17

srijeda

kolovoz

2016

GeološkiProblem(i) hrvatskog društva


Socijalizam (koji je poharao društvo) ostavio je dubokog traga na hrvatskom biću.
Kao i svaki socijalizam, jugoslavenski (danas hrvatski) produbio je (nakon početne nacionalizacije) sveukupno siromaštvo društva.

Padom Berlinskoga zida i padom Varšavskoga pakta, raspadom jugoslavije u Hrvatskoj je nastupilo doba povratka stratificiranom društvu.
Raslojavanje društva (od prvotne podjele na partijaše i nepartijaše) (kao i sve nenametane društvene pojave) teklo je postupnu (naglo).
Nekolicina (odvažnih) se obogatila naglo (što ne znači nužno na ratnom profiterstvu ili nekom drugom nedozvoljenom obliku bogaćenja). Ostatak je zadržao socijalistička obilježja.

Narod je doživljavao novu hrvatsku vlast kao zamjenu za jugoslavensko-velikosrpsku (ali podjednako poželjno socijalističku), a vlast se (u svim segmentima) prilagodila takvim zahtjevima.
Nesposobnost društva proizvesti okružje novih odnosa (stvarajući crvenu Hrvatsku), potpomognuto je (planiranim) povratkom crvene buržoazije (lumpen-proletera) i pozicioniranjem takvih kadrova u sve pore društva.
Nesposobnost suprotstaviti se povratku (recikliranjem) komunjara-orjunaša postuđmanovski je tuđmanovski plan stvaranja (održavanja) "crvene" Hrvatske - socijalističke tvorevine s himnom Lijepa naša.
Plansko popuštanje (Račanu, Mesiću, Josipoviću, Milanoviću), s namjerom ustavnih i zakonskih okvira (kojima bi se okovala socijalistička Hrvatska) HDZ-ov je pakleni plan (milenijske urote).
Hrvatska nije sposobna provesti ciljeve tranzicije (razlaza sa socijalističkim sustavom).
Hrvatska nije sposobna ostvariti društvo sloboda.

HDZ prebacuje odgovornost na SDP, SDP na srbe (koji bezrazložno (više u svojoj naivnoj priprostosti) prihvaćaju ulogu gromobrana u svim unutarhrvatskim (teškim) obračunima).

Dakle, HDZ je grobar moderne, nacionalne, demokršćanske, razvijene, radišne i uspješne Hrvatske. (Planski.)

Kako se to očituje u svakodnevnom životu?
Niti jedan cilj tranzicije (tržišna privreda, slobode rada, slobode tržišta, političke slobode, osobne slobode) nije ostvaren. Otklon od socijalizma je kozmetičke naravi (nekolicinu (financijski uspješnih) su pustili kako bi služili kao primjer uspjeha tranzicije, iza njih "instalirali" partijske poduzetnike (koji upravljaju nacionalizioranim pa privatiziranim u ime partije/a)).
Najlakše je ustanoviti socijalističku narav svih HDZ-ovih vladavina promatrajući niže dužnosnike (u gradovima, općinama i županijama). Upravljajući proračunima (utemeljenim na državnom monopolu (prireza, poreza) i državnom proračunu (podjednako monopoliziranom), protivno nesocijalističkim principima, naguravali su se na milijunske ili veće iznose kojim su upravljali (bez da su zaradili niti deset puta manje iznose u privatnom životu)? Kako je moguće povjeriti proračune ljudima koji nikad nisu upravljali s tolikim količinama novaca, a praktički bez kontrole ili posljedica ...?
Iskorištavati financijsku moć (pogodovanjem u poslovima, u namještanju na državna zaposlenja, u kapitalnim investicijama i ulaganjima, ...) utemeljenu na državnom monopolu i neadekvatnoj kontroli (upravljanja državnim resursima) osobina je socijalističkog sustava (jednakosti). Osobina socijalizma je uporaba državnog monopola u naplati poreza, ali i korištenje državnog monopola u raspodjeli tih sredstava.

