25

nedjelja

lipanj

2017

Zašto 25. lipnja nije Dan državnosti?hdz je orjunaška strančica (koju su okupirali hrvatski četnici)


Poigravanje identitetom i nametanje "skraćene" povijesti model je otuđenja i rastakanja nacije (narod je nedodirljiv jer su krvne veze iznad političkih igara).
Proglašavanje saborske odluke o temelju hrvatske državnosti koju treba obilježavati Danom državnosti orjunaško-četnički komunjarsko-izdajnički je čin antihrvatske klike (koja nastoji razdruživanje (jugoslavenska integracija je protupravno i nasilno provedena) proglasiti začetkom hrvatske državnosti).

Jedan od datuma (koji je uslijed moratorija usaglašenim s EU, prolongirao do daljnjeg proces razdruživanja) stvaranja nove države nazvane Republika Hrvatska je povezan s datumom 25. lipnja 1991.g., ali hrvatska državnost nema veze s tim datum. Čak štoviše, na temelju hrvatske državnosti tog su datuma u Saboru izglasali samostalnost (Socijalistička Republika Hrvatska je bila federalna jedinica (dakle, s priznatom državnošću, jer federalne članice prenose dio državnosti na federaciju). Hrvatska je imala državu (time i državnost) davno prije Jugoslavija.
Nastojanje obilježavanja posljedice uzrokom, sustavno je zatiranje hrvatske državnosti i povijesti (koja obiluje izdajama i krivim datumima). Obiluje povijesnim falsifikatima. Ali nemjerljivo u odnosu na povijest Hrvata i Hrvatske u južnoslavenskoj zajednici.

Svi koji smatraju kako je novija povijest (srpska agresija i Domovinski rat) izvor datuma temeljnih državnih blagdana, varaju se. Povijest neće pamtiti hrvatsku naivnost i izdajničku prevrtljivost. Ali će pamtiti dolazak Hrvata na prostore od Drave do Jadrana, od Sutle do Drine, Zemun i Boku. Pamtit će one koji su se za djedovinu borili. Ali neće pamtiti one koji su tu djedovinu prepustili drugom, smišljajući državne blagdane na nigdarjevo.
Sretan vam Dan zaborava. Jugoslavija je ružna epizoda jednog naroda koji je preskočio riješiti se svojih jugoslavena. Preskočio je preuzeti odgovornost za svoju budućnost, poštujući prošlost.

Kokošari (nabijem vas na Q).

Mijo Kovačić - Kokošari

Oznake: dan državnosti, državni praznik, povijest, identitet, narod, nacija, ustavna odluka, novija povijest, srpska agresija, domovinski rat

13

srijeda

srpanj

2016

Stazić je hdzeovacKampanja (opasnih namjera) najavljuje novu milanovićevu izbornu koaliciju u kojoj Stazića promoviraju kao novog ministra kulture ...
Ako Stazić može pobijediti i biti ministar (kulture (??)) ... (zapitam se ono što mi je odavno znano ...).

Onaj tko ne može "potući" na izborima komunjare, orjunaše, kornjaše, zmije, ljigavce, bagatelnu svojtu, ... istovjetan je.
Mnogo puta sam ustrajavao na neprimjerenosti relativiziranja politike sdpa i politike hdza, sad uviđam da je pokretač te relativizacije HDZ. HDZ održava ljutu guju (i boci)(i našim životima).

Tko se usudi nakon srpske agresije (u dobro znanim uvjetima višedesetljetne pripreme amputacije i srpskog osvajanja, čemu su članovi sdpa ili sinovi (pripadnici sdpa) pripomagali), Domovinskog rata, poratne obnove (bez naplata ratnih šteta, pokušaja relativizacije ratnih zločina (veleizdajnički potpomažući optužbe protiv državnog i vojnog vrha pri haškom tribunalu), devetnaest godina vladavine HDZa spominjati opasnost od povratka komunjara ...?

