27

ponedjeljak

studeni

2023

Lijevi, desni Q (Proglas o ukinuću kmetstva)





Ne postoje lijeve i desne stranke.
Postoje demokratske i ostale stranke.

U Hrvatskoj nema demokratskih stranaka.



Brkati demokratske (parlamentarne, predsjedničke, lokalne) izbore s demokracijom je namjerno i uobičajeno.
Demokratski izbori su tek maleni dio demokracije (odabir zastupnika).

Demokracija može biti zastupnička, direktna (izravna) ili participativna.

Još jedna namjerna zabluda:
predstavnička demokracija nisu samo demokratski zastupnički izbori, već i osiguranje donošenja odluka (koji zastupnici donose) na demokratskim principima (kako bi osigurali pluralno društvo).
Kako bi se to osiguralo zastupnici moraju zastupati svoje glasačko tijelo (biti sigurni kako je njihov glas pri odlukama glas onoga koga zastupaju).

Ustav RH nije naveo koji je oblik demokracije u Hrvatskoj (čl. 1), ali je u kasnijim člancima dopustio direktnu, participativnu i zastupničku (s potpunom punomoći zastupnika) demokraciju (iako takav oblik vlasti nije demokratski).

Dakle, u RH vlast krši Ustav i provodi sve druge oblike vladavine (autokracija, partitokracija, tiranija), osim demokratske.


Zaključak:
Išla baba s kolačima preko sela ...

U Hrvatskoj nije bilo građanske revolucije, feudalizam nije svrgnut voljom naroda (pa feudalni okovi nisu nikad ni raskovani).



Odnos raspolaganja imovinom i dobrima je (zbog izostanka građanske revolucije) ostao isti nakon formalnog ukidanja feudalizma (kmetstva) (proglas bana Josipa Jelačića 1848.g.).
Proglas je o ukidanju kmetstva, ali ne i feudalizma. I tako je feudalni odnos prema imetku feudalan (vlastodržac nagrađuje imetkom vjernost), a kmetove je zamjenila najamna (potplaćena i pothranjena) radna snaga.

Zbog održanja mehanizma kupovine vjernosti, partije kontroliraju sav raspoloživi ekonomski potencijal, i ne dozvoljavaju bogaćenje stanovništva i pojedinaca jer bi time izgubili polugu održanja vlasti (građenu više od 200 godina). (Rusija počiva na istim osnovama, podudarnost je slučajna ili nije, procijenite sami (rusija je nositelj politike neofeudalizma u svjetskim okvirima, i upleteni su svojim tajnim službama u političke procese u Hrvatskoj, što vlast i oporbu u RH prokazuje kao veleizdajničke)
Demagogija je majčino mlijeko kojim su se zadojili, i nisu spremni-sposobni zamjeniti tu vlast demokratskom.

Političke stranke u Hrvatskoj su goQ, i mogu se slobodno svrstati u rubriku promašenih.

U Hrvatskoj mnoge ljudske djelatnosti nisu na značajnijem nivou, pa ni političari ne moraju biti uzor u svijetu.
Na žalost, primjer su onog najgorega.

pQ, vi i besplatno školovanje (školarina), dioba stanova, "besplatno" liječenje, tito, partija, armija, pLenković i bespovratna sredstva potpore. odj*bite

Proglas o ukinuću kmetstva je bio zadnji (nepotpuni) korak naprijed, ostatak se čeka ... (bang bang)



Proglas o ukinuću kmetstva


Oznake: demokracija, Ustav RH., feud, feudakizam, kmetstvo, imovina, vjerniost, rusija, vlast, političke stranke

16

četvrtak

ožujak

2023

R%uska politika




Htio sam po*ebati sve žene svijeta.
Pa sam htio po*ebati polovicu tih žena.
Onda sam odlučio po*ebati sve žene oko sebe.

Pa sam pomislio, bio bih zadovoljan i s jednom.
Sad se *ebem sa samim sobom.

% me *ebe.

