03

subota

veljača

2018

Gustoća stanovništva i zloćudna bolestU Hrvatskoj je broj oboljelih od tumorskih bolesti 22 000 godišnje, od čega 14 000 umre godišnje.
Preračunato, u deset godina oboli 220 000, umre 140 000; u sedamdeset godina oboli 1 540 000, a umre 980 000 osoba.
U sto godina oboli 2 200 000, a umre 1 400 000 osoba.

Stopa oboljenja i smrtnosti od zloćudnih bolesti je u porastu.

Razlozi su višestruki, ali onaj tko popusti jednom uzroku o ostalim nije sposoban brinuti.
Neodgovornost za vlastit život u Hrvatskoj je epskih razmjera.


Jedan od uzroka povećanja stope oboljenja i smrtnosti od zloćudnih bolesti je neprirodna prehrana.
Napuštanje sela i seoskog privređivanja koje uključuje proizvodnju hrane za vlastite potrebe, uz ekonomske prouzročilo je i zdravstvene probleme.
Od titova doba nitko se nije usudio objaviti stanovništvu činjenicu kako u Hrvatskoj nije moguća puna zaposlenost (Tito je tvrdio kako svi imaju pravo raditi).

Puna zaposlenost je moguća na nižoj razini, samozapošljavanjem na seoskim gospodarstvima, proizvodnjom hrane za vlastite potrebe.
Sigurno radno mjesto s osiguranim zdravstvenim i mirovinskim osiguranjem nije moguće priskrbiti većini hrvatskog stanovništva.
Zbog toga je Republika Hrvatska u enormnom dugu.

Struktura kadrova u vlasti, protivno javnom uvjerenju kako uništavaju Hrvatsku pljačkom, a ne svojom nesposobnošću upravljati bilo čime, ukazuje na nesposobnost državnih institucija rješavati osnovne probleme.
Jedan od problema je povezanost demografije i ekonomije (BDP-a). Koji je uzročno povezan s drugim problemima (državni dug, siromaštvo, nezaposlenost, porast stope oboljenja, neadekvatna zdravstvena zaštita, ...).

Hrvatska propada. (A propadaju samo nesposobni.)Oznake: Hrvatska, stopa oboljenja, zloćudne bolesti, neodgovornost za vlastit život, neprirodna prehrana, seosko privređivanje, puna zaposlenost, demografija, gustoća stanovništva, nesposbnost upravljanja, propast

18

ponedjeljak

travanj

2016

10. travnja je i 18. u mjesecuDruštvena pravednost

Ili što predsjednica nema ...


Objede i politički pritisak (iskorištavanja prilika za teritorijalno, demografsko i vojno-političko pozicioniranje (Srbija etnički čisti Vojvodinu i rEpubliku Srpsku (područje BiH) ... )) na Republiku Hrvatsku ne prestaje.
Geostrateški rat ne prestaje.

Hrvatska (treba priznati) pridaje previše pozornosti takvim (malicioznim) radnjama (odgovor na takve radnje je vojno jačanje). Sustavno vojno slabljenje (u vremenu vladavine socijal-nacionalista) je pružilo prigodu takvim političkim stremljenjima.

(Tko je i kada glasovao za sdp-hns-orjunaški hss (s tomčićem) - hsls (s budišom) - ids - i slične umirovljeničko-nedomoljubne strančice (Orah. zid, ...)? Tko je ustuknuo pred takozvanim legitimitetom takvih ...?)


Prvu hrvatsku industrijalizaciju su u sastavu AU monarhije provodili Nijemci, Austrijanci, Židovi, Mađari. Drugi hrvatsku industrijalizaciju je provodila Komunistička partija Jugoslavije. Hrvatska prvom industrijalizacijom nije postigla značajniju zaposlenost (mimo tradicionalističke privrede - samozapošljavanja na vlastitim imanjima).
Druga industrijalizacija je sustavno rastakala tradicionalno hrvatsko društvo (temeljenjem industrijalizacije na marksističkim postavkama razvoja teške industrije za koje Hrvatska nije imala uvjeta). Ni druga industrijalizacija (unatoč, i zbog toga, socijalističkog principa o pravu svih na rad) nije postigla punu zaposlenost.
Treće hrvatske industrijalizacije nema ( i neće biti) jer su Hrvati industrijski neosviješteni i nepoduzetni (a industrijska su društva postala postindustrijska).
Privrede koje ne mogu postići punu zaposlenost nazivaju se zemlje u razvoju.

