22

petak

srpanj

2016

Vrijeme je da HDZ vrati (birački) dugNiste sposobni ništa napraviti, pustite one koji jesu


HDZ-ovom rukovodstvu i članstvu


Tražili ste devedesetih opću podršku na prvim "slobodnim", višestranačkim parlamentarnim izborima nudeći opće jedinstvo u rušenju socijalističkog i jugoslavenskog okova. Tražili ste od glasača da vam, unatoč što se ne slažu s vašim sveukupnim ciljevima i kadrovima, daju glas u ostvarenju općeg (zajedničkog) cilja ...
Što ste postigli (našim glasovima i krvlju), napravili ste ...

Sada je vrijeme da vam netko kaže kako danas niste sposobni napraviti ništa (a iznova smo pred orjunaško-udbaškom opasnošću)(zahvaljujući vama).

Vrijeme je da vratite (birački) glas onima koji će (na istom principu općeg dobra) uraditi ono što vi 26 godina niste uspjeli: osloboditi Hrvatsku unutarnjeg neprijatelja (i unutarnjeg prijatelja).
Vrijeme je razići se sa socijalizmom (prvenstveno Šeksom, J. Kosor, djecom orjunaša i nekolicinom plaćenih izroda), specijalnim ratom (uništavanja, raseljavanja i komadanja Hrvatske).
Vi to niste sposobni uraditi (u narednih petsto (čitaj: 500) godina).

Dajte svoj glas onima koji bi u narednom saborskom mandatu proveli lustraciju, ukinuli besplatno školovanje, izjednačili oblike vlasništva, dokinuli parlamentarni apsolutizam, ukinuli dvopartijski sustav, vratili dvodomni (državni) Sabor, ponudili rješenje državnog i javnog duga, riješili problem nezaposlenosti (ne na socijalnim osnovama), ...

HDZ nije sposoban (osim stvarati uhljebe) pokrenuti hrvatsko društvo u transformaciji od porobljenog ka (modernom) slobodnom društvu.
Previše ste "usisali" sitnih duša koje su u socijalizmu bili beznačajni (do prokazivati i uništavati ljudske živote). Oni koji su u onom (socijalističko-jugoslavenskom) društvu bili s one strane, ne mogu graditi moderno društvo (predsjednica vam je za nekoliko tisuća porazila opančara josipovića, danas se bojite povratka opančara milanovića, sutra ćete nas popljačkati ako osvojite vlast jer niste sposobni zarađivati ... bili ste s one strane zbog nerada, danas ste s one strane ovamo zbog nerada ... vratite nam naš glas i vratite nam dug (glas koji smo vam bezrazložno davali).

Vrijeme je za razračun s orjunom, partizanštinom, socijalizmom i svima kojima je to služilo za pljačku.
Vratite naše, mi ćemo vaše posuditi (kao što ste vi posudili od nas i naše djece ...)


Oznake: HDZ, birački glas, posudba, prvi višestranački izbori, jugoslavija socijalizam, nesposobni, lustracija, ukidanje besplatnog školovanja, izjednačavanje vlasništva, dokidanje parlamentarnog apsolutizma, dvodomnost državnog Sabora, državni i javni dug, nezaposlenost, izgradnja modernog društva, Vratite naše

18

ponedjeljak

travanj

2016

10. travnja je i 18. u mjesecuDruštvena pravednost

Ili što predsjednica nema ...


Objede i politički pritisak (iskorištavanja prilika za teritorijalno, demografsko i vojno-političko pozicioniranje (Srbija etnički čisti Vojvodinu i rEpubliku Srpsku (područje BiH) ... )) na Republiku Hrvatsku ne prestaje.
Geostrateški rat ne prestaje.

Hrvatska (treba priznati) pridaje previše pozornosti takvim (malicioznim) radnjama (odgovor na takve radnje je vojno jačanje). Sustavno vojno slabljenje (u vremenu vladavine socijal-nacionalista) je pružilo prigodu takvim političkim stremljenjima.

(Tko je i kada glasovao za sdp-hns-orjunaški hss (s tomčićem) - hsls (s budišom) - ids - i slične umirovljeničko-nedomoljubne strančice (Orah. zid, ...)? Tko je ustuknuo pred takozvanim legitimitetom takvih ...?)