Oznake: svijet, rusija, &

24

utorak

siječanj

2023

`Ajte u 5*





Svijet se okreće, kreće.

Amerika spašava svijet.

Prvi su primjetili pogubnost klimatskih promjena (klima se stalno mijenja).
El Nino. Ozonska rupa. Staklenički plinovi. Globalno zatopljavanje.
Svijet je na korak do samouništenja.

Ostatak svijeta spava snom krivdbenika.
Rusi krvare u Ukrajinin i mrcvare Ukrajinu.

Kinezi vježbaju vojsku.

Indijci vježbaju indijce.

Brazilci ne znaju što bi (bili bi malo lijevi, bili bi malo desni). Sredina u Brazilu ne postoji.

Zemlje proizvođači nafte planiraju život poslije nafte.

Zemlje potrošači nafte sanajaju život s naftom.

Svijet pati, ali sanja 5*.

Sve 5.

Underwater-Hotel-in-Istanbul


Oznake: svijet, amerika, rusija, Ukrajina, kina, Indija, brazil, nafta, 5

22

petak

srpanj

2022

Rusija je Hrvatsku proglasila neprijateljskom, fala Q!




Hrvatska mora proglasiti Njemačku i Francusku neprijateljskim zemljama


Rusija je Hrvatsku proglasila neprijateljskom zemljom.

Nakon 500 godina potkopavanja i uništavanja Hrvatske, nakon pogroma i genocida nad Hrvatima kao dio zločinačkog plana skovanog u Moskvi (ili na nekom ladanjskom imanju), nakon otimanja hrvatskog teritorija, nakon premreženosti Hrvatske ruskim g*vnima na državnim funkcijama (u socijalističkoj i nesocijalističkoj resPublici).

Ajte u * materinu.

Nakon potpomaganja stvaranja Hitlera (naciona-socijaliste), nakon instalacije Musolinija (komuniste), nakon komadanja Hrvatske od strane dvojca (bez kormilara)(s navođenjem iz Moskve). nakon suučesničkog masakriranja katoličkih zemalja od strane Njemačka-SSSR osovine (zla) (Poljska, Hrvatska, Austrija, Francuska, Italija, ...).

Priznavanje hrvatske nacije (staLJin 1924.), makedonske nacije (Kominterna 1934.) kako bi uspostavili kontrolu nad nacijama i državama (s namjerom pretakanja tih nacija u civilizacijske otpadnike (odstupanje od zapadne a pripajanje pravoslavnoj civilizaciji)), podupiranje ustaške revolucije kao oblika rušenja jedne države (kraljevine Jugoslavije) a ne stvaranja istinske nacionalne države Hrvata proizvela je stradanje i uništavanje Hrvatske.

Kakvi partizani, kakvi antifašisti, samo rusko-sovjetska anticilizacijska podvala.

Francuzi, Njemci i Rusi su se urotili protiv Hrvata (zbog Austro-Ugarskog carstva i teritorija).
Hrvatska nema što tražiti u savezima i tvorevinama koje su pod kontrolom ili dio navedenih država.

Ova kamarila (prdi-ludi klika) zamišlja kako je državna tajna služba neuočljiva u podrivanju hrvatske države i progona hrvatskog naroda koja sustavnije radi od srpsko-ruskih državnih aparata u Jugoslavijama.

U Hrvatskoj je rješenje vojna diktatura (jer se jedino vojna diktatura može oduprijeti terorističkoj navali ruskih prijetnji i ubojstava (Glavan koji je branio Thompsona, Korade, Brodarac, Bobetko, ...) koje provode na tlu Hrvatske kao sredstvo zastrašivanja i podčinjavanja ruskoj volji).

Rusi su nas proglasili neprijateljima, kao da smo ikad bili prijatelji (pamtimo Bleiburg naređen iz Moskve, titovu strahovladu i progone Hrvata-katolika, kao i finaciranje obnove spomenika u Srbu (kao i uplitanje u uspostavu granica (BiH)). Pamtimo siromaštvo i iznuđeno iseljavanje. Pamtimo ruske modele školstva, sporta, mirovinskog, (ne)kulture, zdravstva, bolesništva, ...
Nećemo vam oprostiti Tita.

