ) za vlastite (kao dijete okorjelih jugoslavena i poltrona)(poltron (franc. iz tal.), ulizica, laskavac, beskičmenjak) zlurade i nisko motivirane zlouporabe državne vlasti (koje se dokopao puzajućim državnim udarom)(zaobilazeći demokratska i moralna načela).

Takva (lopovska) vlast koristi niske porive (potičući međunacionalnu netrpeljivost), osobe ukaljane teškim kriminalnim radnjama (dileri narkotika instalirani na čela fiktivnih stranaka), uvijek jednu te istu nacionalnu manjinu preko jednog te istog zastupnika te iste manjine, ...

Pojasnit ću probleme koje stvara Plenković (Šeks, Granić).
U feudalnom društvu koherentna (koherencija (lat.), logička i osjećajna dosljednost u mišljenju ili djelovanju; odsutnost proturječja, posebno u mišljenju i djelovanju) društvena grupa može živjeti na feudima.
U društvo specijalističke podjele rada (poluindustrijska, industrijska i post industrijska društva ne mogu opstati sukobljavajući se s većinom).
U ovom slučaju i nacionalne manjine, i političke manjine su osuđene na propast ukoliko netolerantno zastupaju svoja stajališta protivno većini.
Vlast bi morala poticati integraciju nacionalnih i političkih manjina u glavne društvene tokove (ostavljajući im prostora za njihovu samobitnost).
Plenković (nesposobni mamlaz koji je naumio dobro unovčiti svoju izdajničku ulogu) radi suprotno.
Time je uništio i nacionalne manjine, i HDZ kao stranku.

Zadaća vlasti koja krade, laže i vara je stvarati što više društvenih problema kako bi sakrila svoje namjere: dovoljno popljačkati za vlastiti interes kako bi se nesposobni, balavi orjunaš osigurao do kraja života.
To vam je Plenković.

(Zašto se krije iza EU i koja je stvarna politička pozadina nesposobnih krvopija? EU ne stvara novu Jugoslaviju jer bi joj za to trebalo i novčanih i kadrovskih potencijala, a nema posebnog interesa objedinjavati različite civilizacije u jednoj državi. Plenkovićeva vlada samo otima koliko god može ... jer nakon njih mora netko vraćati. A bude li vraćao netko pametan, oni će prvi vratiti oteto i platiti svoju naivnost.)

Toliko o IDSu i prijedlogu o postroženju kaznenog zakona u progonu fašizma. Veći problem od fašizma je narkomanska groznica, u kojoj sudjeluju visoko pozicionirani političari, puneći svoje džepove opskrbljujući tržište narkoticima. Ili IDS misli kako je Istra raj na zemlji pa turisti trče upiti tračak tog raja?

Ova vlast ne rješava već stvara probleme.
Potrebno je 2 000 000 objedinjenih biračkih glasova za opoziv ove vlasti i uspostavu hrvatske vlade.


Oznake: IDS, Plenković, Šeks, niski porivi, međunacionalna netrpeljivost, prikrivanje pljačke, specijalistička podjela rada, feudalno društvo, društvena tolerantnost, posljedice netolerantnosti, stvaranje društvenih problema, uništenje HDZa, droga, raj na zemlji

25

subota

veljača

2017

Temeljna stranputica



Prekinite podržavati polulude idiote



Hrvatska je u osvit demokracije zagazila na krivi put.


Umjesto demokracije, kapitalizma nastavila je s obmanama (uvijek istih, mi ih nazivamo udbašija, orjunaši, komunjare, jugoslavenčine)(oni nas fašistima) (iako su nam korijeni seljački).
Mi smo seljaci. Oni su seljaci i prevaranti.
Nikad nisu bili jugoslaveni (plaćalo se), nikad nisu bili komunisti (plaćalo se).

Iako je novac smišljen prije 2700 godina, novac nije iskorišten (kao sredstvo s različitim funkcijama) u uspostavi društva.
U Hrvatskoj te funkcije (novca) nisu iskorištene i teško remete društvo.
Hrvatsko društvo je poremećeno u novčanom smislu (poremećena je uporaba novca).

