04

srijeda

svibanj

2022

Hrvatska u višestoljetnim rusko-panslavensko-jugoslavensko-srpskim raljama




Višestoljetna ruska nakana zagospodariti bilo kime ili bilo čime Hrvatsku je stajala stoljetnih lutanja od panslavenizma, jugoslavenizma (jugoslavenstva, orjunaštva), nesvrstanosti do izgubljenosti.

U svim etapama (od Ilirskog pokreta (jer je bila zabranjena uporaba hrvatsklog imena) do postkovid postindustrijske današnjice) novije povijest Hrvatska je lutala u bespomoćnost.

Sada, kad je razvidna terorističko-zločinačka narav ruske države u svim oblicima (carevina, sovjetski savez, federacija), razvidna je ruska kooperativnost s Njemačkom u svim etapama novije povijesti (zajednički uništavaju države oko sebe) u Hrvatskoj nema političke snage koja bi:

- preuzela odgovornost za hrvatsku državu
- preuzela odgovornost za opstojnost hrvatskog naroda

- razaznala prave opasnosti (rUsija, nJemačka)
- sporazumno stvorila demokratsku republiku (vlast naroda, vlast podložna narodnoj volji)

Pouka (današnji trenutak je povijesna prekretnica - pa je razvidno zašto je Hrvatska puna "povjesničara" koji nisu sposobni razaznati svoju nenaučnu ulogu) ruske agresije je nedvosmislena, razotkriva višestoljetni obrazac koji prakticiraju prema svojim susjedima, i ne samo njima.
Hrvatska je u tom društvu, ničijih zemalja čije stanovništvo ruski krvoloci decimiraju a teritorije grabe.


Političke obmane

Ta statičnost hrvatskog političkog bića proizvela je višedesetljetnu rotaciju prorusko-prosrpskih kadrova koji igrokazom sakate hrvatsko političko biće.
Sad je ortodoksni kreten (budala) miLanović branitelj hrvatskih interesa u BiH (iako je branitelj lokalpatriotskih hercegovačkih ciljeva, jer je cijela BiH naseljena Hrvatima i cijela BiH pripada Hrvatima), iako podupire i učvršćuje ruski interes razdiobe BiH (cjepkanje). Hrvatska do Drine. (Onaj koji misli da je Hrvatska do Drine lako uviđa pokvarenost miLanovića).

Oni (ruski gušteri koji se pretvore u aligatore na Križnim putevima) igraju igru jedan meni-jedan tebi-jedan meni i već su (opaska za miLanovića, postigli 150% svojih ciljeva iako vi vjerujete kako popuštaju i u sukobu za vlast daju i vama nešto).
Ruskog nesvrstanog samoupravnog tita (marionetu koja je cio život živjela s pomanjkanjem kisika) barem sada u svjetlu ruskih eskapada mogu i politički i povijesno ispravno svrstati u ladicu (vječnog prokletstva).

Hrvatski povjesničari prepleteni lažnim povjesničarima, političari svi odreda u raljama ruskih službi (novac je faktor), narod na vjetrometini.
Lutanje bez tračka svjetlosti (ko j*be ruse, srbe, njemce, eU, francuse ... sve one s kojima ova intelektualna tiranija opći, barem s ovakvim kreaturama na državnim funkcijama nije potrebno biti pametan - oni su obilno glupi za sebe i za nas).

Ruski teror vlada u Hrvatskoj, ali odgovor na teroristički odnos prema državi mogu samo iznaći odabrani.
Onaj tko zna, sluge naroda a ne rusko-srpska služinčad.
Hrvatska nema što tražiti u rusko-srpsko-njemačko-francusko-kineskom zagrljaju.

Oznake: ruska nakan, višestoljetna, terorističko-zločinačka narav ruske države, Hrvatska, preuzimanje odgovornosti, stvaranje demokratske republike, kontrola nad vlasti, prorusko-prosrpski kadrovi, igrokaz., političke obmane

16

subota

lipanj

2018

Obmane hrvatske politike





Hrvatska je u mnogo čemu loša ( psihologija,lingvistika, medicina, robotika, aero-nautika, ... znanost, industrija, ...), pa i u politici.

Smjenu Karamarka koji je promovirao politiku domoljublja (suverenizam, domoljublje, povijesna istina, oporavak narodnog gospodarstva,...) obrazlagali (zaklonjeni hdzovi stratezi; dakle, neimenovani) su jezičnim hendikepom koji će nadomjestiti dovlačenjem (iz * materine) nekog plenkovića (koji je uglađen i jezično kompetentan).
Politiku domoljublja koju će netko (plenković iz * materine) obogatiti jezičnom nadogradnjom, zamijenio je titoist s priglupom praksom i izričajem koji odgovara rankovićevoj eri (progona kosovara).
Plenković je od glasnogovornika i promotora jedne politike postao "kreator" politike koja je oponent željenoj politici oporavka (hrvatstva i državnosti). Preuzeo je hdz i od te strančice napravio (ne)prepoznatljivu nakupinu najgoreg ološa.
Politika razbijanja političkog organiziranja Hrvata je politika kontinuiteta. Gubitak stanovništva (pokolj, iseljavanje, iseljavanje, pokolj, iseljavanje, ...), gubitak teritorija, otuđenje vlasti i nesposobnost stvaranja odnosa s drugim državama je potpuna negacija države/crkve (u Hrvata).
Negacija nacije je negacija i nacionalne države, negacija nacionalne države je negacija i nacije.
Plenković se (nebjašnjeno) prometnuo u negatora i nacionalne države i nacije.

