20

nedjelja

lipanj

2021

Antifašizam je zlokoban stadij društvene neodređenosti




Može li netko biti istovremeno fašist i antifašist?


Antifašizam je stadij društvene neodređenosti upravo onoliko koliko je bilo potrebno nekome (rusima) za osvajanje i prodor u druge civilizacije, društveno formirane i jasno određene (protiv komunizma).
Istočnu Europu su osvojili vojno (C. Armija)(obilato potpomognuta američkom vojnom pomoći bez koje bi Hitler pokorio Sovjetski savez), a politički je uspostavljena vlast na floskuli antifašizam.
Uspostavom antifašizma u okupiranim državama nije ništa određeno (do ropstvo pod fašističkom diktaturom).

Poratna obnova (ma kakva obnova) tih država je temeljena na antifašizmu, te je protivno ženevskim konvencijama postokupacija protekla u novoj okupaciji i komunističkim revolucijama, a ne obnovi prvotnog društva.

Tako je zločinačka nakana staljinovih hordi pronašla poslušnike koji nas i danas fasciniraju svojom neodređenošću, ali i voljom baciti nas u novo ropstvo pod ruskom čizmom. Znači, Rusi plaćaju.

Jer ovi što zagovaraju antifašizam ne idu ni pišati ako im ne platite ...

Normalno, nema potrebe obrazlagati zašto netko tko se izjašnjava antifašistom ništa ne kaže o svojim društvenim određenjima ...

Drugovi, idete mi na Q!

Kad ja dođem na vlast pišat ćete bez nadoknade.

Oznake: antifašizam, društvena neodređenost, civilizacije, države, olupacija, komunističke revolucije, ženevke konvencije, obnova, okupacija, poslušnici

17

ponedjeljak

svibanj

2021

Komadić analitike




Tko i kako popravlja Hrvatsku?


Hoćete analitički osvrt na protekle lokalne izbore?

Prvo, zaboravite televizijsko ispiranje mozga.

Podijelite Hrvatsku na političke skupine, na one koji upravljaju društvenim financijama.
Trenutno, nema novaca ali ima mnogo onih koji traže te (naše) novce.

U najgoroj je poziciji Zagreb. Pad privrede zbog sto stvari, potres, obnova, socijala.
Profesionalne (prevarantske) političke elite raspodjelu sredstava kontroliraju podjelom uloga u društvu.

Nije pojava aktivista Možemo (mogu oni Q) produkt aktivizma već perfidne igre tajnih službi koji obnovu Zagreba moraju izvesti u uvjetima kad će njihova korist biti najveća (čitaj: nevažan iznos trošak, s najmanje kontakta s građanstvom koje vape za bespovratnim sredstvima, ...).

Inače službe diskreditiraju pritiscima, ucjenama nepoželjne kandidate.
Tomašević je prošao sve pritiske. Jer takav (mamlaz) odgovara profesionalcima.
On će tražiti onih 20% obnove (i tako milijun Zagrepčana uvjeriti da su birali pravog), država će mi dati ako od ostala 3 milijuna uzmu četverestruko više (osiromašiti nas i otetim našim novcima prisiljavati na političku poslušnost), ili će odbiti Tomaševića u manevru u kojem će on biti ili pokvaren ili naivac, pa će građani Zagreba njega mrziti.
Time bi politička elita i dalje kontrolirala novce i političke procese. Bez smjena, revolucija, pobuna, referenduma, štrajkova, političkih aktivista, ...

Svojedobno je Sinčić odigrao sličnu ulogu (popravka Hrvatske), a sada je na rezervnom (dobro plaćenom) položaju u EU parlamentu (gdje je beznačajan).
Pristaju li borci za društvenu pravdu na takve marginalizacije?
Nije ni Tomašević nobelovac.

Tako je u svim sredinama (županijama, općinama, Gradovima,...).
Školski primjer umanjenja nezadovoljstva stanovništva, koje kad bi kanaliziralo svoje nezadovoljstvo iz temelja bi promijenilo političku scenu i političko ponašanje.

Kako ipak medijsko pumpanje "gotove stvari" u Zagrebu ne bi bilo točno, Tomaševića ne "pumpaju" novcima vanjske već unutarnje (vladajuće) strukture.