Pravnici dominiraju političkim i državno javnim životom. Što je to Šeks pridonio demokraciji, razvoju društva ili boljitku? A vila ma ga ne možete otjerati s pozicije (sve)vlasti.
Hrvatska privatizira sve ono što ima tržišni potencijal (sumnjivim i netransparentnim, svi kažu, partijskim pretvorbama; prodaju sami sebi).

A najvećeg gubitaša (školstvo i znanost) ne žele privatizirati (i time regulatorno svesti u profitabilne okvire). Tržišno reguliranje određene djelatnosti bitno određuje sve dosadašnje vlasti.
Izvori prevelikog oporezivanja (i zlouporabe novca kao regulatora raspodjele (jedna od funkcija novca)) proističu iz netržišnih ponuda ("besplatnog") koje država održava (protivno načelima slobode tržišta).

Kad vam netko "uzme" novac (kojim bi na tržištu utjecali na procese koristeći funkcije novca)(država nametima i porezima) i besplatno nudi usluge onda vas je vratio u budućnost (koja je nastala prije izuma novca). ??
Da, prije izuma novca trampom se obavljala razmjena dobara. Vrijedio je zakon ponude i potražnje. Nakon socijalističkog izuma "besplatnih" usluga i zajedničkog vlasništva u okvirima novčane privrede teško je poremećena ta zakonitost (koja se regulira na štetu društva). Korupcija, pad društvenog dobra, negativna selekcija, nestabilnost privrede (s negativnim tendencijama), ...
Tko daje ikome za pravo sredstvima poreza potpomagati jednu društvenu skupinu (na štetu drugih skupina)?


U Hrvatskoj država osiromašenjem stanovništva održava političku diktaturu (koja nema ciljeve, upravljana je izvana, jer su vidljivi zastupnici te politike odreda ljudske nakaze koji nemaju cilja).
Običnom čovjeku je to neshvatljivo, bori se pribjegavanjem primitivizmu. (Onaj tko ne zna živjeti i privređivati u slobodnom društvu, spušta se na životinjski nivo (preživljavanja)).
(Država u kojoj se Šeks zadržava na vlasti 25 godina ne može bolje ...)(Društvo koje negira zakon ponude i potražnje nije sposobno opstati.)

Boga ti i Hrvati!


Primjena zakona ponude i potražnje u slučaju povećanja minimalca u odnosu na stvarni čime je prouzročeno preusmjeravanje poslodavaca na zapošljavanje onih koji imaju primanja veća od novog minimalca, čime se povećava broj nezaposlenih za razliku (Q1-Q2) ...

Oznake: demokracija, krivi put, obmane, seljaci, prevaranti, novac, funkcije novca, Poremećaj, pravnici, Šeks, privatizacija, školstvo i znanost, netržišna ponuda, zakon ponude i potražnje, održavanje diktature osiromašivanjem, slobodno društvo, životinjski nivo

19

utorak

srpanj

2016

GDZ i Šeks



Gadljiva demokratska stranka



Kadrovi kojima HDZ obmanjuje hrvatsku javnost (odavno) su prestali biti čudnovati.

U doba osnutka HDZ-a, Šeks je (u prostorijama NK Borac na Jarunu) predlagao za predsjednika Branimira Glavaša (koji je u odustao od kandidature u korist Tuđmana). Od osnutka je Šeks kontrolirao hdzovu izbornu većinu ...
To mu je bila zadaća.

Mesić, Manolić i Šeks su bili kosovsko-udbaška poluga kontrole nepoćudnog titovog generala (koji, usput, nije osmislio HDZ i program već je nošen karakterom (koji su partijaši prepoznali) uplovio u nekontrolirane vode (sukoba s jugoslavenskim sustavom ...)).
Šeks je na osnivačkoj skupštini HDZ-a pokazao "zube" Tuđmanu i sposobnost zaustaviti ga (u ime kosa-udbe). Tuđman se riješio Mesića i Manolića, Šeksom se koristio za održavanje unutarstranačke moći ...

