29

ponedjeljak

srpanj

2019

qUrvini sinovi


Društvo,



zbog odnosa i prema prirodi i međusobnih odnosa ljudi, unatoč izbjegavanju javnog očitovanja, potpuno je premreženo elementima (i mehanizmima) upravljanja društvom.

Društvo nije prepušteno sebi, već je sustavno izgrađen upravljački mehanizam postizavanja ciljeva.



Nakon sloma polufeudalnog, nikad uspostavljenog kapitalističkog sustava, socijalistička revolucija (krvav i okrutna) devastirala je snage koje su bile sposobne pratiti napredak i primjenjivati ga u razvoju društva.

Ali, unatoč slomu komunizma/socijalizma, izakulisni kadrovski (staljinističko-titoistički, srpsko-četničko-jugoslavenski) aparat gradnje stroge (čvrste) kontrole društva je nastavljen.

Zapravo, Domovinski rat je Hrvatsku prepolovio teritorijalno, pa onu našu polovicu prepolovio demografski i civilizacijski. Domovinski rat nije postigao oslobađanje Hrvatske, jer je demagogija hrvatskih kadrova u službama zaduženim za nadzor društva svalio (i svaljuje) krivnju na komunizam/Srbe/Srbiju kao da oni nisu podupirali četničko-srpsko-rusku pravoslavnoateističku državu koja bi depopulacijom i demagogijom izbrisala hrvatsko državno pravo i razvlastila Hrvate na širem teritoriju.(Tako su 1921.g. razvlastili Zemun, Boku Kotorsku, jadransku obalu do Bara.)

Društvo, koje nema slobodu, statično je i podložno svim oblicima agresije.
SOA, VSOA, sigurnosno-obavještajni sustav su potpuno nespremne ispuniti zadaću hrvatske države (osigurati kadrove koji će državi i društvu omogućiti razvoj a ne ropstvo arhaičnim i preživljenim sustavima i metodama).

Tako je moguća i unutarnja agresija koju kontinuirano provode prosrpsko-proruske intelektualno zaostale horde (mEsić, rAčan, j0sipović, miLanović). Tako je moguća i unutarnja agresija koju predvode šEks, grgRanić, pLenković.

Hrvatska je na koljenima , jer i kad ratuje nema jasne ciljeve.
Hrvatska ne rješava svoje probleme. Takvo društvo nema budućnost.




19

utorak

srpanj

2016

GDZ i Šeks



Gadljiva demokratska stranka



Kadrovi kojima HDZ obmanjuje hrvatsku javnost (odavno) su prestali biti čudnovati.

U doba osnutka HDZ-a, Šeks je (u prostorijama NK Borac na Jarunu) predlagao za predsjednika Branimira Glavaša (koji je u odustao od kandidature u korist Tuđmana). Od osnutka je Šeks kontrolirao hdzovu izbornu većinu ...
To mu je bila zadaća.

Mesić, Manolić i Šeks su bili kosovsko-udbaška poluga kontrole nepoćudnog titovog generala (koji, usput, nije osmislio HDZ i program već je nošen karakterom (koji su partijaši prepoznali) uplovio u nekontrolirane vode (sukoba s jugoslavenskim sustavom ...)).
Šeks je na osnivačkoj skupštini HDZ-a pokazao "zube" Tuđmanu i sposobnost zaustaviti ga (u ime kosa-udbe). Tuđman se riješio Mesića i Manolića, Šeksom se koristio za održavanje unutarstranačke moći ...

Po Tuđmanovoj smrti niti jedan kasniji hdzovac (s predizpozicije domoljublja i državotovornosti) se nije "riješio" Šeksa i oslobodio HDZ jednog notornog nedomokrate, nehdzovca, nehrvata ...
Početna zadaća Šeksa destruirati hrvatski put ka suverenitetu pretvorila se u trajno ometanje uspostave i održavanja hrvatske države, demokracije, boljitka.

Ustoličio je Sanadera (protiv Pašalića), namjestio Kosor, namjestio Plenkovića ... apsolutno nehdezeovski kadar (pa i politika koja je ocrnila HDZ kao stranku). Službe i insider-i drmaju HDZ-om (daleko će HDZ s takvim načinom ...).

O legendama koje kruže o Šeksu istinita je samo ona o njegovoj nedopuštenoj ulozi u ratu. Zakonodavstvo, Ustav i kadroviranje HDZ-a ukazuju na malu političku obrazovanost Hrvata i sposobnost da vjekovne snove prepuste jednoj osobi sumnjiva karaktera.

Primjerice, u doba (začuđujućih) povrataka sdpa i njihova rušilačkih pohoda, u državi s prekomjernim dugom (javnim i vanjskim)(koji je posljedica hdzove pasivnosti u vrijeme nastanka tih dugova), HDZ umjesto vlade nacionalnog spasa (koja bi okupila najbolje hrvatske sinove i kćeri) zatvara se u kvazi elitističke političke okvire (nudeći pučem Plenkovića, Stiera, Krstičevića , ... i Šeksa).
Tipično za poluidiota (kojem je politika sredstvo iživljavanja). Onaj tko se politikom bavi s namjerom ostvarivati svoje frustracije ne može bolje.

Zašto HDZ nije sposoban (tuđi (i vlastiti)) dug podastrijeti hrvatskoj javnosti (hrvatskim stručnjacima) i politički ispravno dokinuti nastalu krizu ...?
Zbog šeksovom infantilnog (krkansko-blentavog) karaktera, zbog uvida u genezu nastanka dugova (tuđmanov koncept dvopartijskog sustava i pozamašnih pljački državnog proračuna iz kojih je taj sustav financiran, ...).

Tko bi glasovao za sdp, a tko će više glasovati za hdz koji umjesto javnog konsenzusa o razrješenju nastalih dugova nudi pravnika (bez pravnog iskustva)(diplomatu bez diplomatskog iskustva, nikad nije obavljao zahtjevnije diplomatske zadaće, pa ni u diplomaciji nema ugleda) Plenkovića, hrvatskog generala (poslovnog čovjeka bez ugleda u poslovnom svijetu) Krstičevića i neuglednog Stijera (svi pod savjetničkim patronatom (mutanta) Šeksa)??
SDP i HDZ su politički mrtvi, dvopartijski sustav (koji je iznjedrio parlamentarni apsolutizam, nebrojene pljačke i na opljačkanim novcima stvorenu korupciju u najvišim državnim tijelima (sudovima, državnom odvjetništvu, državnom izbornom povjerenstvu, ...) pretvorio Hrvatsku u nakaradnu tvorevinu koja tek istinskom revolucijom može izići iz beznađa u koje ju je utopio šeksov (nekarakteran) utjecaj.

Jedan čovjek može mnogo, nečovjek mnogo više ...

Vrijeme je za stvaranje nove političke snage koja će korjenito izmijeniti hrvatsku vlast u sva tri stupa ... (jedini legitimitet u obrani hrvatske demokracije imaju hrvatski branitelji).


Hrvatska u napoleonovo doba


Oznake: kadrovi, obana javnosti, Šeks, Glavaš, mesić, Manolić, zadaća, kosova-udbaška poluga, održavanje stranačke moći, politička obrazovanost, prekomjerni dug, mjere za suzbijanje i smanjenje duga, stranačka politika, dvopartijski sustav, potkradanje državnog proračuna, korupcija državnih službi