Ajte u * materinu.

Ove na vlasti i njihove instalatore treba "razoputiti" na naj brutalniji način. Naučiti ih kako boli toljaga demokracije.

Smeta vam Za Dom spremni? E, pa smeta vam mnogo toga jer ste umislili kako ste na vlasti a ne u grobu koji ste sami iskopali.

Marš u * materinu i vi i Rusi.


Negotiation_of_the_peace_of_Karlowitz


Oznake: rusija, Hrvatska, neprijateljska država, 500 godina potkopavanja, Bleiburg, tito, prdi-ludi klik<am tajne službe, vojna diktatura, teroristička ubojstva, Njemačka, Francuska, hitler, Mussolini, demokracija kao okvit življenja

09

subota

travanj

2022

Ukrajina do Zemuna



Kako se mijenjala Hrvatska? Tko mijenja Hrvatsku?
Zatiranje hrvatskog sjećanja



Sveruski projekt poigravanje narodima, kulturama i civilizacijama (s ciljem zaposjedanja i ovladavanja teritorijima i ljudima) odavno Hrvati na svojim kostima osjećaju.


Pretapanje hrvatske kraljevine (Trojedna Kraljevina Hrvatska, Slavonija i Dalmacija; uspostavljena 1868.) u Kraljevinu SHS, pretapanje Hrvata iz naroda u južnoslavensko pleme (troplemeni narod - jugoslaveni), pretapanje hrvatskih teritorija u autonomna i samotcjepljujuća (Krajine i ostali), administrativno otkidanje (Srijem - Zemun, Boka Kotorska), raseljavanje, proganjanje, genocid, razaranje pa iznova.


Trenutno: Hrvatska je svim zakonima i administrativnim uredbama nastavila politiku rastakanja Hrvatske države i hrvatske nacije.
Sadašnja državna uprava ne poštuje volju naroda, već provodi teror u putinovskom smjeru ...

Obezvrjeđuju nacionalne vrijednosti, vojsku, državnu upravu, prosvjetu, sport, tradiciju, kulturu.
Negiraju civilizacijsku pripadnost (Zapadnoj civilizaciji).

Prosrpsko-nesrpska (vlaška) koalicija na nedemokratskim osnovama, koristeći se izbornim prijevarama, demonstrirajući samovlašće pokušava stvoriti uvjete (razoriti tkivo sociološke tvorevine Republike Hrvatske) za daljnji prodor proruskog utjecaja i ovladavanja ...

Odcjepljenost državnih institucija od tkiva naroda razlog je za sveopću uzbunu i pobunu.

Svakodnevno veličanje srpstva (ja iskreno ne znam postoje li srbi, podjednako kao što mi je upitno postojanje kenijaca) ima zadaću kulturološki promijeniti hrvatsko biće ...

OTVORENO podilaženje ruskoj politici moguće je provoditi samo na jedan način: uporabom tajnih službi i represivnog aparata (koji su ionako netaknuti preuzeti iz titova režima).

Ujedno, to znači da službe sudjeluju u nedemokratskim procesima uspostavljanja nesposobnih poslušnika na javne funkcije.
Plenković ne zna gdje mu je g*zica.

Hrvatska nije uspostavila odgovornost za vlastitu državu, za vlastitu opstojnost.

Oduvijek su ruski saveznici (prusi)(franci) provodili politiku puštanja rusa na neka područja (Jugoslavija, Bugarska, ali ne i Grčka). Podjednako danas (za neupućene hitlerova njemačka je ratna saveznica staljinovom sssru) prokazuju svoje podle ciljeve pričama o otvaranju balkanskog fronta (BiH). Ne, Rusi su bili u Berlinu, što će im Odžak?
Državne novce rasipati na francuska vojna oružja, znajući da su francuzi osporavali postojanje Hrvatske u Korist širenja ruskog imperija i diktature je izdaja vlastite pameti.

