06

srijeda

svibanj

2020

Kome je pomogla korona-kriza?Korona-kriza nije pomogla nikome, ali je sučelila određene političke i ostale snage.

Otvorio se prostor za raščlambu i otvoreno (ili prikriveno) istupanje.


Veliki meštri obmane (hdz, udbo-komunistički kadrovi), korona-krizu su podjednako nastojali iskoristit (samo obmanama).
U Hrvatskom ratu za neovisnost su sudjelovali u velikosrpskoj agresiji kojoj je cilj bio raspad jUgoslavije i ostvarenja cilja uspostave Velike Srbije (što je značilo i uspostavu samostalne Hrvatske).
Za razumijevanje stvarne uloge takozvanih očeva domovine je veličina i oblik novostvorene Hrvatske.
Republika Hrvatska, koja je tim ratom nastala, malo je veća (u granicama nastalim mirom u Srijemskim Karlovcima 1699. koje su radije zvali avnojevskim granicama). Razliku su prepustili/prepuštaju nepovijesnim narodima koji nikad nisu imali državnost na tim teritorijima.
A oblik vladavine nije demokratska u republici, već partijska (ili osobna) diktatura, s kmetsko-robovskom privredom (većina privrede je u partijskim rukama i pod partijskom upravom).
(Tuđmanovi kadrovi, tadašnji ministar Boljkovac, i predsjednik Vlade pa šef Ureda za zaštitu ustavnoga poretka Josip Manolić su do smjene dostavljali srbima podatke. Tek smjenom koju je tražila vojna obavještajna služba, prestala su vojna napredovanja srbo-četničkih agresora. Obojica su bili vrlo povjerljivi tuđmanovi kadrovi.)
Slom Krajina (koji se odvio unatoč UN-ovim mirovnim snagama koje obično zamrznu stanje) je povijesni presedan, kojem se jugo-udbašija nije nadala.

Progoni branitelja, haške optužnice, sustavno zatiranje hrvatskih a veličanje jugoslavenske vojske (četnika, partizana), iskrivljavanje povijesnih činjenica je posljedica pritajene (jugoslavenske) uloge udbo-kosovskog krila koje je preuzelo vođenje Hrvatskom u sudbonosnim trenucima sloma jugoslavije i komunizma.


Podjednak postupak (udbo-kosovsko-četničko-komunistički model) odnosa prema svemu hrvatskom producira (tutle) pLenković. U ime prijema Srbije u EU, napada HOS i ZDS, abolirajući velikosrpsku agresiju. Pa Srbi su sve branitelje nazivali ustašama, zašto im sada smeta da svi budemo Za dom spremni (DOM je bio glasilo Hrvatske seljačke stranke (označavao je domovinu za koju smo spremni), Za dom spremni geslo Hrvatskog domobrana (i Hrvatske seljačke stranke), Bog i Hrvati geslo HSS-a (ali ga je smislio Ante Starčević), ...).

Korona-kriza je vođena na istim premisama, protiv Hrvata (sustavno uništavanje zdravstva, pa tako i javnog zdravstva), poslušno provođenje naputaka prosrpsko-kineskog marksističko-zločinačkog terorističkog WHO, čije su smjernice u svim zemljama koje su ih provodile polučile iste rezultate. Podjednake rezultate su postigli BiH, CiG, Makedonija, ... Ako je hrvatski stožer mudar (lijepogli hrvatsko-titoističkog izraza), a bOsanci glupi, zašto su nam rezultati podjednaki? (Jer su mudraci glupi.)
Hrvatska je privreda mala, preko 30% BDP-a je od turizma (a bar još 20% od tog novca koji oni koji ga zarade u turizmu troše za proširenje poslovanja ili osobnu potrošnju). Ostalih 30% su državna poduzeća (prosvjeta, zdravstvo, ...). Da smo ostavili privredu bez izolacije, tko bi nam dolazio (kad su drugdje mjere ograničenog kretanja)?
Uspjeh stožera i pLenkovićeve vlade je mit koji bez skretanja na ideološke razračune (titova metodologija - staljinovi sljedbenici - vražiji đaci) je neodrživ.

Minimalno uložiti, prethodno potkopati bilo koju mogućnost učinkovite mjere, maksimalno profitirati proglašavanjem uspješnosti ostvarenja nemoguće misije ... I spomenuti zabrane prava na samobranu, na vlastita obilježja i izričaj.

