14

srijeda

kolovoz

2019

Koliko je Siniša glup?



Jedan dan, jedan eon.
Sve stane u jednu rečenicu priglupog suca.

Tumačenje Ustava (demokratsko društvo odabire vlastite izričaje i uređuje društvo, bira suce pa tek onda suci održavaju društveni poredak).

U demokratskom društvu suci nisu završili partijske kurseve, ne bivaju imenovani i neodgovorni.

Primjer tog jednog (mada su svi isti) suca koji se poziva na tumačenje Ustava, koristeći pojmove koji nisu sadržani u Ustavu (Ustaše, režim, zločin, ...) nastojeći ukazati na logiku donošenja presude zaglupljuje. (U demokraciji većina određuje vlastiti identitet ...).

Ovo je klasična greška nedemokratskog društva. Proklamativno se (ustavom) društvo proglasilo demokratskim, ali državne institucije guše i ne poštuju demokraciju.

"Čujte srpski dobrovoljci, bando, četnici
Stići će vas naša ruka i u Srbiji",

nije povod pozivanju na opću formulaciju u Ustavu, ali je "Za dom spremni" uz glupava naklapanja o ustaškom podrijetlu i značenju priglupa suca svrstao u možebitnog pokretača hrvatske pobune.

Građanski rat, Druga Republika, bez pomirbe i abolicije.
Država dostojna življenja a ne plaćenih polupismenih partijskih sluga koji gaze nacionalni ponos, pritom ne računajući kako ne postoji nikakav imunitet (državnih službenika) za izdajice i korumpirane.

Sudbena vlast je u trodiobi vlasti jedna komponenta, stoga je potrebno izborima kontrolirati suce. A ne doživljavati diktaturu idiota.

Siniša je glup. Nemoj i ti biti Siniša.



Oznake: glup, ustav, suci, demokracija, građanski rat, pomirba, abolicija, država dostojna življenja

06

ponedjeljak

ožujak

2017

Bernardić, šef partije bez OZNA/UDBA-e





Zašto bi se "desnica" odricala NDH, a ne samo onog lošeg u NDH? :)

Zašto se sdP nije odrekao socijalizma? I što to znači da se odrekao onog lošeg (što je to loše - taksativno; i tko je ovlašten odricanje proglasiti dovoljnim). Komunizma se odrekao i Tito (pristajući na socijalizam), sdP bi u ime pomirbe (koja nije zamišljena kao suživot dviju ideologija i oprosta zločina) trebala učiniti više od tiTa.
Blesane, pQ (čitaj: puši*urac).

Mogu li ja biti glup (kao ova partijska spodoba)? Iako sam se odrekao svega lošeg, još uvijek je taj bleso na većoj plaći od mene (sve u interesu demokracije?).



Oznake: Bernardić. SdP, odricanje, ndh, socijalizam, komunizam, tito, pomirba, glup, bleso, demokracija

03

četvrtak

studeni

2016

Poražene treba poraziti!



Kada si pametan a nitko te ne sluša (nitko ne govori sebi, govor je oblik komunikacije s okolinom) i kad si glup a svi te slušaju su dvije (bespotrebne) krajnosti komuniciranja.




Trenutno je (politika je više-složena i posljedična) Hrvatska zakrčena komunikacijskim šumom (svi u isto vrijeme na glas pričaju, vlastita priopćenja (koja su zbog namjere stvoriti komunikacijski šum, kod nekih traktati ...)).
Svi koji nadugačko objašnjavaju su agenti (specijalnog rata). (Oni koji stvore najviše šuma (drug Ljubić) su specijalci ...)

Stvaranje komunikacijskog šuma ima zadaću prikriti ulogu otetog (prokletog) HDZ-a (kojim upravljaju qurvini sinovi, orjunaši), obespravljenje i zastrašivanje jedino sposobnih vratiti vlast narodu (branitelji, oružana sila) i (posljedično) stvoriti šum otklanjajući pozornost sa zločina počinjenih poslije Drugog svjetskog rata (sahrana kostiju iz Hude jame)(stratišta čekaju bez obzira koliko šuma stvorili)(i muk govori više od vaše buke).

Bez objašnjavanja i sastančenja, trebalo je organizirati pohod na Markov trg, smijeniti Vladu, uvesti privremenu vladu nacionalnog spasa, prijekim sudovima raščistiti sva tri stupa vlasti ... i organizirati komunikacijski šum (kako se ne bi čuo glas poraženih).

Poražene treba poraziti! (a ne pobjednike).


Oznake: pametan, glup, govor, komunikacija, višesloženo, posljedično, komunikacijski šum, oteti HDZ, prokleti HDZ, branitelji, oružana sila, zločini drugogsvjetskog rata, pohod na Markov trg, smjena vlade, vlada nacionalnog spasa, poraženi

20

četvrtak

listopad

2016

Ministarstvo ružnih i glupih poslova



Dayton-ski sporazum je mirovni sporazum koji je osigurao mir u BiH, ali i u Hrvatskoj.
Jamac tog mira je bila Hrvatska Vojska (HV) i Hrvatsko vijeće obrane (HVO).
Uništili su vojsku (HV, HVO) i postavili ćelavu, glupu budalu da pametuje o Bosni i Hercegovini.

Ministarstvo (ludosti).

USS Nimitz


Oznake: ministar, Daytonski sporazum, mir, Bih, Hrvatska, zdravstvo, jamstvo, HV, HVO, uništiti vojsku, ćelav, glup, budala, pametovanje

08

utorak

ožujak

2016

The Raconteurs



Budalaši, samo je novac naš ...


Ostojić je toliko gl*p da ne može biti naš ... (žalosno je koliko budalaš zauzima prostora naguravanjem i smetanjem). (Okladio bih se da je žandarsko dijete ...)
(Samo je novac naš, ne trošite trud i vrijeme na provociranje, `ko vam j majku četničku ...?)




Kratki kurikulum

On imadem tetkicu, koja živi u Brooklyn-u, poslat će mu majicu u tri boje bojenu, na njoj piše joj što volim Iggy Pop.
A djeca će učiti Štulića za lektiru!?
(Nastranu tekstovi koje mu je netko drugi pisao, skladbe koje mu je netko treći komponirao ... pjesme koje se sarkastično i alegorično odnose na Tita (a to ni Štulić nije znao dok ih je popijevao ..,).)




The Raconteurs

Pun mi je * Mile Kekina, Ranka Ostojića i Štulića ...

raconteur - vješt pripovjedač
imenica
a person who tells anecdotes in a skillful and amusing way.
Any performers are welcome to share their skills at the open mike session - musicians, dancers, poets, puppeteers, raconteurs and actors.
sinonimi: storyteller, teller of tales, spinner of yarns, narrator, anecdotist, anecdotalist





Oznake: glup, budala, smetanje, žandarsko dijete, novac, naše. lektira, Iggy Pop, tetkica, Brooklyn, alegorija. vješt pripovjedač, pun *