Austrijsko osporavnje komemoracije Bleiburške tragedije je civilizacijski zločin, a proizišlo je iz ruskog ultimatuma zatiranja hrvatskog sjećanja.
Uostalom, najveći zločin prema Bleiburškim žrtvama i žrtvama Križnog puta čini biskupska konferencija koja se bez potrebnog moralnog autoriteta (veleizdajnički) odnosi prema narodu i žrtvama tog naroda.
Kada se Sabor (srba i roma) dočepao upravljanjem komemoracije bilo je pitanje vremena kada će se izdajnički naceriti prolivenoj krvi za istinsku i vrijednu Hrvatsku.


Ko j*be putina, macrona, merkel, scholza, austrijance, ...

Svijet je u kaosu, Rusi su zapeli u U-krajini.
Hong Kong je administrativno (Ugovor iz Nankinga 1842.) nakon opijumskih ratova pripao Britaniji. Povratak Hong Konga Kini je izvršen 1997. , uz jamčeni prijelazni rok do 2047.
Kina je 2019. prekršila taj sporazum i izazvalo pobunu u Hong Kongu. Zapad (prvenstveno Britanija koja je stanovništvu jamčila 50 godina autonomije) je podržao prosvjednike. Pojavio se virus Corone (potekao iz Kine, kineski virus) i svi su zaboravili na prosvjede u Hong Kongu koje je s lakoćom kineski represivni aparat ugušio.
Jamac autonomije prijelaznog perioda je GB, napad izvršila PR China.

Ukrajina (koja je u sto godina 5 puta proglašavala neovisnost, 6 puta s rusijom ratovala) je raspadom sssr-a sporazumno (USA, GB, RF (rusija)) denuklearizirana (ne denacificirana) uz jamčenje teritorijalnog integriteta i ekonomske stabilnosti (nitko nije smio ekonomski ucjenjivati Ukrajinu).
Jamac su USA, GB, Rusija, napad na Ukrajinu je izvršila Ruska Federacija.

Ispitivanje granica svjetskog poretka, rušenjem diplomatskih i pravnih normi Rusija i Kina su bacile rukavice cijelom svijetu, jer su bile potpisnice sporazuma koje su prekršile.
J*ebo hrvatsku koja u tom kaosu ne zna gdje joj je mjesto.
Ovi t*libani koji se koriste državom kao kasicom prasicom niti ne znaju da smo u ratu u kojem su onu gubitnici, a mi pravedno gnjevni.

Ukrajina do Zemuna

Zašto se u Novo Srbiji 1752. naselja zovu Vukovar (danas ukrajinski Bukvarka), Varaždin (danas ukrajinski Protopopivka), Zemun (danas ukrajinski Uspenka), ...?

https://en.wikipedia.org/wiki/New_Serbia_(historical_province)






Oznake: sveruski projekt, Prosrpsko-nesrpska (vlaška) koalicija, odcjepljenost državnih institucija, Bleiburške žrtve, veleizdaja, Sabor (srba i roma), Hong Kong, Ukrajina, kina, rusija, usa, GB, Zemun

31

četvrtak

ožujak

2022

Rekonstrukcija rusko-titoističkog samovlašća




Rekonstrukcija čega?


Onaj mamlaz, sa još mamlaza kao da smo mi mamlazi nastavlja kao mamlaz (mamlaz, mamlaza, mamlazu, mamlaza, mamlaze, mamlazom).
S kim? S čim? (na oba pitanja je odgovor s mamlazom).

mamlaz (mađ. mamlasz) glupan, blesan, budala
glupan, blesan, luda, "muha bez glave",blesavac, blesavko, bluna, budala, budalaš, bukvan, glupak, klebecam, klipan, klipeta, ludačina, mahnitac, mahnitaš, mazgov, mućurla, norc, sakaludam
sklata, šmokljan, tikvan, zvekan

Bratoljub Klaić, Rječnik stranih riječi A-Ž, Nakladi zavod MH, Zagreb, 1978.