Taj problem potkopavanja svake hrvatske osobenosti (samosvojnosti) je (više)stoljetna politika nametanja i trpljenja antihrvatskih institucionalnih kadrova.

pLenković (politička lešina) je doveden (zašarafljen) kako bi svojom (pretjeranom, ha!) uglađenošću osigurao nova zaduženja (i dosadašnja nas ubiše). Kako bi ostvario zaduženja, a narod bi ih morao vraćati, mora narod utjerati u krivicu (ustaštvo, genocidnost) kako taj narod ne bi imao pravo ostvariti narodnu vladavinu, i nacionalizacijama odbiti plaćanja potajice zaduženih novih kredita. Vrlo uspješan način nametanja osobne diktature.
miLanović je ostvario mandat na 5 godina (koji mu je osigurao upravo ovakav hdz o kojem pišem), nenadano-neiznenadnim aboliranjem velikosrpske agresije napadima na HOS prebacuje pred izbore lopticu na ideološke teme, na kojim pLenkovićeve gazde dobivaju.
U protivnom bi se predizborni napor uložio u objašnjavanje ekonomskih rezultata (idiota) pLenkovića: kupiti ćemo INA-u, kupiti ćemo borbene zrakoplove, s kUjundžićem je potkradao zdravstveni sustav i dočekao korona-krizu potpuno nespreman, ...).

I izgubio bi izbore jer nas je materijalno uništio: ne može prevariti EU (potkradaju nas i pokrast će nas do potpunog siromaštva, kako su to uradili Italij, Španjolskoj, Portugalu, ...), ne može prevariti Kineze, ne može prevariti Ruse, ... nikome ne može prodati oružje niti dobiti nepovratne kredite (sve je to tito radio, i plaćao samoupravni nerad). Ovaj to bleso ne može, nema razloga da ga dalje trpimo.

Bog i Hrvati, Za Dom spremni (sve je skuhao HSS, jer su oni koristili pravaški a zauzvrat ponudili "svoj" Za Dom spremni pravašima)

DOM (Domovina), kasnije glasilo HSS-a, prvi put izdano 15. prosinca 1899.
Tijekom Drugoga svjetskog rata izlazio je u partizanima na Petrovoj gori pod naslovom Slobodni Dom. Zanimljivo je da se taj list ugasio tek 1963. godine.Nije k bEljak seljak, ... odavno je to način na koji se koriste protiv Hrvata.
U ono su doba provodili promjenu obrazaca i osobnosti Hrvata, kao i danas. Sve Hrvatsko na isti manipulativni način pretapaju u blato.


Svaka kriza, pa i ova s koronom, možda pomogne Hrvatima (krvavo) skinuti okove ropstva i postići vlastitu slobodu. Ali im to neće uraditi korona virus, već samo oni sami.Oznake: korona kriza, veličanje jugoslavenske vojske, mit o uspjehu vlade, bdp, turizam, potkopavanje hrvatske samosvojnosti, velikosrpska agresija, zašarafljen, ideološka i ekonomska rasčlamba

02

subota

svibanj

2020

JadniciAko je prekršaj nosit HOS-ovu

majicu na ulici treba mijenjati zakon,

a ne ulicu i majicu.
Hrvatska je na političkoj prekretnici (orjunizacije).

Domovinski rat - dok se u engleskoj literaturi koristi i izraz Hrvatski rat za nezavisnost - teško je pogodio Hrvatsku.
Svjedoci smo (živi) o potpunom rasulu hrvatske politike i sposobnosti bilo kakve obrane od velikosrpskle agresije.
Račanovi reformirani komunisti (skh-sdp)(savez komunista hrvatske - stranka demokratskih promjena) (kasnije socijaldemokratska partija) je razoružala Civilnu obranu Hrvatske (predala oružje Civilne obrane na čuvanje JNA, koja to oružje nije nikad vratila Hrvatskoj, do naoružavajući srpske pobunjenike).
U naletu velikosrpske četničke-jna agresije tadašnja vlast (hdz, vlada nacionalnog spasa), izloženi (Hrvatska) embargu na oružje (zasluga još jednog orjunaško-komunjarskog kretena (bLončara), uglavnom je bila nemoćna i nesposobna opremiti obranu i organizirati zaštitu od srpskog vojnog divljanja.
Samo je ograničenost velikosrpske agresije spriječila posvemašnu katastrofu (toliko o tuđmanovu hdzu).