Po Tuđmanovoj smrti niti jedan kasniji hdzovac (s predizpozicije domoljublja i državotovornosti) se nije "riješio" Šeksa i oslobodio HDZ jednog notornog nedomokrate, nehdzovca, nehrvata ...
Početna zadaća Šeksa destruirati hrvatski put ka suverenitetu pretvorila se u trajno ometanje uspostave i održavanja hrvatske države, demokracije, boljitka.

Ustoličio je Sanadera (protiv Pašalića), namjestio Kosor, namjestio Plenkovića ... apsolutno nehdezeovski kadar (pa i politika koja je ocrnila HDZ kao stranku). Službe i insider-i drmaju HDZ-om (daleko će HDZ s takvim načinom ...).

O legendama koje kruže o Šeksu istinita je samo ona o njegovoj nedopuštenoj ulozi u ratu. Zakonodavstvo, Ustav i kadroviranje HDZ-a ukazuju na malu političku obrazovanost Hrvata i sposobnost da vjekovne snove prepuste jednoj osobi sumnjiva karaktera.

Primjerice, u doba (začuđujućih) povrataka sdpa i njihova rušilačkih pohoda, u državi s prekomjernim dugom (javnim i vanjskim)(koji je posljedica hdzove pasivnosti u vrijeme nastanka tih dugova), HDZ umjesto vlade nacionalnog spasa (koja bi okupila najbolje hrvatske sinove i kćeri) zatvara se u kvazi elitističke političke okvire (nudeći pučem Plenkovića, Stiera, Krstičevića , ... i Šeksa).
Tipično za poluidiota (kojem je politika sredstvo iživljavanja). Onaj tko se politikom bavi s namjerom ostvarivati svoje frustracije ne može bolje.

Zašto HDZ nije sposoban (tuđi (i vlastiti)) dug podastrijeti hrvatskoj javnosti (hrvatskim stručnjacima) i politički ispravno dokinuti nastalu krizu ...?
Zbog šeksovom infantilnog (krkansko-blentavog) karaktera, zbog uvida u genezu nastanka dugova (tuđmanov koncept dvopartijskog sustava i pozamašnih pljački državnog proračuna iz kojih je taj sustav financiran, ...).

Tko bi glasovao za sdp, a tko će više glasovati za hdz koji umjesto javnog konsenzusa o razrješenju nastalih dugova nudi pravnika (bez pravnog iskustva)(diplomatu bez diplomatskog iskustva, nikad nije obavljao zahtjevnije diplomatske zadaće, pa ni u diplomaciji nema ugleda) Plenkovića, hrvatskog generala (poslovnog čovjeka bez ugleda u poslovnom svijetu) Krstičevića i neuglednog Stijera (svi pod savjetničkim patronatom (mutanta) Šeksa)??
SDP i HDZ su politički mrtvi, dvopartijski sustav (koji je iznjedrio parlamentarni apsolutizam, nebrojene pljačke i na opljačkanim novcima stvorenu korupciju u najvišim državnim tijelima (sudovima, državnom odvjetništvu, državnom izbornom povjerenstvu, ...) pretvorio Hrvatsku u nakaradnu tvorevinu koja tek istinskom revolucijom može izići iz beznađa u koje ju je utopio šeksov (nekarakteran) utjecaj.

Jedan čovjek može mnogo, nečovjek mnogo više ...

Vrijeme je za stvaranje nove političke snage koja će korjenito izmijeniti hrvatsku vlast u sva tri stupa ... (jedini legitimitet u obrani hrvatske demokracije imaju hrvatski branitelji).


Hrvatska u napoleonovo doba


Oznake: kadrovi, obana javnosti, Šeks, Glavaš, mesić, Manolić, zadaća, kosova-udbaška poluga, održavanje stranačke moći, politička obrazovanost, prekomjerni dug, mjere za suzbijanje i smanjenje duga, stranačka politika, dvopartijski sustav, potkradanje državnog proračuna, korupcija državnih službi