Kao da jUgoslavije i rusko-srpske hegemonije nije bilo? Kao da vojne krvave diktature nije bilo? Kao da pravednog i oslobodilačkog (djelomično oslobađanje) rata nije bilo? Kao da rata za promjenu smjera i društvenog ustroja nije bilo?

Nakon Tuđmanove smrti (usudio bih se nakon silnih trovanja koje su poduzeli rusi i nagle promjene smjera države Hrvatske, posumnjati na trovanje ...) Hrvatska je preuzela već dokazano zločinački sustav proganjanja vlastitog stanovništva u korist zamišljenog panslavizma i jugoslavenstva.
Ne zaboravljamo promjenu Ustava u korist zaštićenog (iako Bog ne može zaštiti takve mamlaze) samovlašća, kao da u ovoj državi nitko nema pojma što je demokracija.

Ukinut je dvodomni parlament, pripremljen sustav za partitokraciju (koja uvijek završi diktaturom).
E, pa treba reći da su sve radili po naputku rusa.

Obezvrijedili su oslobodilački rat (Rat za neovisnost), jer od koga smo se mi to oslobađali? Od rusa i srba, od neznanja i zlobe, od zločinaca!? Nisu to oni, Oni su plemenita bića ...

Bandić je 2018. od Putina primio nekakvo (usrano) odlikovanje jer je Spomenik Domovini na Medvedgradu završno obezvrijedio (iako su Račan, Mesić, Josipović, Sanader (u njegovu mandatu su rusi dali novce za obnovu čega? spomenika ustanku u Srbu ??), Kosor, Milanović, Grabar, Plenković, opet srpsko-rusko smradče Milanović uredno zaobilazili Medvedgrad kao mjesto pijeteta stradalima u ratu za neovisnost), pa skončao kako je skončao.

Branitelje (po ruskom) naputku vodaju kao guske kroz maglu, jer su se drznuli ustati protiv tiranije. (Stopa oboljenja (trovanja u ratu), stopa suicidalnosti, obezvrjeđivanje a za kraj ministra branitelja koji je gluplji od rusko-srpskih nalogodavaca (stravično).

Rasformirati uspješne i proslavljene ratne brigade, specijalne jedinice, specijalnu policiju, uništiti vojsku, ekonomiju, sport, kulturu, zdravstvo, prosvjetu, ...
Socijalističke rak rane miliciju, službe (kos-udba), sudstvo samo su obnovili mlađim (djecom jugoslavenskih kadrova) i izvitoperili.

Obilježje tajnih službu u RH je da od osnutka prate sami sebe, jer su pripremali ostanak-povratak na jugoslavenštinu, srpstvo po ruskom nalogu. To je paradoks, da služba postoji radi sebe (jer su ostali odavno raskrstili s rusima, srbima, socijalizmom, diktaturom, neimaštinom i iseljavanjem-političkim progonima).

Ima li tko u ovoj državi reći da su od osnutka komunističke partije Hrvatske/jUgoslavije, po ruskom nalogu (umotanom u celofan svjetske proleterske revolucije) rušili hrvatsku naciju, katoličku crkvu, stvarali preduvjete za progone, umorstva (masovna) i rastakanje hrvatstva?
Ima li tko prozvati austrijance zbog nečasnih radnji oko memoriranja pokolja na Bleiburškom polju (jer su proruski austrijski malazi pokrenuli to pitanje)? Sada kad se Putin javno prokazuje kao nalogodavac odavno zacrtane ruske politike nasilja i krvoprolića?


Nasrtaji na Za dom Spremni! i HOS je ruski nalog (poticanja obnavljanja parizanskih mitova i uljepšavanja, sa svrhom) koji su i milanovićeve i plenkovićeve vlade žurno provodile.



Sada, kad je Putin javno obznanio svoje (kretenske) naume, vrijeme je za kastraciju putinovskih političara, uništenje diktatorske jezgre (tajne službe).
(U Hrvatskoj nitko nikad nije spreman i na vrijeme ne reagira.)