Kada je trebalo izglasati i provesti lustraciju, zalagali ste se za (nejasnu) politiku pomirbe. Kada je trebalo kazneno proganjati počinitelje zločina u ratnom i poratnom razdoblju totalitarističkog mraka (jugoslavije) zalagali ste se za zajedništvo ...
Politika pomirbe je bila moguća na više načina (provodili ste je (bezuspješno) na najagori način). Politika pomirbe koja nije podrazumijevala katarzu (oslobađanje jugoslavensko-komunjarsko-orjunaških zabluda) i definirala rok potreban za katarzu nije pomirba. Pomirba na jednakopravnosti nije pomirba. Zločinci (koji su proizveli teška stradanja Hrvata i Hrvatske) ne mogu biti ravnopravni ...

Sustav (titoistički, prije karađorđevićevski) stalne krize i "izvanrednog stanja" proizveo je politički teror (i posijao izvitoperene, nakaradne osobe koje su (nezrele i nesposobne) hibridi političke nemoći ...
Stranka u kojoj je Šeks (nehrvat, nedemokrat, nehadezeovac, ...) dvadeset i šest godina poluga stranačke vlasti uistinu nije respektabilna društvena snaga kojoj bi poklonili povjerenje na izborima ...
(Stranka u kojoj se vojni obveznik, punoljetan za političko samoodređivanje, a uprkos niti vojno aktivan, niti politički određen dvadeset i dvije godine kasnije učlani i (komesarski) preuzme stranku nije politička snaga (već (Šeksova) ujdurduma kosovih agenata ...).
Mesić, Manolić, Boljkovac, Kosor, Plenković, ... komitet predlaže (i uspijeva).

Ne bojimo se povratka komunjara, milanovića, stazića (na mjesto ministra kulture) ... bojimo se vas.

Onaj tko je stvorio HDZ (u prepoznatljivim okvirima nacionalnog, državotvornog programa sa geslom Zna se! (takav HDZ nije stvorio Tuđman, niti ga je vodio ...)), stvorit će novu političku stranku koja će ostvarivati političke zadaće hrvatskog naroda (a ne potpomagati održavanje ropstva, okupacije i širenje političkih zabluda ...).

Stazić je hdzovac (jer su svi hdzovi ministri potpomogli realnoj mogućnosti obnašanja vlasti i (*lente) milanovića i (*lente) stazića ...)

Postavljanje Plenkovića (u maniri titova obespravljivanja izvornih komunista i partizana, koje je zamijenio lažnim i izazvao stampedo nekarakternog zaklinjanja u tekovine) podjednako je indikator stvarne uloge HDZ-a. Zaklinjanje na Tuđmana i politiku suverenizma je blejanje na vjetru .. bespotrebna predstava trećerazredne persone kojoj je život satkan od samoobmana ...

HDZ odavno drži neodrživo (produženje materijalnog podupiranja podobnosti (na štetu Hrvatske)).


Racetrack Playa, California

Oznake: izborne koalicije, ministar kulture, izborne pobjede, relativizacija, ljuta guja, srpska agresija, lustracija, nejasna politika pomirbe, katarza, politika izvanrednog stanja, politički teror, lažni (podobni) komunisti, materijalna potpora

29

srijeda

lipanj

2016

Nečovječna ostavštinaO političkom inženjeringu


Provođenje revolucije (krvave i nasilne promjene postojećeg društvenog stanja), ma tko je provodio, ostavlja (forenzičke) tragove.
Komunističko-socijalistička boljševička jugoslavenska prorusko prosrpska revolucija koju je provodio Tito (s partijom koju je koristio/vodio) popraćena je mnoštvom dokaznog materijala (koji upućuje na oblik i ciljeve provedbe te revolucije).
Titovo razračunavanje s neistomišljenicima (na sjednicama i kongresima, uvijek osiguravanim njegovim plaćenim ubojicama) je tradicionalni oblik (produžetka jednoumlja, diktature i totalitarizma). Nitko ne dvoji o načinu i karakteru titove vladavine ...

Dvojben je odnos prema političkom nasljeđu takve prakse (nasilnog i bezrazložnog nametanja društvenih kretanja).
Socijalizam, nesvrstani, proruska (vojna, diplomatska i gospodarska) ovisnost, prosrpstvo, jugoslavenski fašizam, genocidnost, totalitarizam, ... samo su neke pojave koje spadaju u titovu (nečovječnu) ostavštinu.