14

četvrtak

srpanj

2016

Povijest jednog (državotvornog) (suvišnog) pokreta



HDZ je u osvit višestranačja ponudio programska načela (koja nisu u potpunosti statutarno uobličena) koja su objedinili narodne želje ...
Malobrojnost Hrvata (na području današnje RH, rasprostranjenost na drugim teritorijima (raseljena Hrvatska, dijaspora i BiH) stvorilo je posebne uvjete koji se ne daju pretočiti u programska načela (unatoč objedinjavanju novije (skoro) sveukupne političke misli: starčevićanstvo, radićevština i lijeve ideja ( Hebrang, Cesarec)). Prešućivanje frankovačke političke borbe (jedino je toj struji pravaša bio zabranjen politički rad 1918.g (u vrijeme karađorđevićeva puča čime je Hrvatska prisajedinjena (Srbiji)), izostavljanje 15 načela domobranskoga pokreta (a trajno oslanjanje na njihov univerzalni značaj) stvorio je posvemašnu konfuziju u hrvatskom društvu (pod vodstvom HDZ-a).
Branitelji su (nenaoružani) (s krunicom i srcem punim ljubavi prema domovini) stajali na branik ... da bi ih (po nekom trećem (nejasno uključenom) političkom ključu marginazirali trećerazredni (nesretni i bezobrazni) beznačajni prevaranti zagovarajući sveukupnost političke misli koju je HDZ prihvatio ...

Dobro, težnja objediniti malobrojno Hrvatstvo (na principu suradnje a ne podjela) plemenita je i svrsishodna ideja ...

Ali dozvoljavati neplodonosnim i štetnim političkim idejama (političke ideja koje nisu osnovne i provode se tek po ispunjenju temeljnih političkih misli) način je obezvrijeđibvanja HDZ-a (kao nacionalne i državotvorne stranke kojoj je zadaća biti stožerna politička snaga).
Zamisao (F. Tuđmana ili nekog trećeg (ako je taj treći autor ideje o specifičnosti političkog prostora uvjetovanog malobrojnošću i posebnošću demokracije u tim uvjetima)) Hrvatsku smatrati jedinstvenom (zbog stvaranja uvjeta izbora najbolje administracije (formiranje plemenskog vijeća ...)). Sociološki, približavanje društvenim zakonitostima koje slijede uvjete pri kojim se provodi društveno ustrajavanje.

Sva šteta (koja je nastala nakon smrti F. Tuđmana) proizlazi iz organizacije HDZ-a (za vrijeme F. Tuđmana) i nesposobnosti shvatiti zamršene političke zamisli (koje je Tuđman sprovodio) ...
Tuđman se oslanjao na Vladimira Šeksa (koji je kontrolirao izborno tijelo unutar HDZ-a). šeksova stalna zadaća osiguravati Tuđmanovu prevlast unutar HDZ-a, a da pri tom Šeks nije utjecao na odluke Tuđmana (što ukazuje na Šeksovu podređenost imenovanom Tuđmanu), po Tuđmanovoj smrti se pretvorio u prvorazredni politički i državni fijasko jedne politike (politike HDZ-a).
Model (utemeljen na spoznaji o malobrojnosti Hrvata i posebnosti društvenih zakonitosti u takvim okvirima), zbog šeksovog potpomaganja u unutarstranačkim nadmetanjima (a zbog nedoraslosti Šeksa) izrodio se u neadekvatno stranačko vodstvo (vodstva) koje (koja) su uništili (specifičnu) hrvatsku demokraciju ...