Ima li tko prozvati pLenkovića za proputinovsku politiku ugnjetavanja vlastiog naroda (bez zakonske osnove, samo na temelju bezobrazluka kojim je pozamašno nadaren)?
Sve što radi je politika ruskog satrapa ...
Tko s francuzima (trećerazredna sila koja po africi lovi krivolovce na slonove) pravi vojne saveze (onaj tko rasipa narodnu imovinu kako bi narod bio siromašan i nezaštićen, pa će upasti u nove tvorevine (rusko-srpske) kako je upao 1918. i 1945. ?)?


Ima li tko jezičinu u ovoj državi pa malazima reći: MAMLAŠČINE, odjbite! Ko jbe ruse i pUtina!

Tito je 71. u Karađorđevu rekao da ga je zvao Brežnjev i rekao da će vojno intervenurati ako on (tito) ne sredi stanje. Prigovorio mu je da samo komunisti/jugoslaveni mogu tražiti društvene promjenem ali da su mu se nekomunisti (nazvao ih je nacionalisti) uvukli i vode društvene promjene.
Taj izbor između proruskih jugoslavena i komunističkih anacionalista je i danas u Hrvatskoj. Postoji samo jedna (ruska, putinovska) strana.

Pa se pitam treba li kome rekonstruirati glavu i majku četničku kako bi shvatio da nas rusi i jugoslavija ne zanimaju …???


Ako sada ne shvaćate da je lustracija nepotrebna, ali uspostava demokracije i otklon od diktatura neophodan, onda ste za Q.



noć golih guzica (srb. himna rukomet bih srbija)



Oznake: rekonstrukcija, mamlaz, B. Klaić. Spomenikm Domovini, Medvedgrad, obilježje tajnih službi, Bleiburg, Austrija, rusija, proputinovska politika, ugnjetavanje vlastitog naroda, demokracija

05

subota

ožujak

2022

Ne pokazuje Rusija zube NATO-u, već Kini





Nije se Rusija odlučila sukobiti s NATO-m, niti pokazuje svoju snagu naspram jačeg. NATO je financijski i tehnološki nadmoćniji.
Ali Kina je sustigla Rusiju, a ima naglu potrebu za sibirskim resursima, koje su izgubili u ratu s carskom Rusijom.

Rusi imaju dobru strategiju: držat će stranu Kini po pitanju Tajvana (na kojem ima skoro 23 milijuna ljudi, koji su bili Kina prije PRC Kine), odvraćajući Kinu od Sibira. Tajvan ima BDP 1300 milijardi (međunarodnih dolara), PRC 24 000 milijardi. Tajvan se službeno zove Republika Kina, povijesno uglavnom nije pripadao Kini i s Kinom ga veže vrlo malo.
Svjetski mediji unisono podržavaju sliku Rusije kao nuklearne sile koja svojim nuklearnim potencijalom može tražiti što poželi.
A Rusija se bori za status quo Sibira, a ne za strahovanje od širenja NATO-a.
Što će NATO strateški ili ekonomski dobiti u Ukrajini? Mir i demokraciju.
Što bi Rusi izgubili u Sibiru? Milijarde ...

Što će Srbi Rusima? Novaca nemaju, a sve ostalo je nebitno.



Oznake: rusija, nato, kina, Tajvan, nuklearna sila, sibir

26

subota

veljača

2022

Zašto dAlićka nije nacistica? Zašto je Agrokor fOrtenova?




Sovjetska strategija kvazineutralnosti (nesvrtane) Jugoslavije koja je opskrbljivala Sovjete robama koje zapadne demokracije nisu isporučivale Sovjetskom bloku, nakon sloma Varšavskog pakta i pada socijalističkih država (nije se dogodio pad komunizma) nastavila se i samostalnošću Hrvatske.
(Marksizam je poučavao provođenje proleterske revolucije profesionalnim kadrovima, koji nisu ideološki vezani za revoluciju. Tako imamo revoluciju bez revolucije, iako je nitko ne zagovara ona i dalje traje. Instrumentima tržišnog svijeta - novcima, pogodnostima - osigurava se rastakanje jednog ali ne nužno i stvaranje komunističkog svijeta. Nismo na dobrom putu ...)


