Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Za Dom, Spremni! nije fašistički-nacistički-marksistički




U Hrvatskoj ne postoje antifašisti. U Hrvatskoj ne postoje fašisti. U Hrvatskoj postoje nacisti (nacional-socijalisti).

Da bi bio nacist moraš biti socijalist- (S fašizmom je podjednako - B. Mussolini je ljevičar, najvjerojatnije je osnovao fašističku stranku kako bi potpomogao očuvanje sovjetske revolucije - Kominternin agent).



Italijanska socijalistička partija(ital.:Partito Socialista Italiano, PSI) je bivša politička partija Italije demokratsko-socijalističke orijentacije, član Socijalističke internacionale i Partije europskog socijalizma

Osnivanje i prve godine
PSI je osnovan 1892 pod imenom Partija italijanskih radnika.1895 mijenja ime a nakon toga otpočinje sve intezivniji rad koji će dovesti već krajem 1898 do prvih represija od strane policije.

Međutim od 1907 počinju prve podjele unutar partije između reformista i masimalista(komunisti). A na kongresu 1910 dolazi do direktnog konflikta između Filipa Turatija(reformisti) i Benita Mussolinija(masimalisti). Ali ipak Turati je izabran za sekretara.

1914 PSI odlučno odbija ulazak Italije u Prvi Svjetski rat i radi toga Mussolini je izbačen iz partije jer u neslaganju sa tom odlukom,1921 on će osnovat Fašističku nacionalnu partiju, koja će 1923 dobiti vlast.

Fašistički režim
Pojava fašista na političkoj sceni, dovodi do definitivnog rascjepa i krize:1921 masimalistička struja izlazi iz partije i osniva Komunističku partiju Italije(PCI). Fašistički režim,1926 proglašava nezakonitost PSI i drugih antifašističkih pokreta u Italiji.
https://sh.wikipedia.org/wiki/Italijanska_socijalisti%C4%8Dka_partija


Nacional socijalizam je politički smjer osvajanja vlasti parlamentarnim putem i uvođenja socijalizma-komunizma, te kasnijim ujedinjavanjem s ostalim socijalističkim--komunističkim državama.
Razlikuje se od marksizma po metodi uvođenja socijalizma-komunizma. Marksizam zagovara proletersku revoluciju u svjetskim okvirima (iako proleteri ne rastu svugdje).


Dana 24. veljače 1920. godine održala je njemačka nacistička stranka u münchenskoj pivnici Staatliches Hofbräuhaus svoj prvi skup pod nacističkim imenom. To je prije bila malena stranka imena Njemačka radnička stranka (njem. Deutsche Arbeiterpartei). Na današnji dan istupila je s novim imenom Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei (NSDAP).

Hitler je u to vrijeme bio samo jedan od članova stranke, a predsjednik je bio Anton Drexler. Zanimljivo je da je Hitler želio da novo ime bude Socijalno revolucionarna stranka, no prihvaćen je prijedlog Rudolfa Junga i dodan je pojam nacional-socijalizam u naziv.
https://narod.hr/kultura/24-veljace-1920-kako-je-nastao-naziv-nacionalsocijalizam-nacizam-2


Teza o fašistima/nacistima i antifašistima podrazumijeva raslojenost među socijalistima/komunistima, i unutar ideološke sukobe.
Svijet nije satkan od fašista i antifašista.
Postoje i druge skupine ljudi i ideologije.
Jedna od ideologija tvrdi da sve oblike komunista treba l*kvidirati.
Označeni su kao najtvrđi nacisti/fašisti (iako imaju specifičan stav prema toj ideologiji).
Sklonost ljevičara protivnike etiketirati nacistima/fašistima potječe iz doba ilegalnog rada kad su se samo međusobno politički nadmetali.

Te dvije skupine (pravovjernih i krivovjernih "komunista") i danas su u međusobnom sukobu do te mjere da sve svoje protivnike etiketiraju izričajem iz tog, specifičnog sukoba.

Normalno, ostatak populacije čiji se politički svjetonazori ne poklapaju s komunističkim, nemaju potrebe dokazivati neutemeljenosti tih etiketiranja koji im dolazi iz političkog spektra koji ima poprilično problema s temeljnim vrijednostima društva i ljudskog života ...

Za Dom Spremni nije fašistički, nije nacistički, nije komunistički pozdrav.
To je pozdrav onog političkog tijela koji se ne svrstava u komunističke poklonike. Barem ne onog oblika komunizma koji zagovaraju fašisti-nacisti-marksisti.

Politička platforma ujedinjenja svih proletera-antikapitalista-slavena-pravoslavaca-kršćana koji će slušati (Stalina)Putlera je potčinjavanje volji centralnog božanstva (glupana)(iz Moskve) koji vas u protivnom smatra zločincem.

Primili smo na znanje.

Ovu domaću srbo-rusku fašističko-nacističko-marksističku proletersko-antikapitalističko-panslavensko-pravoslavno-kršćansku bolesno vlastodržačku represivnu garnituru na državnim jaslama treba p**lat.
A onda Putlera pozvati u predsjednički posjet (ako ga već nisu balzamirali, s ordenom sveca sovjetskog saveza).




Post je objavljen 11.04.2022. u 23:27 sati.