24

subota

listopad

2015

Koja Hrvatska raste?



Crvena ili Crna rupa


Problemi tvorbe hrvatske države (nepremostivo) zapinju o osnovni problem.

Sve su se države gradile uzimajući drugima. (Sredstva za reforme i snagu koštaju ...)
Hrvatska nema vanjskog izvora (za gradnju države).
Ali ima unutarnje ponore, u kojima nestaju ogromne količine sredstava. Godine 1918. bezglavo je ušetala iz monarhije u monarhiju (Karađorđevića). Bez ograničenja (bez državnih granica). Pripremljeno jugoslavenstvo nas je koštalo (demografski, teritorijalno, novčano i vremenski). Godine 1945. bezglavo je ušetala u narodnu republiku, koja je industrijalizaciju temeljila na teškoj industriji (za koje Hrvatska nije imala uvjeta). Demografski, teritorijalni, novčani i vremenski gubitak se povećao. Sredstvima isisavanim iz Hrvatske spreman je velikosrpski agresivni rat (okupacija, genocid i trajno etničko čišćenje hrvatskih povijesnih zemalja od Hrvata).
Po (kompromisnom) okončanju (pobjede u Oluji i zaustavljanja pobjedonosnih operacija u BiH) ratnog sukoba sa Srbima, Hrvatska nije naplatila ratne štete ...
Očekivati (pojmljiv) procvat, a nepojmiti materijalna sredstva i porijeklo tih sredstava neophodnih za očekivani procvat hrvatski je otvoreni prozor specijalnog rata.
Hrvate se ne podsjeća na tegobnost, već im se podilazi (lakoćom življenja, koje to nije).


Problem je sažimanje Hrvatske u sebe. Vojvodina, BiH, Crna Gora (pa čak i Kosovo s janjevcima) iseljavaju Hrvate u Hrvatsku (koji se politički natječu u Hrvatskoj). Kako su ratovi i velika previranja podložna ogromnim materijalnim izdacima, upravo su benefiti (mada ih prate i gubici, koje obično nitko ne navodi ...) mamac za politički angažman doseljenih osoba. Gubitak Hrvatske u privlačenju hrvatskog stanovništva s područja na kojima su oni povijesno i autohtono stanovništvo je nemjerljiv ...

Hrvatska raste, a Hrvati se lažu (javno se ne progovara o povijesnim događajima i događajima koji kreiraju povijest, ali se svakodnevno upravo krivi postupci veličaju kao dosezi vrijedni divljenja (jer su povijesni na drukčiji način) ...)
Cilj crvenih (majmuna) je osiromašiti Hrvatsku (i sputati je u istinskom sudjelovanju u rješavanju vlastitih problema). Gdje bi bila Hrvatska da je oružje JNA bilo u njenim rukama i da su se vodile borbe oko Valjeva ...? Ali nije zahvaljujući titoistima, koji nas i danas podjednako zavaravaju.


Tko sada zabrlja, neće se oprati do kraja života


Oznake: Crvena Hrvatska, Crna rupa, rat, zlatne rezerve