07

subota

studeni

2020

Je li Amerika podijeljena na pametne i glupe?



Prije četiri godine je dio amerikanaca glasovao za Hillary Clinton, jer je Donald Trump u predizbornoj utrci obećao smanjivanje državnih uplitanja u gospodarske tokove.
Obećao je smanjiti ratove (zapravo izdatke za vojnu industriju).

Onu industriju koja ne nastupa na tržišnom polju, već američka vojska superiorna zaostalim talibanima ili isilovcima (Sadamu) prosipa pametne bombe po planinama i klancima Afganistana, dok Kina kopira tehnologije, prisvaja afričke i južnoameričke rudnike, osvaja tržišta i svijetli u mraku kao božićna jelka ...

Svi koji tvrde kako je Trump podijelio Ameriku lažu. Amerika je podijeljena na dio urbanog stanovništva koje bez američkog državnog intervencionizma i pažljivo odabranih meta nije sposobno proizvoditi konkurentnu robu, pa bi samim tim osiromašilo ispod razine ljudskog dostojanstva. E, ta amerika mora krasti izbore.

Ostatak (više od polovice Amerike) nije sposobno poduzeti tolike korake kako bi nadvladalo tu očajnu gomilu.
Amerika je podijeljena na glupe i pametne, samo su glupi bezobrazni i vole misliti kako su pametniji.
Kao i u Hrvatskoj. Samo u Hrvatskoj nema 2% super pametnih (koji smisle atomske bombe, rakete, lasere, dronove, kompjutore, satelite, ...), koji će te bezobrazne poslati u planine Afganistana već vam obećaju poratne zrakoplove koje će konačno morati kupiti od amerikanaca.

Trump je svijetu pokazao koliko će političke vrhuške (po normama države i međunarodnog prava, demokracije i volje naroda) opstati ne plate li americi danak (porez na demokraciju, koji kad plate ne mora biti demokracija).

Živjela Američka strategija realnog straha. Bojite se američke vojne sile, zapravo se bojite sile i to je jedini put.
Veseli me pLenkovićeva sposobnost lagati sebe o značaju šupka ...

Oznake: izbori, usa, režimi, demokratske norme, predizborna obećanja, državni intervencionizam, tržište, urbana amerika, očajna gomila, glupi i pametni, super pametni, afganistan, danak na demokraciju

04

srijeda

studeni

2020

Je li Amerika (još) predvodnica slobodnog svijeta?



Izbori u USA (predsjednički, izbor kongresmena, izbor senatora) su prigoda preispitati stanje Svijeta.
Demokracija je sudbonosna, varljiva i ranjiva.

Većina priznatih država ima režime, lažne demokracije (demokratski izbori nisu jamac demokratskoga društva).

Demokracija podrazumijeva izbor kandidata koji će podupirati demokraciju u mandatu (neće prekoračiti demokratske norme).
Profesionalni političari su većinom odgojeni (jedini izvor moći, naročito financijske) kao nedemokratske osobe koje cijeli život teže otuđenju i koncentriranju nepripadajuće moći.

Izbor političara koji je dokazao svoje demokratske i ostale kvalitete kroz različite oblike djelovanja, pa makar i kroz rad organizirane političke aktivnosti, za razliku od trećerazrednih politikanata je zadaća društva.

Borba protiv obmane i zlouporabe državnog aparata (tajne službe, institucije, državna infrastruktura, porezni novci) u obrani raspršivanja (disperzije) političke moći je svakodnevna obaveza svakog birača.

Ako Amerika odabere predsjednika dostojnog titule vođe slobodnog svijeta, pobijedila je Amerika i slobodarski svijet.

Tada ćemo slaviti demokraciju (koju u Hrvatskoj guši pLenković i klika).

Hrvatska mora biti veća!

Oznake: izbori, usa, režimi, demokratske norme, vođa slobodnog svijeta, Hrvatska

11

četvrtak

lipanj

2020

Hrvatska, majka svih izdajica



Hrvatska, moja napaćena Hrvatska, izmorena, umorena i umorna.

Intelektualno-stručno-moralno potkapacitirani kadrovi Hrvatsku lome (iako je na koljenima) i umjesto svekolikog oporavka (duhovnog i materijalnog, institucionalnog i obiteljskog), uskrsnuća i revitalizacije, Hrvatsku siromaše (pljačkaju na razini međudržavne pljačke, i pojedinačno za vlastiti interes).
Riječ je o pLenkoviću (i njegovoj malobrojnoj sviti).

Nakon svega (njegova potkapacitiranost je prouzročila mnoge neželjene događaje i "obrate" u politici, protivno interesu naroda) on se nada drugom mandatu. Valjda je bio neuspješan u slamanju Hrvata i Hrvatske, pa mu je potreban još jedan mandat.

Ne. Jedini način na koji pLenković može opstati u politici je krađa izbora. Nitko ne bi tako brutalno radio protiv interesa birača i čekao izbore na kojima narod bira.
Izborna krađa je isplanirana prije prvog dana pLenkovićeva mandata, zato je on slobodno kršio sve demokratske norme, nestručan lomio gospodarski oporavak (osim titoističkog koncepta oporavka samo onih privrednih aktivnosti koje kontrolira partija, gušeći slobodu tržišta).

Da. Hdz pod pLenkovićevim vodstvom statistički bilježi porast bdpa, ali ne kroz zdravi rast privrede, već temeljen na kineskim kreditima koje kanalizira kroz udbo-hdz-sdpovske firme (novčani tok prelazi samo preko poslušnih, i tek će ga uvećanog za kamate trebati zaraditi).

To je titoistička politika namicanja sredstava i plaćanja političke poslušnosti (doduše oskudnim naknadama), ali sredstva posuđena od budućih generacija, jer sadašnje ionako ne zanima ta politika, ali je za nikakve novce ipak toleriraju.
Koncept takve političke prakse je dokumentima UN-a nedozvoljen.
Taj pokvareni mehanizam nametanja nedemokratskim putem određene politike (uz raseljavanje) izaziva i smanjenje privredne aktivnosti (jer uhljebi i poslušnici ne povećavaju već smanjuju proizvodne mogućnosti).
Svrha nametanja neuspješnog političko-ekonomskog modela ima zadaću promicanja određenih nenarodnih politika i osiguranje protoka vremena kako bi određene političke aktivnosti postale trajne.
Prvenstveno se misli na mogućnost povratka Zemuna u sastav Hrvatske, pripajanja Bosne, ...
Hrvati protiv Hrvatske. Partizani protiv Boga. Komunisti protiv svih, pa i sebe samih.


pLenkovića treba likvidirati


Oznake: Hrvatska, intelektualno-stručno-moralno potkapacitirani, oporavak, koljena, krađa izbora, interes birača, izbori, demokratske norme, titoistička politika