Glavni trgovinski subjekt je bio Agrokor (objedinjeni socijalistički kombinati u novim okolnostima ruske ekspanzije koju su prikazivali kao proletersku revoluciju).

Agrokor je rušio sankcije nametnute Rusiji zbog okupacije Krima, a Agrokor je preko kćeri firmi u Srbiji isporučivao robe Rusiji pod embargom. Dalićka je razvlastila titove pijonire (Todorić. Gregurić, skh-hdz, skj-sdp partije i njihove revolucionare i poklonila Agrokor Sber b-anci (mi rusima robu, oni nama kredit koji su pretočili u vlasništvo Agrokora, sada Fortenova grupe ...)).
Poklanjanje Agrokora rusima je (pokazalo se) dobar potez. Sada su Fortenova grupa i Sber banka (iako je planski izmakla) pod sankcijama, a Dalićka u Podravci.

Hrvatska prekida opskrbu rusije pod sankcijama.
Time značaj Gregurića, Granića, Mesića, pLenkovića, bUde, policijskih proruskih visoko pozicioniranih dužnosnika, vojnih visoko pozicioniranih dužnosnika prestaje.
A ostaje pitanje naše odgovornosti: Kako je moguće da se vlast koju trpimo tako poigrava s našom državom?
Mislite li da je bOžinović lijep, pametan i sposoban? Čim je on na čelu policije, rusi su iza ...

Nije rat za neovisnost uzrokovan nacionalnim strujama, već terorističkom ulogom titove jugoslavije, koja je sijala teror i ratnu bijedu po svijetu, dok sama nije skončala u ratnom plamenu. Možda je to odgovor zašto nam ni danas država ne služi boljitku, nego nam iza leđa sudjeluje u svjetskim urotama i sijanju ratnih strahota.

Svi koji se uzdaju u strategiju titove neutralnoisti i naplaćivanja uloge u svjetskim previranjima, moraju znati da je novac dolazio od šverca oružja a ne od nepovratnih kredita.

U ovom slučaju netko je inU (instrument plaćanja oružja), Agrokor (instrument zaobilaženja sankcija) poklonio drugom jer partijaši nisu mogli prihvatiti svijet bez partije.

Hrvatska živi vječno.




Oznake: sovjeti, neutralnost, nesvrstani, jugoslavija, Agrokor, rusija, sankcije, opskrba, oružje, teroristička uloga titove jugoslavije, šverc, svijet bez partije, proleterska revolucija

23

srijeda

svibanj

2018

Agrokor - logika dana



Agrokor je tvorevina koja ruši logiku (poslovanja) od osnutka.

Osnovati tvrtku koja se uz proizvodnu bavi i uslužnom, naročito trgovačkom djelatnošću, nije novina.
Novina je ustrajavati na domaćim (hrvatskim) proizvodima (iako je Gavrilović diskriminiran, prioritet su imale no name K marke (lošijih hrvatskih proizvodnih tvrtki)) namećući privatnu tvrtku u (fiktivnom) vlasništvu jednog vlasnika (gazde Todorića).
Novina novina je svrgnuti gazdu Todorića (abnormalan dug u dvostrukoj vrijednosti temeljnog kapitala), uz pogodovanja i uplitanja države.
Zapravo, razrješenje hrvatske krize (ako je kriza Agrokora istinska kriza)(Agrokor je državna firma koja je fiktivnim vlasništvom prikrivala pravu namjenu (vojno-strateške) tvrtke (koja je kršila nametnuti embargo Rusiji)(iako joj to nije bila osnovna namjena) se sastojalo u bankrotu Agrokora i udruživanja hrvatskih vjerovnika (Kraš, Franck, šećerane, ...), te osnivanje trgovačkog lanca u vlasništvu hrvatskih proizvođača koji bi (umjesto gazde iz Kulmerovih dvora) sjedili u upravnom odboru takve tvrtke.
(Razvlastiti Todorića i nametnuti novu upravu (nakon državne prisilne uprave) nije riješilo nego stvorilo novu krizu. Koja će tek nastupiti (kada se vjerovnici oporave od krize koju je prouzročio Agrokor).)