Bojkot roba i usluga (mijenjanje uloga)

Poziv na bojkot roba i usluga koje dolaze iz Zagreba temelji se na ulozi Zagreba. Ako je glavni grad, mora biti pokretač i nositelj svega dobrog u Hrvatskoj. Što, vidimo, nije slučaj.

Stoga pozivam sve radišne i poduzetne osobe, firme da se pripreme na zamjenu privrednih aktivnosti koje je do sada obavljao Zagreb. Bojkot Zagreba će potaknuti razvoj i napredak ostatka Hrvatske. I, u konačnici, dovesti do promjene statusa glavnog grada Hrvatske.
Predugo se pasivno odnosimo prema kolonizaciji Hrvatske koju provodi Zagreb uvoznim robama i političkim smicalicama.

Kad obavimo svoju domoljubnu dužnost (oslobađanja), Zagreb možemo prepustiti stihiji političkog aktivizma
(i onima koji su doveli Bandića, da dovode Tomasovića).

Za radišnu i vrijednu Hrvatsku, koja bi kao takva znala birati. Do sada ste uvijek birali krivo jer to životni standard pokazuju.



Oznake: ispiranje mozga, analitička podjela Hrvatske, Zagreb, novac, raspodjela, politička moć, unutarnji financijeri, profesionalni revolucionari, kanaliziranje nezadovoljstva, obnova, sinčić, glavni grad, bojkot roba i usluga, razvoj Hrvatske

06

srijeda

siječanj

2021

Što su potresi u Hrvatskoj meni?




Elementarna nepogoda.




Sposobnost zajednice otkloniti štete se sastoji u akumuliranim znanjima, sredstvima i organizaciji.

Što je to onda normalna sposobnost zajednice otkloniti štete bez pomoći?
Isto što i sposobnost, ali samo se razlikuje opseg.

Problem RH je siromaštvo koje nas progoni od prisilnog prisajedinjenja (srbiji), stoljetnoj pljački i političkim elitama koje su služile ili prikrivale stotinu godina jugoslavenstva i progona Hrvata.

Elementarne nepogode su vrijeme kad se ne da prikriti namjerno siromašenje hrvatskog stanovništva, s ciljem progona i trajnog iseljavanja.

Nevjerojatno je da 100-inu milijardi kuna šteta na građevnim objektima nitko nije osigurao od razaranja koje izazivaju potresi, na potresnim rasjedima:
Ne vjerujem da nitko nema sredstava (životno se osiguravajući on nepogoda) nema ušteđevinu za brzo saniranje ili stambeno zbrinjavanje.
Ne vjerujem da je milijun građana u zagrebačkom bazenu i 140 000 stanovništva u gčinsko-petrinjsko-sisačkom bazenu neradno i rastrošno.

Jednostavno, samo su siromašni (jer ih politika - jugoslavenska - siromaši zadnjih stotinu godina).

Eto, to su meni potresi - elementarne nepogode. Pokazatelj da je vladajuća klika stotinu godina lagala i uništavala ljude.



Sada se s potresom možete j*bati, možete osnivati stožere i imenovati potpredsjednike. Ne možete me uvjeriti kako se moram u vas uzdati ako me poplava ili potres raskući.
Hoću svoje novce u svojim rukama. Hoću imati dovoljno novac za deke i vodu, za kamp kućice i medicinsku skrb.
Da, nepogode razotkrivaju kako ljude stoljeće siromašite namjerno.
Ne možete sakriti.

Ne uzimajte mi novce kako bi me potjerali iz Hrvatske. To nije zamolba, to je prijetnja: NE UZIMAJTE MOJE NOVCE.

Nisam jugoslaven, nisam komunist, nisam naivac.

mater vam j*bem


Oznake: elementerna nepogoda, sposobnost zajednice, siromaštvo, štete, potres, osiguranje, obnova, jugoslavenstvo, raseljavanje, komunisti

05

utorak

siječanj

2021

Obnova Banovine i Hrvatske




Hrvatska je od (1918.) 91. do 95. vodila rat za neovisnost. Pravedan, oslobodilački rat, rat protiv agresije i genocida.

