21

četvrtak

ožujak

2019

Srpske pudlice, Kameni svatovi



Hrvatska je samostalna (otrgla se iz zagrljaja Jugoslavije), članica EU, članica NATO pakta. Ne postoji način tvoriti politička povezivanja s Rusima ili /i Srbima.

Što onda rade Srbi u hrvatskoj vlasti?


Tuđmanština je ostavila partizančiće na vlasti, iako je partizanska epizoda dovela orjunaše-komuniste (umjesto orjunaša - monarhista). Jugoslavija je nastala na monarhističkim osnovama, premetnuta u socijalističku tvorevinu. Krik naroda (NDH) između dviju Jugoslavija ugušen je na Bleiburgu i Križnom putu.

Bleiburška tragedija je uzrokovana novim konceptom u međunarodnom pravu - priznanja države samo ako narod traži državu (američki utjecaj na osnivanje UN-a, međunarodne organizacije koja će skrbiti o svjetskom miru i poretku).
Vojni britanski izvještaji o 200 000 vojnika i 500 000 civila zorno ukazuju na razmjere stradanja, s čijom veličinom je povezan drugi cilj od osvete ustašama (koji su partijski učenici). Za cijelo vrijeme Križnog puta zarobljenicima je spočitavana nezavisna država a ne ustaštvo.

U Hrvatskoj su ustaše (ne na temeljima učenja A. Starčevića, u kojeg su se zaklinjali, već na temeljima bana J. Jelačića) provodile državopravnu politiku samosvojnog naroda.
Divlje ustaše su provodile osvetničku politiku (pozivanja na ustaštvo, s prizemnim pobudama).

Praksa nepostojanja transparentne politike, izazvana pučističkim nastupom jugoslavena, osvetnički nagoni doveli su do trajnog razdora između dva naroda: Hrvata i Srba. Samo su Hrvati zahvaljujući svojim orjunašima dodijelili ogromna materijalna sredstva Srbima, kao i teritorijalne ustupke.

Današnja uporaba Srba u hrvatskoj politici ima zadatak iskoristiti stoljetne prevrate, pljačke, otimanja i ratove za skretanje pogleda s materijalnoga stanja hrvatske države. Klijentela na vlasti iscrpljuje (pljačka) hrvatski narod i mora izazvati društveni rascjep kako bi (pljačkaši) ostali usamljeni na privilegiranim pozicijama.

Stoljetno ludilo podvojenosti (nacionalista koji se mire sa srpskom monarhijom, popljačkanih egoista koji se mire s komunističkim konceptom jednakosti u siromaštvu, partizanskih sinova i unučadi koji se mimikrijski uvlače u pore nacionalne države) Hrvatsku razara.

Srbi u hrvatskoj politici imaju ulogu pudlice. Kameni svatovi.


Oznake: Hrvatska, samostalnost, EU, nato, rusi, srbi, tuđmanština, partizančići, orunaši, bleiburška tragedija, UN, prava naroda na državu, uzroci stradanja. divlje ustaše, stoljetno ludilo podvojenosti, pudlice, kameni svatovi

21

ponedjeljak

studeni

2016

Državotvorstvo a ne nacionalizam



Logično, nabrojati ću ono što nije logično

Jugoslaveni su (veći) neprijatelji


Imenovanje Ante Gotovine savjetnikom (nekome koga uistinu treba savjetovati) izazvalo je oštre reakcije iz Srbije. Zašto bi imenovanje Gotovine zabrinjavalo Srbiju? (Logično, opsesiju i političko-ratne planove vezane za Hrvatsku, Srbi ne mogu prikriti.) ( Nije Hrvatska usredotočena na Srbiju, svijet je šaren i širok.)

Hrvatska nije ratovala protiv Srba i Srbije. Hrvatska je u Domovinskom ratu ratovala za svoju samostalnost (suverenitet)(utopljenu u alijenacijski proces jugoslavenstva potpomognutog sa istoka i zapada). Svoditi rat na hrvatski nacionalizam (a ne državotvorstvo) je obmanjivanje Hrvata i žrtvovanje Srba.
Tko je kolovođa nacionalističkog poimanja (drukčije) stvarnosti? Jugoslavenčine, komunjare, otuđeni (alijenirani).
Jugoslavenska ideja je moguća samo na temeljima alijenacije Hrvata u južnoslavensku cjelinu. Bezpogovorno i bezuvjetno podčinjavanje Hrvata srpskom kralju je označio proces koji je projekt (zakulisnih centara moći).
Ustrajno državotvornu borbu (borbu protiv alijenacije) prikazivati kao nacionalističko suprotstavljanje srpstvu ima zadaću fokusirati oštricu borbe na Srbe (iako su jugoslaveni stvarni neprijatelji hrvatske države). Srpstvo ne osporava hrvatsku državu (doduše, na teritorij koji se vidi s tornjeva zagrebačke katedrale), jugoslaveni osporavaju.
Tako se jugoslaveni čuvaju za (ruski?) prevrat i poraz hrvatskog suverenizma (okruženog svjetskim silnicama i vlastitom nemoći izgraditi moderno (industrijsko/postindustrijsko) produktivno društvo).

Plenković i njegovi pratitelji, mentori su jugoslavenčine (Šeks, Granić, Gregurić, ...). To treba najuriti vilama ...
Neprijatelji u njedrima ... podmeću stoljetnim neprijateljima (Srbima). (E, srbi srbi ...)

tango




Oznake: imenovanje, savjetnik, srbija, svijet, samostalnost, Suverenitet, alijenacija, zakulisni centri moći, nacionalisltičko poimanje, neproijatelj u njedrima, podmetanje neprijatelju

11

srijeda

studeni

2015

Tvornica slatkiša



Hrvatska je 25 godina na putu samostalnosti (ulaskom u NATO pakt, potom u EU).
Izbori su prodrmali hrvatsku stvarnost. Povratak komunista 2000.g., Mesića, Josipovića, komunista 2011.g i ove su izbore učinili uzbudljivim.
Komunisti (s 3 % glasova) juirišaju na vlast ... Zaboravili smo da nikad nismo glasali za njih, a oni su svejedno 45 godina vladali u Jugoslaviji.
O tom što su komunisti spremni, možemo pretpostaviti ...

Ali, nije riječ o komunistima. Riječ je o "Hrvatima" koji su nezadovoljni s 25 godina hrvatske nacionalne države.
Kritika tih 25 godina (uz obavezno naslikavanje kao nove političke struje) ima i vlastitu kritiku. 25 godina im je trebalo kako bi pokazali svoje sposobnosti, ali na mjestima obnašanja vlasti?
Ja kritiziram od početka, i ne iskazujem volju za državnim funkcijama!
Zaista smo sretni. Rad nas vodi u ropstvo, ropstvo u slobodu, sloboda u ropstvo, ropostvo u rad, ... Hvala Bogu (bar budala ima).
Prošle izbore nas je poučavao raspop, ove (zasluženo) novi moralisti ... samo su pošteni Hrvati lopovi.
I glupom je jasno da uvijek ima slatkiša. Ali su gorka okusa.

(Strategija uljepšavanja stvarnosti ponudom bolje prošlosti i nerealne budućnosti, bez sadašnjosti)


Oznake: samostalnost, nato, EU, komunisti, slatkiši, gorak okus