21

četvrtak

ožujak

2019

Srpske pudlice, Kameni svatoviHrvatska je samostalna (otrgla se iz zagrljaja Jugoslavije), članica EU, članica NATO pakta. Ne postoji način tvoriti politička povezivanja s Rusima ili /i Srbima.

Što onda rade Srbi u hrvatskoj vlasti?


Tuđmanština je ostavila partizančiće na vlasti, iako je partizanska epizoda dovela orjunaše-komuniste (umjesto orjunaša - monarhista). Jugoslavija je nastala na monarhističkim osnovama, premetnuta u socijalističku tvorevinu. Krik naroda (NDH) između dviju Jugoslavija ugušen je na Bleiburgu i Križnom putu.

Bleiburška tragedija je uzrokovana novim konceptom u međunarodnom pravu - priznanja države samo ako narod traži državu (američki utjecaj na osnivanje UN-a, međunarodne organizacije koja će skrbiti o svjetskom miru i poretku).
Vojni britanski izvještaji o 200 000 vojnika i 500 000 civila zorno ukazuju na razmjere stradanja, s čijom veličinom je povezan drugi cilj od osvete ustašama (koji su partijski učenici). Za cijelo vrijeme Križnog puta zarobljenicima je spočitavana nezavisna država a ne ustaštvo.

U Hrvatskoj su ustaše (ne na temeljima učenja A. Starčevića, u kojeg su se zaklinjali, već na temeljima bana J. Jelačića) provodile državopravnu politiku samosvojnog naroda.
Divlje ustaše su provodile osvetničku politiku (pozivanja na ustaštvo, s prizemnim pobudama).

Praksa nepostojanja transparentne politike, izazvana pučističkim nastupom jugoslavena, osvetnički nagoni doveli su do trajnog razdora između dva naroda: Hrvata i Srba. Samo su Hrvati zahvaljujući svojim orjunašima dodijelili ogromna materijalna sredstva Srbima, kao i teritorijalne ustupke.

Današnja uporaba Srba u hrvatskoj politici ima zadatak iskoristiti stoljetne prevrate, pljačke, otimanja i ratove za skretanje pogleda s materijalnoga stanja hrvatske države. Klijentela na vlasti iscrpljuje (pljačka) hrvatski narod i mora izazvati društveni rascjep kako bi (pljačkaši) ostali usamljeni na privilegiranim pozicijama.

Stoljetno ludilo podvojenosti (nacionalista koji se mire sa srpskom monarhijom, popljačkanih egoista koji se mire s komunističkim konceptom jednakosti u siromaštvu, partizanskih sinova i unučadi koji se mimikrijski uvlače u pore nacionalne države) Hrvatsku razara.

Srbi u hrvatskoj politici imaju ulogu pudlice. Kameni svatovi.


Oznake: Hrvatska, samostalnost, EU, nato, rusi, srbi, tuđmanština, partizančići, orunaši, bleiburška tragedija, UN, prava naroda na državu, uzroci stradanja. divlje ustaše, stoljetno ludilo podvojenosti, pudlice, kameni svatovi

08

petak

travanj

2016

Hvalospjev nezavisnoj državiOsvrt (na) jednog radikala ...


Pojava Vojislava Šešelja (nije slučajna) planirana je kao politički zaklon za krvoloke i zlobu (koja nadmašuje Šešeljevu dobrovoljačku krvoločnu udrugu ...).
Bez Šešelja su providni (zbog mogućnosti fokusirati se na dosege te krvoločne, pljačkaške politike).

Četiri godine je narkomanska, neradnička, zlobna, nesposobna, lijena i omražena partijica vodila državu u prošlo stoljeće (izgubljenu budućnost).
Zasjeli su na državne ovlasti i isisali od 50 do 100 milijardi kuna (preko 20 milijardi kuna godišnje) preko upravljanja državnim proračunom, uništavali (i uništili) sve koji su poslovali, osiromašili mnoge koji su štedjeli, ... BDP vratili na prijeratni (pobrisali 30 godina (BDP-a)). Ostavili sirotinju da 30 godina vraća ono što su oni uzeli ili uništitli.

Korištenje državnog monopola na zakonodavstvo, sigurnosne službe, monopol na korištenje (zlouporabu) policije, zlouporabu vojske, zlouporabu diplomacije s ciljem pljačkanja (i zaduživanja) stanovništva već je jednom izrodilo radikalizacijom (komunisti poučavali ustaše revolucionarnom radu, pa ih zbog revolucionarnosti revolucijom pobili ...).

Političko nagodbenjaštvo (s kim god da je sdp stvarao nagodbu) ne obavezuje pogođene na obzirnost.
SDP je četiri godine sustavno provodio zločinački naum uništenja Hrvatske (pljačkanja u vlastitu korist; stvaranja uvjeta političke koruptivnosti koja im iznova otvara vrata za možebitno osvajanje vlasti). Daleko je odmakla anomalija demokratskoga legitimiteta... Stvoreni su uvjeti nemogućnosti legalnoga sređivanja stanja i stvaranja društva normalnih odnosa. Preostaje jedino radikalan rez (revolucija).

Stvorili su (pljačkom) izgubljene generacije (generacije koje neće ništa stvoriti, generacije koje bi trebale vraćati ono što je sdp pokrao). Tko tuđe dugove vraća lud je (a ludima je sve dopušteno).
Radikalizirali su stanje (nadali se političkom manevru prikrivanja stanja (nekim drugim radikalima). Sve je isto kao (svakog) 10. ...

Bleiburška tragedija (proizišla iz želje ugasiti hrvatsku želju za normalnom (nezavisnom) državom) nije ugasila htijenje za nezavisnom državom koja će strogo pokažnjavati pljačkašku fukaru.
Pljačka u Kraljevini Jugoslaviji, pljačka u sfrjotu, pljačka za socijaldemokratske vladavine, ... nema se tu što proučavati.
Kad ja osvojim vlast prestati će državna pljačka (a krv će biti besplatna).

Nered kojeg (neometani, zaštićeni vanjskim političkim interesima) stvaraju, nadilazi društvo normi, nailazi na dobar odjek kod izgubljenih generacija ...
Kad ne preostaje drugi način, nasilje je jedini. (Sustav je sustavno kliznuo u nasilje.)
Strepite!

Nije nezavisna bila fašistička, već se suprotstavila pljački (jedini je problem te države bio što se bez industrijalizacije suprotstavila Sovjetskom savezu, i izgubila pravo na pravo). Bando četnička ...


Oznake: Osvrt, radikal, Šešelj, politički zaklon, izgubljena budućnost, izbrisana desetljeća, anomalija sustava, sustavne pčjače uz pomoć države, bleiburška tragedija, razlog i smisao, sustav i nasilje