Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Lijevi, desni Q (Proglas o ukinuću kmetstva)





Ne postoje lijeve i desne stranke.
Postoje demokratske i ostale stranke.

U Hrvatskoj nema demokratskih stranaka.



Brkati demokratske (parlamentarne, predsjedničke, lokalne) izbore s demokracijom je namjerno i uobičajeno.
Demokratski izbori su tek maleni dio demokracije (odabir zastupnika).

Demokracija može biti zastupnička, direktna (izravna) ili participativna.

Još jedna namjerna zabluda:
predstavnička demokracija nisu samo demokratski zastupnički izbori, već i osiguranje donošenja odluka (koji zastupnici donose) na demokratskim principima (kako bi osigurali pluralno društvo).
Kako bi se to osiguralo zastupnici moraju zastupati svoje glasačko tijelo (biti sigurni kako je njihov glas pri odlukama glas onoga koga zastupaju).

Ustav RH nije naveo koji je oblik demokracije u Hrvatskoj (čl. 1), ali je u kasnijim člancima dopustio direktnu, participativnu i zastupničku (s potpunom punomoći zastupnika) demokraciju (iako takav oblik vlasti nije demokratski).

Dakle, u RH vlast krši Ustav i provodi sve druge oblike vladavine (autokracija, partitokracija, tiranija), osim demokratske.


Zaključak:
Išla baba s kolačima preko sela ...

U Hrvatskoj nije bilo građanske revolucije, feudalizam nije svrgnut voljom naroda (pa feudalni okovi nisu nikad ni raskovani).



Odnos raspolaganja imovinom i dobrima je (zbog izostanka građanske revolucije) ostao isti nakon formalnog ukidanja feudalizma (kmetstva) (proglas bana Josipa Jelačića 1848.g.).
Proglas je o ukidanju kmetstva, ali ne i feudalizma. I tako je feudalni odnos prema imetku feudalan (vlastodržac nagrađuje imetkom vjernost), a kmetove je zamjenila najamna (potplaćena i pothranjena) radna snaga.

Zbog održanja mehanizma kupovine vjernosti, partije kontroliraju sav raspoloživi ekonomski potencijal, i ne dozvoljavaju bogaćenje stanovništva i pojedinaca jer bi time izgubili polugu održanja vlasti (građenu više od 200 godina). (Rusija počiva na istim osnovama, podudarnost je slučajna ili nije, procijenite sami (rusija je nositelj politike neofeudalizma u svjetskim okvirima, i upleteni su svojim tajnim službama u političke procese u Hrvatskoj, što vlast i oporbu u RH prokazuje kao veleizdajničke)
Demagogija je majčino mlijeko kojim su se zadojili, i nisu spremni-sposobni zamjeniti tu vlast demokratskom.

Političke stranke u Hrvatskoj su goQ, i mogu se slobodno svrstati u rubriku promašenih.

U Hrvatskoj mnoge ljudske djelatnosti nisu na značajnijem nivou, pa ni političari ne moraju biti uzor u svijetu.
Na žalost, primjer su onog najgorega.

pQ, vi i besplatno školovanje (školarina), dioba stanova, "besplatno" liječenje, tito, partija, armija, pLenković i bespovratna sredstva potpore. odj*bite

Proglas o ukinuću kmetstva je bio zadnji (nepotpuni) korak naprijed, ostatak se čeka ... (bang bang)



Proglas o ukinuću kmetstva




Post je objavljen 27.11.2023. u 11:22 sati.