Svejedno, politika zlouporabe vlasti (otuđenje vlasti) oslanja se na kupovinu (stranačkih, saborskih, ministarskih) glasova. Uvijek (netko iz * materine i ne može drukčije) ima jedan glas viška (ma koliko ih otpalo iz prijašnjeg glasovanja). Znači, (to smo već uočili) svi se prodaju.
A kad se svi prodaju zašto bi plaćali u (čijem?) Saboru 90 glasova. Kupuju minimalan broj (ustanovljeno je kako je to 76 glasova).
Na (ilegalnom) tržištu glasova, uvijek možete "kupiti" tih 76 glasova.


O Mamiću (naciji, državi)

Zdravko Mamić ima prijatelje među zagrebačkim sucima, suđenje je premješteno u Osijek (gdje država ima partijske suce). (Glavaš je imao prijatelje među osječkim sucima, pa mu je suđenje premješteno u Zagreb (gdje država ima partijske suce).) Država ni u jednom slučaju nije smijenila, otpustila ili kazneno progonila prozvane suce (a svoje je nagradila). Nitko nije više ponizio državu od same države (u rukama okorkelih jugoslavenčića)(kojima treba nasiljem otupiti zube).

Država bez države nije država.

Država u državi nije kriminalna nego visoko pozicionirana partijska nakupina.

U slučaju Mamić Dinamo nije oštećen, Mamić je odradio sam poslove u iznosu 116 milijuna kuna i izdao fiktivne ugovore konzultantskim firmama (kako bi izbjegao porez)?!. Pričali su o močvari. Htjeli su "gurnuti" Mamića u jugoslavensku ligu (u kojoj bi ovisio u uspješnom poslu o nekom trećem (srbinu)), osudili krivotvorinama pred početak svjetskog nogometnog prvenstva (kada se sklapaju unosni poslovi)(nisu dopustili Mamiću da sam odradi novih 100-200 milijuna kuna jer bi ih prevario za porez?).
Stvaraju oni močvaru u močvari (htjeli bi dobro odrađen posao, koji im je onemogućio ciganluk, ugasiti, kako bi ipak imali ikakve izglede izbjeći platiti daleko manji porez).
Jednim potezom dva cilja. Lažu o isušivanju močvare i ruše državne i nacionalne institute (nacija, nacionalna država).


Politika pomirbe

Politika pomirbe je vremenski ograničena politika. Vrijeme joj je isteklo. Jugoslavenčići, hrvatski četnici i izdajice moraju osjetiti pravedan gnjev narodne vlasti.
Dosta nam je Šeksa, Granića, Plenkovića, Milanovića, Ostojića, ....

Hrvatska Hrvatom.
Za dom sposobni!



Oznake: političke obmane, Hrvatska, politika, karamarko, politika domoljublja, retorika, * materina, titoist, promotor, kreator, negacija, nacije, negacija države, kupovina glasova, Mamić, suci, Drava, moćvara u močvari, jugoslavenska liga, politika pomirbe, jugoslavenčići, izdajice, Hrvatska Hrvatom, Za dom sposobni

18

nedjelja

rujan

2016

Desnica i ljevica



U Hrvatskoj nema političara (nakon titove partijske škole jednoumlja stvorena je klima poltronstva i kupovine/potkupljivanja).

Ako je politika djelatnost, onda bi političari morali imati kvalifikaciju (na temelju kvalificiranosti i mjerljivost vlastitog rada).




Ustrajavnje medija i polupolitičara u Hrvatskoj na statusu/stanju "desnice" zapravo je uspostava "ljevice", koja ne postoji.
U Hrvatskoj je "ljevica" proruski instrument geostrateškig pozicioniranja (sovjetskog/ruskog carstva/države).
Slom Josipovića, Milanovića, sdpa (Mesića, Lončara, Manolića, Pusića, Dokumente, kvaziumjetničkih kvazilijevih kvaziudruga, ...) proističe iz optužbi NATO pakta o odavanju nato tajni rusima i srbima odgovornih osoba (Mesić, Josipović, Milanović) ...
Nesposobnost hrvatske politike razriješiti nastalo stanje (prorusku politiku članice NATO-pakta) završila je potpunim slomom orjunaško-marionetske politike (jednoumlja i poltronstva).
Ali je s tom politikom poražena i politika HDZ-a (koji je bio nesposoban Hrvatsku transformirati od porobljene marionetske totalitarne tvorevine jugoslavensko-srpske u slobodnu, demokratsku, prozapadnu državu boljitka i vladavine prava).

Prikrivanje nepostojanja "ljevice", nametanjem tvrdnje o nepostojanju "desnice" (prvi je korak fokusiranja na drugi objekt ...), ima zadaću prikrivanja uloge prorusko-prosrpske struje u državnim službama.

U Hrvatskoj ne postoji ni ljevica, ni desnica jer nije moderna nacija, nije moderna država, nije politički isprofilirana (i lako je provoditi političke obmane). Uspostavljanje desnice, kako bi postizborno stvorili ikone novih napada (tkz ljevice) nastavak je politike obmanjivanja (politički nezrelog naroda).

HDZ ni danas nije sposoban politički odgovoriti na stvaranje desnice (koju "formiraju" prosrpsko-proruski mediji). Demokracija je san nedosanjani (a NATO članica u EU ne može time biti ponosna ...).

Već vidim pukotine rusko-srpskoj medijsko-političkoj najezdi (na državne položaje).



Oznake: škola jednoumlja, kupovina/potkupljivanje, politika, desnica, ljevica, prikrivanje, proruska politika, političke obmane, politička nesposobnost, demokracija, nato