01

srijeda

rujan

2021

Je li Afganistan ukrajinski (pLemijeru)?




U Afganistanu su sovjeti 1979. intervenirali krvavo svrgavajući marksističkog (sovjetsko-sovjetskog) predsjednika.
Devet godina sovjetsko-afganistanskog rata je okončano (1989.) pred raspad (demontažu) SSSR-a.

2001. su USA započele 20-godišnju vojnu intervenciju, koju su okončali 2021.

Vojne misije nisu besmislene, ali je čuvanje vojnih i državnih tajni uzrok beskonačnom broju besmislenih teorija i proturiječja u rasčlambi takvih misija.

Afganistan je vojno neutralan (nesvrstana vukojebina), u kojoj su sovjeti instalirali nuklearne bojeve glave.
Stoga su pred raspad (nakon Černobilske katastrofe) otišli u miru (prikriveno vojnim ratnim aktivnostima) relocirati nuklearne bojeve glave (povući se iz Afganistana)(u postupnom povlačenju vojske nakon završetka vojne intervencija).

Zatim su amerikanci (USA) poslali svoju vojsku preorati afganistanske rupe kako bi se uvjerili u nesvrstanost (vukojebine) Afganistana. Kao i svih drugih nesvrstanih država.
Talibani i Bora Bora su idealan paravan za vojnu misiju denuklearizacije (nesvrstanog - titovog pokreta koji je služio kao paravan za terorizam i ugrozu svjetskom miru) Afganistana.

(Pakistan - nuklearna sila, Kina - nuklearna sila, Indija - nuklearna sila, Rusija - nuklearna sila, Iran - nastoji postati nuklearna sila, ... i Afganistan koji svima može pomoći u nuklearnim nastojanjima)

Došli sovjeti, otišli Rusi. Došli Ameri, ostali Talibani. I Plenković koji denuklearizirani Afganistan ne spominje ali prijeti Krimu na koji su Rusi rasporedili nuklearne bojeve glave.
Bez diplomatskih aktivnosti s članicama konferencije u Kijevu. Bez diplomatskog usaglašavanja s članicama EU. Bez diplomatskog usaglašavanja s članicama NATO pakta. Nesvrstani (taliban). (I ćaća mu je takvi ...)

Pe*er na zadatku

Zadaća je politički svjesnih formirati političku snagu za smjenu debila koji nas očigledno sa šakom jada iz represivnoga aparata) uvjeravaju u svoju mesijansku ulogu (stalne političke ispravnosti) predodređenu na stalnu vlast nad narodom.
Hrvatska se mora demokratizirati, a to je moguće samo totalnim slomom lažova i lopova koji je potkopavaju sa svih pozicija državnih institucija.


Oznake: afganistan, sovjeti, Ameri, rusi, talibani, denuklearizacija, vojna misija, rat, nesvrstani, svjetski mir, pe*er na zadatku

07

subota

studeni

2020

Je li Amerika podijeljena na pametne i glupe?



Prije četiri godine je dio amerikanaca glasovao za Hillary Clinton, jer je Donald Trump u predizbornoj utrci obećao smanjivanje državnih uplitanja u gospodarske tokove.
Obećao je smanjiti ratove (zapravo izdatke za vojnu industriju).

Onu industriju koja ne nastupa na tržišnom polju, već američka vojska superiorna zaostalim talibanima ili isilovcima (Sadamu) prosipa pametne bombe po planinama i klancima Afganistana, dok Kina kopira tehnologije, prisvaja afričke i južnoameričke rudnike, osvaja tržišta i svijetli u mraku kao božićna jelka ...

Svi koji tvrde kako je Trump podijelio Ameriku lažu. Amerika je podijeljena na dio urbanog stanovništva koje bez američkog državnog intervencionizma i pažljivo odabranih meta nije sposobno proizvoditi konkurentnu robu, pa bi samim tim osiromašilo ispod razine ljudskog dostojanstva. E, ta amerika mora krasti izbore.

Ostatak (više od polovice Amerike) nije sposobno poduzeti tolike korake kako bi nadvladalo tu očajnu gomilu.
Amerika je podijeljena na glupe i pametne, samo su glupi bezobrazni i vole misliti kako su pametniji.
Kao i u Hrvatskoj. Samo u Hrvatskoj nema 2% super pametnih (koji smisle atomske bombe, rakete, lasere, dronove, kompjutore, satelite, ...), koji će te bezobrazne poslati u planine Afganistana već vam obećaju poratne zrakoplove koje će konačno morati kupiti od amerikanaca.

Trump je svijetu pokazao koliko će političke vrhuške (po normama države i međunarodnog prava, demokracije i volje naroda) opstati ne plate li americi danak (porez na demokraciju, koji kad plate ne mora biti demokracija).

Živjela Američka strategija realnog straha. Bojite se američke vojne sile, zapravo se bojite sile i to je jedini put.
Veseli me pLenkovićeva sposobnost lagati sebe o značaju šupka ...

Oznake: izbori, usa, režimi, demokratske norme, predizborna obećanja, državni intervencionizam, tržište, urbana amerika, očajna gomila, glupi i pametni, super pametni, afganistan, danak na demokraciju