Šeks ima više mana (jedna je ta što je pravnik i sakrivajući se iza prava nije poštovao specifične sociološke zakonitosti), iako pravnik (vrlo često spominjan kao tvorac "modernog" Ustava RH (što je još jedna zabluda i otklon od hrvatske demokracije)) (u svojoj zlobi i mržnji Tuđmana) sustavno je potkopavao Hrvatski i hrvatsku demokraciju.
Dozvoliti 16 godina utjecaj (stranačkog pokvarenjaka koji je svim (pokvarenim) sredstvima obavljao prljavi posao osiguravanja tuđmanove prevlasti unutar HDZ-a) nastaviti obnašati toliku moć i dopuštati njegov upliv u državne i stranačke odluke pokopalo je HDZ (pretvorilo HDZ u neprepoznatljivu strančicu polusvijeta i nakaradnih ideja).
Ustav i parlamentarna demokracija pretvoreni su (po šeksovim dosezima) u parlamentarni apsolutizam, država u neugledni predmet poruge i frustracija ... šeksovo "maslo".
Biranje Sanadera, Kosor, Plenkovića, na tragu je navedenog (i jedan od dokaza Šeksove neprimjerene i nedopuštene moći ...). U tom razdoblju Hrvatska (otprije na začelju) bilježi ogromno posrnuće.
HDZ još uvije ima mogućnost na unutarstranačkim izborima odbaciti Plenkovića (na TVu u Otvorenom Novokmet (??) je naveo Britaniju i praksu da jedinog stranačkog kandidata bez izbora, preskačući formalnost, imenuju predsjednikom stranke, zaboravljajući Statut HDZ-a po kojem Plenković mora imati preko 50% glasova onih koji iziđu na unutarstranačke izbore kako bi postao (Šeksov, ali ne HDZov) predsjednik stranke).
Ako preko 50% hdzovih birača ne zaokruži jedinog kandidata (Plenkovića), izbori će se morati ponoviti (jer Plenković neće moći postati predsjednik).

Ima li HDZ snage otrgnuti se Šeksovom razornom djelovanju, i zaista preuzeti odgovornost za sudbinu nacije i države tek će se pokazati 17. srpnja ...
Šeks je kriminalac i moralna nakaza. Onaj tko mu vjeruje ili dopušta moć krivo radi.

Onaj tko je stvarao drukčiji HDZ i drukčiju Hrvatsku će u slučaju daljnjeg posrtanja HDZ-a (pod nepotrebnim uplivom Šeksa) pronaći načina ispunjenja hrvatskih snova (o nacionalnoj državi Hrvata, dostojnoj življenja).

Hrvatska do neba ....

Opći sabor Hrvatske demokratske zajednice, na temelju odredbe članka 6. Ustava Republike
Hrvatske (˝Narodne novine˝ br. 56/90, 135/97, 8/98 – pročišćeni tekst, 113/00, 124/00 –
pročišćeni tekst, 28/01, 41/01, 55/01, 76/10, 85/10 i 05/14) i članka 10. Zakona o političkim
strankama ("Narodne novine", br. 76/93, 111/96, 164/98, 36/01 i 28/06) na svojem V.
zasjedanju 29. travnja 2000. donio je Statut Hrvatske demokratske zajednice, čije su izmjene
i dopune donijete na VIII. zasjedanju 21. lipnja 2003., IX. zasjedanju 24. travnja 2004., X.
zasjedanju 1. travnja 2006., XIII. zasjedanju 4. srpnja 2009. god., XV. zasjedanju 20. svibnja
2012., na sjednici Središnjeg odbora HDZ-a 12. lipnja 2014. god. i XVII. zasjedanju Općeg sabora 28.
svibnja 2016., te se objavljuje integralna verzija;
S T A T U T
HRVATSKE DEMOKRATSKE ZAJEDNICE
I. TEMELJNE ODREDBE


Članak 2.
(1) HDZ je narodna stranka koja okuplja sve slojeve hrvatskog naroda i drugih građana
Hrvatske, čiji se program temelji na domoljublju, načelima demokracije i kršćanske
civilizacije te drugim vrijednostima koje su u tradiciji hrvatskog naroda.
(2) HDZ je narodna i socijalna stranka jer zastupa interese svih društvenih slojeva.
(3) HDZ je suvremena stranka jer uvažava dosege moderne uljudbe.
(4) HDZ je slobodnjačka stranka jer promiče ideju i sustav slobode za svakog i svugdje.
(5) HDZ je nacionalna i državotvorna stranka jer promiče hrvatski nacionalni interes, čuva
tradiciju i identitet hrvatskog naroda i vrijednosti Domovinskog rata.
(6) HDZ je europska stranka jer prihvaća europske standarde i budućnost Hrvatske vidi u
Europi.



Oznake: višestranačje, HDZ, programska načela, politološko-socijolkoška posebnost malobrojnog nar, raseljenost i dijaspora, BiH Hrvati, Tuđman, Šeks, političke floskule, politika bez politike, stsut HDZ-a, posrnuće, država dostojna življenja