Prvu hrvatsku industrijalizaciju su u sastavu AU monarhije provodili Nijemci, Austrijanci, Židovi, Mađari. Drugi hrvatsku industrijalizaciju je provodila Komunistička partija Jugoslavije. Hrvatska prvom industrijalizacijom nije postigla značajniju zaposlenost (mimo tradicionalističke privrede - samozapošljavanja na vlastitim imanjima).
Druga industrijalizacija je sustavno rastakala tradicionalno hrvatsko društvo (temeljenjem industrijalizacije na marksističkim postavkama razvoja teške industrije za koje Hrvatska nije imala uvjeta). Ni druga industrijalizacija (unatoč, i zbog toga, socijalističkog principa o pravu svih na rad) nije postigla punu zaposlenost.
Treće hrvatske industrijalizacije nema ( i neće biti) jer su Hrvati industrijski neosviješteni i nepoduzetni (a industrijska su društva postala postindustrijska).
Privrede koje ne mogu postići punu zaposlenost nazivaju se zemlje u razvoju.

Komunisti-orjunaši su Hrvatsku odveli u privredu koja je neisplativa (ali je socijalnim kategorijama omogućila mirniji život (u neimaštini)). Treba pojasniti pojam neimaštine i socijalnih kategorija. Siromašni žive u neimaštini (i u socijalizmu i u socijalno neosjetljivijim sustavima (kapitalizmu)), u socijalizmu imaju proklamirana prava, u kapitalizmu nemaju.
Socijalizam nije uspostavio pravedniji sustav, nije potakao rast blagostanja (suprotno, umanjio je prihode pričama o socijalnoj pravdi; proizveo ulaganja u neisplativu privredu). Razvoj države proizveo je državne službe (upravne), besplatno školovanje proizvelo je državne zaposlenike u obrazovnom sustavu, organiziranje obaveznog (državnog) zdravstvenog osiguranja stvorio je radna mjesta u zdravstvu ...
Država je (ne poštujući zakonitosti industrijalizacije) proizvela preveliku razliku između onih koji imaju "besplatno" školovanje i kasnije osigurano zaposlenje (do mirovine) u odnosu na većinu (jer nije postignuta puna zaposlenost). To je društvena nepravda koju je organizirala država i proizvela društveni stampedo (na političku podobnost). Osvajanje vlasti zbog (materijalnog) pozicioniranja unutar društva.
Oni koji su se osjećali pogođeni tom nepravdom emigrirali su ekonomski (i politički). Društvo je svedeno na zauzimanje državnih poslova (izvora korupcije).

Hrvatska je sustavnim orjunaško-komunističkim uplitanjem u osnove razvoja (i ekonomskog) društva) dobila u potpunosti razoreno hrvatsko društvo (tvrdnjama o njihovu doprinosu ...).
Ono što danas predstavlja hrvatski demografski potencijal ostatci su (nikad industrijski poduzetni i osviješteni) demografskog rasipanja genocidom , protjerivanjem, iseljavanjem i izgradnjom društva na društvenoj nepravednosti. Treba se samo sjetiti dodjele stanova u socijalizmu (u uvjetima kad nisu svi mogli dobiti socijalistički stan).
Hrvatska ekonomija (netradicionalna, s nepotpunom zaposlenošću) produžava društvenu nepravdu. Na takvim se temeljima ne može graditi država. Hrvati su duboko razdijeljeni (odavno bi tolike ideološke razlike dovele do građanskog rata da je društvo kompaktnije) na pojedinačno traženje položaja. Hrvati su ekonomski u pretpovijesnom razdoblju (grupnog nomadenja). Pojedinačno rješavaju pitanje vlastite egzistencije. U takvim okvirima ni hrvatska nacija ni hrvatska država nemaju zaštitnike.
10. je 18. u mjesecu ...

Nemojte očekivati od Kolinde (koja je pozicionirana prvotno u MVP, pa u NATO-u, zatim na predsjedničko mjesto) kako će se ona zauzeti za društvenu pravednost (ona niti ne zna da to postoji u tom obliku, niti da je to osnova države i nacije). Ne zna ona kad je 10., još manje kad je 18..
Monstruozna Vesna Pusić troši naše novce kako bi se promovirala u međunarodnoj politici ...

Hrvatska za sva vremena!


Oznake: društvena pravednost, politički pritisak, vojna snaga, geostrateški rat, vojno slabljenje, socijal-nacionalisti, glasovanje, izvor vlasti, prva hrvatska industrijalizacija, druga hrvatska industrijalizacija, treća hrvatska industroijaklizacija, puna zaposlenost, nezaposlenost, zemlje u razvoju, materijalna neimaština, proklamirana prava, socijalističko uplitanje u razvoj, sustavno stvaranje društvene nepravednosti, grupno nomadenje, teškoće uspostave i održavanja države, teškoće osnivanja nacije