U ratu su stradala mnoga područja (trećina Hrvatske je bila okupirana, raseljena, popaljena i porušena).
Rat/zne štete nisu naplaćene.

Pljačka Hrvatske (zbog čega je i došlo do rata) je pred rat pojačana (kako bi Hrvatska bila što slabija), u ratu je zamijenjena pljačkom, paleži i ubojstvima (etničko čišćenje). Po završetku rata uistinu nije bilo sredstava za razbacivanje.

Kako i od čega je vršena obnova?
Obnavljalo se na temelju procjene stradalih objekata. Ono što je vrijedilo 10 tisuća (nečega) nije se moglo obnoviti potroškom 100 tisuća nečega.
Toliko o nestručnoj obnovi poslije rata.

Ali ta vremena su obilježavali neki drukčiji politički okviri. Hrvatska je polagala računa na kvalitetu državnih djelatnika, za razliku od današnjih koje predvodi taliban pLenković.
Ondašnja politička svita se odupirala jačoj vojnoj sili (direktna agresija), političkim talibanima (EU/sladoledari), UN-ovoj naklonjenosti agresoru (politički komplot rusko-tko zna čijih špijunčića).
Narodno zajedništvo u tako teškim trenucima omogućavalo je novačenje kvalitetnih i stručnih Hrvata kojima je bila čast sudjelovati u povijesnim trenucima, za razliku od današnjeg stanja poltronstva i ulizništva koji g*vnar pLenković provodi, a odazivaju mu se samo umno retardirani - uključujući retarda medveda.

Hrvatska je nesposobna nositi se s dnevnim problemima (zaposlenost, zdravstvo, školstvo, obrana, ... svima su smanjili plaće i urušili kvalitetu tih djelatnosti), a kako bi se nosila sa svjetskim problemima (pandemijska kriza) ili elementarnim nepogodama (potresi).
Cilj pLenkovićeve strahovladavine (strahota proizlazi iz nesposobnosti napraviti išta dobrog), začudo ne proizlazi iz njegove potkapacitiranosti već iz ciljanog navođenja destruktivnosti.
pLenkovićevi talibani sustavno rastaču hrvatsko zajedništvo (svojstveno civilizacijskom dosegu naroda i spoznaje o važnosti uređenja države u svakodnevnom životu svakog pojedinca, kao i na utjecaju te tvorevine na budućnost naroda), sve ono što je narod krasilo u obrani, a protivilo se međunarodnoj (okupatorskoj) strategiji.

Pamtimo ultimatume EU, razne komisije i prosrpsku naklonjenost vrhuške Europske unije. Pamtimo Mitterranda koji je otrčao u okupirano Sarajevo kako bi srbe spasio od NATO bombardiranja. Pamtimo EU promatrače koji nisu znali tko napada.
Tko je onda doveo krkana pLenkovića koji je otrčao europskim talibanima?

Ratna razaranja su prouzročili oni koji su i sada na vlasti ( jugoslavenska vojska, jugoslavenska komunistička partija, orjunaši, izdajice, međunarodna antihrvatska koalicija sa rusima i srbima). Oni obnoviti potresom pogođena područja neće.
Posljedice će platiti pogođeni i prevareni (nitko drugom ne obnavlja kuću a svoje nema), država će to razvodniti i razliti po glavi stanovnika.

Zadaća pLenkovića je slomiti zajedništvo i ispravnost volje za vlastitom državom. Osporiti suverenitet i narod baciti u nevolje (raseljavati, osiromašiti i porobiti).

Ondašnji HDZ je odražavao snagu naroda, današnji narodu oduzima snagu.
Nije važan HDZ, nego narod i njegova sposobnost nositi se s nedaćama.

Obnova pogođenih područja će se obavljati (s više ili manje uspjeha). Stoga je svaka pomoć dobro došla.
Posebno ako je od srca.
Obnova potresom pogođenih krajeva je obnova Hrvatske.


Hrvatska za sva vremena




Oznake: Rat za neovisnost, Hrvatska, agresija, genocid, pljačka Hrvatske, obnova, kvaliteta državnih kadrova, nesposobnost, EU politika, Plenković, osiromašenje, porobljavanje, snaga naroda, pomoć od srca