HDZ je (partijski) iskoristio (minorni i beznačajni) SDP u stvaranju parlamentarnog apsolutizma i zakonskih okvira produžetka socijalizma prividnom demokratizacijom.

Svijet je lopta šarena ...

(Geološki, Hrvatska ima malo nafte, ali mnogo budala ...)


Oznake: socijalizam, siromaštvo društva, pad Berlinskoga zida, pad varšavskoga pakta, partijaši, nepartijaši, raslojavanje društva, hrvatska vlast, poželjno socijalistička vlast, postuđmanovski tuđmanovski plan, Crvena Hrvatska, milenijska urota, tranzicija, društvo sloboda, grobari moderne Hrvatske, produžetak socijalizma, prividna demokracija

24

subota

listopad

2015

Koja Hrvatska raste?Crvena ili Crna rupa


Problemi tvorbe hrvatske države (nepremostivo) zapinju o osnovni problem.

Sve su se države gradile uzimajući drugima. (Sredstva za reforme i snagu koštaju ...)
Hrvatska nema vanjskog izvora (za gradnju države).
Ali ima unutarnje ponore, u kojima nestaju ogromne količine sredstava. Godine 1918. bezglavo je ušetala iz monarhije u monarhiju (Karađorđevića). Bez ograničenja (bez državnih granica). Pripremljeno jugoslavenstvo nas je koštalo (demografski, teritorijalno, novčano i vremenski). Godine 1945. bezglavo je ušetala u narodnu republiku, koja je industrijalizaciju temeljila na teškoj industriji (za koje Hrvatska nije imala uvjeta). Demografski, teritorijalni, novčani i vremenski gubitak se povećao. Sredstvima isisavanim iz Hrvatske spreman je velikosrpski agresivni rat (okupacija, genocid i trajno etničko čišćenje hrvatskih povijesnih zemalja od Hrvata).
Po (kompromisnom) okončanju (pobjede u Oluji i zaustavljanja pobjedonosnih operacija u BiH) ratnog sukoba sa Srbima, Hrvatska nije naplatila ratne štete ...
Očekivati (pojmljiv) procvat, a nepojmiti materijalna sredstva i porijeklo tih sredstava neophodnih za očekivani procvat hrvatski je otvoreni prozor specijalnog rata.
Hrvate se ne podsjeća na tegobnost, već im se podilazi (lakoćom življenja, koje to nije).


Problem je sažimanje Hrvatske u sebe. Vojvodina, BiH, Crna Gora (pa čak i Kosovo s janjevcima) iseljavaju Hrvate u Hrvatsku (koji se politički natječu u Hrvatskoj). Kako su ratovi i velika previranja podložna ogromnim materijalnim izdacima, upravo su benefiti (mada ih prate i gubici, koje obično nitko ne navodi ...) mamac za politički angažman doseljenih osoba. Gubitak Hrvatske u privlačenju hrvatskog stanovništva s područja na kojima su oni povijesno i autohtono stanovništvo je nemjerljiv ...

Hrvatska raste, a Hrvati se lažu (javno se ne progovara o povijesnim događajima i događajima koji kreiraju povijest, ali se svakodnevno upravo krivi postupci veličaju kao dosezi vrijedni divljenja (jer su povijesni na drukčiji način) ...)
Cilj crvenih (majmuna) je osiromašiti Hrvatsku (i sputati je u istinskom sudjelovanju u rješavanju vlastitih problema). Gdje bi bila Hrvatska da je oružje JNA bilo u njenim rukama i da su se vodile borbe oko Valjeva ...? Ali nije zahvaljujući titoistima, koji nas i danas podjednako zavaravaju.


Tko sada zabrlja, neće se oprati do kraja života


Oznake: Crvena Hrvatska, Crna rupa, rat, zlatne rezerve