28

srijeda

rujan

2016

Niti zna(ju), niti će znatiIsprazno mlataranje pojmovima desnice, ljevice, centra, desnog centra, lijevog centra je bespotrebna. U Hrvatskoj u službenim političkim strankama (koje se nadmeću za saborska mjesta i popunjavaju parlament) je amorfna, apolitična pljačkaška rulja.

(Kad bi se pojavila ozbiljnija lijeva struja sa suvislim programom, pomela bi ovaj bezlični (hslsovski) HDZ.)

Zbog neozbiljnosti (kadra koji je demagoški nabrušen na zakulisnim brifinzima), mediji su stavljeni pod kontrolu sa zadaćom kanalizirati politički tijek na takve (a ne neke sposobnije) kadrove.

Iako. Povelja UNa i dokumenti (iste organizacije) o obavezama bilo koje vlasti teško operećeuje upravo ovo (kao i onu milanovićevu) vladu. Vladu nacionalnog srama.
Nedemokratski zadržavaju vlast (unatoč poraznim rezultatima). Postaviti Plenkovića (tatin glupko) na čelo HDZa i na čelo Vlade zapravo ukazuje kako ovaj (i ovakav) HDZ ne zna i nikad neće znati.

Milanović(eva)(vlada) je identično račanu razoružao(la) Hrvatsku (koja je svojom vojnom silom bila jamac Daytonskog mirovnog sporazuma). Hrvatska vojska (HV) i Hrvatsko vijeće obrane (HVO) su svojim pobjedama prouzročili mirovni sporazum (koji se dokumentima odnosio na BiH ali je (indirektno) prouzročio i mir u Hrvatskoj).
Potpomagati narušavanje tog sporazuma slabljenjem vojne snage i (naknadno) izbjegavanje pokretanja odgovornosti (milanovića) politika je plaćenika (a ne ljevice ili desnog centra)(uz istovremeno pripremanje RS za otcijepljenje). Istovremeno, taj polupismeni primitivac (Plenković) brže bolje nezavisnog zastupnika Glasnovića isključuje iz daljnjih razgovora (i ujedno odbacuje sve političke projekte koje je general zastupao u predizbornoj kampanji).
Integracija iseljeništva je nemoguća (nisu u hrvatskoj pravnoj jurisdikciji)(te ih nije moguće iznova popljačkati), pljačkaški stroj se okreće pljački (popljačkanog) siromašnog hrvatskog puka ... ko * Glasnovića (ionako su mu neuobičajeno u tradicionalno neglasačkim centrima u BiH (Banja Luka, Sarajevo, ...) "uvaljali" tisuće glasova (ako su regularni protive se povelji UNa o slobodi izbora, ako su dodani onda su dvostrano krivični ..).

Površnost (planiranja)(pljačka s pozicije državnog monopola je uvijek površna) sadašnje garniture hdza izaziva prezir. Niti znaju, niti će znati.Oznake: ljevica, desnica, centar, apolitična masa, UN, povelja, Vlada nacionalnog srama, razoružavanje, Glasnović

20

utorak

rujan

2016

HDZ (putuje)(bespućima)


Andrej Plenković najavljuje zaokret u politici HDZa (ispituje mogućnost ostvarenja većeg osobnog utjecaja u politici HDZa u kojem nema prijatelja, istomišljenika ili političkih saveznika)(jer je instalirana marioneta).
Odstraniti će desne (ekstremiste) a ojačati centar (desni) .. lijeve ne spominje (inkvizicija - dresiranje - desnih). (Hoće li Plenković proganjati lijeve kao što su lijevi proganjali HDZovce ...?)

Stvoriti će državu robova (koje će prisiliti vraćati državni dug).

Jedan polupravnik bezazlena (priglupa) pogleda cilja na temeljna prava (slobodu, imetak, bit čovjeka - pravo na sigurnost).


Desni centar je izakulisna sintagma za crnačku ((pro)ustašku) radnu snagu koja bi bez ikakvih rasprava trebala vratiti državni dug) radom na gradilištima diljem Europe ...a Plenković (tatin sin) nije ustaša.

(Politička procjena o nekorisnosti lijevih (lažaca, lopova, neradnika, nesposobnih, politikanata, ...), i oslanjanje na demonizaciju nacionalo opredjeljenih ukazuje na plan sustavne pljačke hrvatskog stanovništva u ime države koja nije kontrolirala vlast ni proračun, Plenković(i) će ući u povijest hrvatskog naroda kao poprilična ništarija ... te ukazuje na ispravan zaključak kako samo radišno stanovništvo može spašavati državu. Pitam se kada će se osvijestiti i spašavati državu prije potopa (preventivnim demonstracijama, opozivima političara i referendumima?))

Hrvati su rogati, bezobrazni, profašistički, neljubljeni, ... jer ih treba opljačkati (za političke sinekure i neodgovornost orjunaške svojte). Kradeš od onog tko ima/ili će imati.


Krađa budućnosti.


Oznake: bespuća, HDZ, Plenkovići, osobni utjecaj, desnica, centar, stvaranje države robova, temeljna prava, nekorisnost