09

subota

srpanj

2016

O povjerenju ...Kraj na početku karijere ...

Plan (krucijalni) (novog, planiranoga (dakle starog))(još uvijek neizabranog) predsjednika HDZ-a (uvijek isti plan službi ... vraćanje povjerenja birača) posjeduje kapitalnu manjkavost.

Treba vratiti državni dug (tamo je povjerenje nestalo).

(Pričati o povratku povjerenja i ugleda stranke je bezobrazno i primitivno, ističe karijerizam i ukazuje na nepoznavanje prilika unutar HDZ-a. Trenutno su sve hrvatske stranke pod udarom iste ušljive klijentele koja propovijeda promjene svjetonazora naroda a ne stranaka ... time se ne gradi karijera, već završava ...)(svi koji služe službama imaju istu sudbinu)(beznadno bespotrebni).
Ako je već HDZ-u Plenković potreban, Hrvatskoj je uistinu bespotreban ... (postuđmanovski HDZ je još jednom pokazao da je stranka bez ikakvih namjera).

Povjerenje se daje samo zdravom razumu.Oznake: krucijalno, plan, novi (stari), HDZ, predsjednik, plan službi, povjerenje birača, kapitalna manjkavost, državni dug, karijerizam, poznavanje ilki nepoznavanje političkih prilika

Politika homogenizacijePolitika koja rješava pitanje državnog duga i istovremenog porasta životnog standarda homogenizirati će hrvatsko društvo ...

Hans Fredrik Gude


Oznake: politika, državni dug, porats životnog standarda, istovremenost, homogenizacija, hrvatsko društvo

01

petak

srpanj

2016

Zašto HDZ griješiDržava (Hrvatska) je zadužena.
Onaj tko obnaša (obnašao je ili misli obnašati) državnu vlast mora razmotriti taj dug, genezu duga i ponuditi rješenje .

Dug se ne može (znatnije) povećavati (u novčanom iznosu, može se samo umanjivati državni suverenitet ...).
Onaj tko vlast obnaša umanjenjem državnog suvereniteta ne može obnašati vlast ... (paradoks vlasti, ili postoji ili ne postoji).

HDZ (s namjerom biti ozbiljna i značajna stranka u RH) (javno) nije poveo raspravu o problemu i posljedicama duga ...
Nisu u 4 godine divlje milanovićeve vladavine (a bili su dužni kao oporbena stranka pozvati narod na referendum ...) pokazali znanje i interes za rješavanje državnog duga. Po parlamentarnim izborima rješavali su povećanje duga, ali nisu razvijali raspravu o krivcima za nastanak duga ...

Nedostaju stotine milijardi kuna (u državi u kojoj je BDP "sirotinjski", a privreda (proizvodnja) na razini srednjevjekovne (da bar je).
Traži se model premijera (bezličnog i bezobraznog idiota)(birokrate) koji će nas svojom glupošću i ispraznošću držati u polutuposti (nevoljne suvislo očekivati, tražiti ili nuditi ikakva rješenja, do držati nas na poludistanci pripravne na "cijeđenje" u državni proračun (i oko njega)).
HDZ je postao sve ono što ne želimo. Pljačkaška, prevarantska, bezobrazna i bezobzirna nakupina polukretena koji se u hodnicima (svoje gluposti) "cere" na svaki pokušaj odmaka od njihova modela parazitskog ispijanja krvi ...

Šeks, Mikulić, Šuker, (Kosor), Plenković, Stier, ... i slični ... su upropastili titov socijalizam, tuđmanovu državu, sanaderov zaokret i karamarkovo domoljublje ...
HDZ ne nudi rješenja nego prikriva razloge problema (to je put u nepovrat).

Nuditi Plenkovića u stanju pozamašnog duga je politika odustajanja od javnog i transparentnog odnosa prema tom dugu (i najava zakulisnih igara koje će se svaliti na leđa poreznih obveznika). Bezveznjaka nudite u najtežoj krizi iza srpske agresije ... baš bezveze.
(Ali nakon Karamarka koji je pojednostavio uzroke gospodarske krize ideološkim razlozima (ma koliko je to istinito) nedovoljno je posvetio pozornosti uvjeriti birače kako je spreman ponuditi izlazak iz gospodarske krize svim građanima (bez muljatora (Plenkovića i sl.), sada bi Plenković sam obavio tu nezahvalnu zadaću ...). Nije povjerovao kako toliki dug zahtijeva vladu nacionalnog spasa (bez titoista), jer jedna stranka nema kadar koji je sposoban i voljan vraćati tuđe dugove ...).
HDZ opet (kao leglo pravojvernih krivaca) "juriša" na vlast jer je okupiran od idiota (kojima je svrha zauzeti pozicije, a ne opće dobro ...). I neće uspjeti.
Kao građani, birači dužni smo prekinuti tu agoniju i referendumom urediti vlast po vlastitom nahođenju (moramo djelovati odgovorno u interesu nas samih i budućih generacija) ...

Ja sam rekao!

Tatanka Lyotake (Bik koji sjedi (čitaj: Bik koji liječi))


Oznake: državni dug, obnašanje državne vlasti, odnos prema dugu, "sirotinjski" BDP, divlja vladavina, ispraznost i tupost, bezličnost, bezobraznost

23

srijeda

prosinac

2015

Hrvatska je država prikrivenoga socijalizma
Pitanja na koja smo morala znati odgovore prije izboraPo imenovanju novog mandatara Vlade RH, možemo postaviti pitanja:

Tko i kako će vrati 300 milijardi kuna državnog duga?

Tko i kada će promjeniti Ustav RH i vratiti narodu vlast koja mu pripada?

Tko i kada će promjeniti Ustav RH i ustavno jamčiti kako socijalna država nije ispred one radišne, poduzetne, čime bi se jamčilo jednakost vlasništva?


Pitanje tko je prouzročio dug, oduzeo vlast narodu i državu promjenama ustava pretvorio u socijalnu (socijalističku, apsolutističku, diktatorsku) ostavit ću vama. Politika je oblik interesnoga udruživanja, a Ustav izraz najviše zakonodavne volje.
Ako je nešto neprikladno u političkom životu države, to je posljedica našeg neznanja, neodgovornosti, nesposobnosti ili nedostatka volje braniti vlastite političke interese.
Hrvatska je država prikrivenog socijalizma.

Sloboda (ili sociološka smrt)


Oznake: pitanja, novi mandatar, državni dug, vlast naroda, socijalna država, jednakost vlasništva, država prikrivenog socijalizma