05

petak

studeni

2021

Andr-hdz-eja





Hdz je politička stranka. Bez programa. Bezobrazno bezvezna.

Doveli su orjunaško-četničko mladunče (obožavaju koristoljublje skrivati iza srpske agresije), koje u doba HDZ-a nije mogao primirisati (onima koje je rastjerao). Tipa koji je članario u HsLs-u, da mu bude lakše u SDSS-u.

Tvrdnja 22 i tri: Andreja je porušila temelje koje nikad nismo izgradili - demokracije i pravne države.

Svojski se trudi rušiti ono što nikad nismo izgradili. (U vlastiom neznanju nije dokučio kako u Ratu za neovisnost zbog pridržavanja Ženevskih konvencija nije provedena promjena socijalističkog sustava (promjena vlasti ne znači promjenu sustava: mirovinski sustav, zdravstveni sustav, prosvjetni i visokoškolski sustav, sportski sustav, pravni sustav, ... sve je ostalo socijalističko).)

Poimanje države i institucija države izvan tržišnog aspekta, koji se financiraju iz poreza duboko zadire u pitanje opravdanosti poreza - jer se država usuđuje diskriminirati stanovništvo potvrdama o potvrdama potvrde potvrda (iako niti jedna mjera nije znastveno obrazložena ili istražena).

Po teoriji društvenog ugovora država nije nadređena već instrument pojedinca.




Uistinu se moramo zapitati tko obazuje/ne obrazuje hrvatsku naciju (koja uči samo kad je ugrožena). Nesposobnost rješavanja problema prije nego problem postane ozbiljan osobina je siromašnih naroda, koji koriste malo poboljšanje za opuštanje, i zbog toga žive u stalnoj krizi.

Za Hrvatsku dostojnu življenja.




Oznake: HDZ, politička stranka, orjunaško-četničko mladunče, temelji demokracije, temelji pravne države, Ženevske konvencije, Rat za neovisnost, socijalizam, sustavi, društveni ugovor, instrument, krize, siromašni narodi

17

srijeda

ožujak

2021

Slučaj Mamić nije slučaj, ali ...




U Hrvatskoj sudbena vlast formalno je izgrađena od ustanova i kadrova koji zauzimaju određene pozicije unutar strukture tog oblika vlasti.




Što je slučaj?
Slučaj je što vlast obnašaju pravnici, produkt određenih fakulteta-sveučilišta, Državne ispitne komisije koja provodi polaganje državnog stručnog ispita, drugih stupova vlasti koji daju mišljenje ili imenuju određene suce.

Ja sam ja. Nisam socijalist, nisam komunist, nisam, ateist, nisam glup.

Osnova vlasti u demokratskim društvima je suglasnost svakog člana društva s uređenjem društva.

Moja bespomoćnost ne proizlazi iz obaveza poštivanja zakona (koje oni nameću), već iz otuđenosti vlasti, pa i sudbene.
Interesne skupine (klanovi) produciraju kadrove koje običan čovjek ne može birati, kontrolirati, niti opozvati.
Zbog čega bi itko pristajao na društveni poredak ako su njegova prava nikakva?

Princip društvenog ugovora podrazumijeva sigurnost pojedinca na pravo sudjelovanja u kreiranju društva, naročito svih oblika vlasti.
To je Hrvatima onemogućeno, pa nikada nisu živjeli i uživali u demokraciji.



Dakle, nije slučaj Petar Mamić. Slučaj je kamarila koja ljude obmanjuje svojim bezvrijednim sustavom vrijednosti.


Oznake: sudbena vlast, pravnici, fakulteti sveučilišta, bespomoćnost, otuđenost vlasti, pravo na izbor, pravo na kontrolu, pravo na opoziv opoziv, društveni ugovor, Petar Mamić, bezvrijedni sustav vrijednosti

15

srijeda

siječanj

2020

Institucije i (prdo)domet



Društvo je , po teoriji društvenog ugovora, volja pojedinaca tvoriti zajednicu u kojoj određene poslove prepuštaju institucijama. Brigu o vlastitom životu nikakvim ugovorom (do demagogijom partijaša-udbaša-četnika-komunjara-orjunaša-laktaša) nitko nije prenio na državu.



Slučaj u Splitu je nedvojbeno uzdrmao temelje države-demokracije-institucija.

Od izbornih slogana i programa koji negiraju demokraciju (osvajanje glasova a ne zastupanje biračke volje) do ustrajavanja na uskraćivanju prava pojedinaca za brigu o vlastitom životu (zagovaram slobodu posjedovanja oružja) vode društvo korak dalje od onog na što je većina u brizi za svoje dobro spremna pristati.

Pobuna pojedinca je postala pobuna društva, koje ionako ne radi u korist pojedinca. Vrijeme je za filozofe a ne lažove na državnoj vlasti. Unatoč tome ste za predsjednika odabrali-ili prihvatili prevaranta.

Institucije ne mogu nadomjestiti brigu za vlastiti život. Otklon od prirodnog stanja se skupo plaća.


Oznake: institucije, društveni ugovor, Drava, društvo, dogovor pojedinaca, demokracija, Split, negiranje demokracije, pobuna pojedinca, pobuna društva