12

utorak

travanj

2016

Rat i (po)ratne strahoteZavršetak Drugog svjetskog rata je obilježen (kao i svaki rat) krajem. Kraj rata se sastoji u razoružavanju i demobilizaciji.
Ono što je urađeno pod Titovim vodstvom (potpomognut Crvenom armijom, komesarima i partijskom policijom (oznom)) poratno razdoblje najbolje dočarava.
O ratu se (najbolje) priča poratnim razdobljem.

Partijski komesari su propisali istinu: Ustaše su narodni neprijatelji, izazivači bratoubilačkog rata, zločinci i koljači, fašisti.
Srpske žrtve su proglašene planskim istrebljenjem. Broj žrtava je neodređen (ogroman).
Hrvati su ustaše, neprijatelji naroda, srbomrzitelji, židovski progonitelji. Podržavali su rasne zakone, organizirali genocid.

Srbima (preživjelim) je dan status žrtve (službeni povlašteni položaj žrtava rata), Hrvati su poubijani (uglavnom poslije rata) i zastrašivanjem zabranjeno spominjanje razmjera pogubljenja.
Sustav koji je zagovarao takvu povijest sukoba bio je komunistički, totalitaristički.

Uloge partizana, Komunističke partije Jugoslavije bile su neupitne (kontrolirane strogim sankcijama, svjedoke drukčije povijesti su ubijali).
Uspostavljena veza između Ustaša i srpskog stradanja građena na tvrdnji o zločinačkom nacionalizmu (uperenom protiv Srba) je dio totalitarističke ikonografije.

Zašto je komunistička partija ustrajavala na modelu neargumentiranog osuđivanja i licemjernog osporavanja ikakvog prava spominjati dio žrtava? Jer su bili totalitaristi (!?). (Da. Rekli bi, mogli su ...)
Ali, zašto je komunistička partija (koja bi morala zagovarati jednakost) temeljila svoj sustav na podjeli žrtava i nametanju podjele na etničkoj osnovi (iako je programski morala biti anacionalna)? Većinskom narodu (koji je morao graditi naciju uključujući etničke manjine) je osporavala pravo na spominjanje svojih stradalih ... osporavala pravo na naciju (u koju bi bili uključene etničke manjine), osporavala pravo na državu (kao instrument formiranja i održavanja nacije).

Svjedok sam nepostojanja poziva na etničko čišćenje (od ustaških vlasti). Potječem iz kraja koji je bio naseljen i pravoslavnim življem (u procesu stvaranja nacija, slobodan se izjašnjavati Srbima). Niti jedan Hrvat (bilo u Drugom svjetskom ratu ili Domovinskom ratu) (u mom kraju) nije pozvao na preseljenje, uništenje pravoslavnog življa. Svjetski rat je doživljen kao strahota koja mora prestati.

Totalitarni sustav (željan potpune kontrole) stvarao je (to je osobina totalitarizma) participaciju na kapilarnom nivou (aktivnu mobilizaciju koja je bila organizirana odozgo). Poigravanje žrtvama raspirujući etničku nesnošljivost dio je kapilarne pojave aktivacije u ostvarenju partijskih ciljeva (produciranja međuetničke napetosti kao izvora kontrole vlasti i opravdanja stravičnih zločina koje su počinili u ime partije).
Orkestrirano buđenje pozicioniranih dužnosnika na zaštiti partijskog kuta viđenja rata ukazuje na njihove totalitarističke korijene (koji su se zapleli u krošnju njihove podupirane povlaštene i produžene mladosti na grbači (zločinačkog/mučeničkog) naroda).

Ustrajnost na ustaškoj zločinačkoj nakani (a ne državotvornoj borbi) (bez obzira na stvarni karakter ustaša i njihova pokreta) pokriće je za stravične pokolje koje je partija pripremila (na granici civilizacija, na neformiranoj državnoj granici). S namjerom revolucijom promjeniti nekoliko stvari...

Slom totalitarizma nužno iziskuje i "reviziju", iznova sagledavanje postojeće povijesti ... (zločinački plan boljševičko-ruske komunističko-orjunaške klike).
Ne budi se (nikad stvoreni hrvatski fašizam, u Hrvatskoj nikad nije bilo fašizma) hrvatska zloba, samo istina kuca na otvorenom prozoru (savjesti).

Nema predsjednice države, predsjednika stranke, saborskog zastupnika koji može zatvoriti taj prozor!Hrvatska za sva vremena!

Slika 1. Komponente infrastrukture prostornih podataka kao podsustavi (Coleman i McLaughlin, 1997)

Oznake: drugi svjetski rat, poraće, tito, ozna, partijski komesari, uloga Hrvata, položaj Srba, selktivost informiranja o stradalima, etnička netrpeljivost, etničko čišćenje, nepostojanje poziva, pozicionirani totalitaristički kadrovi, otvoreni prozor savjesti, revizija

26

subota

ožujak

2016

Ratni zločinac (i krivnja)Ratni zločin (jednog psihijatra) obuhvaća bestijalnost prisiljavanja žrtve i žrtvinih bližnjih u počinjenju zločina. U protezanju zločinačkog čina na sve oko sebe ...
Sustavnost zločina počinjenih u ime srpstva sadrži okrivljenje žrtve, žrtvinih bližnjih, cjelokupne zajednice i cjelokupnog čovječanstva.

Članove obitelji su prisiljavali na odavanje vlastite djece, očeva, braće, ...
Natjeravajući žrtve u minska polja stvarali su krivnju samim žrtvama (o vlastitoj krivnji za neuspjeh prolaska kroz to polje).
Okupirano Sarajevo su prisilili na osjećaj krivnje (prema djeci, starcima, bolesnicima). Svijet su prisilili na osjećaj krivnje zbog nemoći prekinuti okupaciju Sarajeva.
U Srebrenici su prisilili žrtve na osjećaj krivnje zbog nemoći obraniti grad, Svijet i UN zbog nemogućnosti zaštiti enklavu i žrtve, ...

Sustavnost nametanja krivnje osobina je želje za trajno čišćenje stanovništva s nekog područja, pokazatelj genocidnosti i temeljne pripreme za ratno zločinačku nakanu. Jugoslavija je stvorila uvjete srpske genocidnosti (štiteći njihovu genocidnost izraženu u Prvom svjetskom ratu, kraljevini SHS, Kraljevini Jugoslaviji, Drugom svjetskom ratu, titovoj Jugoslaviji i ratu pri raspadu Jugoslavije). Titoisti su uistinu stvorili monstruma (kojeg su hranili svojim lažima i isključivošću, lažiranjem povijesti i jednoumljem).
Ratovi u postjugoslavenskim državama nisu posljedica nacionalizma (kojeg jugoslavenske vlasti nisu mogle obuzdati). Taj rat je produkt komunističke jugoslavenske vlasti (kao krajnji cilj postojanja jugoslavenskih komunista, orjunaša).
Presuda jednom (poluludom) psihijatru ukazuje na pripremljenost (i sustavnost) zločina počinjenih u tom ratu.


Oznake: ratni zločin, ratni zločinac, prisila žrtava na diobu krivnje, etničko čišćenje, genocid, titoisti, svrha komunističke vlasti