06

srijeda

svibanj

2020

Kome je pomogla korona-kriza?Korona-kriza nije pomogla nikome, ali je sučelila određene političke i ostale snage.

Otvorio se prostor za raščlambu i otvoreno (ili prikriveno) istupanje.


Veliki meštri obmane (hdz, udbo-komunistički kadrovi), korona-krizu su podjednako nastojali iskoristit (samo obmanama).
U Hrvatskom ratu za neovisnost su sudjelovali u velikosrpskoj agresiji kojoj je cilj bio raspad jUgoslavije i ostvarenja cilja uspostave Velike Srbije (što je značilo i uspostavu samostalne Hrvatske).
Za razumijevanje stvarne uloge takozvanih očeva domovine je veličina i oblik novostvorene Hrvatske.
Republika Hrvatska, koja je tim ratom nastala, malo je veća (u granicama nastalim mirom u Srijemskim Karlovcima 1699. koje su radije zvali avnojevskim granicama). Razliku su prepustili/prepuštaju nepovijesnim narodima koji nikad nisu imali državnost na tim teritorijima.
A oblik vladavine nije demokratska u republici, već partijska (ili osobna) diktatura, s kmetsko-robovskom privredom (većina privrede je u partijskim rukama i pod partijskom upravom).
(Tuđmanovi kadrovi, tadašnji ministar Boljkovac, i predsjednik Vlade pa šef Ureda za zaštitu ustavnoga poretka Josip Manolić su do smjene dostavljali srbima podatke. Tek smjenom koju je tražila vojna obavještajna služba, prestala su vojna napredovanja srbo-četničkih agresora. Obojica su bili vrlo povjerljivi tuđmanovi kadrovi.)
Slom Krajina (koji se odvio unatoč UN-ovim mirovnim snagama koje obično zamrznu stanje) je povijesni presedan, kojem se jugo-udbašija nije nadala.

Progoni branitelja, haške optužnice, sustavno zatiranje hrvatskih a veličanje jugoslavenske vojske (četnika, partizana), iskrivljavanje povijesnih činjenica je posljedica pritajene (jugoslavenske) uloge udbo-kosovskog krila koje je preuzelo vođenje Hrvatskom u sudbonosnim trenucima sloma jugoslavije i komunizma.


Podjednak postupak (udbo-kosovsko-četničko-komunistički model) odnosa prema svemu hrvatskom producira (tutle) pLenković. U ime prijema Srbije u EU, napada HOS i ZDS, abolirajući velikosrpsku agresiju. Pa Srbi su sve branitelje nazivali ustašama, zašto im sada smeta da svi budemo Za dom spremni (DOM je bio glasilo Hrvatske seljačke stranke (označavao je domovinu za koju smo spremni), Za dom spremni geslo Hrvatskog domobrana (i Hrvatske seljačke stranke), Bog i Hrvati geslo HSS-a (ali ga je smislio Ante Starčević), ...).

Korona-kriza je vođena na istim premisama, protiv Hrvata (sustavno uništavanje zdravstva, pa tako i javnog zdravstva), poslušno provođenje naputaka prosrpsko-kineskog marksističko-zločinačkog terorističkog WHO, čije su smjernice u svim zemljama koje su ih provodile polučile iste rezultate. Podjednake rezultate su postigli BiH, CiG, Makedonija, ... Ako je hrvatski stožer mudar (lijepogli hrvatsko-titoističkog izraza), a bOsanci glupi, zašto su nam rezultati podjednaki? (Jer su mudraci glupi.)
Hrvatska je privreda mala, preko 30% BDP-a je od turizma (a bar još 20% od tog novca koji oni koji ga zarade u turizmu troše za proširenje poslovanja ili osobnu potrošnju). Ostalih 30% su državna poduzeća (prosvjeta, zdravstvo, ...). Da smo ostavili privredu bez izolacije, tko bi nam dolazio (kad su drugdje mjere ograničenog kretanja)?
Uspjeh stožera i pLenkovićeve vlade je mit koji bez skretanja na ideološke razračune (titova metodologija - staljinovi sljedbenici - vražiji đaci) je neodrživ.

Minimalno uložiti, prethodno potkopati bilo koju mogućnost učinkovite mjere, maksimalno profitirati proglašavanjem uspješnosti ostvarenja nemoguće misije ... I spomenuti zabrane prava na samobranu, na vlastita obilježja i izričaj.