U tim okvirima, kad je vlast u Zagrebu, popuštajući (izbijanje Srba na "amputacijsku liniju" Virovitica-Karlovac-Karlobag) srpskom nadiranju, iskazala svoju nespremnost diplomatski ili vojno (cjelokupni sastav vlade je bio jugoslavenske-orjunaško-četničko-komunjarske provenijencije) braniti Hrvatsku (uspostavom ZNG (zbora narodne garde) koji je bio malobrojan i nije popunjavan principom opće vojne obveze), kada je većina krajeva i stanovništva u tim krajevima prepuštena divljanju jugo-četničkih hordi, Hrvatska se samoorganizirala na principu osobnog herojstva.

Prednjačili su, uz lokalne dragovoljce, koji su većinom i pristupali HOS-u, Hrvatske obrambene snage Hrvatske stranke prava. Riječ je o 1991.g., nepriznatoj Republici Hrvatskoj, nepriznatoj vlasti u Zagrebu i vremenu kad tadašnji "predsjednik" (čega?) Tuđman oklijeva s proglašenjem neovisnosti i proglašenjem rata.

Neometano izbijanje velikosrpskih snaga na granice Velike Srbije (nešto više od 20 km od Zagreba), s pogubnom politikom prepuštanja nesrpskog stanovništva genocidu i progonima, mučenjima i uništavanju svega hrvatskog, dio je tog vremena.

Oni koji su se (po svim međunarodno prihvaćenim ratnim normama) odlučili na otpor, mimo nadzora tadašnje kvazi vlade u Zagrebu, iako nedostatno naoružani, ali prisiljeni poduzimati i nemoguće u zaustavljanju agresije i izbjegavanja katastrofe, većina ih je nosila oznake HOS-a, pozdravljala Za dom spremni, nije veličala fašizam, genocid, zločin.

Veličala je hrvatski otpor, herojstvo i branila Hrvatsku od (zagrebačko-orjunaškog) nagodbenjaštva koje je njima značilo gubitak svega, pa i života.
Hrvatske obrambene snage (HOS) nisu ZNG, nisu HV, niti su dio strateškog uzmicanja. Ako je što obranjeno, obranjeno je zahvaljujući samožrtvovanju dragovoljaca, a ne stranačkih "junačina" koji su podijelili činove Mesiću, Pusićki, Račanu, ovom - onom. A zolje iz ilegalnog uvoza hdz-ovim stranačkim vođama kriznih stožera.

Treba HDZ-SDP proglasiti zločinačkim organizacijama (zbog svesrdnog pomaganja velikosrbima u ostvarenju velikosrpskih planova).
Tijek povijesti (presedan o okončanju UN-ove misije) se promijenio zahvaljujući promjeni odnosa unutar međunarodne zajednice koja nije mogla dopustiti teritorijalna osvajanja temeljena na genocidu i agresiji, dajući dozvolu za redarstveno-vojnu akciju (za koju visoko članstvo HDZ-a i tadašnje Vlasti nikad nije bilo pripravno).

Sadašnji HDZ-SDP je podjednako velikosrpski produkt (ruske službe, agentura i premreženost).

Rat je vođen kako ga ne bi izgubili, ali u granicama do Krajine. Završio je tako da nismo izgubili (čime se bez zasluga kite), ali na granicama s kojim Srbi nisu zadovoljni.
Nikad nismo držali do HDZ-a, SDP-a, ali ni Srbi nakon rata više ne drže do njih. To je vidljivo svakog dana.

Najviše danas, kad nas nastoje uvjeriti kako je ZA DOM SPREMNI - HOS izraz veličanja fašizma.
Jadnici.


Oznake: HOS, The Croatian War of Independence. svjedoci, rasulo, embargo na oružje, velikosrpska agresija, osobno junaštvo, jadnici

01

srijeda

veljača

2017

Sine (majčin)Pad socijalizma-komunizma (i Berlinskoga zida) označio je civilizacijsku prekretnicu. Civilizacijsku.