Komunisti-orjunaši su Hrvatsku odveli u privredu koja je neisplativa (ali je socijalnim kategorijama omogućila mirniji život (u neimaštini)). Treba pojasniti pojam neimaštine i socijalnih kategorija. Siromašni žive u neimaštini (i u socijalizmu i u socijalno neosjetljivijim sustavima (kapitalizmu)), u socijalizmu imaju proklamirana prava, u kapitalizmu nemaju.
Socijalizam nije uspostavio pravedniji sustav, nije potakao rast blagostanja (suprotno, umanjio je prihode pričama o socijalnoj pravdi; proizveo ulaganja u neisplativu privredu). Razvoj države proizveo je državne službe (upravne), besplatno školovanje proizvelo je državne zaposlenike u obrazovnom sustavu, organiziranje obaveznog (državnog) zdravstvenog osiguranja stvorio je radna mjesta u zdravstvu ...
Država je (ne poštujući zakonitosti industrijalizacije) proizvela preveliku razliku između onih koji imaju "besplatno" školovanje i kasnije osigurano zaposlenje (do mirovine) u odnosu na većinu (jer nije postignuta puna zaposlenost). To je društvena nepravda koju je organizirala država i proizvela društveni stampedo (na političku podobnost). Osvajanje vlasti zbog (materijalnog) pozicioniranja unutar društva.
Oni koji su se osjećali pogođeni tom nepravdom emigrirali su ekonomski (i politički). Društvo je svedeno na zauzimanje državnih poslova (izvora korupcije).

Hrvatska je sustavnim orjunaško-komunističkim uplitanjem u osnove razvoja (i ekonomskog) društva) dobila u potpunosti razoreno hrvatsko društvo (tvrdnjama o njihovu doprinosu ...).
Ono što danas predstavlja hrvatski demografski potencijal ostatci su (nikad industrijski poduzetni i osviješteni) demografskog rasipanja genocidom , protjerivanjem, iseljavanjem i izgradnjom društva na društvenoj nepravednosti. Treba se samo sjetiti dodjele stanova u socijalizmu (u uvjetima kad nisu svi mogli dobiti socijalistički stan).
Hrvatska ekonomija (netradicionalna, s nepotpunom zaposlenošću) produžava društvenu nepravdu. Na takvim se temeljima ne može graditi država. Hrvati su duboko razdijeljeni (odavno bi tolike ideološke razlike dovele do građanskog rata da je društvo kompaktnije) na pojedinačno traženje položaja. Hrvati su ekonomski u pretpovijesnom razdoblju (grupnog nomadenja). Pojedinačno rješavaju pitanje vlastite egzistencije. U takvim okvirima ni hrvatska nacija ni hrvatska država nemaju zaštitnike.
10. je 18. u mjesecu ...

Nemojte očekivati od Kolinde (koja je pozicionirana prvotno u MVP, pa u NATO-u, zatim na predsjedničko mjesto) kako će se ona zauzeti za društvenu pravednost (ona niti ne zna da to postoji u tom obliku, niti da je to osnova države i nacije). Ne zna ona kad je 10., još manje kad je 18..
Monstruozna Vesna Pusić troši naše novce kako bi se promovirala u međunarodnoj politici ...

Hrvatska za sva vremena!


Oznake: društvena pravednost, politički pritisak, vojna snaga, geostrateški rat, vojno slabljenje, socijal-nacionalisti, glasovanje, izvor vlasti, prva hrvatska industrijalizacija, druga hrvatska industrijalizacija, treća hrvatska industroijaklizacija, puna zaposlenost, nezaposlenost, zemlje u razvoju, materijalna neimaština, proklamirana prava, socijalističko uplitanje u razvoj, sustavno stvaranje društvene nepravednosti, grupno nomadenje, teškoće uspostave i održavanja države, teškoće osnivanja nacije