Pljenković (i u*rana svita oko njega) nemaju načina zadržati vlast. Ne samo zbog navedenog razloga.

Ustrajavati na izvanrednom zakonu (presedan), nazvanom Lex Agrokor, zbog zaštite strateških interesa države, a istovremeno tvrditi kako provedba zakona koji su preuzeli podizvođači, nije kontrolirana (čime su ugroženi ciljevi zakona) diletantski je i razlog za žurni opoziv ove vlade na čelu s pljenkovićem.

Logika apsurda.

(posvećeno vrlom stvaratelju Vojniku Graničaru)


Oznake: Agrokor, poslovna logika, osnivanje tvrtke, novina, temeljni kapital, dug, hrvatska kriza, rusija, embargo, vojno strateška tvrtka, upravni odbor, prisilna uprava, izvanredni zakon, strateški interes, podizvođači, opoziv

15

četvrtak

veljača

2018

Komunikacijski šum



Hrvatska ima više problema nego ih može stvoriti. Proizlazi, nije sposobna riješiti probleme koji se stvore, te je zagušena neriješenim problemima.
Hrvatska nije sposobna stvoriti okružje koje ne opterećuje njeno stanovništvo.

Ako je država ustavno narodna, onda je narod odgovoran za vlast i državu (pa makar ta vlast bila apsolutistička ili totalitaristička).

U uvjetima gomilanja problema, komunikacijski šum je metoda dijagnosticiranja (priznavanja) problema bez nuđenja rješenja ili pokušaja rješavanja problema.

Zagušljivo vriskanje prozvanih i neprozvanih stvara društvenu klimu indiferentnosti (ravnodušnosti) prema problemima koji nas pritiskaju.



Upravo stvoren komunikacijski šum omogućio je privikavanje na Agrokorov neuspjeh restrukturiranja, obavezu europske politike susretljivosti prema novim članicama.
Agrokor je sustavno razvijan kao ruska logistička firma (sastavljena od ne-tržišnih, uvijek vojno logističkih poduzeća ili firmi), koja je kršeći nametnuti embargo Ruskoj Federaciji izvezla desetke milijardi kuna roba što nije pripravna poslovno knjižiti.
Suretljivost EU članica prema širenju Unije Hrvatska mora poštivati (na toj susretljivosti je zasnovana unija), pa makar Hrvatska morala tu susretljivost iskazivati prema Srbiji, je težak zadatak (koji Hrvatska nije sposobna riješiti bez stvaranja komunikacijskog šuma).

U sjeni krošnje (bez plodova), pod okriljem komunikacijskog šuma, promiče praksa koja nas drži u ropstvu i siromaštvu. Dalić je pisala Lex Agrokor.
Praksa po kojoj zakone "pišu" i nameću parlamentarnom većinom a ne usvajaju javnim, stručnim raspravama društvo čini nedoraslim suvremenim spoznajama o ulozi države i vrijednosti društva.

Vrijeme je za 2 000 000 biračkih glasova, koji će stvoriti uvjete ustavnih i ostalih promjena ustroja države i društva. Vrijeme je za hrvatsku izbornu i političku revoluciju. Vrijeme je za demokratizaciju i oslobađanje društva. Vrijeme je za političku smjenu beskorisnih.
Hrvatska zaslužuje bitku za boljitak svojeg stanovništva.


Oznake: komunikacijski šum, Hrvatska, problemi, rješenja, narodna država, Apsolutizam, totalitarizam, metoda priznavanja, Agrokor, EU, kršenje embarga, rusija, nove članice EU, pisanje zakona, civilizacijski put usvajanja zakona, 2 000 000 biračkih glasova