Slom komunizma-marksizma označio je i raspad (zločinačke) jugoslavije.
Hrvatski tadašnji kadrovi (svaki narod ima svoje političke kadrove) razlog su "ustanka" hrvatskog naroda. Izdajice, beskičmenjaci, nesposobni, ...

Domovinski rat je obrambeni, pravedni rat nametnut srpskom agresijom. Podjednako nametnut velikosrpskom politikom, ali prvenstveno jugoslavensko-komunističkom agresijom oslonjenom na velikosrpsku pobunu kao instrument vojno-političkog pritiska na Hrvatsku. (Podupiran hrvatskim izrodima.)
Dakle, Hrvatska se Domovinskim ratom oslobađala komunizma (koji je kontrolirao velikosrpstvo, (iako oni koji bolje poznaju velikosrpstvo znaju kako je ono produkt (visoko) industrijaliziranog (nesrpskog) društva, a ne srpske snage i volje vršiti ekspanziju genocidom)) i komunističko-jugoslavenskog nasljeđa.
Svejedno je prvi predsjednik bio partizan (tuđman)(jugoslaven)(sin partizana)(predsjednik Partizana), drugi predsjednik (mesić) je bio partizan (jugoslaven)(sin partizana), treći predsjednik (josipović) (jugoslaven)(sin partizana), četvrta predsjednica (grabar kitarović) (unuka partizana), ... premijeri: prvi (mesić) partizan (jugoslaven)(sin partizana), drugi (manolić)(partizan)(jugoslaven)(krvnik), treći (gregurić) (komunist)(jugoslaven), četvrti (šarinić), peti (valentić), šesti (mateša)(komunist)(jugoslaven), sedmi (račan)(komunist)(jugoslaven), osmi (sanader), deveta (kosor)(komunistica)(jugoslavenka)(unuka četničkog vojvode)(ali i kćerka kosora), deseti milanović (hdzovac)(jugoslaven, glup, bahat)(unuk partizana, sin komuniste hdzovca komuniste), jedanaesti (orešković) (kratkotrajno, bez mogućnosti naučiti hrvate engleskom jeziku), dvanaesti (plenković)(jugoslaven)(hslesovac i beskičmeni, bezobrazni karijerist)(sim majke lekarke i oca suradnika).

Kako su vladale vlade i kako su predsjednici pridonosili životu (u demokraciji) dobro je uočljivo. Primjer ukrajinske krize podudara se sa jugoslavenskom krizom, podjednako su sve projugoslavenske vlade RH producirale stanje identično ukrajinskom modelu otkidanja teritorija (u ime ruskih interesa).

Zašto su pad komunizma i raspad jugoslavije iskoristile jugoslavenčine i partizani i Hrvatsku zakopali (po drugi put) u grobnicama Križnog puta?
Slom komunizma i jugoslavije (omiljenih hrvatskim političkim elitama) uz ideološku ima i moralnu dimenziju. Svi imenovani komunisti/jugoslaveni su karijeristički (imovinski i statusno) pristajali na komunizam/jugoslavenstvo. Tako je Hrvatsku zadesila dvostruka nesreća. I ideološki i moralno nepoželjni (srbenderi - srpska služinčad) su prisvojili vlast. Društvo nije sposobno zaliječiti rane sustava koji nas je isporučio nenaoružane i diplomatski nepripremljene velikosrpskoj (u pozadini jugoslavenskoj) agresiji. Unatoč porazu te politike u Domovinskom ratu, podjednakim su žarom nastavili istom politikom.

(Pi*ka vam materina, novokmetu, vidoviću i uvođenju vojnog roka ... ako takvi mamlazi raspravljaju na javnoj televiziji o bitnim temama društva onda ovaj narod nema budućnosti.)
(Slijedeći hrvatski rat će biti građanski rat (i sve se radi kako bi što prije započeo). )
Ima li u Hrvatskoj sposobnih i odgovornih koji bi preuzeli odgovornost za državu i poveli ovaj narod ka boljem?Oznake: Berlinski zid, socijalizam, komunizam, hrvatski predsjednici, hrvatski premijeri, jugoslaveni, partizani, partizanski sinovi, komunisti, ukrajinska kriza, model krize, srpčad (srpske sluge), velikosrpska agresija, jugoslavenska agresija, nastavak produciranja krize