Taj problem potkopavanja svake hrvatske osobenosti (samosvojnosti) je (više)stoljetna politika nametanja i trpljenja antihrvatskih institucionalnih kadrova.

pLenković (politička lešina) je doveden (zašarafljen) kako bi svojom (pretjeranom, ha!) uglađenošću osigurao nova zaduženja (i dosadašnja nas ubiše). Kako bi ostvario zaduženja, a narod bi ih morao vraćati, mora narod utjerati u krivicu (ustaštvo, genocidnost) kako taj narod ne bi imao pravo ostvariti narodnu vladavinu, i nacionalizacijama odbiti plaćanja potajice zaduženih novih kredita. Vrlo uspješan način nametanja osobne diktature.
miLanović je ostvario mandat na 5 godina (koji mu je osigurao upravo ovakav hdz o kojem pišem), nenadano-neiznenadnim aboliranjem velikosrpske agresije napadima na HOS prebacuje pred izbore lopticu na ideološke teme, na kojim pLenkovićeve gazde dobivaju.
U protivnom bi se predizborni napor uložio u objašnjavanje ekonomskih rezultata (idiota) pLenkovića: kupiti ćemo INA-u, kupiti ćemo borbene zrakoplove, s kUjundžićem je potkradao zdravstveni sustav i dočekao korona-krizu potpuno nespreman, ...).

I izgubio bi izbore jer nas je materijalno uništio: ne može prevariti EU (potkradaju nas i pokrast će nas do potpunog siromaštva, kako su to uradili Italij, Španjolskoj, Portugalu, ...), ne može prevariti Kineze, ne može prevariti Ruse, ... nikome ne može prodati oružje niti dobiti nepovratne kredite (sve je to tito radio, i plaćao samoupravni nerad). Ovaj to bleso ne može, nema razloga da ga dalje trpimo.

Bog i Hrvati, Za Dom spremni (sve je skuhao HSS, jer su oni koristili pravaški a zauzvrat ponudili "svoj" Za Dom spremni pravašima)

DOM (Domovina), kasnije glasilo HSS-a, prvi put izdano 15. prosinca 1899.
Tijekom Drugoga svjetskog rata izlazio je u partizanima na Petrovoj gori pod naslovom Slobodni Dom. Zanimljivo je da se taj list ugasio tek 1963. godine.Nije k bEljak seljak, ... odavno je to način na koji se koriste protiv Hrvata.
U ono su doba provodili promjenu obrazaca i osobnosti Hrvata, kao i danas. Sve Hrvatsko na isti manipulativni način pretapaju u blato.


Svaka kriza, pa i ova s koronom, možda pomogne Hrvatima (krvavo) skinuti okove ropstva i postići vlastitu slobodu. Ali im to neće uraditi korona virus, već samo oni sami.Oznake: korona kriza, veličanje jugoslavenske vojske, mit o uspjehu vlade, bdp, turizam, potkopavanje hrvatske samosvojnosti, velikosrpska agresija, zašarafljen, ideološka i ekonomska rasčlamba

29

srijeda

travanj

2020

Tko je bačen u Savu?Jasenovac nije mit. Jasenovac je stvarnost koja se svakodnevno pojavljuje (s razlogom).

Trenutno je Jasenovac spomenut kao sredstvo odvraćanja pozornosti (od trgovačke prakse namještanja izbornih rezultata).
Sve ukazuje na duboku promašenost hdz-sdp vladavine, komesarsko-partijskog oblika vladanja.
Nakon pojave korone (koja traje), potresa u Zagrebu, kolapsa (svjetske) privrede (pa i hrvatske).


Vrijeme je detaljne rasčlambe (pa i uloge mArić-pLenkovićeve alkemije, rušenja zdravstvenog sustava, produbljavanja dužničke krize, ...).
To je ono što vladajućoj kamarili najmanje treba. Jasenovac.

Ploču (koju ploču?, trebalo je podići spomenik s vječnim plamenom hosovim vitezovima) treba baciti, jer smeta Srbima koje su (po Dodiku) možda bacali u Savu. Možda u Jasenovcu bacaš likvidirane u Savu, ali ih nizvodno nitko ne vadi iz Save ... (??).
Koliko moraš biti poremećen i tvrditi kako su organizatori likvidacija genocidnih razmjera mrtve žrtve možda bacali u rijeku (Savu) koja protiče kroz naselja ...?

Dobro. Bitno je prebaciti lopticu na drugi teren. I pokazuje kako u Hrvatskoj nitko ne brine za Hrvatsku. Takvi smo, stoga nam mogu izmišljati prošlost i oduzimati budućnost.

Za Dom spremni

Oznake: Jasenovac, Mit, stvarnost, odvraćanje pozornosti, komesarsko-partijski oblik vladavine, korona kriza, ploča u Jasenovcu, sava, izmišljena prošlost, oduzeta budućnost