U sklopu (složenih) geostrateških odnosa, postupan razračun s jugoslavensko-srpskim totalitarnim postavkama (jedne krvlju nametnute politike suludog balkanskoga (bez balkana (čitaj: Bugarske) diktatora) provedena je odlučno i s uspjehom (odgovor na srpsku agresiju u pravednom i obrambenom Domovinskom ratu).
Odlučnost u razrješenju (krvave) titove ostavštine na unutar hrvatskom planu nastavak je otklona od (jednog) zločinačkog sustava (totalitarnosti) boljševičkog agenta.

Što je Tito uistinu radio?
Pod okriljem samohvale o nesvrstanima i samoupravnom socijalizmu (eksperimentalnom modelu nepoželjnog socijalizma (kvaka na kvadrat), kršio je povelju UNa o zabrani rata i obavezi kontrole naoružanja pod nadzorom UN-a.
Naoružavao je i potpomago prosovjetske (krvave) diktature (koristeću takozvanu suradnju nesvrstanih u gospodarstvu).
INA (koja je u Hrvatskoj izvor političkih afera od Đurekovića, Špiljka, Miše Broza, ... do današnjih dana i ostavke Karamarka) je naftna firma koja je služila razmjeni oružja i pružanju logistike (prosovjetsko/proruskim) diktaturama ...
Zašto je INA imala naftna nalazišta samo u vojnim diktaturama (Libija, Sirija, Iraq, Rusija, ...) koje je sdpovska vlast prodavala u bescjenje ...? Jer je vrijednost tih naftnih nalazišta padala nemogućnošću ili otklonom želje prodaje oružja ...

Takav sustav (posrednika) potpore proruskim diktaturama (osiguravanjem vojne, diplomatske i ostale pomoći na unutar državnom (ex jugoslavije) planu tražio je neupitnu poslušnost, ne postojanje opozicije. Jednoumlje.

Smrću (jednoumlja) Tita, nestala je unosna preprodaja oružja (zabranjena poveljom UNa), Jugoslavija i jugoslavenski samoupravni (ne)radni narod su se našli u nazavidnom položaju nesposobnosti privrediti onoliko koliko troše ...

Dakle, niti će takvom politikom (protivnom povelji UNa) itko uspjeti preprodavati oružje, niti će neradom (stvorenim kao nagradom za popuštanje zločinačkoj politici) Hrvatska savladati nastalu krizu.
Kriza je prouzročena sdpovskim nastojanjem stvoriti (restaurirati) stanje prije titove smrti (i odveli su nas u mračno doba neimaštine, nerada i neodgovornosti).
Razračun s takvom politikom je neophodan. U taj razračun spada i razračun s Plenkovićem (čime bi se ta protuha bavila da ga nismo birali (da ga HDZ nije postavljao na dobro plaćena mjesta), otvorio bi odvjetnički ured ..??) koji je indikator komunjarskih prebjega (koji su utočište našli u HDZ-u (nastojeći HDZ držati taocem svoje bolesne ambicije opstajati bez rada)).

Odugovlačiti s mjerama otklona od titoističkog jednoumlja vodi produbljenju krize.
Sve mjere (potpomognute nasiljem) Titove politike imale su praktične (mada zločinačke) nakane. Društvo nećemo revitalizirati nastavkom takve politike ...
Titoizam, nerad i neodgovornost su prošlost. Partijski podobnici relikt jednog (tmurnog) vremena. Vrijeme je uspostaviti društvo rada, marljivosti, odgovornosti i potkrepe rezultata pravednim vrednovanjem.
Tito je mrtav, titoizam je izdahnuo (u posljednjem hroptaju sirijske diktature).
(Pokušaji titove služinčadi zaustaviti promjene i postaviti se nositeljem vlasti u RH je nakaradno ...)(U toj politici nije bilo ničega čovječnog.)

Vratimo Hrvatsku (radnim) korijenima ...


Oznake: revolucija, tragovi, oblik i ciljevi revolucije, jednoumlje, diktatura, totalitarizam, karakter titove vladavine, geostrateški odnosi, srpska agresija, domovinski rat, boljševički agent, nesvrstani, samoupravljanje, INA, povelja UNa, posredništvo, širenje proruskih režima, nerad, neodgovornost, partijski podobnici, Vratimo Hrvatsku radnim korijenima