19

utorak

srpanj

2016

GDZ i Šeks



Gadljiva demokratska stranka



Kadrovi kojima HDZ obmanjuje hrvatsku javnost (odavno) su prestali biti čudnovati.

U doba osnutka HDZ-a, Šeks je (u prostorijama NK Borac na Jarunu) predlagao za predsjednika Branimira Glavaša (koji je u odustao od kandidature u korist Tuđmana). Od osnutka je Šeks kontrolirao hdzovu izbornu većinu ...
To mu je bila zadaća.

Mesić, Manolić i Šeks su bili kosovsko-udbaška poluga kontrole nepoćudnog titovog generala (koji, usput, nije osmislio HDZ i program već je nošen karakterom (koji su partijaši prepoznali) uplovio u nekontrolirane vode (sukoba s jugoslavenskim sustavom ...)).
Šeks je na osnivačkoj skupštini HDZ-a pokazao "zube" Tuđmanu i sposobnost zaustaviti ga (u ime kosa-udbe). Tuđman se riješio Mesića i Manolića, Šeksom se koristio za održavanje unutarstranačke moći ...

Po Tuđmanovoj smrti niti jedan kasniji hdzovac (s predizpozicije domoljublja i državotovornosti) se nije "riješio" Šeksa i oslobodio HDZ jednog notornog nedomokrate, nehdzovca, nehrvata ...
Početna zadaća Šeksa destruirati hrvatski put ka suverenitetu pretvorila se u trajno ometanje uspostave i održavanja hrvatske države, demokracije, boljitka.

Ustoličio je Sanadera (protiv Pašalića), namjestio Kosor, namjestio Plenkovića ... apsolutno nehdezeovski kadar (pa i politika koja je ocrnila HDZ kao stranku). Službe i insider-i drmaju HDZ-om (daleko će HDZ s takvim načinom ...).

O legendama koje kruže o Šeksu istinita je samo ona o njegovoj nedopuštenoj ulozi u ratu. Zakonodavstvo, Ustav i kadroviranje HDZ-a ukazuju na malu političku obrazovanost Hrvata i sposobnost da vjekovne snove prepuste jednoj osobi sumnjiva karaktera.

Primjerice, u doba (začuđujućih) povrataka sdpa i njihova rušilačkih pohoda, u državi s prekomjernim dugom (javnim i vanjskim)(koji je posljedica hdzove pasivnosti u vrijeme nastanka tih dugova), HDZ umjesto vlade nacionalnog spasa (koja bi okupila najbolje hrvatske sinove i kćeri) zatvara se u kvazi elitističke političke okvire (nudeći pučem Plenkovića, Stiera, Krstičevića , ... i Šeksa).
Tipično za poluidiota (kojem je politika sredstvo iživljavanja). Onaj tko se politikom bavi s namjerom ostvarivati svoje frustracije ne može bolje.

Zašto HDZ nije sposoban (tuđi (i vlastiti)) dug podastrijeti hrvatskoj javnosti (hrvatskim stručnjacima) i politički ispravno dokinuti nastalu krizu ...?
Zbog šeksovom infantilnog (krkansko-blentavog) karaktera, zbog uvida u genezu nastanka dugova (tuđmanov koncept dvopartijskog sustava i pozamašnih pljački državnog proračuna iz kojih je taj sustav financiran, ...).

Tko bi glasovao za sdp, a tko će više glasovati za hdz koji umjesto javnog konsenzusa o razrješenju nastalih dugova nudi pravnika (bez pravnog iskustva)(diplomatu bez diplomatskog iskustva, nikad nije obavljao zahtjevnije diplomatske zadaće, pa ni u diplomaciji nema ugleda) Plenkovića, hrvatskog generala (poslovnog čovjeka bez ugleda u poslovnom svijetu) Krstičevića i neuglednog Stijera (svi pod savjetničkim patronatom (mutanta) Šeksa)??
SDP i HDZ su politički mrtvi, dvopartijski sustav (koji je iznjedrio parlamentarni apsolutizam, nebrojene pljačke i na opljačkanim novcima stvorenu korupciju u najvišim državnim tijelima (sudovima, državnom odvjetništvu, državnom izbornom povjerenstvu, ...) pretvorio Hrvatsku u nakaradnu tvorevinu koja tek istinskom revolucijom može izići iz beznađa u koje ju je utopio šeksov (nekarakteran) utjecaj.

Jedan čovjek može mnogo, nečovjek mnogo više ...

Vrijeme je za stvaranje nove političke snage koja će korjenito izmijeniti hrvatsku vlast u sva tri stupa ... (jedini legitimitet u obrani hrvatske demokracije imaju hrvatski branitelji).


Hrvatska u napoleonovo doba


Oznake: kadrovi, obana javnosti, Šeks, Glavaš, mesić, Manolić, zadaća, kosova-udbaška poluga, održavanje stranačke moći, politička obrazovanost, prekomjerni dug, mjere za suzbijanje i smanjenje duga, stranačka politika, dvopartijski sustav, potkradanje državnog proračuna, korupcija državnih službi